Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

otpravnik_vozova
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la otpravnik_vozova » 07 jun 2010, 17:51

sekac je napisao/la:
plava_pruga je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Kad Brotnjo osvoji titulu to je lopovluk, stela,sudije ili nacionalni kljuc
Kad Siroki osvoji titulu to je lopovluk, stela,sudije ili nacionalni kljuc
Kad Zrinjski osvoji titulu to je lopovluk,stela,sudije ili nacionalni kljuc
Kad Leotar osvoji titulu to je lopovluk,stela,sudije ili nacionalni kljuc
Kad Modrica osvoji titulu to je lopovluk,stela,sudije ili nacionalni kljuc
Kad Zeljo osvoji titulu to je lopovluk,stela,sudije ili nacionalni kljuc

"Ispade u ovoj drzavi samo Sarajevo osvaja titule regularno"

Nikad zbog svog neuspjeha netreba omalozavati tudji uspjeh,kada moj Zeljo lose igra krivi su mi samo njegovi igraci ,
treneri,uprava i niko drugi. Nisam od onih navijaca koji voli glupa prepucavanja i siri mrznju ali mislim da svi stvarno trebamo pocistiti svoje pragove pa tek onda gledati tudje.Svaki uspjeh Sarajeva,Borca,Sirokog,Veleza i bilo koga drugog iskreno postujem,mozemo imati sportski rivalitet sto je i normalno,a mrznju,ljubomoru i pljuvanje trebamo svi eliminisati.
Guzonje sa Koševa! SVE na guzove. Jedino oni osvajaju regularno preko zelenog stola. Svaka čast pitari ili bolje reći huligani. Meni je jedino žao pokojnog Vedrana kad vidim šta se sve radi pod plaštom njegove smrti...
a kasnije se ko fol ograđuje od svakog mogućeg belaja. Sve šta im treba poručiti jest da se nauče privući pažnju na normalan način kao što to rade Manijaci, Lešinari, Robijaši ...
kad ti samo skontaš da mi imamo veću posjetu i kad oni osvajaju i kad gube i UVJEK! ali nema veze ovo je ipak sportski forum a huliganizam ne spada pod sport.

STOP HULIGANIZMU, DAJMO MJESTA SPORTU!
Nemoj nam ti davati lekcije maleni jer da imaš obraza ne bi tako pisao i nisi nimalo daleko od huligana a pitare svrstavati među njih je kretenluk,što se tiće titule vidi je li se iko žalio na našu zadnju a pogledaj na drugim forumima šta drugi a ne samo pitari misle ovama i vašoj tituli.Što spominješ Vedrana i nije ti ga žao dok ga spominješ u takvom kontextu on nama nije nikakav plašt on je dio nas ,naš brat a tebi to ne treba objašnjavati i mi se ne ograđujemo ni od čeg ali treba jednom da se kaže istina ma koliko bolna bila ali nema niko ono da to objavi javno nego svi jedva čekali belaj da se desi sa HZ i udri po njima nisam prepoznao da ste svi anđeli na ranu da vas čovjek stavi ,čudo nisu iz saveza rekli da su pitari palili baklje po Švedskoj i Njemačkoj a manijaci ih ružili što to rade fujj!¨Fol žao ti Vedrana a tata moj mrtvi išarao grafit kod VF-a postavljen u njegovo ime "ISTINA ZA VEDRANA".Što malo o tom ne pišeš je li treba da se na to ugledamo,ili da palimo hrvatske zastave ili da bacamo bombe e je li to primjer ? A ako već hočeš da pišeš o sportu onda malo misli prije nego izlupaš gluposti(bodovi za zeleniom stolom kad smo ih dobili,ja znam da smo ih izgubili ne samo sad nego još koji put :Pekija sa vama ,Borac u B:luci udaranje našeg igrača,dobivena utakmica sa Čelikom morali igrati ponovo itd...)reci mi samo jedan pšrimjer gdje smo dobili bod-ove za zelenim, stolom i bit ćeš kralj za mene eto toliko pa se malo naući ponašanju i ne širi dezinformacije da ne kažem laži i popusti se Sarajeva i mržnje prema istom lijeći komplexe na drugi naćin! :roll: ;) :? :lol: :) :D
Turbina (Jablanica), ljude ste istjerali iz lige na pravdi boga....Tufek Emir... ;)

KING :mrgreen:
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 07 jun 2010, 23:06

Molim sve navijace Zelje I Sarajeva da prestanemo sa prepucavanjima I uvredama.Pustite ba svadje i pljuvanje,pa u ratu smo skupa bili u rovovima jedni do drugih i nismo krv zalili jedni za druge.Mogu shvatiti sportski rivalitet a neku mrznju nikada(dosta je sto nas drugi mrze i ocima nemogu gledati),nemojte se obazirati na imbecilne komentare pojedinaca iz obje grupe navijaca(popiju dvije pive ,smotaju rizlu i citav svijet njihov.).
Mislim da mi i pitari trebamo da budemo primjer ostalima,treba da se dignemo kulturno protiv NFS BIH jer nam reprezentacija moze biti izbacena iz kvalifikacija.Sve je to igranka Dodika i FS Republike Srpske da se negira drzavnost BIH.Meni kao navijacu Zelje mnogo ce lakse pasti njegovo neigranje u Evropi(to je par ili vise utakmica)nego danam sve reprezentacije ne igraju nekoliko ciklusa.Treba mo se dici i do UEFE da pomognemo Papetu i igracima.Netreba dozvoliti da zavisimo od ljudi iz FSRS.Ovo nije vise borba za Zelju Ili Srajevo ovo je borba za nasu Bosnu I Hercegovinu,netreba dozvoliti da nam je negiraju u svakom pogled
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 jun 2010, 00:36

sekac je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:
sekac je napisao/la: Nemoj nam ti davati lekcije maleni jer da imaš obraza ne bi tako pisao i nisi nimalo daleko od huligana a pitare svrstavati među njih je kretenluk
U pravu si. Iz Tuzle rečeno koliko navijača može da dođe(150). Došlo 500 + ; Nisu ih pustili da uđu. Ne kontam zašto :roll: Onda miroljupci zvani HZ ubacili baklju među navijače Slobode. Onda ih jadne policija napala bez razloga. Mirovne snage zvane HZ uletile u baštu kod bbi i bejzbolkama prebile RVI-a pored ostalih(ovo je tačno i provjereno). Također su mangupi mirotvorci napali par momaka sa FLAŠAMA u Dalmatinskoj ulilci.
Mudro zboriš, svaka ti je zlatna, makar i glupa bila.
sekac je napisao/la: što se tiće titule vidi je li se iko žalio na našu zadnju a pogledaj na drugim forumima šta drugi a ne samo pitari misle ovama i vašoj tituli.
Ko se žalio osim vas ? Ko nas je dobio od ekipa iz vrha u drugom dijelu sezone ? Kako se to moglo desiti.
sekac je napisao/la: Što spominješ Vedrana i nije ti ga žao dok ga spominješ u takvom kontextu on nama nije nikakav plašt on je dio nas ,naš brat a tebi to ne treba objašnjavati i mi se ne ograđujemo ni od čeg ali treba jednom da se kaže istina ma koliko bolna bila ali nema niko ono da to objavi javno nego svi jedva čekali belaj da se desi sa HZ i udri po njima nisam prepoznao da ste svi anđeli na ranu da vas čovjek stavi ,čudo nisu iz saveza rekli da su pitari palili baklje po Švedskoj i Njemačkoj a manijaci ih ružili što to rade fujj!¨
Pa furate furku "u inat svima" i "sami protiv svih" :lol: Sad ni to ne valja a mirotvorac :lol:
sekac je napisao/la: Fol žao ti Vedrana a tata moj mrtvi išarao grafit kod VF-a postavljen u njegovo ime "ISTINA ZA VEDRANA".Što malo o tom ne pišeš
Samo ograničena DEGENČINA može ašćare kriviti TM za šaranje grafita posvećenom UBIJENOM NAVIJAČU. TM došli da podrže HZ nakon ubistva a sad šaranje grafita.
Dalje, svojim DEBILIZMOM samo podižeš tenzije. Neko će najebati. Ima masa likova koja NEĆE TOLERISATI mangupske napadade sa bejzbolkama hrabrih mirotvoraca. Šta onda ? Šta misliš šta će biti. Ja znam šta bi bilo da mene prebiju bejzbolkama. Naletiš sa bejzbolkom na pogrešne ljude u pogrešnom trenutku i .............
sekac je napisao/la: je li treba da se na to ugledamo,ili da palimo hrvatske zastave ili da bacamo bombe e je li to primjer ? A ako već hočeš da pišeš o sportu onda malo misli prije nego izlupaš gluposti(bodovi za zeleniom stolom kad smo ih dobili,ja znam da smo ih izgubili ne samo sad nego još koji put :Pekija sa vama ,Borac u B:luci udaranje našeg igrača,dobivena utakmica sa Čelikom morali igrati ponovo itd...)reci mi samo jedan pšrimjer gdje smo dobili bod-ove za zelenim, stolom i bit ćeš kralj za mene eto toliko pa se malo naući ponašanju i
Vaša titula(46-06) :lol: , 9-10 penala vam svirano, ključni u Vrapčićima koji to nije bio, Mućo glavni, pehar u Popayu. Pametnom dosta ;)
sekac je napisao/la: ne širi dezinformacije da ne kažem laži i popusti se Sarajeva i mržnje prema istom lijeći komplexe na drugi naćin! :roll: ;) :? :lol: :) :D
Čitaj ovu rečenicu svako jutro kad se probudiš(samo ubaci Želju umjesto Torpeda). Možda budeš manji debil nego što jesi. Ne kuhaj, ne laži, ne seri, najebaće neko DEBILU.
O.K.Da li si igdje pročitao da podržavam neke ekscese ili ispade HZ,zašto se ti petljaš u poruku koja nije tebi upućena ,ali ako se osječaš pšrozvan još bolje znači dokazuje se da nam ne možete dijeliti lekcije iz ponašanja ja sam samo naveo vaše neke greške a vi eksplodirate ali to su ipak istinite činjenice,što se tiće titule naveo sam ti da pročitaš još poneku stranicu na forumu da ne bi bilo da mi samo s.r.mo a ako ne vjeruješ bujrum otvori nekoliko stranica unazad pa češ pročitati i uvjeriti se lićno,mojne o penalima kojem se timu sviraju po tri penala na utakmici(Željo-Velež),a šta reči za Slaviju i penal protiv njih ili onaj što nije sviran za njih.Nego ti se svega nalaga ali nigdje odgovora kad smo dobili bodove za zelenim stolom u premier ligi BH;e evo ja ču ti reći NIKADA i ja ne kuham i nikog ne vrijeđam a admini ako puste da vi nekog nazivate debilom a vamo fol vi treba da ste primjer e onda u dure nek ide ali bez mene.Što se tiće manijaka ali stvarno pravih navijača Želje kapa dole ali takvi kao ti i ovde pojedini daleko im kuća od moje isto da se ne bi naljutili mislim i za navijače Sarajeva ili bilo kojeg drugog tima,jesu manijaci došli pred higijenski kad je Vedran ubijen,ali to sam naveo (u vezi šaranja grafita)da vidite kako je generalizovati sve navijače a vrlo dobro znaš da sve grupe imaju kretene pa tako i TM i HZ i Fukare i Robija itd....Hoču samo da kažem da ne podržavam nasilje ni u kakvom obliku ali za djeljenje lekcija od pojedinih nisam nikad a pogotovo kad se laže. Argumente buraz i onda pričaj eno onaj za Tuzlu fino naveo i to stoji ali nema nigdje razlog zašto(što opet ne opravdava divljanje navijača Sarajeva)ali ako želiš dobro nogometu(za nikad izvini)moraš uči u srž problema jer uvijek medalja ima dva lica ili naški rečeno tura i jazija.Nisam bio kad su se desili ti incidenti kod bbi-a i u Dalmatinskoj ali to je svakako za svaku osudu.Ali isto navijanje "svi u napad mrtav je HASE, pa paljenje transparenata na treningu Želje vidim niko ne osuđuje pa zato nek te i ne čudi što smo sami protiv svih i zato nam ne trebaju lekcije ni od kog a posebno od ovih što nas "vole" a kad se sve postavi kako treba valjda će se i to nekad desiti onda čete skontati šta se radilo i dešavalo a do tad neču više da komentarišem sa vama imam ja svoje pitare pa kakvi god bili ili gdje god bili za korak su ispred vas. ;) :D
Kažem ti da si DEBIL jer to jesi, šta da radim iskren sam :mrgreen: Dalje, kakva ba tri penala na utakmici Željo-Velež ? Šta lupaš svega ti. Samo glupan se može ozbiljno baviti ekipom za koju NE NAVIJA i koju NE GLEDA cijele sezone. To što si negdje pročitao i povjerovao u glupost da su bila tri penala na utakmici Željo-Velež a nisi provjerio govori o tvom intelektu. Doduše, nisi i nas morao s tim počastiti al eto, treba se i nasmijati s vremena na vrijeme :lol:
Penal protiv Slavije je nepostojeći. Isto kao što je bio nepostojeći penal u Mostaru za Zrinjski. Željo u drogom dijelu prvenstva je izgubio JEDNU utakmicu. NIJEDNA ekipa iz vrha nas NIJE DOBILA niti se bilo ko bunio na suđenje osim Slavije i Zvijezde. Za glupana kao što si ti to je dovoljno da zaključiš što si zaključio.
Nemoj više, ne ide ti očigledno. Idi pokrij se dekicom, plači jer ti je klub jadan, jer su svi protiv vas i jer je sex tek počeo :lol:
Dominacija je počela, biće grozno za njanje :lol:

Također, porediti navijanje svi u napad sa napadom sa bejzbolkama i paljenje transa(što je sasvim normalno) sa
napadom sa flašama je vrlo nebulozno. Jasno je meni sve, boli, Željo šampion, torpeda nigdje ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2010, 09:07

"Prvi sam strijelac BiH lige sa 16 pogodaka i nema razloga da igdje idem na probu. Ja cijenim Hajduk, ali poštujem i sebe, zato ni o kakvoj probi nije bilo govora", rekao je za Jutarnji list Feđa Dudić
Ovakvo mi se razmišljanje sviđa. Bravo Feđa majstore!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 08 jun 2010, 09:14

1. Željezničar
2. Sloboda :D
3. Široki
4. Zrinjski
5. Borac
6. Drina
7. Sarajevo
8. Slavija
9. Budućnost
10. Velež
11. Čelik
12. Olimpik
13. Travnik
14. Zvijezda
15. Rudar
16. Leotar
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 08 jun 2010, 09:38

Virtu4l je napisao/la:
"Prvi sam strijelac BiH lige sa 16 pogodaka i nema razloga da igdje idem na probu. Ja cijenim Hajduk, ali poštujem i sebe, zato ni o kakvoj probi nije bilo govora", rekao je za Jutarnji list Feđa Dudić
Feđa Dudić u Hajduku, kao krme u Teheranu.Čovjek i sam kaže da je samo navraćao na Poljud sa nekim prijateljem, za njega je Varteks vrh.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jun 2010, 09:41

mujoisuljo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Feđa Dudić u Hajduku, kao krme u Teheranu.Čovjek i sam kaže da je samo navraćao na Poljud sa nekim prijateljem, za njega je Varteks vrh.

Varteks, Klupa Varteksa :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

PITAR-29
Kontakt:

Post Postao/la PITAR-29 » 08 jun 2010, 09:57

Hmmmm.... Gledam ovaj forum saroliko svega pomalo,jako puno tema za citati i nacitah se :lol: Eh ovako prije svega da kazem Zeljo zaista ove godine je imao apsolutno najjacu ekipu u premier ligi i naravno svaka cast na osvojenoj tituli od srca cestitam,hmm ali navijace imaju ravno 0,jer dodje recimo 250 +- navijaca iz B.Luke i nadglasa nekoliko hiljada Manijaka (bio prisutan),eh da vracamo se na utakmicu Sloboda-Sarajevo hmm bilo bi zaista da kazem ne glupo vec jadno ili besmisleno da se ta utakmica uopste igra ma ne igra vec da se prica o tome hajdmo realno da li je Sarajevu oteto 3 boda !? Eh dalje odemo u miroljubivi Siroki B. sta reci no koment,eh s obzirom na dogadjaj-e s te utakmice,desilo se sta se desilo na Kosevu u uzvratu Sarajevo-Siroki.B a ja sam misljenja da bi sve navijacke skupine postupile ne isto mozda jos i gore jer nije to bilo kakva utakmica to je bila utakmica posvecena poginulom navijacu Vedranu nasem bratu.....itd.da ne barajam dalje o toj utakmici sta je ona nama znacila, eh neki nas ubrajaju medju huligane i neka heh a svi znamo da je to naravno iz ljubomore jer svi imaju zadacu tice se navijackih skupina ... primjer odete na youtube ukucate zeljeznicar-Sarajevo 2:0,pa vidite kako se navija za svoj klub i koliko se voli i kad gubi !!!! eto toliko od mene :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2010, 10:02

PITAR-29 je napisao/la:ali navijace imaju ravno 0,jer dodje recimo 250 +- navijaca iz B.Luke i nadglasa nekoliko hiljada Manijaka (bio prisutan)
Znači dolazite, pa da, krv nije voda.

P.S. Nadglasavanje neću detaljnije komentarisati, da ne odemo dublje u raspravu, mislim da su svi gledali prenos utakmice i da im je jasno da to što pričaš nije istina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 jun 2010, 08:27

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 09 jun 2010, 09:25

Virtu4l je napisao/la:
PITAR-29 je napisao/la:ali navijace imaju ravno 0,jer dodje recimo 250 +- navijaca iz B.Luke i nadglasa nekoliko hiljada Manijaka (bio prisutan)
Znači dolazite, pa da, krv nije voda.

P.S. Nadglasavanje neću detaljnije komentarisati, da ne odemo dublje u raspravu, mislim da su svi gledali prenos utakmice i da im je jasno da to što pričaš nije istina.
cak naprotiv, ja bih pohvalio zeljine navijace na toj utakmici!!
P.S. Da je kojim slucajem sarajevo igralo umjesto zelje finale, siguran sam da bi jedna grupa njihovih navijaca uletila u teren, a druga bi napala navijce borca!
Volim te Bosno!!!

Colorado

Post Postao/la Colorado » 09 jun 2010, 09:39

gavran je napisao/la:Ja mislim da u novo prvenstvo trebaju svi klubovi uci sa minus 12 bodova osim sarajeva,tako bi mogli i oni biti ozbiljan kandidat mozda cak i za titulu
previse je djece na ovom forumu fkt... :roll:

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 09 jun 2010, 10:32

Colorado je napisao/la:
gavran je napisao/la:Ja mislim da u novo prvenstvo trebaju svi klubovi uci sa minus 12 bodova osim sarajeva,tako bi mogli i oni biti ozbiljan kandidat mozda cak i za titulu
previse je djece na ovom forumu fkt... :roll:
TACNO STO SI REKAO....PREVISE DJECE NA OVOM FORUMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1947!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 09 jun 2010, 11:04

malo statistickih podataka o sezoni 2010/2011:

- na jesen pocinje 16. sezona najjace lige pod potkroviteljstvom N/FSBiH-a (11. od formiranja premijer lige, odnosno 9. odkad se igra na teritoriji cijele BiH)
- u sezoni 2010/11 se takmici 16 timova, od toga je 11 iz federacije a 5 iz rs
- 6 timova je sjevernih regija bih-a (borac, sloboda, rudar, zvijezda, buducnost i drina), 6 iz srednjih regija (zeljeznicar, sarajevo, olimpik, travnik, celik i slavija) a 4 iz juznih dijelova (hercegovina) (siroki brijeg, zrinjski, velez i leotar)
- ukupno se 47 timova takmicilo u premijer ligi od 1995. godine, od 2000. je 38 timova, a od 2002. je taj broj 29 timova
- vodeci na svakoj vjecnoj listi je razliciti: od 1995. je od sarajevo sa 837 bodova, od 2000. je to zeljeznicar sa 577 bodova, a od 2002. je to siroki brijeg sa 436 bodova
- 4 tima se i dalje takmicu od 1995. (sarajevo, zeljeznicar, celik i sloboda), dok su pristupanjem ligi 2000. odnosno 2002. timovi sirokog brijega, zrinjskog i leotara sve do danas zadrzali status premijerligsasa
- rekordni broj ulazaka u premijerligu ima ekipa buducnosti (4), a najveci broj ispadanja imaju timovi olimpika, travnika i buducnosti (3)
- najvise osvojenih trofeja ima ekipa zeljeznicara (9)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2010, 11:13

Evo neka moja tabela :D

1. Željezničar
2. Široki Brijeg
3. Sarajevo
4. Zrinjski
5. Borac
6. Olimpik
7. Sloboda
8. Velež
9. Budućnost
10. Slavija
11. Čelik
12. Drina
13. Zvijezda
14. Rudar
15. Travnik
16. Leotar

Ali ništa, ama baš ništa se još ne zna. Trebamo sačekati pojačanja, nove trenere, pa čak i uprave. Biće jedna uzbudljiva sezona. Možda se Sloboda, ali i Olimpik budu žestoko borili za opstanak. Ili možda Velež opet stane na noge, poslije vjetrovitog proljetnog dijela prošle sezone. Ma ima malih milion kombinacija, od toga da Zrinjski počinje da slabi, Borac ili da bude veoma jak klub koji će se boriti za vrh ili da posustane

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 09 jun 2010, 11:30

Ma nema tu puno filozofije.Ocigledno je da se liga pobosljava,neke stvari su krenule nabolje,dok neke tapkaju u mjestu.Ali bitno da se napredak osjeti.

Rano je bilo kakve prognoze davati,cak je i pomalo smijesno.Kandidata za vrh je puno,tu su Siroki Brijeg i Zrinjski koji su godinama u vrhu tabele i Evropi,postali su klubovi sa konstantom,sto je rijetkost u BiH.Zatim Sarajevo i Zeljeznicar kao klubovi sa velikom tradicijom i kao klubovi iz glavnog grada,moraju jurisati na sami vrh.Jos bi u glavne kandidate stavio moj Borac,jer je vidjljivo da se pocelo ozbiljno raditi,i da se pocela vracati stara slava.5. i 3. mjesto na kraju zadnje dve sezone govori puno,za razliku od prijasnjih borbi za goli zivot.

Tu su naravno jos Velez,Celik,Sloboda,koji rekao bi,vrebaju iz prikrajka,i vrlo lako mogu izgurati neke od gore pomenutih.Najvecu prednost bi dao mozda Celiku cisto zbog stadiona koji je po meni najbolji u BiH,i grehota je da se na njemu ne igraju evropske utakmice.

Ostali klubovi da se ne uvrijede,mislim da ce se morati zadovoljiti sredionom i donjim dijelom tabele...I da ne mogu previse napraviti.

Nasa liga je iz sezone u sezonu sve zanimljivija i zanimljivija,i sve kvalitetnija.Jos je puno posla da se dostigne nivo na primjer srbijanske ili hrvatske lige,jer su,ako cemo biti realni,daleko ispred nas po nekim stvarima.Jedino se nadam da nam se nece desiti da se svake sezone sampion vec zna unaprijed,ili da se svijet vrti oko dva kluba.Dinamo,Hajduk,Zvezda,Partizan i niko vise...Ovako je puno zanimljivije i napetije. ;)
Treci put castimo

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 09 jun 2010, 11:54

tm84 je napisao/la:malo statistickih podataka o sezoni 2010/2011:

- na jesen pocinje 16. sezona najjace lige pod potkroviteljstvom N/FSBiH-a (11. od formiranja premijer lige, odnosno 9. odkad se igra na teritoriji cijele BiH)
- u sezoni 2010/11 se takmici 16 timova, od toga je 11 iz federacije a 5 iz rs
- 6 timova je sjevernih regija bih-a (borac, sloboda, rudar, zvijezda, buducnost i drina), 6 iz srednjih regija (zeljeznicar, sarajevo, olimpik, travnik, celik i slavija) a 4 iz juznih dijelova (hercegovina) (siroki brijeg, zrinjski, velez i leotar)
- ukupno se 47 timova takmicilo u premijer ligi od 1995. godine, od 2000. je 38 timova, a od 2002. je taj broj 29 timova
- vodeci na svakoj vjecnoj listi je razliciti: od 1995. je od sarajevo sa 837 bodova, od 2000. je to zeljeznicar sa 577 bodova, a od 2002. je to siroki brijeg sa 436 bodova
- 4 tima se i dalje takmicu od 1995. (sarajevo, zeljeznicar, celik i sloboda), dok su pristupanjem ligi 2000. odnosno 2002. timovi sirokog brijega, zrinjskog i leotara sve do danas zadrzali status premijerligsasa
- rekordni broj ulazaka u premijerligu ima ekipa buducnosti (4), a najveci broj ispadanja imaju timovi olimpika, travnika i buducnosti (3)
- najvise osvojenih trofeja ima ekipa zeljeznicara (9)
HAJD MAKAR SMO U NECEMU NAJBOLJI... :D :D :D :D :D :D
1947!

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 09 jun 2010, 13:24

Apsolitno se ne slazem s nekim komentarima vezanim za Fedju Dudica. :!:

Fedja je odlican nogometas za nase prilike, ali je imao previse pehova kroz karijeru, pvrede i u par navrata los odabir sredina su ga dosta unazadili.
Momak je sa 17 godina igrao za prvi tim Zagreba, i to u vrijeme kada se Zagreb dobro drzao uz Dinamo i Hajduk u samom vrhu HNL-a, ali prvi problem u to vrijeme mu je bio to sto je izmedju U21 Cro i U21 BiH izabrao nasu domovinu i od tog momenta dobio druge kriterije u klubu i unazadio svoju karijeru.

Inace navijac sam NK Celik, zelim Fedji sve najbolje, a rado bi ga vidjeo u crveno-crnom dresu.
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 15:05

Raja da li bi ste voljeli da se opet igra SUPER KUP BiH :)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2010, 15:08

Frutek je napisao/la:Raja da li bi ste voljeli da se opet igra SUPER KUP BiH :)
Naravno, ne znam što ga ukinuše, valjda Željo uzeo duplu krunu te zadnje sezone Super Kupa pa im dosadilo, kontaju da će Željo uzet svaku :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.