Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Gavijalov
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Gavijalov » 29 feb 2016, 21:56

Chinaglia je napisao/la:za Čamparu se ovdje pisalo da zbog svojih fizičkih predispozicija, ali i visine, neće postat' seniorski igrač, ili barem da neće napravit' ništa značajnije, ili još precizniji da budem, u najboljem slučaju postao bi igrač za našu domaću ligu
A decko vec sa 17 godina igra poprilično konkurentno sa seniorima, istina u ovoj našoj slabašnoj ligi, ali ipak igra.

A i na tijelu mu se vidi da nije formirano i da tu predstoji još izduživanja i rasta.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 feb 2016, 21:59

što se mene tiče, on neka u seniorskoj repki postane specijalista za šut za tri poena (jer će sigurno biti odličan u tome), što se kaže, role igrač, biti ću zadovoljan, a sigurno da očekujem dosta više od njega

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 29 feb 2016, 22:23

Gavijalov je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:za Čamparu se ovdje pisalo da zbog svojih fizičkih predispozicija, ali i visine, neće postat' seniorski igrač, ili barem da neće napravit' ništa značajnije, ili još precizniji da budem, u najboljem slučaju postao bi igrač za našu domaću ligu
A decko vec sa 17 godina igra poprilično konkurentno sa seniorima, istina u ovoj našoj slabašnoj ligi, ali ipak igra.

A i na tijelu mu se vidi da nije formirano i da tu predstoji još izduživanja i rasta.
Bas suprotno na njemu se vidi da je on fizicki formiran.On moze samo u sirinu,a u duzinu niti pod razno..nazalost..Prece on nasu ligu,ali imace puno,puno problema u ozbiljnoj seniorskoj kosarci.

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 29 feb 2016, 23:59

Lotus je napisao/la:
Gavijalov je napisao/la:

Bas suprotno na njemu se vidi da je on fizicki formiran.On moze samo u sirinu,a u duzinu niti pod razno..nazalost..Prece on nasu ligu,ali imace puno,puno problema u ozbiljnoj seniorskoj kosarci.
ja po nekom svom iskustvu smatram da je njegov ast i razvoj daleko od gotovog. Istina,nisam ekspert za anatomiju i medicinu, ali sumnjam da si i ti.

Njemu je dosta još 5- 6 cm a to ce sigurno dobiti u najpesimističnijoj varijanti,a vrijeme će pokazati pa se cujemo.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2016, 00:24

Epidaurus je napisao/la:
remA1 je napisao/la:A Čampara? :D Saša Vasiljević, samo sa puno, puno bogatijom karijerom ako Bog da :)
Bosanski Steph Curry aBd :mrgreen:
Neka postane jeftina verzija nekadašnjeg Terell McIntyre-a iz montepaschia treba se udarati nogom u guzicu, čak bi bilo izvrsno da bude kao Vasiljević jer ako i Gegic prenese dio ovoga u seniore imaćemo duo razigravaca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 mar 2016, 00:32

Eto kako ste krenuli, ja cu reci da je bosanski Earl Boykins :kafa: :urnebes:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2016, 00:37

Bosniacum Lilium je napisao/la:Eto kako ste krenuli, ja cu reci da je bosanski Earl Boykins :kafa: :urnebes:
Ponavljam ako bude kao Vasiljević puna šaka brade, sve iznad je bingo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 01 mar 2016, 00:38

Što je najvažnije momak voli košarku , voli trenirati , igra i po tri utakmice u jednom danu i siguran sam da će u budućnosti mnogima začepiti usta i da neće biti nikakva "jeftina verzija" nego će biti jedna od ključnih karika u Reprezentaciji .

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 mar 2016, 00:40

nerminh74 je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Eto kako ste krenuli, ja cu reci da je bosanski Earl Boykins :kafa: :urnebes:
Ponavljam ako bude kao Vasiljević puna šaka brade, sve iznad je bingo
Bas sam i ja prije neki dan u glavi napravio tu korelaciju sa Vasiljevicem, taman je i to
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 mar 2016, 00:49

Gavijalov je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Gavijalov je napisao/la: A decko vec sa 17 godina igra poprilično konkurentno sa seniorima, istina u ovoj našoj slabašnoj ligi, ali ipak igra.

ja po nekom svom iskustvu smatram da je njegov ast i razvoj daleko od gotovog. Istina,nisam ekspert za anatomiju i medicinu, ali sumnjam da si i ti.

Njemu je dosta još 5- 6 cm a to ce sigurno dobiti u najpesimističnijoj varijanti,a vrijeme će pokazati pa se cujemo.
On ima punih 17 godina i mislim da ce u najidealnijoj situaciji narasti jos 3-4cm, sto bi bilo jako dobro. Mene najvise strah da ne naraste ni centimetar, sto je isto tako vrlo moguce. Sjecam se da sam ja recimo cijelu srednju skolu stagnirao, dobio mozda 3-4cm za te 4 godine. Sve je to individualna stvar, genetski determinisana, ali sam i ja misljenja da je njegov rast u visinu uveliko pri kraju. Da dobije najmanje 5-6cm kako ti pricas, onda bi to bila gotovo idealna visina za plejmejkera, a sanse za to su ravne nuli.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 01 mar 2016, 03:35

Koliko je visok Campara? Svi ovi za glavu visi od njega.

slika
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 mar 2016, 08:56

A i na tijelu mu se vidi da nije formirano i da tu predstoji još izduživanja i rasta.[/quote]

Bas suprotno na njemu se vidi da je on fizicki formiran.On moze samo u sirinu,a u duzinu niti pod razno..nazalost..Prece on nasu ligu,ali imace puno,puno problema u ozbiljnoj seniorskoj kosarci.[/quote]

Njemu je dosta još 5- 6 cm a to ce sigurno dobiti u najpesimističnijoj varijanti,a vrijeme će pokazati pa se cujemo.[/quote]

Ne treba biti ni doktor ni veliki poznavatelj anatomije samo moras pratit kosarku i mladje uzraste,pa da vidis kakve su njegove noge, a one su siroke,povecu guzicu ima, i nekoliko kila viska i tijelo sa niskim tezistem i zato i ima dobru koordinaciju jer je vec fizicki formiran igrac.Njegova je visina izmedju 180-183 u vrh glave.Moje misljenje je da vise nece rasti i ovo mi je tesko pisat jer momak sve ostalo ima na vrhunskom nivou ali nema ono najvaznije..

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 mar 2016, 10:19

Stvarno neki pretjeruju sa tom visinom, 188 je dovoljno za PG u Evropskoj kosarci. Ovdje se prica ko da malac ima 170 cm.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2016, 10:26

BIHfan je napisao/la:Stvarno neki pretjeruju sa tom visinom, 188 je dovoljno za PG u Evropskoj kosarci. Ovdje se prica ko da malac ima 170 cm.
Ne znam odakle 188 mislim kao Lotus da je negdje oko 181-182 cm, ali Vasiljević je bio niži i bio je jedan od boljih plejeva BiH, a Terell McIntyre-a je bio još niži i bio je jedan od najboljih plejeva europe
Znači da njegov uspjeh neće zavisiti toliko od visine nego od drugih faktora, među kojim je jedan od najvažnijih činjenica da se brzo deblja, a on mora biti veoma brz

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 01 mar 2016, 13:36

Na zvanicnoj stranici Sparsa trenutno je visok 186 i jos 3-4 cm jednostavno mora narasti , a teretanom valjda moze cuvati liniju...

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 01 mar 2016, 13:53

Chris Paul je 1.83 a medzu najbolji playa u NBA.
Campara je 1.88
http://www.adidasngt.com/u18/competitio ... code=JTB15

a Allen Iverson..?

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 mar 2016, 14:28

trebao je neko napravit gegicev video, imalo se sta viditi...njegov atlecizam, odbranu, duzinu...jedan schroeder moze samo sanjati, a bio je 17 pik (takodjer je los suter)

gegic je definitivno nba potencijal ako se poklopi
ne svidja mi se sto mu je menadzer ovaj sto je i atica na stranputicu uputio.....misko bi ga u megi ispromovisao i onda poslao na draft

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 01 mar 2016, 14:43

Tarik91 je napisao/la:1.88 Campara
Ma nema sanse. Pa pogledaj sliku.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 mar 2016, 15:02

baglama je napisao/la:trebao je neko napravit gegicev video, imalo se sta viditi...njegov atlecizam, odbranu, duzinu...jedan schroeder moze samo sanjati, a bio je 17 pik (takodjer je los suter)

gegic je definitivno nba potencijal ako se poklopi
ne svidja mi se sto mu je menadzer ovaj sto je i atica na stranputicu uputio.....misko bi ga u megi ispromovisao i onda poslao na draft
Nevjerovatno koliko je Atic izgubio za ovu nepunu godinu dana, a nalazi se u dobu kad mu najvise treba utakmica. Neki dan protiv Kaknja imao 0/9 za tri, 0/2 slobodna. Momak je na svim mogucim jacim takmicenjima za mladje uzraste, sto sa Sparsima, sto sa reprezentacijom bivao izabran u najbolju petorku. Bez dileme jedan od 3-4 najbolja vanjska igraca Evrope do 18 godina, a danas oni od kojih je bio i bolji dobivaju priliku da igraju za seniore u najboljim euroligasima (klubovi iz Turske), ili igraju itekako zapazene uloge u osrednjim klubovima i konstantno napreduju (Zizic recimo). Zato bih ja vise volio da imamo solidnog ABAligasa, gdje bi svi nasi mladi potencijali mogli dobiti priliku, da tako prebrode i najtezi prelazak iz juniora iz seniore, nego da ostvarimo neki zapazeniji rezultat na EP, jer ce to svakako biti kratkorocno. Ovako nam prijeti opasnost da se nekada veliki evropski potencijali iz nase drzave uguse, a broj je poprilican.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.