Asteriks je napisao/la:provjeri malo islamske izvore pa ces naletiti na navedeno (naravno to se veze za Stari Egipat).
nema potrebe da provjeravam jer vec dugi niz godina izucavam tu tematiku, tako da sam itekako upoznat, kako sa hadisima, tako i sa raznim tefsirima u kojima se govori o njemu.
ako hoces detaljnije, mozemo preko pp, jer postoji opasnost da predjemo granicu tolerancije, pa da tema bude zakljucana.
@rio je upitao o magiji(sihru) u islamu...
helem, mi vjerujemo da na svijetu zive duhovna bica koje nazivamo dzinima. zivjeli su tu prije nas. po nekim predajama zive i po par hiljada godina.
neki misle da su drevni narodi obozavali ta bica. osim njih, izgleda da ih obozavaju i hindusi.
osim toga, bitno je kazati da su daleko brzi i snazniji od covjeka.
postoji mogucnost da covjek stupi u kontakt s njima. neki to koriste kako bi pravili sihr(magiju), a drugi se pravdaju da rade dobro.
ulema smatra da je to zabranjeno.
u gradaccu je zivio covjek koji je saradjivao s njima. govorio je da iz bosne moze izlijeciti covjeka kojeg je u americi ujela zmija.
u ovom nasem vremenu znam za jednog covjeka koji odrzava/odrzavao kontakte s tim bicima.
vjerujem da sarajlije znaju o kome je rijec.
odes kod njega i on ti fino isprica sve o tebi, cak ti opise i namjestaj koji imas
ovim nasim ateistima predlazem da svrate kod njega.
osim ljudi poput njega, postoje i oni koji pomocu tog znanja pokusavaju steci neku materijalnu korist.
ili se bave "lijecenjem", ili cine da te neka osoba zavoli ili zamrzi.
kod nas je to grijeh koji onoga ko ga cini vodi u prokletstvo.
ovo je povrsno. sad, ako nekoga zanimaju detalji, tu smo

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."