Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

soko
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la soko » 26 feb 2016, 16:03

Klare je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:svima bi preporučio, creatine,
Ni najvećem dušmaninu.
Em što nije zdravo, em što je ružan izgled, em što ljudi odu u depresiju jer ispušu, tačniji ispišaju mišić, vodu iz mišića.

Za hranu si upravu, ali odmah da se kaže jako spor je taj proces, pola godine u treningu sa extra zdravom i isplaniranom ishranom je tek temelj.
Imaš ovu soluciju kreatina koja ti poveća snagu brzo se napušeš, a pri prestanku još prije izdušiš, čista varka.

Dakle čovjek kad trenira zdravo prolazi kroz faze, nekad će doći mjesec-dva kad nema napretka ili je minimalno, a nekad će napredak tako brzo ići, najbitnije biti ustrajan.

Za fino isklesano tijelo i baš da se upre prstom kaže vidi ga treba i do 4-5 godina treniranja sa nekih 10 mjeseci godišnje treninga.

Mogli ste možda vidjeti kojekakve transformacije koje ljudi lažu, kaže za 3 mjeseca?
Šta ti možeš za 3 mjeseca, možeš tek naučiti tijelo na takve aktivnosti, napredak je tu minimalan, itd ti treneri lažu, tačnije imaju steroidi za takvo nešto, i to ok ko želi, ali nek kažu otvoreno, a ne 3 mjeseca uspjeha bez ikakve suplementacije.

Onda šta još mogu reći iritantno, mrtvo dizanje, sigurno najjača vježba što postoji, ali šta tu iritira.
Pa to što su od te vježbe navikali kojekakvi kompleksiju, pa se onda ljudi nešto bolje, pa ukočeni rade, ne smiju ni disat' da ne bi leđa možda zafrkali.
A ustvari radi se o potpuno prirodnom pokretu gdje samo treba obratiti pažnju da leđa budu čvrsta, a ruke su prave ionako.

Recimo ja sam dugo vrmenea lateralno povlačenje radio kako ne treba, i bio je to rad u prazno. a fora svih tih navlačenja, veslanja za leđa jeste da se leđa max isprave i utegnu, doduše onda se ne može puno kg potegnuti, ali zato bude čista izolacija, leđa se max pogode.

Također bench nisam puštao šipku na prsa, odmah 40%manje učinka, poslije toga šipka dira prsa, šta reći drugi svijet.
Čovjeka prevari, on bi da veliku kilažu diže, a onda se izgubi u pravilnosti i ide kako ne treba
Ako si mladji, roku od 3 mjeseca mozes napraviti ogromnu razliku. Najvaznija stvar je ishrana, ustvari volja je vaznija. Vecini ljudi je veoma tesko reci NE alkoholu, slatkisima i ovim losim UH i masnoj hrani.
Ja imam preko 30 godina, bavim se sa ovim od neke 16 godine. Prosle godine imao zdravstenih problema pa sam prestao trenirati. Jeo sam sve, slatko ko lud. Pio 2-3 puta sedmicno. Nabio sam stomak pravo, i onda od poslije nove godine krenem u napad. Jedem vise povrca, voca, dobre UH, i bijelo meso(piletina, puretina).
Velika razlika u manje od dva mjeseca. Treniram 5 puta sedmicno.
Za ove mladje je jos puno pono lakse.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 feb 2016, 16:14

Klare je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:svima bi preporučio, creatine,
Ni najvećem dušmaninu.
Em što nije zdravo, em što je ružan izgled, em što ljudi odu u depresiju jer ispušu, tačniji ispišaju mišić, vodu iz mišića.

Za hranu si upravu, ali odmah da se kaže jako spor je taj proces, pola godine u treningu sa extra zdravom i isplaniranom ishranom je tek temelj.
Imaš ovu soluciju kreatina koja ti poveća snagu brzo se napušeš, a pri prestanku još prije izdušiš, čista varka.

Dakle čovjek kad trenira zdravo prolazi kroz faze, nekad će doći mjesec-dva kad nema napretka ili je minimalno, a nekad će napredak tako brzo ići, najbitnije biti ustrajan.

Za fino isklesano tijelo i baš da se upre prstom kaže vidi ga treba i do 4-5 godina treniranja sa nekih 10 mjeseci godišnje treninga.

Mogli ste možda vidjeti kojekakve transformacije koje ljudi lažu, kaže za 3 mjeseca?
Šta ti možeš za 3 mjeseca, možeš tek naučiti tijelo na takve aktivnosti, napredak je tu minimalan, itd ti treneri lažu, tačnije imaju steroidi za takvo nešto, i to ok ko želi, ali nek kažu otvoreno, a ne 3 mjeseca uspjeha bez ikakve suplementacije.

Onda šta još mogu reći iritantno, mrtvo dizanje, sigurno najjača vježba što postoji, ali šta tu iritira.
Pa to što su od te vježbe navikali kojekakvi kompleksiju, pa se onda ljudi nešto bolje, pa ukočeni rade, ne smiju ni disat' da ne bi leđa možda zafrkali.
A ustvari radi se o potpuno prirodnom pokretu gdje samo treba obratiti pažnju da leđa budu čvrsta, a ruke su prave ionako.

Recimo ja sam dugo vrmenea lateralno povlačenje radio kako ne treba, i bio je to rad u prazno. a fora svih tih navlačenja, veslanja za leđa jeste da se leđa max isprave i utegnu, doduše onda se ne može puno kg potegnuti, ali zato bude čista izolacija, leđa se max pogode.

Također bench nisam puštao šipku na prsa, odmah 40%manje učinka, poslije toga šipka dira prsa, šta reći drugi svijet.
Čovjeka prevari, on bi da veliku kilažu diže, a onda se izgubi u pravilnosti i ide kako ne treba
Bez uvrede,al ovo je jedan od najglupljih postova ikad ispisanih na ovoj temi,a moguce i sire :oops:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 feb 2016, 17:47

Klare, bez zezancije, jedan savet, mani se priče o teretani ili prostudiraj sve u detalje, najsitnije detalje.
Ovo za creatine, to si ti čuo u gym i odmah poverovao, a nisi ni proverio, ni probo na sebi, tako da samo kroz priče čuješ, a iskreno netačno je. Evo ja ga koristim više od godinu i apsolutno se nisam napuhao kako ti kažeš. Znam kako ti zamišljaš ljude koji to koriste, ali to uopšte nije tako, ja tako nikad nisam izgledao i kad pauziram od creatine, ništa ne ispušem, jer i dalje treniram. Dobiješ snage, ali ovo sve ostalo postigneš kroz trening i ishranu. Ispušeš, haha, pa šta očekuješ kad prestaneš da treniraš? Da i dalje budeš isti? To je isto da ideš svaki dan trčati, imaš kondicije i onda prestaneš i naravno da nećeš imati.
Dalje. tri meseca, apsolutno moguće, ali pod uslovom da se posvetiš maximalno, bez ikakvih gluposti, bez varanja tokom ishrane, bez preskakanja teretane i moguće. Steroidi, hm, iako ih koristiš, misići neće sami narast, moraš opet trenirati i jesti dobro.
Ishrana spor proces? Pa jest spor ako imaš tri obroka dnevno, od čega je jedan onaj pravi, naravno da će biti spor. Nije spor ako ti na dan imaš 5 obroka, 2 glavna, dva jaka obroka. Ovaj sport je skup, mnogo skup, treba ti mnogo novca za hranu, ali ako imaš novac ako možeš sebi plaćati sve onda se i proces vrlo brzo vidi.
Mnogi trpaju ogromne težine kod vežbi, ali može se isti efekat postići i sa manjim kilažama ako pravilno radiš. Zato savet svima, naučite prvo sve vežbe izvoditi, prvo sa lakšim, pa onda kad usavršiš pređite na veće težine. Ljudi gube po godinu dana u teretani jer ne znaju osnove, ne znaju pravilno izvoditi, a hoće da trpaju, da im je ego jak, a na kraju ništa od toga nema.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 26 feb 2016, 19:58

Pitao sam konkretno šta je bolje od ono dvoje kroz omjer cijene i kvaliteta? ili kao treće u vidu drugog proizvođača za Bcaa i glutamin?
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 29 feb 2016, 22:55

Kakav program bi preporucili za pocetnike? I zanima me da li je dobro odmah poceti sa suplementima, inace imam velikih problema sa nabacivanjem kilograma :D, visok 190, tezina 78, jedem 6-7 puta dnevno ali nista se ne hvata hah
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 06 mar 2016, 18:32

Uze Kai još jedan Arnold Classic :thumbup:
Meni lično Cedric ima bolju figuru,vjerovatno zbog visine,ali lats i kompletna leđa Kai-a su prešišala sve ostale :bow:

slika
A.F.C. Bournemouth!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 06 mar 2016, 19:16

Klare je napisao/la: Em što nije zdravo, em što je ružan izgled, em što ljudi odu u depresiju jer ispušu, tačniji ispišaju mišić, vodu iz mišića.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :clap:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 12 mar 2016, 15:46

Neznam da li je neko vec ranije pitao ali zanima me kako doci do odredjenog suplementa tj. kako kupiti proteine .
Da li se to narucuje online ,ili se negdje odredjeno kupuje.Imam namjeru da se krenem ozbiljno pozabavit sobom pa ako neko od upucenijih moze odg.
Unaprijed hvala :)
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 12 mar 2016, 17:10

Odakle si brt?

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 12 mar 2016, 18:23

Mouse je napisao/la:Odakle si brt?
Maglaj, vise Zepce nego Maglaj .
Zanima me da li bi mogao to negdje naruciti i koliko bi me to kostalo .
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 mar 2016, 18:28

Krenuo sam sa radom , želim se "proširiti" . 190 visok , 78 kg težak. Sinoć radio ramena. Danas ih ne osjećam :D
"We need to suffer. And we need to fight."

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 12 mar 2016, 19:23

HaRakIRi46 je napisao/la:
Mouse je napisao/la:Odakle si brt?
Maglaj, vise Zepce nego Maglaj .
Zanima me da li bi mogao to negdje naruciti i koliko bi me to kostalo .
Imaš na piku, zavisi koliko uzimaš, npr. ja i prijatelj dns uzeli po pola 5 kg, 135 km sa okusom, My protein
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 12 mar 2016, 19:29

Imaš na piku, zavisi koliko uzimaš, npr. ja i prijatelj dns uzeli po pola 5 kg, 135 km sa okusom, My protein[/quote]
Hvala brat :thumbup:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 mar 2016, 19:40

GameFKS je napisao/la:Pitao sam konkretno šta je bolje od ono dvoje kroz omjer cijene i kvaliteta? ili kao treće u vidu drugog proizvođača za Bcaa i glutamin?
Koji ti je jeftiniji taj uzmi, nisam samo vidio jesul oba ova BCAA Intra workout? Ja sad pijem ovaj "Xtend" Scivation, odlican je, ne znam kakva mu je cijena u Bosni sad i da li ga ima kod nas dole (raspberry blue okus, dobar je).

Eto vecinu ste odgovorili onom gore "anti creatine man", u biti je istina da nakon konzumacije creatina izgubis nesto malo vode i pump misica ti se cini kao da je malo opao, loginco. Medjutim, tokom koristenja creatina dobijas dodatnu snagu za trening i ako to iskoristis i ispratis kvalitetnom hranom + pijes whey (ili gainer) i/ili amino, ta nova vlakna koja se stvaraju tokom intezivnog treninga ce se hraniti i davati novi tonus tvom misicu i tijelu. Tako da ne treba brinuti zbog gubitka vode u tijelu (pogotovo ovo zna deprimirati nekoga nakon steroidne kure, ako ne iskoristi to pravilno pa navuce vagon vode i kasnije izgubi 5-6 kg, kao ovaj moj jazavac ovamo), misic i snaga su tu, sto je najbitnije.

Na ovoj temi je skoro sve receno, samo treba odraditi search jer dosadi covjeku ponavljati jedno te isto ili se raspravljati oko nekih stvari.

I na kraju, cica se ne predaje :urnebes:

slika
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 14 mar 2016, 21:12

Kako uzimati lkarnitin u tečnom stanju, kako ga dozirati?
Na netu jedino mogu naći za pilule, a na boci piše jedino maksimalna doza.
Zahvaljujem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 14 mar 2016, 22:34

Imam operaciju bruha ubrzo pa zna li neko kada se može krenuti nakon toga sa treningom, teretana, neki sport i tako. Ako ima neko da je imao slicno iskustvo. Znam da nije baš tema za "teretana" ali ovdje kontam dobiti korektan odgovor :)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 mar 2016, 02:48

ceze je napisao/la:Kako uzimati lkarnitin u tečnom stanju, kako ga dozirati?
Zahvaljujem.
Joj, cini mi se onaj od 2000mg (ako se dobro sjecam) da trebas pini, niposto onaj od 500mg sto prodaju mislim u DM jer nije dovoljna doza za kvalitetan trening. Prije treninga na pola sata popijes i to je to, mozda 3-4 sedmice max pa odmaras onda neko vrijeme.
A nisam siguran da L'karnitin ima neko termogeno djelovanje i da on sam utice na redukciju masnoce i otapanje, kao npr efedrin sto direktno napada masnocu i pretvara je u energiju za trening (parafraziram).

Ali opet svakome svacije. Dobices sigurno dodatno energije, samo je bitno ju kvalitetno iskoristiti, pretpostavljam da se baziras na cardio trening!?

075 ❤

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 mar 2016, 02:55

Beduin je napisao/la:
Zahvaljujem.
Joj, cini mi se onaj od 2000mg (ako se dobro sjecam) da trebas pini, niposto onaj od 500mg sto prodaju mislim u DM jer nije dovoljna doza za kvalitetan trening. Prije treninga na pola sata popijes i to je to, mozda 3-4 sedmice max pa odmaras onda neko vrijeme.
A nisam siguran da L'karnitin ima neko termogeno djelovanje i da on sam utice na redukciju masnoce i otapanje, kao npr efedrin sto direktno napada masnocu i pretvara je u energiju za trening (parafraziram).

Ali opet svakome svacije. Dobices sigurno dodatno energije, samo je bitno ju kvalitetno iskoristiti, pretpostavljam da se baziras na cardio trening!?
1000 ml, tečno stanje, okus narandža ( :mrgreen: ), nije iz DM-a već iz protein šopa ili kako se već naziva to. Prije treninga ok, ali koliko, kako, da li sa vodom ili samo iz one mjerice? Cilj mi je prvo skinut par kilograma, ne više, zato sam uzeo Lkarinitin, malo zbog "termogenog djelovanja" kako ga ti nazva, malo zbog energije.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 mar 2016, 03:11

ceze je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Zahvaljujem.

1000 ml, tečno stanje, okus narandža ( :mrgreen: ), nije iz DM-a već iz protein šopa ili kako se već naziva to. Prije treninga ok, ali koliko, kako, da li sa vodom ili samo iz one mjerice? Cilj mi je prvo skinut par kilograma, ne više, zato sam uzeo Lkarinitin, malo zbog "termogenog djelovanja" kako ga ti nazva, malo zbog energije.
Pa valjda ga eksiras iz one bocice, ako se dobro sjecam. Al opet procitaj uputstvo koje bi trebalo biti na njemu, a ako nema onda stregeri direkt iz bocice.
Jesil kupio one epruvetice i u svakoj je 1000mg L carnitina ili? Ja mislim da ti je cak i mala ta doza, onaj od 1500/2000 je ipak bolji, ako se sjecam tacno tih doziranja. Davno nisam u tom fazonu pa halali ako i lupim nesto po sjecanju, ali nesto sumnjam da ima to neko termogeno djelovanje, vise je sugestivno, te se znojis usljed cardia i nabijanja tjelesne temp.
Hajde, laganica i sretno u topljenju tih naslaga. :D

075 ❤

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 01 apr 2016, 18:42

ima li neko ovdje da je radio HIIT bar mjesec dana, kakvi su rezultati?

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.