Ako si mladji, roku od 3 mjeseca mozes napraviti ogromnu razliku. Najvaznija stvar je ishrana, ustvari volja je vaznija. Vecini ljudi je veoma tesko reci NE alkoholu, slatkisima i ovim losim UH i masnoj hrani.Klare je napisao/la:Ni najvećem dušmaninu.anonymousHD je napisao/la:svima bi preporučio, creatine,
Em što nije zdravo, em što je ružan izgled, em što ljudi odu u depresiju jer ispušu, tačniji ispišaju mišić, vodu iz mišića.
Za hranu si upravu, ali odmah da se kaže jako spor je taj proces, pola godine u treningu sa extra zdravom i isplaniranom ishranom je tek temelj.
Imaš ovu soluciju kreatina koja ti poveća snagu brzo se napušeš, a pri prestanku još prije izdušiš, čista varka.
Dakle čovjek kad trenira zdravo prolazi kroz faze, nekad će doći mjesec-dva kad nema napretka ili je minimalno, a nekad će napredak tako brzo ići, najbitnije biti ustrajan.
Za fino isklesano tijelo i baš da se upre prstom kaže vidi ga treba i do 4-5 godina treniranja sa nekih 10 mjeseci godišnje treninga.
Mogli ste možda vidjeti kojekakve transformacije koje ljudi lažu, kaže za 3 mjeseca?
Šta ti možeš za 3 mjeseca, možeš tek naučiti tijelo na takve aktivnosti, napredak je tu minimalan, itd ti treneri lažu, tačnije imaju steroidi za takvo nešto, i to ok ko želi, ali nek kažu otvoreno, a ne 3 mjeseca uspjeha bez ikakve suplementacije.
Onda šta još mogu reći iritantno, mrtvo dizanje, sigurno najjača vježba što postoji, ali šta tu iritira.
Pa to što su od te vježbe navikali kojekakvi kompleksiju, pa se onda ljudi nešto bolje, pa ukočeni rade, ne smiju ni disat' da ne bi leđa možda zafrkali.
A ustvari radi se o potpuno prirodnom pokretu gdje samo treba obratiti pažnju da leđa budu čvrsta, a ruke su prave ionako.
Recimo ja sam dugo vrmenea lateralno povlačenje radio kako ne treba, i bio je to rad u prazno. a fora svih tih navlačenja, veslanja za leđa jeste da se leđa max isprave i utegnu, doduše onda se ne može puno kg potegnuti, ali zato bude čista izolacija, leđa se max pogode.
Također bench nisam puštao šipku na prsa, odmah 40%manje učinka, poslije toga šipka dira prsa, šta reći drugi svijet.
Čovjeka prevari, on bi da veliku kilažu diže, a onda se izgubi u pravilnosti i ide kako ne treba
Ja imam preko 30 godina, bavim se sa ovim od neke 16 godine. Prosle godine imao zdravstenih problema pa sam prestao trenirati. Jeo sam sve, slatko ko lud. Pio 2-3 puta sedmicno. Nabio sam stomak pravo, i onda od poslije nove godine krenem u napad. Jedem vise povrca, voca, dobre UH, i bijelo meso(piletina, puretina).
Velika razlika u manje od dva mjeseca. Treniram 5 puta sedmicno.
Za ove mladje je jos puno pono lakse.