Evander je napisao/la:
Nosikiriki, ako budem isao, ici cu autom
Hocemo li otjerati Alsidia, Bakirov covjek?
A ako pricas o novcu, jel li cisci onaj od nekog kineza koji se obogatio na kockarnicama od onog nekog hercegovackog profitera koji se obogatio sumnjivom privatizacijom?
U sustiini, za svaki klub je jedino bitno da dodje do para, jer bez toga se ne moze.
I Real i Barcelona i Chelsi su svasta radili i sa svakim, da bi se moglli finansirati. To je nesto naajnoralnije.
Jedni se prodaju, druge gura drzava. Svi se snalaze kako znaju i umiju i to je jedino bitno.
Ako se tebi ne svidja da sumnjivi privatnici finansiraju ti klub, mozda se nekom drugom jos manje svidja da mu se klub proda nekom sumnjivom kinezu.
Kontas?
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Pa dobro, pokušavao sam da ne repliciram ali ovo je prevršilo svaku moguću mjeru.Jesi li ti normalan????Jesi li ti ikada pročitao biografiju Vincenta Tana i vidio od čega je čovjek krenuo, kada je počeo da radi??Čisto štrumfovska priča i demagogija od samog naziva "kinez" pa do kockarnica.Samo što nisi ko Mirel svojevremeno rekao "prljavi kladioničarski novac iz Azije".
Drugo što me tjera da te ponovo pitam jesi li normalan,jeste to da ti porediš Tana i kladionice, sa hercegovačkim profiterima koji su se obogatili u ratu, na pljačkama i ratnim zločinima?Pa dokle čovječe, dokle.
U redu je dati i kritiku, ali na način koji to ti radiš prelazi u granicu čistog dušmanluka i otvoreno među navijačima Sarajeva se busaš time, kako se ne može šutjeti, ali na način kako ti radiš graniči sa bolešću....
I još nešto.Ne znam da li si upoznat,ali ako čovjeka koji je rođen u Maleziji ti nazivaš Kinezom, začudo baš kao i štrumfići,onda čisto sumnjam, da je svojevremeno svaka firma u lištici MORALA uplaćivati određena novčana sredstva na račun nk lištica ili u suprotnom ne bi mogli raditi,ili bi im inspekcije visile za vratom, a sada se slična stvar dešava sa zrinskim, i nije to nikakav patriotski lobi i ljubav, nego čisti opstanak tih privrednika i privatnih firmi dole.To znam jer mi je lično pričao čovjek, vlasnik jedne jake hercegovačke firme iz Ljubuškog koji je jako dobro upoznat sa situacijom u Hercegovini.