FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dobar je Dzemo.FKS1946 je napisao/la:Yebo te na sta smo spali kad molimo Boga da Dzemo igra
Malo ga ponijelo bilo kad se vratio u klub, upao u lose drustvo.
al sad opet samo dzamija, trening, utakmica. Dobar je Dzemo
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Pa nevalja nama niko ko je nas.Znas ti nas j.bo ti nas.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Astra, Max Bet nista aa ?FrancescoTotti je napisao/la:Dobar je Dzemo.FKS1946 je napisao/la:Yebo te na sta smo spali kad molimo Boga da Dzemo igra
M.Delac 2
Poruka nama navijacima prije svih u vidu pisma Tana je jasna. Nema smjene trenera i stoga pustite se te price. Znaci okrenuti se ovom sto imamo,a imamo jos taj kup,i ostati medju tri ekipe cim bi se sezona smatrala uspjesnom. Mi nikako da naucimo da imamo No 1,pa kako ga god prizivamo da odrijesi kesu u prelaznom roku,podizemo mu biste jer nas je izvadio iz vanaGo,tako trebamo biti svjesni da covjek moze uraditi i ovo,jer on je gospodar svog kapitala..Niko nije rekao da nece istovariti cifru na ljeto,ali ocito da se ovog proljeca mora navuci lova koja je potrosena-citaj "probijen budzet"
Nemojmo stalno ici iz krajnosti u krajnost. Veoma je tesko sve ovo posmatrati koliko smo skloni lutanju,mi navijaci,od misli do misli,od zelje ove,do zelje one..Ima nas cijela armija,a toliko podijeljenih misljenja..Ko bi ba nama ugodio,a nismo jednom zahebali vlastiti klub..Jako je tesko FK Sarajevu biti s nama FKS!!
Sutra da nas vidim...i gore opleti,u navijackom tonu naravno,haj da vidim koliko ce nas biti..
Pozz za Sekaca,starog pitoljupca..
Nemojmo stalno ici iz krajnosti u krajnost. Veoma je tesko sve ovo posmatrati koliko smo skloni lutanju,mi navijaci,od misli do misli,od zelje ove,do zelje one..Ima nas cijela armija,a toliko podijeljenih misljenja..Ko bi ba nama ugodio,a nismo jednom zahebali vlastiti klub..Jako je tesko FK Sarajevu biti s nama FKS!!
Sutra da nas vidim...i gore opleti,u navijackom tonu naravno,haj da vidim koliko ce nas biti..
Pozz za Sekaca,starog pitoljupca..
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
To samo kad nije petakFKS1946 je napisao/la:Astra, Max Bet nista aa ?FrancescoTotti je napisao/la:Dobar je Dzemo.FKS1946 je napisao/la:Yebo te na sta smo spali kad molimo Boga da Dzemo igra
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
sto prepolovi tekst ?? super !!Oerde je napisao/la:Mislim da smo pomalo zaboravili na ideju kluba kakav naš jeste. Na razloge i uzroke postojanja istog. U svim pričama o ulagačima, ublehama, prevarama, vraćanju duga, marketingu zaboravili smo na onu iskonsku vrijednost svega ovoga. Zaboravili smo da smo mi to. Da smo mi to što Sarajevo jeste. Naša ljubav prema njemu. Prestali smo uživati u svom klubu, u imanju istog. Posvetili smo se onim važnim, ali manje važnim stvarima u svakom slučaju. Zaboravili smo na klub kao životni ideal. Kao neku stvar neodvojivu od svakog od nas. Zaboravili smo da volimo... Bavimo se uređenjem i strukturama kluba, a zaboravljamo na fundament istog, ja prvi... fali mi moje Sarajevo. Sarajevo kojem je Tan vlasnik upravljačkih prava, Dino Selimović direktor, Kusturica predsjednik, Almir Bekić lijevi bek je sveprisutno, do mjere da ne možeš pobjeći od njega. Hajde da konačno pronađemo ono Sarajevo što je u našim srcima i odemo ga podržati. Da se prisjetimo onog mirisa zraka na čaršiji dok su nas vodili na prve tekme. Sve je to neki krug života i uspjeha. Napredak je poput vatre, kako veli Tesla, prvo bude iskra, zatim vatra, zatim eksplozija vatre... u jednom momentu sve se to ugasi, ali uvijek ostaje iskra, iskra koja ponovo zapali novu vatru. Mi smo ta iskra. I važno je da smo tu. Da svi znaju da smo tu. Tek tako. Zbog kluba kojeg volimo najviše. Nisam od ljudi koji kaže ako nas sutra bude toliko i toliko, i ako ovo i ono. Biće nas koliko nas bude, a ja nekako znam da će biti puno ljubavi. Ljubavi za sve što Sarajevo jeste, za sve što nam Sarajevo predstavlja. Ljubavi za prvaka, jer Sarajevo to jeste, pobjednik se napravi, postane, ali se prvak rodi. Onda kad je ovaj klub osnovan, bilo je već u Sarajevu starijih klubova, ali derbi igraju Sarajevo i Željezničar. Jer su ljudi prepoznali ideju s kojom su se poistovjetili, i koju su podržali, zavoljeli... Ideju koja je stvorila Haseta, Fazlagića, Hadžiju, Horde, koja je odgojila Kelija, i koja je evo preživjela do dana današnjeg, i veće golgote, i veće uspjehe. Zbog toga ću ja sutra biti na Koševu, da vide ko sam. Da znaju da sam tu. Onako, podsjećanja radi. Da ipak znaju da smo tu, da smo mi Sarajevo. Da bez nas nema ničeg. Ni ulagača, ni marketinga, ni Saraj'va. Zato ćemo biti tu, ne zbog uprave – pogubili su konce, Ješić ih čini mi se nikad nije ni imao, niti zbog onih na terenu, već zbog Sarajeva, zbog sebe. Onako, za nauk nekim novim klincima u nekim budućim vremenima. Jer sve će proći, pojedinci, igrači, treneri, uprave, navijači, ali će uvijek biti ljubavi za sve ovo. Koliko god patetično zvučalo osjećam da me moj klub treba, i opet, kako god zvučalo trebam i ja njega, možda i više, onako da me potvrdi. I zato trebamo sutra biti na stadionu, da pokažemo koga ignorišu, zanemaruju i kome majku!? Čije je sve ovo i ko smo? Bez ikakvih epiteta, ukrašavanja, stilskih figura – FK Sarajevo, Sarajevo.
Kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo!
Odavno bolje "kolumne" procitao nisam. Svaka ti cast,dirnuo si me u srce,mene licno!Oerde je napisao/la:Mislim da smo pomalo zaboravili na ideju kluba kakav naš jeste. Na razloge i uzroke postojanja istog. U svim pričama o ulagačima, ublehama, prevarama, vraćanju duga, marketingu zaboravili smo na onu iskonsku vrijednost svega ovoga. Zaboravili smo da smo mi to. Da smo mi to što Sarajevo jeste. Naša ljubav prema njemu. Prestali smo uživati u svom klubu, u imanju istog. Posvetili smo se onim važnim, ali manje važnim stvarima u svakom slučaju. Zaboravili smo na klub kao životni ideal. Kao neku stvar neodvojivu od svakog od nas. Zaboravili smo da volimo... Bavimo se uređenjem i strukturama kluba, a zaboravljamo na fundament istog, ja prvi... fali mi moje Sarajevo. Sarajevo kojem je Tan vlasnik upravljačkih prava, Dino Selimović direktor, Kusturica predsjednik, Almir Bekić lijevi bek je sveprisutno, do mjere da ne možeš pobjeći od njega. Hajde da konačno pronađemo ono Sarajevo što je u našim srcima i odemo ga podržati. Da se prisjetimo onog mirisa zraka na čaršiji dok su nas vodili na prve tekme. Sve je to neki krug života i uspjeha. Napredak je poput vatre, kako veli Tesla, prvo bude iskra, zatim vatra, zatim eksplozija vatre... u jednom momentu sve se to ugasi, ali uvijek ostaje iskra, iskra koja ponovo zapali novu vatru. Mi smo ta iskra. I važno je da smo tu. Da svi znaju da smo tu. Tek tako. Zbog kluba kojeg volimo najviše. Nisam od ljudi koji kaže ako nas sutra bude toliko i toliko, i ako ovo i ono. Biće nas koliko nas bude, a ja nekako znam da će biti puno ljubavi. Ljubavi za sve što Sarajevo jeste, za sve što nam Sarajevo predstavlja. Ljubavi za prvaka, jer Sarajevo to jeste, pobjednik se napravi, postane, ali se prvak rodi. Onda kad je ovaj klub osnovan, bilo je već u Sarajevu starijih klubova, ali derbi igraju Sarajevo i Željezničar. Jer su ljudi prepoznali ideju s kojom su se poistovjetili, i koju su podržali, zavoljeli... Ideju koja je stvorila Haseta, Fazlagića, Hadžiju, Horde, koja je odgojila Kelija, i koja je evo preživjela do dana današnjeg, i veće golgote, i veće uspjehe. Zbog toga ću ja sutra biti na Koševu, da vide ko sam. Da znaju da sam tu. Onako, podsjećanja radi. Da ipak znaju da smo tu, da smo mi Sarajevo. Da bez nas nema ničeg. Ni ulagača, ni marketinga, ni Saraj'va. Zato ćemo biti tu, ne zbog uprave – pogubili su konce, Ješić ih čini mi se nikad nije ni imao, niti zbog onih na terenu, već zbog Sarajeva, zbog sebe. Onako, za nauk nekim novim klincima u nekim budućim vremenima. Jer sve će proći, pojedinci, igrači, treneri, uprave, navijači, ali će uvijek biti ljubavi za sve ovo. Koliko god patetično zvučalo osjećam da me moj klub treba, i opet, kako god zvučalo trebam i ja njega, možda i više, onako da me potvrdi. I zato trebamo sutra biti na stadionu, da pokažemo koga ignorišu, zanemaruju i kome majku!? Čije je sve ovo i ko smo? Bez ikakvih epiteta, ukrašavanja, stilskih figura – FK Sarajevo, Sarajevo.
Zivio
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Bit će gutavo sutra, j e b e n o pravo.
Loša atmosfera, nekvalitet, pritisak, psovke sa tribina, loša taktika, Benko klupa - Ješa ima muda, Krampar..
Zbog ovog svgega za očekivat je pobjedu, jer je u Sarajevu sve kontra, kad imas sve, od podrške do vrhunskih uslova, rezultata nema, sada kad ništa ne ide u korist, red je da se dobije.
Prognoza 2:1.
Penali, Krampar za 5:4 i prolaz.
Svi na Koševo ko je u mogućnosti.
Loša atmosfera, nekvalitet, pritisak, psovke sa tribina, loša taktika, Benko klupa - Ješa ima muda, Krampar..
Zbog ovog svgega za očekivat je pobjedu, jer je u Sarajevu sve kontra, kad imas sve, od podrške do vrhunskih uslova, rezultata nema, sada kad ništa ne ide u korist, red je da se dobije.
Prognoza 2:1.
Penali, Krampar za 5:4 i prolaz.
Svi na Koševo ko je u mogućnosti.
Sunce,lijepo vrijeme.Svi na Kosevo.
Rez 2-0
Rez 2-0
- PitarBordo
- Kontakt:
MosaaRajvosa je napisao/la:A imali nam gdje gospon velikog insajdera Zukanovica? sa svojim drugom Bulicem
Ma Bulic i Zukanovic to ti je isti lik,kad napise recenicu isto indijanac,po tom sam ih skontao.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
- PitarBordo
- Kontakt:
Ma opr'o dres od Kramara kaže i spao potpis, pa u deprici malo.Majkl je napisao/la:MosaaRajvosa je napisao/la:A imali nam gdje gospon velikog insajdera Zukanovica? sa svojim drugom Bulicem
Ma Bulic i Zukanovic to ti je isti lik,kad napise recenicu isto indijanac,po tom sam ih skontao.
Samo Saraj'vo.
Danas bgm Walter Wolf al' 100s. Valjace ovo predeverati.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
.............
Zadnja izmjena: Unknown2, dana/u 23 mar 2016, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.
Neka si ti nama ziv i zdrav.Zukanovic je napisao/la:Ziv i zdrav hvala Bogudanas opet uzivo fks
koga zanima na tm juce mali update uradio.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Oerde je napisao/la:Mislim da smo pomalo zaboravili na ideju kluba kakav naš jeste. Na razloge i uzroke postojanja istog. U svim pričama o ulagačima, ublehama, prevarama, vraćanju duga, marketingu zaboravili smo na onu iskonsku vrijednost svega ovoga. Zaboravili smo da smo mi to. Da smo mi to što Sarajevo jeste. Naša ljubav prema njemu. Prestali smo uživati u svom klubu, u imanju istog. Posvetili smo se onim važnim, ali manje važnim stvarima u svakom slučaju. Zaboravili smo na klub kao životni ideal. Kao neku stvar neodvojivu od svakog od nas. Zaboravili smo da volimo... Bavimo se uređenjem i strukturama kluba, a zaboravljamo na fundament istog, ja prvi... fali mi moje Sarajevo. Sarajevo kojem je Tan vlasnik upravljačkih prava, Dino Selimović direktor, Kusturica predsjednik, Almir Bekić lijevi bek je sveprisutno, do mjere da ne možeš pobjeći od njega. Hajde da konačno pronađemo ono Sarajevo što je u našim srcima i odemo ga podržati. Da se prisjetimo onog mirisa zraka na čaršiji dok su nas vodili na prve tekme. Sve je to neki krug života i uspjeha. Napredak je poput vatre, kako veli Tesla, prvo bude iskra, zatim vatra, zatim eksplozija vatre... u jednom momentu sve se to ugasi, ali uvijek ostaje iskra, iskra koja ponovo zapali novu vatru. Mi smo ta iskra. I važno je da smo tu. Da svi znaju da smo tu. Tek tako. Zbog kluba kojeg volimo najviše. Nisam od ljudi koji kaže ako nas sutra bude toliko i toliko, i ako ovo i ono. Biće nas koliko nas bude, a ja nekako znam da će biti puno ljubavi. Ljubavi za sve što Sarajevo jeste, za sve što nam Sarajevo predstavlja. Ljubavi za prvaka, jer Sarajevo to jeste, pobjednik se napravi, postane, ali se prvak rodi. Onda kad je ovaj klub osnovan, bilo je već u Sarajevu starijih klubova, ali derbi igraju Sarajevo i Željezničar. Jer su ljudi prepoznali ideju s kojom su se poistovjetili, i koju su podržali, zavoljeli... Ideju koja je stvorila Haseta, Fazlagića, Hadžiju, Horde, koja je odgojila Kelija, i koja je evo preživjela do dana današnjeg, i veće golgote, i veće uspjehe. Zbog toga ću ja sutra biti na Koševu, da vide ko sam. Da znaju da sam tu. Onako, podsjećanja radi. Da ipak znaju da smo tu, da smo mi Sarajevo. Da bez nas nema ničeg. Ni ulagača, ni marketinga, ni Saraj'va. Zato ćemo biti tu, ne zbog uprave – pogubili su konce, Ješić ih čini mi se nikad nije ni imao, niti zbog onih na terenu, već zbog Sarajeva, zbog sebe. Onako, za nauk nekim novim klincima u nekim budućim vremenima. Jer sve će proći, pojedinci, igrači, treneri, uprave, navijači, ali će uvijek biti ljubavi za sve ovo. Koliko god patetično zvučalo osjećam da me moj klub treba, i opet, kako god zvučalo trebam i ja njega, možda i više, onako da me potvrdi. I zato trebamo sutra biti na stadionu, da pokažemo koga ignorišu, zanemaruju i kome majku!? Čije je sve ovo i ko smo? Bez ikakvih epiteta, ukrašavanja, stilskih figura – FK Sarajevo, Sarajevo.
Svaka cast majstore!
Sta se ovo Cimirot opet povrjedio kad treba za reprezentaciju.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
..............
Zadnja izmjena: Unknown2, dana/u 23 mar 2016, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Važi li danas godišnja? 
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Trenutno korisnika/ca: Jet2Holiday i 27 gostiju.