FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 23 feb 2016, 22:54

Bundesliga je napisao/la:Očekujem da Guardiola ubaci Alonsa zadnjih 25 minuta da čak i više ovo ustabili.
I ja očekivao još ranije, prizivao sam ga, njegovo iskustvo bi dosta značilo, ali...
Bilall je napisao/la:pihhhh gluposti .... opustili se nakon 0-2 eto sta bi
Kad povedeš 0:2 samo po sebi se nameće lagana ručna, protiv toga se skoro ne može, i onda kad smo malo spustili gas odbrana je bila na potezu da se ovo sigurno izgura, ali kad nemaš odbrane i kad pritisak ode na stranu mladog Kimiha koji je tu još alternativno onda dobiješ velike glavobolje.
Malca ne krivim, nema iskustva, nije to njegova pozicija, a drug Bundesliga je čak i prije primljenog prvog gola napominjao da vidi kod Kimiha nesigurnost odnekud, i da bi on već tada mijenjao, bravo na zapažanju.

Dobro je ovo bilo i sa trenerove strane, ali bez stopera u ključnim trenucima je teško izgledalo, možda se moglo tu bolje reagovati sa iskusnim Xabijem, ali ko zna, bilo je.
Dobar rezultat za revanš u kojem će Juve vjerovatno teško stradati.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 feb 2016, 22:55

Dvije pogreske i ode sve u pm, jbg... ne sumnjam da cemo ih natamburati na AA.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 23 feb 2016, 22:57

Kako se je nadavala dobro se je i udala, kratki rezime utakmice.
Već viđena kaotičnost u odbrani nakon pritiska i primljenog gola, po meni Pep je morao nešto mijenjati ranije u napadu, nakon drugog gola, potpuna letargija.
Ni nakon 6 utakmica nema pobjede u gostima, pa ne bi da si Tito.
A kad vidim omjer kartona, pa to je za popizditi. Pogotovo jer Mandžukić nije pozutio. U II poluvremenu, nakon svakog kontakta pretjerana teatralnost, i sve je prolazilo.

Inače očekivao sam crveni za Mandžukelu, samo da je duže ostao onaj rezultat od 0:2, ali eto ima revanš :D

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 23 feb 2016, 22:58

Steta Kimmicha...ali jbg sad cemo biti ozbiljni kuci. Ocekujem 1:1 ;)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 feb 2016, 22:59

Kako god se kretao rezultat mi moramo shvatiti da je ovo ODLICAN rezultat uzimajuci u obzir gdje smo igrali i ko je morao krpiti odbranu. Juve nije naivan (iako je izgledao tako dok nije shvatio ko igra kod nas u odbrani i kako pucaju pod pritiskom), a nije da smo mi neka giga mega ekipa (jesmo dobri ali ovi problemi su nas unazadili u stabilnosti). Kod kuce igramo 20% bolje i do tada ce se vratiti Javi.

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 23 feb 2016, 23:07

Niko ne treba sporiti dobar rezultat :D bolje 2:2 nego 0:0 u svakom slucaju ali vise smo mi danas izgubili nego sto je juve dobio. Njima je ovo uspjeh, kako su igrali dobro su prosli. Pali smo drugo poluvrijeme, malo Lahm malo Vidal potrosili su se dosta.
Mislim da mi moramo definitivno ovo ljeto rijesiti problem stopera. Kupiti nekog spremnog, dugotrajnog klasnog igraca. Ne smijemo vise sebi dopustati da ulazimo u sezonu sa injury prone igracima. Sto jest jest volim svakog od odbrambenih, sve to stoji.
Ovo je Guardiola trebao zatvoriti na 2 0 i kraj price bi bilo sa ubacivanjem Xabi Alonsa umjesto Lewe Thomasa npr.
Costa pao u drugom skroz, ranije ga je morao mijenjati.
Prolazimo 1000% jaci smo to se iz aviona vidi. Istu sliku cemo i u Minhenu gledati kao i prvo poluvrijeme. Pritisak je na njima, valja se otvoriti ako misle proci. :D Mia San Mia :tokralju:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 feb 2016, 23:13

Klare je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Očekujem da Guardiola ubaci Alonsa zadnjih 25 minuta da čak i više ovo ustabili.
I ja očekivao još ranije, prizivao sam ga, njegovo iskustvo bi dosta značilo, ali...
Bilall je napisao/la:pihhhh gluposti .... opustili se nakon 0-2 eto sta bi
Kad povedeš 0:2 samo po sebi se nameće lagana ručna, protiv toga se skoro ne može, i onda kad smo malo spustili gas odbrana je bila na potezu da se ovo sigurno izgura, ali kad nemaš odbrane i kad pritisak ode na stranu mladog Kimiha koji je tu još alternativno onda dobiješ velike glavobolje.
Znas da ja uvijek volim mane da trazim, pa tako ce biti i ovaj puta. :D
Ne znamo mi kompaktno da se branimo i zatvorimo utakmicu... To je problem, i zavlada neka pasivnost a protivnik mora da juri rezultat...
Utakmicu treba zatvoriti onda kada imas rezultat i malo igrati na kontre, i tesko da se moze dogoditi to sto se dogodilo. Ali jbg...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 feb 2016, 23:15

Imate pravog blendera na klupi...
Nevjerovatno sta su sebi dopustili. Umjesto da dotuku zabare oni ih vracaju u igru i sada me ne bi cudilo da im udje jedna frljoka na AA i da prodju dalje - nesto slicno kao utakmica protiv Intera prije par godina.

Nakon prvog gola morao je mjenjati Kimmicha jer se je vidijelo da mu je usla voda u usi ali ga on ostavlja dalje na terenu :roll: :roll:

Ukoliko ne da Boze ispadnete onda je Vasa uprava uzalud bacila 42 miliona €, jer budimo realni da bi ovo sto je Guardiola uspio sa ovim Bayernom uradio i trener koji godisnje prima 4 miliona €.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 feb 2016, 23:17

Ovo prvo poluvrijeme mi ulijeva nadu da ponovo gledam Bayern na krovu Evrope. Bez ijednog klasičnog stopera uspjeli smo zaustavit ekipu koja je u najboljoj formi od svih takmičara u LP, čak i od Barselone, e tu smo ekipu ostavili bez prilaska našem golu.

Imamo širinu i kvalitet u napadu, a kad se vrati širina u odbrani mislim da nam nema kraja. Costa primi loptu oko njega su 3 igrača Juventusa i njega su zatvorili i super im je to, al je istoo toliko kvalitetan igrač bio na drugoj strani i Robben je taj prostor iskoristio za postizanje gola. To jeste pokrij nas na jednom mjestu, mi ćemo ti napravit rupu u ekipi na drugom mjestu.

Niko nije otkino boda ove sezone na Allianz Areni i sumnjam da će Juve uspjet osvojit našu tvrđavu, pogotov kad uzmeš u obzir da će Benatia bit spreman sljedeću tekmu.

Vidal je odlično držo kontrolu igre, tako da ga komotno sljedeću u ligi može odmorit i stavit mezimca Alonsa. Lahm nam izgleda tromo samo kad igra u paru sa Alonsom, danas je bio agilan kao prije 5 godina. Super je ovo izgledalo, konačno pravi test muka mi je više od kvazi-bunker ekipica u Bundesligi.

Klare

Post Postao/la Klare » 23 feb 2016, 23:19

Saurman je napisao/la:I mene je Manžo razočarao, do jučer zarađivao hljeb u Bayernu a ovako se bez respekta odnosi prema nekadašnjim suigračama
Nisam ga svojevremeno tjerao iz MInhena zato što je nedužan i prav. ;)
Saurman je napisao/la:Sve čekam kad će Pepun ubaciti Bilala i na kraju mu ko siročetu udjeli 5 min.
I ja, nadao se bar 20 min., ali priznaj ne može se Pepu to zamjeriti, jer Riberi je još rovit a utakmica velikog uloga, neka nama Riberija za revanš spremnog.
Ali čim majstor uđe odmah Juve bezopasan, igra se okrenula i skoncentrisala na njihovu polovinu, velemajstor. :cool:
Roben odličan, najbolja utakmica ovog proljetnog dijela, bilo ga je svuda, napadao, igrao odbranu i postigao gol koji je njegove trademark.
Ostatak manje više sve poznato

Teško mi priznati hrvat svojim poganlukom bio među najzaslužnijim za ovaj rezultat.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 feb 2016, 23:20

Mene brine psiha (ili je to preforsiranje, manjak snage). Razvalili Citija davno, do 70 min super onda krahiranje. Iste sezone, onu kad smo izgubili 3-2, poveli, pa opet krahiranje. Real prvu tu i tamo, drugi gol kuci, opet krahiranje. Barsa do 70 odlicno se drzali, gol opet krahiranje. Juve sad do 55, pa krahiranje. To mi se ne svidja. Nadam se da ce to Karlo da promjeni.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 23 feb 2016, 23:29

Ja se samo nadam da se sreca koju je Juventus imao veceras ne moze ponoviti 2 puta.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 feb 2016, 23:52

Ma Mandžukić je uvijek bio đubre od čovjeka, nikad ga nisam volio ni kada je igrao u Bayernu i baš mi je drago što je otišao.
Samo znalo se da će biti napaljen protiv Baye i da će moći nešto uraditi kada nemamo odbrane. Drug effe je to lijepo predvidio.
Za revanš nam je potreban Ribery od 1 minute, te Lewa i Muller u elementu i onda će Bayo proći sigurno, bez obzira na odbranu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 feb 2016, 00:01

Nisam zadovoljan sveukupno gledajući. Sjajna igra 60 minuta i stvarno tada je sve bilo super. Veliki pritisak, sjajan presing, protivnik prosto stisnut. I onda još zabiješ 2 gola, ali onda je došao taj pad.

Bilall je napisao/la: Ne znamo mi kompaktno da se branimo i zatvorimo utakmicu... To je problem, i zavlada neka pasivnost a protivnik mora da juri rezultat...
Utakmicu treba zatvoriti onda kada imas rezultat i malo igrati na kontre, i tesko da se moze dogoditi to sto se dogodilo. Ali jbg...
To jeste problem pojedinih bitnih utakmica pod Pepom. Mi obično moramo da razvalimo i ubijemo protivnika igrački 90 minuta, da bi mi tu utakmicu dobili uvjerljivo. Kao što su primjeri Porta prošle sezone u revanšu, primjer Rome u Rimu ili Arsenala na Alianz areni ove sezone. Problem leži u tome što ekipa pod ovakvim vođenjem mora sve da igrački rješava. A nekada kod prednosti postoje i druga rješenja. Više taktičkih faulova, stabiliziranje pozada, razvlačenje igre, dodavanja na svojoj polovici ili oko centra, smirenost, a ne bezglavo napadanje dalje i ostavljanje prostora protivniku nazad. Bolje dobij i 3-4 žuta više, ali prednost zadrži do kraja. ;) Ali Pep sve hoće na svoj profinjeni način i onda još na kraju izjavljuje kako je ekipa 90 minuta igrala perfektno i to nakon pitanja novinara: Šta se desilo nakon 60 minuta? Odsustvo samokritike. Još je najviše isticao kako je zadovoljan igrom. J.bo lijepu igru, ako na kraju nisi ostvario još bolji rezultat.
Rezultat ko rezultat je solidan, većina bi ga i potpisala, Juve je dobra ekipa, pokazao je to prošle sezone, a nerijetko i ove. Ali Juve smo suzbili uza zid veliki dio utakmie, imali prednost i prokockali tu prednost od 2 gola razlike. To se baš Bayernu ne dešava često. Zapravo rijetkost je. Pogotovo to da se prokocka 2 gola prednosti.

Robben večeras sa fantastičnim golom i Ribery u onih par minuta kada je ušao, pokazuju koliko su to samo kvalitetni, fantastični igrači. To baratanje i milovanje lopte od strane Riberyja i ta mekoća su fascinirajuće, to je milina gledat. Ko zna - zna. Pa i nakon dužeg odsustva, vidi se da je s loptom na Ti.

Vidal je odigrao fantastičnu utakmicu i pokazalo se (potvrdilo) da je veliko pojačanje. Zapravo Čileanac nije ni imao neke loše utakmice za nas, ali jednostavno od njega se puno očekuje, pa kad ne bude skroz primjetan, odmah se po njemu ospe paljba. Ali on je čovjek koji svoje zadatke odrađuje sjajno. Može biti opasan naprijed, s tom borbenošću i osvajanjem lopti je od neprocjenjive vrijednosti.

Kimmich dugo vremena jako dobar i s kakvom je samo lakoćom, onako kulerski odigrao prvo poluvrijeme. Iznošenje lopte, postavljanje, pasovi, sve je bilo sigurno i smireno. E onda su se desile te dvije greške kod golova. Kod prvog snosi veću krivicu, kod drugog je zakazala kompaktnost u jednoj cijeloj liniji od sredine, pa nadalje.

Kod Bernata se primjeti da u ovoj skupini sjajnih, klasnih igrača odudara i da je tu evidentno da je kod njega ipak manje individualnog kvaliteta. Momak se trudi i vidjet ćemo da li će ga to zadržati u Munchenu, bilo je tu dobrih partija otkako je došao (nekada je previše kritikovan, pa sam ga branio), ali vidi se da je razina ispod u odnosu na mnoge. A kadar nam je takav , da su skoro svi igrači najmanje internacionalna klasa, da ne govorimo da je mnogo svjetske klase tu.

Costa je nekako opao večeras i nekako mu više ne polazi baš za rukom ko ranije. Lahm je u zadnje vrijeme sve manje primjetan. Kod obojice se ipak nadati da će opet u narednom periodu biti na top nivou.
Lewa je imao dosta pogrešnih dodavanja, a pred golom se nije uspio izboriti za one prave šanse. Ni on , ni Muller jedno vrijeme opšte nisu znali uštopati, primiti loptu. Ali Muller ga je ipak zabio, u svom stilu i vidjela se kod njega uobičajno i u drugom poluvremenu apsolutna želja za pobjedom.
Klare je napisao/la: Teško mi priznati hrvat svojim poganlukom bio među najzaslužnijim za ovaj rezultat.
Ja to više zovem pozitivna prgavost, koja je čak u duelu protiv Juvea u sezoni 2012/13 mnogo presudila, Kakav je on samo presing vršio i kakvu je borbu vodio i s Bonucijem, ali i Chielinijem koji je tada igrao.
A večeras se malo pokoškao sa Lewom s kojim je ipak najmanje vremena u klubu proveo. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 feb 2016, 00:14

effe_sa je napisao/la:Costa je nekako opao večeras i nekako mu više ne polazi baš za rukom ko ranije. Lahm je u zadnje vrijeme sve manje primjetan. Kod obojice se ipak nadati da će opet u narednom periodu biti na top nivou.
Znali su u Juventusu kakva je Costa zvjerka i pri svakom Douglasovom kontaktu s loptom koji je u radijusu od 40 metara od Juvetovog gola oko njega se stvore trojica "zebrastih" i upravo je to omogućiilo da ti Robbena na drugoj strani pohvališ za partiju večeras par pasusa iznad.
A Lahm je meni itekako bio agilan pogotovo kod one šanse Milerove kad se spetljo ko sajla i kasnije u toku utakmice u ofanzivi je dobar bio itekako, ali osjećam da nema više onaj procenat dobijenih uklizavanja, mislim da ga je Guardiola previše ofanzivno orijentisao, ali u suštini stranu je začepio koliko toliko, iako su bile dvije-tri kontre preko desne strane, ali tada je cijela ekipa bila na Juvetovoj polovici, nije zaslužio toliku negativnu kritiku, bar po mom mišljenju.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 24 feb 2016, 00:41

Pa ljudi moji mi smo u prvom trcali i za juve,u drugom alegri na vrijeme osvjezio i presao u presing,mi pali fizicki totalno.Nesretan remi za nas,ali dobar rez.Na alianzu im dati jos dva i super.Zabili su dva komada zbog nedostatka nasih stopera.Nista ovaj juve nije specijalno.costa nema kuveta kao nekad ribac trebao uci dosta ranije , kao i benatia.alnso morao mjenjati alkantaru loseg cijeli mec..al super idemo dalje
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 feb 2016, 01:01

isakovich je napisao/la:Pa ljudi moji mi smo u prvom trcali i za juve,u drugom alegri na vrijeme osvjezio i presao u presing,mi pali fizicki totalno.Nesretan remi za nas,ali dobar rez.Na alianzu im dati jos dva i super.Zabili su dva komada zbog nedostatka nasih stopera.Nista ovaj juve nije specijalno.costa nema kuveta kao nekad ribac trebao uci dosta ranije , kao i benatia.alnso morao mjenjati alkantaru loseg cijeli mec..al super idemo dalje
Treba nekad znati i dozirat trčanje. A isto tako, kod nas se ekipa izmori pripremajući šanse na specijalan način, tako da nastane u završnici apsolutna smušenost.
Rezultat je solidan, rezultat ko rezultat nije nezadovoljavajući, ali kad protiv talijanske ekipe ispustiš ovakvu prednost, onda moraš biti oprezan. A Juve npr može u Munchenu biti daleko opasniji, a ako zabiju jedan pogodak, oni će itekako znati branit prednost. Namazana su oni ekipa, a pošto ih dovoljno pratim, znam da mogu mnogo bolje iznad ovog što su pokazali večeras. Zapravo oni su u zadnjih tridesetak minuta pokazali koliko imaju žara.
A eto mi smo u posljednje vrijeme lagano te igrače sa žarom gubili: Schweini, Mandžo....Sraća imamo Vidala, Mullera... ;)

Pozitivna vijest je svakako, što je Javi danas, tj već sada jučer počeo trenirati i trebao bi biti spreman za revanš. Takav jedan i ratnik i strateški igrač plus s dobrom igrom glavom, nam je prijeko potreban... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 feb 2016, 01:07

Opšte je poznato da je 2-0 je najopasniji rezultat. Kad primiš prvi gol, drugi sam ulazi.
Stara nardona i fudbalska izreka :lol:

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 24 feb 2016, 01:08

effe_sa je napisao/la:
isakovich je napisao/la:Pa ljudi moji mi smo u prvom trcali i za juve,u drugom alegri na vrijeme osvjezio i presao u presing,mi pali fizicki totalno.Nesretan remi za nas,ali dobar rez.Na alianzu im dati jos dva i super.Zabili su dva komada zbog nedostatka nasih stopera.Nista ovaj juve nije specijalno.costa nema kuveta kao nekad ribac trebao uci dosta ranije , kao i benatia.alnso morao mjenjati alkantaru loseg cijeli mec..al super idemo dalje
Treba nekad znati i dozirat trčanje. A isto tako, kod nas se ekipa izmori pripremajući šanse na specijalan način, tako da nastane u završnici apsolutna smušenost.
Rezultat je solidan, rezultat ko rezultat nije nezadovoljavajući, ali kad protiv talijanske ekipe ispustiš ovakvu prednost, onda moraš biti oprezan. A Juve npr može u Munchenu biti daleko opasniji, a ako zabiju jedan pogodak, oni će itekako znati branit prednost. Namazana su oni ekipa, a pošto ih dovoljno pratim, znam da mogu mnogo bolje iznad ovog što su pokazali večeras. Zapravo oni su u zadnjih tridesetak minuta pokazali koliko imaju žara.
A eto mi smo u posljednje vrijeme lagano te igrače sa žarom gubili: Schweini, Mandžo....Sraća imamo Vidala, Mullera... ;)

Pozitivna vijest je svakako, što je Javi danas, tj već sada jučer počeo trenirati i trebao bi biti spreman za revanš. Takav jedan i ratnik i strateški igrač plus s dobrom igrom glavom, nam je prijeko potreban... ;)
Ja smatram da Bayern kroz cijeli Pepov ciklus ima taj problem tempiranja trke tj.trosenja, nakon 70 Min se cini da je kolektivno nastupio zamor i nema ni trke ni zara.Stati na loptu takticki ova ekipa veceras nije mogla jer je juve uradio ekstra dobar presing na vec umorne nase stopere i dvojac u sredini.Kazem dva nespretna poteza i dva gola.Juvea sam smatrao ozbiljno i prijentekme,i dalje mislim da ako ih hocemo dobiti moramo biti fizicki i psih.na nivou 90 min.
Imam neki filing da bi se mogli i penali pucati :-D
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 feb 2016, 01:50

Ja sam apsolutno zadovoljan, imamo sjajan rezultat za revans plus nekoliko povratnika.

Imali smo igru, dominaciju na sredini terena a onaj presing je nesto najfascinantnije sto mozemo od Pepa dobiti. :tokralju:

Vidal je samo takav ulov, covjek je veliki borac i ratnik a sinoc je u nekoliko navrata pokazao o kakvoj zvijeri se radi.

Ne mozemo nikome nista prigovoriti jer je posao uspjesno odradjen. :thumbup:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: CrvenoCrnaArmija i 4 gosta.