Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Asteriks

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Asteriks » 07 mar 2016, 08:05

Tribalian je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:Pocetke magije vezemo za period starog Egipta.
Kaldeja (Mesopotamija) , a preko Egipta se rasirilo dalje.
Da, ali Kaldeja svoje pocetke veze za 10 vijek p.n.e, a vec tada mađija je imala dubokog korijena kojeg je vukla iz Starog Egipta, da bi sve dozivilo svoj vrhunac upravo u ovom periodu 10. stoljeca.

E sada, moguce da su Aramejci (osnivaci Kaldeje) i prije pomenutog cina osnivanja (nasljevaljanja) imali ta zananja, jer zvanicna nauka ih stavlja u period 2000 god. p.n.e (sto znaci da su tek tada poznati zvanicnoj arheologiji, pa je sve moguce).

Ovo govorim iz razloga jer je i sam Solomon naslijedio to znanje iz Egipta, a znamo da Izrael i pomenuti Egipat graniče.
A smooth sea never made a skilled sailor.

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 07 mar 2016, 16:51

Imate li kakvog iskustva sto se tice ove magije i sihira?? :)
https://SecretPrivat.com - [url=https://SecretPrivat.com/girl/natsumi-17.html]Natsumi[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/anna-morison-123.html]Anna Morison[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/vladochka-83.html]Vladochka[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-98.html]Mia[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/vanessa-96.html]Vanessa[/url] - No Verify - Anonymous Adult Dating - [url=https://SecretPrivat.com] Live Dating Site [/url]

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 07 mar 2016, 19:14

Asteriks je napisao/la:Ovo govorim iz razloga jer je i sam Solomon naslijedio to znanje iz Egipta, a znamo da Izrael i pomenuti Egipat graniče.
sulejman, a.s. nije imao nikakve veze s tim radnjama niti je ucio nesto od tih ´komsija´, niti su njegovi preci donijeli nesto iz egipta kada su ga napustili. nakon nj. smrti, razni lazljivci i varalice pocinju siriti lazi da je on bio carobnjak. izraelci su se tim vjestinama tj. magijom poceli baviti u babilonu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 07 mar 2016, 19:17

Sulejman a.s. je kontrolisao dzine, mogao razgovarati sa zivotinjama itd. Znaci imao je skoro neogranicenu moc dopustenu od str Boga, prema islamu. ;)

Posto je bio kralj, imao je veliki uticaj na svoj narod, a upravo je u tom periodu magija na vrhuncu, koja je opet po islamu, bil dopustena. Neki smatraju da su znanja nasljedena, dok dr. idu po vjerskoj osnovi. Negdje se kaze (razne teorije) da je i sam Sulejman to nasljedio jer nisu imali objasnjenje za takvu moc, dok se zna vjerski stav. Pisem sa dva gledista.

Inace tanak led je diskusija na ovu temu.

Ta magija je bila zastupljena i za vrijeme Muse a.s. (i mnogo prije Sulejmana, samo sto je u ovom periodu dostigla vrhunac) a provjeri malo islamske izvore pa ces naletiti na navedeno (naravno to se veze za Stari Egipat).

Ne msm striknto da Sulejmana neg na njegov narod koji se bavio pomenutim u ovom periodu.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 07 mar 2016, 19:52

Nisam pratio temu od početka, pa me zanima je li bilo priče o ravnoj Zemlji.
Ako nije, šta vi mislite, je li Zemlja doista ravna ili je lopta?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 mar 2016, 20:05

Peru Nazca linije :
slika
slika
slika
slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 07 mar 2016, 21:24

Asteriks je napisao/la:provjeri malo islamske izvore pa ces naletiti na navedeno (naravno to se veze za Stari Egipat).
nema potrebe da provjeravam jer vec dugi niz godina izucavam tu tematiku, tako da sam itekako upoznat, kako sa hadisima, tako i sa raznim tefsirima u kojima se govori o njemu.
ako hoces detaljnije, mozemo preko pp, jer postoji opasnost da predjemo granicu tolerancije, pa da tema bude zakljucana.

@rio je upitao o magiji(sihru) u islamu...
helem, mi vjerujemo da na svijetu zive duhovna bica koje nazivamo dzinima. zivjeli su tu prije nas. po nekim predajama zive i po par hiljada godina.
neki misle da su drevni narodi obozavali ta bica. osim njih, izgleda da ih obozavaju i hindusi.
osim toga, bitno je kazati da su daleko brzi i snazniji od covjeka.
postoji mogucnost da covjek stupi u kontakt s njima. neki to koriste kako bi pravili sihr(magiju), a drugi se pravdaju da rade dobro.
ulema smatra da je to zabranjeno.
u gradaccu je zivio covjek koji je saradjivao s njima. govorio je da iz bosne moze izlijeciti covjeka kojeg je u americi ujela zmija.
u ovom nasem vremenu znam za jednog covjeka koji odrzava/odrzavao kontakte s tim bicima.
vjerujem da sarajlije znaju o kome je rijec.
odes kod njega i on ti fino isprica sve o tebi, cak ti opise i namjestaj koji imas :mrgreen:
ovim nasim ateistima predlazem da svrate kod njega.

osim ljudi poput njega, postoje i oni koji pomocu tog znanja pokusavaju steci neku materijalnu korist.
ili se bave "lijecenjem", ili cine da te neka osoba zavoli ili zamrzi.
kod nas je to grijeh koji onoga ko ga cini vodi u prokletstvo.
ovo je povrsno. sad, ako nekoga zanimaju detalji, tu smo :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

FA7
Kontakt:

Re: AW: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la FA7 » 07 mar 2016, 21:35

Yugoslavian space program

Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 07 mar 2016, 21:54

@sekerbay vidis zasto pominjem Stari Egipat.
postoji mogucnost da covjek stupi u kontakt s njima. neki to koriste kako bi pravili sihr(magiju), a drugi se pravdaju da rade dobro.
To su vec stvari o kojim se dosta cuje, pogotov od starijih. Desio se slucaj da se zbog tih spletki zavrsilo na sudu, i sada se cita optuzba kako je ta porodica namjestila tom covjeku pa ovaj prozivio pokao dok se sve nije pronaslo, spalilo, dosao i neki hodza (koji se tim bavi, prodavac magle sto jedan kaze), uzeo pare dao neke hamajlije, ali najjace od svega sto ih glavni sudija zove da se bilo kako nagode ako mogu iza vrata (valjda da ne bi doslo da obracuna kasnije) jer nema apsolutno nikakvu osnovu da optuzi eventualnog krivca. :lol: Svi dokazi za taj slucaj zasnovani na tvrdnjama o magiji itd.

Ne kazem da nema toga, naprotiv, al' treba biti oprezan kome se obraca.

Inace zanimljiva stvar, gledajuci na ta bica.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 mar 2016, 19:54

sekerbay je napisao/la: odes kod njega i on ti fino isprica sve o tebi, cak ti opise i namjestaj koji imas :mrgreen:
Pitaj ga može li Bayo ove sezone otići do kraja. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 mar 2016, 20:27

Saurman je napisao/la:
sekerbay je napisao/la: odes kod njega i on ti fino isprica sve o tebi, cak ti opise i namjestaj koji imas :mrgreen:
čovjek je sotonin sluga nije čarobnjak
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 09 mar 2016, 00:34

Asteriks je napisao/la:@sekerbay vidis zasto pominjem Stari Egipat.
To su vec stvari o kojim se dosta cuje, pogotov od starijih. Desio se slucaj da se zbog tih spletki zavrsilo na sudu, i sada se cita optuzba kako je ta porodica namjestila tom covjeku pa ovaj prozivio pokao dok se sve nije pronaslo, spalilo, dosao i neki hodza (koji se tim bavi, prodavac magle sto jedan kaze), uzeo pare dao neke hamajlije, ali najjace od svega sto ih glavni sudija zove da se bilo kako nagode ako mogu iza vrata (valjda da ne bi doslo da obracuna kasnije) jer nema apsolutno nikakvu osnovu da optuzi eventualnog krivca. :lol: Svi dokazi za taj slucaj zasnovani na tvrdnjama o magiji itd.

Ne kazem da nema toga, naprotiv, al' treba biti oprezan kome se obraca.

Inace zanimljiva stvar, gledajuci na ta bica.
Imao sam par slucajeva bliskih meni sto se tice tih sihra(magije). Opasna stvar, i koliko god sam bio skeptik povodom toga ranije, poslije tih slucajeva i dokaza sam poceo sam vjerovati u to. Ne dao Bog nikom da ima posla s tim.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 09 mar 2016, 09:47

Saurman je napisao/la:
ti si sarajvolija, tako da bi trebao znati o kome je rijec :mrgreen:
mala pomoc, rijec je o hafizu... :mrgreen:
DANTES je napisao/la:čovjek je sotonin sluga nije čarobnjak
pa, sahir je arapska rijec i znaci carobnjak.
to sto su nama carobnjaci predstavljeni kao neke dobrocudne, fine dede koje pomazu, nije nista do supljak.
istina je ono sto nam je gibson pokazao u apokaliptu.
najuspjesniji u tim satanistickim poslovima je onaj ko najvise zrtvuje, a najbolja zrtva je ljudska.
primjeri:

https://en.wikipedia.org/wiki/Moloch

https://en.wikipedia.org/wiki/Child_sacrifice

ako neko kaze da se to desavalo u davna vremena, evo par aktuelnih primjera:
UN-ov odbor za prava djece – CRC (United Nations Committee on the Rights of the Child) prije čak nekoliko mjeseci je poslao vladi Velike Britanije diplomatsku notu u kojoj se zahtjeva od ove europske zemlje da prekine lanac preprodaje i otimačine djece koja na koncu završe silovana i raskomadana na njihovom tlu.
Voditeljica CRC-a i nekadašnja sutkinja Vrhovnog Suda Norveške, Kristen Sandberg je jasno dala do znanja što misli o najnovijim izvješćima koji kompromitiraju Veliku Britaniju do temelja:
– Zabrinuti smo zbog činjenice otimačine na stotinu djece iz Afrike, koja se krijumčare u Veliku Britaniju, naročito u London, kako bi se podvrgli raznoraznim religioznim ritualima žrtvovanja.
[youtube][/youtube]

kome li ih zrtvuju, pitanje je sad ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 mar 2016, 09:53

sekerbay je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
ti si sarajvolija, tako da bi trebao znati o kome je rijec :mrgreen:
mala pomoc, rijec je o hafizu... :mrgreen:
Možda Bugari.? :)

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 09 mar 2016, 10:32

ma jok.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 09 mar 2016, 11:06

Znači li to da su sva nebeska tijela u svemiru nastanjena džinima?
-Ne. Samo u nekim slučajevima tamo egzistiraju džini, u nekim slučajevima tamo je neko sasvim drugi za koga mi još uvijek
nemamo ni ime, ali je, uglavnom, sve napučeno, nastanjeno, puno... Sve je puno kao šipak!

Bez obzira što mi znamo da na nekim nebeskim tijelima vladaju takvi uvjeti - ekstremno visoke ili niske temperature,
otrovni gasovi, izloženost čestim udarima asteroida i meteorskih kiša i slično da je po našim mjerilima gotovo nemoguće čak ni zamisliti bilo kakav oblik života?! Ipak, sve vri?!
-Da, tačno. Ne može se taj “život” mjeriti aršinima naše
znanosti, jer je ona u mnogim, pa i u tim slučajevima ograničena, sputana okvirima u kojima se kreće, i dometima do kojih doseže.

Po našem mišljenju, dakle, gore je nemoguć život, ali je za neka svemirska bića život, zapravo, nemoguć ovdje, na planeti Zemlji,
gdje mi živimo! Za treća je bića život moguć i ovdje i tamo, i na mnogim drugim mjestima o kojima još ne možemo ni pojmiti.
isjecak iz intervjua koji je uradjen s tim covjekom.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 mar 2016, 11:25

Ko želi znati nešto više o ovoj tematici preporučio bi knjigu Muhamed Isa Davud Razgovor sa džinom muslimanom.Davno sam je čitao veoma je zanimljiva.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 mar 2016, 14:58

JFH9 je napisao/la:Imate li kakvog iskustva sto se tice ove magije i sihira?? :)
Ko god kaže da ima, laže.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 10 mar 2016, 21:19

Jel moze neko naci Oak Island serijal sa prevodom nedavno se prikazivao na history ?

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 10 mar 2016, 21:40

sekerbay je napisao/la:
Znači li to da su sva nebeska tijela u svemiru nastanjena džinima?
-Ne. Samo u nekim slučajevima tamo egzistiraju džini, u nekim slučajevima tamo je neko sasvim drugi za koga mi još uvijek
nemamo ni ime, ali je, uglavnom, sve napučeno, nastanjeno, puno... Sve je puno kao šipak!

Bez obzira što mi znamo da na nekim nebeskim tijelima vladaju takvi uvjeti - ekstremno visoke ili niske temperature,
otrovni gasovi, izloženost čestim udarima asteroida i meteorskih kiša i slično da je po našim mjerilima gotovo nemoguće čak ni zamisliti bilo kakav oblik života?! Ipak, sve vri?!
-Da, tačno. Ne može se taj “život” mjeriti aršinima naše
znanosti, jer je ona u mnogim, pa i u tim slučajevima ograničena, sputana okvirima u kojima se kreće, i dometima do kojih doseže.

Po našem mišljenju, dakle, gore je nemoguć život, ali je za neka svemirska bića život, zapravo, nemoguć ovdje, na planeti Zemlji,
gdje mi živimo! Za treća je bića život moguć i ovdje i tamo, i na mnogim drugim mjestima o kojima još ne možemo ni pojmiti.
isjecak iz intervjua koji je uradjen s tim covjekom.

Kako god da se zvala ta bica vjerujem da postoje, zapravo ne vjerujem, znam. Znao sam za njih i bez Kurana i bez bilo kakve druge knjige.(mislim na ove religijske knjige) To su bica koja zive u nizim astralnim slojevima.. svako uz moc svog uma moze stupiti s njima u kontakt, u teoriji.. inace ako si svejstan sta su ta bica i kako funcionisu, ne mogu ti nista..
This time next year we'll be millionaires.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []