Skrese Jesa igracki kadar sa 40+ na 24. Trenutno imamo u timu 7 stranaca (Pavlovic, Kramar, Kallasi, Emerson, Simeunovic, Benko i Cezar). Pavlovic je dosao najvise zbog povrede Delaca, ali kad se vrati Delac ja mislim, da je najpametnije naci Delacu zamjenu golmana BH drzavljanstva, jer samo dzabe nabija kvotu stranaca a sjedi na klupi recimo (osim ako bi Delac na kraju sezone otisao, pa bi se umjesto njega doveo extra golman strani drzavljan, sto Pavlovic nije bar po meni). Kramar i Kallasi nista posebno takvi se mogu naci u nasoj ligi sa nasim drzavljanstvom tako, da i jedan i drugi dzabe nabijaju kvotu stranaca. Benko i Emerson, prvi je vec dokazao da je klasa i opravdava ime ''klasnog'' stranca (mada se poceo malo cudno ponasati na terenu zadnje vrijeme, ali svejedno), Emerson je pokazao zasto smo ja i jos par forumasa toliko zeljeli juznoamera na sredini terena
Simeunovica ne mogu staviti ni ljevo ni desno, ali bi najbolje bilo da uzme nase drzavljanstvo ako ima mogucnost.
Cezar jos nije opravdao nasa ocekivanja, ali necu da ga grdim, jer se jos privikava ocigledno.
Znaci od 7 stranaca u ovom trenutku mozemo komotno biti brez 2 (Kramar i Kallasi). Kad se Delac vrati mozemo i brez Pavlovica, ali treba naci nekog ko ce biti 2 golman (BH drzavljan), jer Plakalo je dokazao vise puta, da nece biti vrhunski golman. Kad bi napravili taj rez i ovu 3 odslovili posle ove sezone, ostaju nam 2 prazna mjesta za ''klasne'' strance.
Ali od toga vjerovatno nema nista. Takve jednostavne stvari i odluke bi unaprijedile nasu igru i poboljsao bi se igracki kadar, ali znas ti nas...