2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: RE: Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 15:17

kokuz je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Spoiler alert: Astronomska cifra o kojoj govori kokuz je 5.

30+ 1X (Chris Paul)
40+ 3X (Kyle Lowry, John Wall, Damian Lillard)
50+ 1X (Damian Lillard)

Samo protiv Lillarda nije dao više, i samo protiv njega je i izgubio.

Usporedbe radi, Chris Paul je također 5 puta primao više od 30, s tim da pri tome ni jednom nije zabio jednako ili više od protivnika.
Samo 5? Evo ne pikam tu od Paula, samo ove 40+, onda samo 4? Ako misliš da je to normalno, ok, onda neću više ništa pisati. Ti misliš tako, ja imam drugačije mišljenje i kraj. Ja samo hoću da kažem da svaki iole bolji plej redovno zatrpa Currya, a to mi je previše za MVP-a.

Broj utakmica u kojim su imenovani igrači primili 40+ od kolege sa druge strane na poziciji pleja:
Westbrook 1 (Lou Williams :mrgreen: ), CP 1, John Wall 1, Lowry 1, Lillard 1, Rose 0, I. Thomas 0

Steph Curry 4

:kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa:
Ljudi jel vi znate čitat? Gdje sam ja napisao samo u kontekstu broja 5? Naravno da se čini kao samo, kada poslije tvog posta vidiš broj 5, jer bi neko ko nije upućen rekao da je u pitanju brat bratu 15 utakmica.

I da, simpatično je kako odjednom dižeš granicu na 40 :rol: Mada kad bi izjednačili tempo koji igraju Warriorsi, sa tim ostalim ekipama, razlika bi vjerovatno bila prilično mala. To sve govorim pod uslovom da ignorišemo činjenicu da gledanje broja poena protivničkog playa preko box scorea nema dodirnih tačaka sa zdravim razumom, jer je broj varijabli umješan ogroman. Conley, elitni defanzivni play ima više 30+ primljenih poena od Currya ako ćemo tako gledati.

Curry očigledno nije neki defanzivac, ali nije ni približno toliko loš koliko vi pokušavate prikazati. Ni približno. Uostalom, dok ima ubjedljivo najbolju +/- i on/off statistiku u ligi, to praktično nije ni bitno.

alemsa
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 15:22

Jeste @donnie al' uzmi cinjenicu da je GSW prejak u switchovima, obrati paznju, nea jace ekipe u ligi po tom pitanju, pa koliko to pokrije njegovu odbranu, da on mora fakat igrat odbranu, ti bi mu sasuo 20.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 feb 2016, 15:22

Toliko je dobar napadacki da odbranu ne mora ni igrat i opet bude MVP sa miljama i miljama prednosti u odnosu na ostale :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 15:25

Epidaurus je napisao/la:Toliko je dobar napadacki da odbranu ne mora ni igrat i opet bude MVP sa miljama i miljama prednosti u odnosu na ostale :kafa:
Pa dobro, al' kad je Brada recimo u pitanju, onda je odbrana bitnija od napada :rol: A ovaj veci igrac :rol:

Dvolicnost

@donnie

Nije da je toliko los, nego jos losiji, gori od Nasha

kokuz
Kontakt:

Re: RE: Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la kokuz » 20 feb 2016, 15:27

Donnie Darko je napisao/la: Ljudi jel vi znate čitat? Gdje sam ja napisao samo u kontekstu broja 5? Naravno da se čini kao samo, kada poslije tvog posta vidiš broj 5, jer bi neko ko nije upućen rekao da je u pitanju brat bratu 15 utakmica.

I da, simpatično je kako odjednom dižeš granicu na 40 :rol: Mada kad bi izjednačili tempo koji igraju Warriorsi, sa tim ostalim ekipama, razlika bi vjerovatno bila prilično mala. To sve govorim pod uslovom da ignorišemo činjenicu da gledanje broja poena protivničkog playa preko box scorea nema dodirnih tačaka sa zdravim razumom, jer je broj varijabli umješan ogroman. Conley, elitni defanzivni play ima više 30+ primljenih poena od Currya ako ćemo tako gledati.

Curry očigledno nije neki defanzivac, ali nije ni približno toliko loš koliko vi pokušavate prikazati. Ni približno. Uostalom, dok ima ubjedljivo najbolju +/- i on/off statistiku u ligi, to praktično nije ni bitno.
pa ti meni prvo daš izvađenu statistiku, pa se onda žališ na to kad ja izvadim ? :yawn:

gle, ni ne ciljam na to da blatim odbranu currya, nego mi je jednostavno glup taj hype i uzdizanje bilo čega on uradio kao bogovsko. a nagrada koju on nosi MVP, samo ime joj kaže najkorisniji igrač, ne najatraktivniji i najbolji napadač, mu ne stoji baš iza ovih počestih partija gdje mu zabiju 40.

po meni MVP dolazi iz oklahome i ne nosi broj 35.... :cool:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 feb 2016, 15:28

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne znam kad je zadnji put najbolji 6. covjek dosao iz ekipe sa negativnim rekirdom,pa sumnjam da ce se i sada to desiti...

nikad,za sve postoji prvi put

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 feb 2016, 15:29

alemsa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Toliko je dobar napadacki da odbranu ne mora ni igrat i opet bude MVP sa miljama i miljama prednosti u odnosu na ostale :kafa:
Pa dobro, al' kad je Brada recimo u pitanju, onda je odbrana bitnija od napada :rol: A ovaj veci igrac :rol:

Dvolicnost

@donnie

Nije da je toliko los, nego jos losiji, gori od Nasha
Curry je bolji igrac od Brade u napadu. Dovoljno je procenat suta iz igre pogledat i sve je jasno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 15:32

Pa nije bio prosle godine ili recimo pretprosle, pa mu se slabo spominje, a ni secunde nije bio bolji u odbrani, posebno prosle godine. Al' ne bitno

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 feb 2016, 15:35

alemsa je napisao/la:Pa nije bio prosle godine ili recimo pretprosle, pa mu se slabo spominje, a ni secunde nije bio bolji u odbrani, posebno prosle godine. Al' ne bitno
Prosle godine su Steph i Harden bili bara bara, to sam ti i na fb govorio. Ove sezone je Steph ispred svih realno, a to i brojke pokazuju.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 15:37

alemsa je napisao/la:

Dvolicnost
Nije dvoličnost, prije bih rekao realnost, koliko god to tebi smetalo. Harden nikada nije ofanzivno bio na nivou na kojem je Curry trenutno, i to čak ni blizu.

Hardena se ismijava zbog silnih kompilacija njegove dominacije u odbrani. Napravi ti koju za Currya ako možeš, možda pokreneš val.
kokuz je napisao/la: pa ti meni prvo daš izvađenu statistiku, pa se onda žališ na to kad ja izvadim ? :yawn:

gle, ni ne ciljam na to da blatim odbranu currya, nego mi je jednostavno glup taj hype i uzdizanje bilo čega on uradio kao bogovsko. a nagrada koju on nosi MVP, samo ime joj kaže najkorisniji igrač, ne najatraktivniji i najbolji napadač, mu ne stoji baš iza ovih počestih partija gdje mu zabiju 40.

po meni MVP dolazi iz oklahome i ne nosi broj 35.... :cool:
Ja sam samo postavio statistiku koju ti nisi kada si napisao 30,40,50. Samo sam postavio broj tih utakmica, koji je mnogo, mnogo manji nego si ti pokušao predstaviti. Ne žalim se, samo mi je simpatično tvoje štimanje statistike poslije što si promašio tablu prvi put. :mrgreen:

Možeš ti govoriti da ne ciljaš, ali je i više nego očigledno da to nije istina :mrgreen: Curry je najbolji i najkorisniji igrač najbolje ekipe u ligi. Westbrook je upitno najbolji i upitno najkorisniji igrač treće ili četvrte ekipe u ligi. I više je nego očigledno ko tu odnosi pobjedu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 15:38

Epidaurus je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Pa nije bio prosle godine ili recimo pretprosle, pa mu se slabo spominje, a ni secunde nije bio bolji u odbrani, posebno prosle godine. Al' ne bitno
Prosle godine su Steph i Harden bili bara bara, to sam ti i na fb govorio. Ove sezone je Steph ispred svih realno, a to i brojke pokazuju.
Da, i ko je prico o njegovoj odbrani ? Kao recimo o Bradinoj? Niko, krije se k'o sida :)

Eo i sad je "najbolji" igrac lige, pa mu se odbrana ne spominje kao da je drzavna tajna :)

To je soft spot, ovim Currijevcima

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 15:41

Pa kažem ti, napravi kompilaciju Curryevih propusta u odbrani i stavi na youtube. To je bukvalno razlog zašto se Hardena ismijava.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 20 feb 2016, 15:43, ukupno mijenjano 2 puta.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 15:42

Donnie Darko je napisao/la:Pa kažem ti, napravi kompilaciju Curryevih propusta u odbrani i stavi na youtube. To je bukvalno razlog zašto se Hardena ismijava.
ma kralju ja mogu napravit od skoro svakog igraca burazeru, pa svako ima lapsusa, napravit ces i od Kawhija gdje ispada, pa nisu Bogovi, ljudi su. Od Currija za secundu, gdje god igra 1 na 1 skoro odbranu ako mu ne uspije steal ispada.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 15:46

U realnosti su obojica slabi defanzivci, samo je jedan od njih osjetno bolji ofanzivac i pažnju skreće spektakularnim potezima, tricama i naravno bolesnim omjerom ekipe, a drugi pažnju skreće slobodnim bacanjima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 15:48

Donnie Darko je napisao/la:U realnosti su obojica slabi defanzivci, samo je jedan od njih osjetno bolji ofanzivac i pažnju skreće spektakularnim potezima, tricama i naravno bolesnim omjerom ekipe, a drugi pažnju skreće slobodnim bacanjima.
Nije burazeru, (jesu obojica kkarine u odbrani nea tu dileme), samo je jedan miljenik a drugi se ne gotivi, pa se jednom nabija na nos a drugom ne, drugom je taj dio ne bitan, relano, a to ej hype. ;)

Curry ej najlosiji defanzivac za "najboljeg" igraca lige u historiji lige.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 feb 2016, 15:53

alemsa je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:U realnosti su obojica slabi defanzivci, samo je jedan od njih osjetno bolji ofanzivac i pažnju skreće spektakularnim potezima, tricama i naravno bolesnim omjerom ekipe, a drugi pažnju skreće slobodnim bacanjima.
Nije burazeru, (jesu obojica kkarine u odbrani nea tu dileme), samo je jedan miljenik a drugi se ne gotivi, pa se jednom nabija na nos a drugom ne, drugom je taj dio ne bitan, relano, a to ej hype. ;)

slabiji od nasha u odbrani nije

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 feb 2016, 15:54

kad si onoliko dobar i efikasan, odbrana je nebitna :kafa:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 15:55

alemsa je napisao/la:

Bukvalno si napisao isto ono što sam ja napisao. Jedan se gotivi, šta misliš zašto? Zato što mu je koža svjetlija od Hardenove? Ne, zato što je zanimljiv, zato što ga je zabavno gledati, zato što je unikatan igrač u dugo vremena se neće pojaviti niko kao on. Zašto se Harden ne gotivi? Zato što je dosadan i nezanimljiv većini. Nije to toliko komplikovano. Misliš da bi ti gotivio Hardena više da im zamjeniš ekipe? Ili da bi Curry bio omiljen više od Hardena da im zamjeniš stilove igre i situacije u kojim se nalaze? Malo morgen.

Ti se možeš tješiti tim što si napisao u drugom dijelu posta, ali to ne mjenja činjenicu da će Curry zasluženo pokupiti dvostruku MVP titulu, a možda i titulu prvaka. Najslabiji MVP > no MVP at all

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 feb 2016, 15:59

Donnie Darko je napisao/la: Ja sam samo postavio statistiku koju ti nisi kada si napisao 30,40,50. Samo sam postavio broj tih utakmica, koji je mnogo, mnogo manji nego si ti pokušao predstaviti. Ne žalim se, samo mi je simpatično tvoje štimanje statistike poslije što si promašio tablu prvi put. :mrgreen:

Možeš ti govoriti da ne ciljaš, ali je i više nego očigledno da to nije istina :mrgreen: Curry je najbolji i najkorisniji igrač najbolje ekipe u ligi. Westbrook je upitno najbolji i upitno najkorisniji igrač treće ili četvrte ekipe u ligi. I više je nego očigledno ko tu odnosi pobjedu.
A znači tako se zove kad postaviš neku ala statistiku, pa te sagovornik poklopi sa drugom koju nisi očekivao? Štimanje? Nisam znao, hvala :thumbup:
Inače očekivao sam malo pametniju diskusiju i negeneraliziranje sa tvoje strane, ali eto preračunah se. Evo dok sam slao post izbaci mi da alemu prigovaraš to što bukvalno shvata nešto :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa upitno je za Currya je li najkorisniji igrač svoje ekipe? :hmmmmm:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 feb 2016, 16:01

Boston ponudio BKN pick za Okafora, Sixersi odbili.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.