Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Chinaglia
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Chinaglia » 13 mar 2016, 19:56

Pappy je napisao/la:Danas je zajeb'o šta god se zajebati može. Nije nikoga generalno oštetio jer je griješio na obje strane previše za sudiju sa međunarodnom značkom. Svaki put me oduševi koliko čovjek ne zna.

Ili njegov pomoćnik. Lik stoji na liniji, i krenuo fudbaler Travnika da izbije loptu, pogodi sudiju, ona se vrati u teren i izbije je naš igrač, on pokazuje naš aut jer je njega pogodila lopta. :urnebes: :facepalm:
iskreno da ti kazem, sve je to Azmir platio, ocekuj jos gore sudjenje i poraze Slavije, sve dok ne dodjete na granicu ispadanja i tekmu sa Zrinjskim, da budemo sigurno da cete ih pobjedit'

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 13 mar 2016, 19:57

Sarajlijica1946 je napisao/la:**** vas fudbal samo o sudijama pricate,fuj!
Veceras snimak Vitez-Sloboda poslije one emisije pa mozes lijep fudbal pogledati :D

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 mar 2016, 20:00

Ja sam u depri od rudara jos uvijek,nije mi do fudbala!Ogadio mi jesic fudbal gore nego borusija M

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 mar 2016, 20:13

Pappy je napisao/la: Danas je zajeb'o šta god se zajebati može. Nije nikoga generalno oštetio jer je griješio na obje strane previše za sudiju sa međunarodnom značkom. Svaki put me oduševi koliko čovjek ne zna.

Ili njegov pomoćnik. Lik stoji na liniji, i krenuo fudbaler Travnika da izbije loptu, pogodi sudiju, ona se vrati u teren i izbije je naš igrač, on pokazuje naš aut jer je njega pogodila lopta. :urnebes: :facepalm:
Moje mišljene i ide u tom pravcu, sudije jednostavno ne znaju, ne posjeduju znanje, tako da su te greške koje im se dešavaju više plod (ne)znanja i lošeg postavljanja, nego li namjere.
Onaj penal nad Arežinom nije opravdan, ali je situacije bila takva da je igrač Čelika (mislim Bureković) ispružio nogu, Arežina osjetio minimalan kontakt (moguće i da ga je sam nagazio) i pao, sudija ne stoji baš najbolje i svira na penal.
Linijske sudije su posebna priča. Od 10 ofsajda koje je svirano Thiagu iz Želje, siguran sam da je bar pola nepostojećih.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 mar 2016, 21:11

Pretjerujete stvarno sa sudijama,pogledajte Evropski fudbal i nema utakmice da sudije greške ne naprave.

Nego smo mi i globalu narod gdje nam je svako kriv samo mi ne,pa je tako i sada sa sudijama.

A velikim se uvijek navlačili protiv malih i to je uvijek normalno bilo,i Barcelona ima zaštitu sudija kad igra sa svakim manjim klubom što kod nas Željo nebi imao protiv Mladosti ili Sarajevo protiv Drine kupam.

Sve je to normalno i sudjenje je extremno bolje nego prije to kad te klao svaki levat čin odeš na gostujući teren.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 mar 2016, 21:12

miky_hz je napisao/la:što kod nas Željo nebi imao protiv Mladosti ili Sarajevo protiv Drine kupam.
Trebao bi i ja, nedjelja je :D
Nad tobom sunce najljepše sja

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 mar 2016, 21:14

Hahahaha jesam ja već haha sa mobitela pišem pa proleti koje slovo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 mar 2016, 21:15

miky_hz je napisao/la:Hahahaha jesam ja već haha sa mobitela pišem pa proleti koje slovo
Ma zajebancija, necu se kupati, samo pred Bajram
Nad tobom sunce najljepše sja

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 13 mar 2016, 21:15

fukare987 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Kod nas kako je krenulo na svakoj utakmici ekipi koja izgubi je kriv sudija, ja se pitam jel iko gleda lige 5, pa ova uefa takmicenja, pa gorih gresaka ima na tom svjetskom nivou nego kod nas, sinoc penal jako tesko ocijeniti ne moze se nikako zamjeriti sudiji da nije svirao danas bi iz zrinjskog slali saopstenja i dopise savezu kako je drzava protiv njih, danas na Grbavici moje objektivno misljenje je da je sudija sasvim okej sudio, pa kup u Tuzli svi se zale a penal cist bio za fks kao i vecina kartona, mora raja shvatit da svaki sudija ima kriterij za datu utakmicu, nama Valjic na derbiju pustio da se pokoljemo i bukvano da pobijedi ekipa koja vise želi i ima vise srca i bas me podsjetilo kako je Colina u jednom tv nastupu pricao da se sudijama urgira da derbije pustaju grubu igru, onda nam taj isti Valjic 2-3 kola kasnije sudi po potpuno drugom kriteriju i svira nam svaki faul, na koševu opet ad se igrala jaka utakmica izmedju Slo i fks opet kriterij sudjenja da pusta igru i raja odma krene svasta pricati tipa ovima svira sve a nama na ovoj tekmi nista ne svira bla bla, da mi je vratiti sudije od prije 7-8 godina pa bi vidjeli da su ovi danas liga prvaka za njih.. Apelujem da savez pocne ostro kaznjavati neosnovane ispade u medijima povodom ovih intenzivni zalbi na sudjenje, inace ce ovo postat praksa za svaku ekipu koja izgubi utakmicu.
sve je to uredu, al ako ces suditi sarajevu penal u tuzli onakav, onda smo mi trebali imati 2 penala u vitezu, da ne govorim o utakmici na kosevu
koliko je sarajevo trebalo dobiti zutih i crvenih... ;) i davati kapitenu zuti ( zebi ) jer pokusava pitati zbog cega je njegov igrac dobio zuti gdje se svi hvataju za glavu a onda zeba govori daj mi i drugi zuti istjeraj me ovaj se pravi da ne cuje... imas snimak pa pogledaj
Covjece pocetak, Duljevic naniza tri igraca i vas ga rusi na 17m klasicnim obaranjem i onemogucuje ga da izadje 1 na 1 sa golmanom. Sudija mu pokazuje zuti a taj vas protestuje?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 13 mar 2016, 21:19

[youtube][/youtube]

2:11
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 13 mar 2016, 21:37

mozel komentar na nedosudjen penal nad Karicem?

hvala[/quote]
Pa evo ako večeras bude ponavljano na BHT sportu ,bacit ću komentar jer sam to vidio samo na utakmici,a ako ti imaš neki dobar snimak postavi.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 13 mar 2016, 21:42

miky_hz je napisao/la:Pretjerujete stvarno sa sudijama,pogledajte Evropski fudbal i nema utakmice da sudije greške ne naprave.

Nego smo mi i globalu narod gdje nam je svako kriv samo mi ne,pa je tako i sada sa sudijama.

A velikim se uvijek navlačili protiv malih i to je uvijek normalno bilo,i Barcelona ima zaštitu sudija kad igra sa svakim manjim klubom što kod nas Željo nebi imao protiv Mladosti ili Sarajevo protiv Drine kupam.

Sve je to normalno i sudjenje je extremno bolje nego prije to kad te klao svaki levat čin odeš na gostujući teren.
Evropski fudbal se igra daleko brže, efikasnije, pa i kada se dogode greške, često to ne budu neke očigledne stvari koje svako vidi.

Kod nas je drugi slučaj. Prvo, igra se veoma spor fudbal, po lošim terenima, i sudija ako hoće može da vidi grešku, naravno događa se da ne vidi, ali zato su i uveli dodatne sudije, koje i kod nas, kao i u čitavom svijetu nisu nimalo svrsihodne.

Drugo, naše sudije su neškolovane. Nema ko da ih nauči, kad su im mentori Panić, Zrilić, Pilav, Prolić i ostala bratija. Treba nam jedno desetak seminara da ih održe strane i školovane sudije, pa da onda očekujemo od nove garde poput Peljta, Šehovića, Bandića, Obradovića da budu bolje sudije. Ova sezona je prepuna loših sudijskih odluka, ne ulazeći u to da li je namjerno ili nije. Ja sam mišljenja da ih je više bilo nenamjernih, i to mora da se ispravlja. Liga 12 neće sama od sebe donijeti poboljšanje našeg fudbala. Uz skraćenje lige, mora ići povećanje uslova, povećanje sponzora, i treći podjednako bitan faktor, poboljšanje sudija.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 13 mar 2016, 21:56

Pappy samo Bjelici oprasta. :rol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 mar 2016, 22:00

Bolanos je napisao/la:Pappy samo Bjelici oprasta. :rol:
Ma dobar je Bjelica, samo voli popit :D

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 mar 2016, 22:04

Ma skroz lose sudije, eno i Bilic se žali
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 13 mar 2016, 22:13

Sto se tice sudjenja mozda svi malo i pretjerujemo (mislim opcenito ne na neku konkretnu situaciju) sad gledam na areni neku emisiju o sudiskim odlukama i ima i kod njih dosta "diskutabilnih sizuacija" pa cak i ociglednih greski partizaanu npr priznat gol iz ofsajda a utakmicu sudio mazic. jbg kad se mazicu desi di nece ovim nasim uhljupima
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 13 mar 2016, 22:16

dejavu je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ne kontam sta 2:11 ??? Jedino cudno kadar poslije ova zenska medju gostujucim navijacima i to haaman dobra
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 mar 2016, 22:19

jasan je napisao/la:Sto se tice sudjenja mozda svi malo i pretjerujemo (mislim opcenito ne na neku konkretnu situaciju) sad gledam na areni neku emisiju o sudiskim odlukama i ima i kod njih dosta "diskutabilnih sizuacija" pa cak i ociglednih greski partizaanu npr priznat gol iz ofsajda a utakmicu sudio mazic. jbg kad se mazicu desi di nece ovim nasim uhljupima
Nije problem, suci grijese. Problem je ako grijese u korist jednih te istih. To nije greska, to je lopovluk.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 13 mar 2016, 22:23

jasan je napisao/la:
dejavu je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ne kontam sta 2:11 ??? Jedino cudno kadar poslije ova zenska medju gostujucim navijacima i to haaman dobra
Skandirali rahmetli Mirzi Raščiću, cijeli stadion im aplaudirao. Dočekani su aplauzima, ispraćeni su aplauzima. :)
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 13 mar 2016, 22:27

Bolanos je napisao/la:Pappy samo Bjelici oprasta. :rol:
On tek ne zna. :mrgreen: Recimo, Drašković je uvijek u njegovoj sjeni, iako je daleko bolji sudija od njega.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.