Kakve projekte FIFA podrzava? Koji su uslovi za tavo nesto uopste. Sjecam se nekog Goal projeta kad napravise u Orasju, a jos negdje su htjeli. Dali savezu lovu za kamp. Imaju li klubovi kakvu sansu tu?AnelZ je napisao/la:
Vecina ljudi ne ocekuje od drzave, entiteta ili saveza da ulozi novac. Za to sluze kantoni, opcine i klubovi, eventualno jos pomoc od strane UEFA ako imaju projekte za segment koji se trazi.
Svidja mi se ta ideja za to zasebno tijelo koje bi moglo se baviti privlacenjem investicija u domace takmicenje i klubove kroz prezentovanje projekata i planova klubova i saveza (ukoliko ovi drugi uopce imaju viziju za domace takmicenje, nadam se da planove ne prave iz godine u godinu) te zasto je isplativo u to ulagati. Napraviti bazu podataka svih projekata klubova iz prva dva ranga takmicenja i saveza (stadioni, akademije, trening kampovi, turniri, sponzorstvo lige i sl.) sa obaveznim idejnim projektom ako su u pitanju gradjevinski zahvati + poslovni plan gdje bi se pored svega i obrazlozilo na koji nacin ce to biti isplativo investitoru. Nakon svega toga bi tek pocelo sa kontaktiranjem svih mogucih strana, dok bi savez razgovarao sa UEFA i FIFA. Pored strucnih ljudi unutar tog zasebnog tijela zahtjevao bi da svaki klub ima obrazovanog pregovaraca u sklopu svojih zaposlenih kako bi mogao ucestvovati u razgovorima ukoliko njihov projekat privuce paznju nekog investitora.Signore je napisao/la:Kolika je mogucnost da to neko buduce udruzenje premijerligasa u suradnji sa Savezom osnuje neko tijelo koje ce se brinuti iskljucivo o donacijama i koje ce Savezu i klubovima prezentirati svaki moguci projekt, a onda im pomoci pri apliciranju, bilo kod UEFA-e, bilo kod FIFA-e ili neke trece strane? Rekao bih da to tijelo moze i recimo naci neke arape koji bi ispunili Anelovu zamisao oko Grbavice, kupili zemljiste, izgradili stadion i one poslovne prostore kod sjeverne tribine. I ne samo oko Grbavice, mogli bi traziti investitore za sve klubove.
Bi to bilo tesko, oni koji ne bi dobili neki projekt bi rekli da se njima ne pomaze, da se gura jedan, dva ili tri kluba i slicno, ali mislim da bi se na taj nacin barem nekome uspjelo pomoci, jer Savez i sami klubovi ocito nisu sposobni ista izganjati za klubove.
Realno ovo je manje vise ciscenje nego rekonstrukcija.High je napisao/la:Ne znam da li je ko postavio, ali:
http://sa-c.net/news-archive/item/3394- ... -ruhu.html
To je to.Pappy je napisao/la:Inspekcija i policija RS iskopala stadion u Prijedoru kako bi utvrdili koji su se materijali koristili i da li je poslije loše rekonstrukcije neko izvukao korist.![]()
Šta čekate za Lukavicu **** vas brat.
Upravo to, malo farbe ne bi skodilo a lijepo bi izgledalo sigurno.Signore je napisao/la:Kad bi na Grbavici ofarbali stubista na jugu u zuto i onaj zid izmedju dva nivoa kao i donji nivo u plavo, jos ogradu pored toga dotjerati i blistalo bi.

Manje vise kad se bolje pogleda, ono je toliko istroseno da bi se moralo sve presvuc fino. A svakako neka obicna boja ne moze jer se zidić komi, otpada a i boja bi trebala bit vanjskaSignore je napisao/la:Sad kad vidim to mislim da bi bilo bolje na taj zid staviti neku ceradu ili tako nesto. Prestar je to beton da bi se mogao ukrasiti bojom
Pa i nisam mislio da bude smo plavo ako ce vec biti cerada, neki natpis svakakoJavierBosnia je napisao/la: Dobra ideja sa ceradom, odnosno mogli bi tu natpis neki staviti
"Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar" Izjava Ivice Osima, mislim da bi to bilo i prigodno, cak imaju tacno 4 ona odjeljka izmedju stepenice, 4 rijeci..Signore je napisao/la:Pa i nisam mislio da bude smo plavo ako ce vec biti cerada, neki natpis svakakoJavierBosnia je napisao/la: Dobra ideja sa ceradom, odnosno mogli bi tu natpis neki staviti![]()
S obzirom da ponekad neki veci trans visi s ograde i prekriva cak i taj zid mislim da ne bi imali nekog smisla tu stavljati reklame sponzora, neki navijacki natpis i to je to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.