Radiš, radišSonVolt je napisao/la:
Na poslu znaju da u ponedjeljak ne mogu dati svoj maximum jer moram provjeriti sportska desavanja od vikenda.
Isto tako petkom manje radim jer dolazi vikend i slabija je koncentracija.
Zato preostala 3 dana stvarno radim
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- L'Avvocato
- Kontakt:
Re: AC Milan
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
SonVolt je napisao/la:Svima je jasno da Miha nije neki uber strucnjak ali on je najmanje kriv. Nije bitno ko ce biti trener ako igramo sa igracima ovog kalibra.
Sacchi da je trener ne bi puno vise izvukao od ovih polovnjaka. Poli, Berollaci, De Sciglio su igraci za Carpi, Frosinone a Baloteli, Boateng, Menez nisu za ozbiljnog fudbala.
Dijelim identično mišljenje.
Ne možeš ti s poluigračima bolje nikako.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Najrealnije je 3-6.mj. sa ovom squadrom. Dakle minimalno ocekivanje ispunjava Miha.
Milan je bolji po igracima od Viole, tu negdje sa Interom, pa fakticki i Napolijem. Ovi zadnji imaju mnogo jace rezultate i uigran kolektiv nego sto imaju individualnog kvaliteta gledajuci igrace. Usporedimo li br. reprezentativaca sve je jasno.
Roma i Juve imaju najbolje squadre.
Dakle Miha apsolutno nista nije dao ovoj ekipi, nego smp navikli na totalne amatere poput Sedorfa i Pippa pa iole ozbilnije djeluje, no sve je to p# dim.
Milan je bolji po igracima od Viole, tu negdje sa Interom, pa fakticki i Napolijem. Ovi zadnji imaju mnogo jace rezultate i uigran kolektiv nego sto imaju individualnog kvaliteta gledajuci igrace. Usporedimo li br. reprezentativaca sve je jasno.
Roma i Juve imaju najbolje squadre.
Dakle Miha apsolutno nista nije dao ovoj ekipi, nego smp navikli na totalne amatere poput Sedorfa i Pippa pa iole ozbilnije djeluje, no sve je to p# dim.
- _forzamilan_
- Kontakt:
Zenga let's agree to disagree, apsolutno se ne slažem sa tobom i smatram da Inter ima osjetno bolju ekipu a za Napoli je to smiješno i diskutovati, uostalom tablica to potvrđuje.
Mi smo Milanove igrače nahajpali do zla boga ako ćemo realno i apsolutno ih precijenili radi mjesec dva dobre igre. Isto je bilo i sa Allegrijem pa nije ni on valjao pa ni Seedorf, Pippo itd. Bonaventura je najbolji igrač kluba sa Baccom, BONAVENTURA! Jbt nema igrača da zna povezati 2 pasa kako treba sem njega. Vezni red na nivou jedne Genoe. Dok ti jedan smrad u vidu Bale i klauna Boatenga ima mjesta u timu jasno ti je gdje klub stoji. Isto tako svi ovi igrači što su dovedeni zadnjih sezona sem Bacce su došli iz prosječnih klubova i imaju usađeni luzerski mentalitet koji je skoro pa nemoguće izbiti. To dobro znaju Juventini kada su godinama kuburili sa Krasićima, Grygerama, Bendtnerima itd.
Berlu za RAI radio izjavio da će plasman odlučiti o eventualnom ostanku Mihe nakon kraja sezone. Dakle nije to šuplja bazirana na jednoj Mihinoj izjavi navijaču. Polako se kristalizira da ga se Berlu hoće riješiti. Već mnogo puta viđen scenario zadnjih sezona i sa namjerom da postavi Brocchija za trenera
Da mi je neko prije 9 mjeseci rekao da ću Braniti Mihu rekao bi da je lud. I don Fabio je izjavio da Miha radi dobar posao i sa mijenjanje trenera stavlja stvari opet na početak. Muko moja ima li ti kraja? Jedno je sigurno klub iz sezone u sezonu polako ali sigurno propada zato što ga vode nesposobni ljudi.
Mi smo Milanove igrače nahajpali do zla boga ako ćemo realno i apsolutno ih precijenili radi mjesec dva dobre igre. Isto je bilo i sa Allegrijem pa nije ni on valjao pa ni Seedorf, Pippo itd. Bonaventura je najbolji igrač kluba sa Baccom, BONAVENTURA! Jbt nema igrača da zna povezati 2 pasa kako treba sem njega. Vezni red na nivou jedne Genoe. Dok ti jedan smrad u vidu Bale i klauna Boatenga ima mjesta u timu jasno ti je gdje klub stoji. Isto tako svi ovi igrači što su dovedeni zadnjih sezona sem Bacce su došli iz prosječnih klubova i imaju usađeni luzerski mentalitet koji je skoro pa nemoguće izbiti. To dobro znaju Juventini kada su godinama kuburili sa Krasićima, Grygerama, Bendtnerima itd.
Berlu za RAI radio izjavio da će plasman odlučiti o eventualnom ostanku Mihe nakon kraja sezone. Dakle nije to šuplja bazirana na jednoj Mihinoj izjavi navijaču. Polako se kristalizira da ga se Berlu hoće riješiti. Već mnogo puta viđen scenario zadnjih sezona i sa namjerom da postavi Brocchija za trenera
Da mi je neko prije 9 mjeseci rekao da ću Braniti Mihu rekao bi da je lud. I don Fabio je izjavio da Miha radi dobar posao i sa mijenjanje trenera stavlja stvari opet na početak. Muko moja ima li ti kraja? Jedno je sigurno klub iz sezone u sezonu polako ali sigurno propada zato što ga vode nesposobni ljudi.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Dobro ljudi da se ne lazemo, Sinisa je mozda cak izvukao maksimum iz ove ekipe. Odbrana savrseno funkcionise, fizicka sprema fantasticna da odavno nisu bili ovako dobro spremljeni, ali dalje od toga ne moze. Jednostavno nema kvaliteta.
Smatram da mu se treba dati sansa i naredne sezone jer je u onom nizu bez poraza pokazao kako zna i moze kada su konacno njegove ideje dosle do izrazaja, ali mu treba dovesti jos par jakih igraca, prije svega veznjaka. Njemu je samo trebalo vremena da stvari dodju na svoje mjesto jer ti niko na svijetu ne moze uvesti promjene u ekspresnom roku sa skupinom luzera i zato podrzavam njegov ostanak, sa novim trenerima bi to sve morali iznova prolaziti i gubiti jos jednu dragocijenu sezonu.
Yebo ekipu gdje ti sredinu drze Montolivo i Kucka (i to se jos smatraju igracinama bez kojih ne mozes) ili jos gore, Markizio i Poli. Gdje ce to valjati?
Dobra sredina je kljucna za svaku ekipu jer kontrolise odbranom i napadom, a mi je nemamo sto se uostalom i osjeti po igri, nijedan segmenat igre nam ne funkcionise kada oni nisu na svom nivou.
Jos kad vidim da se pise da je Broki alternativa
Onaj Di Francesko bi jos i premija bio, al' kako rekoh, pun mi klinac ovog mjenjanja trenera. Dok se uigraju, prodje vjecnost. I kad se konacno uigraju, ona dvojica ih otjeraju jer im ne odgovara niko ko nije poslusna pudlica koja ce slusati dva metuzalema koji gaje fudbalsku filozofiju iz proslog vijeka.
Smatram da mu se treba dati sansa i naredne sezone jer je u onom nizu bez poraza pokazao kako zna i moze kada su konacno njegove ideje dosle do izrazaja, ali mu treba dovesti jos par jakih igraca, prije svega veznjaka. Njemu je samo trebalo vremena da stvari dodju na svoje mjesto jer ti niko na svijetu ne moze uvesti promjene u ekspresnom roku sa skupinom luzera i zato podrzavam njegov ostanak, sa novim trenerima bi to sve morali iznova prolaziti i gubiti jos jednu dragocijenu sezonu.
Yebo ekipu gdje ti sredinu drze Montolivo i Kucka (i to se jos smatraju igracinama bez kojih ne mozes) ili jos gore, Markizio i Poli. Gdje ce to valjati?
Jos kad vidim da se pise da je Broki alternativa
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Di Marzio je napisao da ce Brocchi prije ili poslije postat' trener Milana
ja uvijek pisem pametno samo me ne uzimate za ozbiljnomuxa je napisao/la:znaš ti napisat i koju pametnu kad si trijezan
Ovaj Broki ne da nece biti Pippo 2 nego ima velike sanse da bude i gori od njega. Pippo je makar imao dobre rezultate u primaveri pa se stekao pogresan utisak da bi mogao biti dobar trener, al' ovaj navodno ima prosjecne rezultate i sa onom djecom. Blago nama ako ga stave na klupu, blago.
Sta li oni misle s njim, stvarno mi nije jasno. Ocigledno im nije bilo dosta sto su se opekli na Inzahija, pa ajmo ponovo.
Ako ce vec tjerati Sinisu (a sve su prilike da hoce), stvarno se nadam da ce doci Di Francesko. Ako ce vec dolaziti do bespotrebne promjene trenera, onda makar dovedi iole kvalitetnog trenera sto ovaj jeste. I koliko sam skontao, velike su sanse da dodje.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nema Milanu napretka sve dok se svake sezone mijenjaju treneri. Ćelavci ne žele da ulože keš, rade sve po svome i zato se u vezu sa nama dovode Brocchi, Di Francesco a ne Emery ili Anceloti koji ih je odbio prošle godine vjerovatno jer je tražio top pojačanja.
Ko god da dođe da vodi ove debile i "pojača" se sa otpadom iz Genoe ili Atalante neće napraviti ništa posebno. Smatram da je Miha dobar trener, i sa ovim kretenima je uspio nešto da poboljša, smanjile su se povrede, igrači su fizički spremniji, nakon toliko patnje odbrana izgleda bolje.
Prvo mora priroda da odradi svoje i da ova dva kretena crknu, pa onda da neko normalan vodi klub i uloži novac na kvalitetna pojačanja i trenera.
Sve dok se na ljeto kupuje u Genoi i nižerazrednim klubovima i dok se svake sezone dovodi neki levat da vodi ekipu onda Milan tone sve dublje.
Ko god da dođe da vodi ove debile i "pojača" se sa otpadom iz Genoe ili Atalante neće napraviti ništa posebno. Smatram da je Miha dobar trener, i sa ovim kretenima je uspio nešto da poboljša, smanjile su se povrede, igrači su fizički spremniji, nakon toliko patnje odbrana izgleda bolje.
Prvo mora priroda da odradi svoje i da ova dva kretena crknu, pa onda da neko normalan vodi klub i uloži novac na kvalitetna pojačanja i trenera.
Sve dok se na ljeto kupuje u Genoi i nižerazrednim klubovima i dok se svake sezone dovodi neki levat da vodi ekipu onda Milan tone sve dublje.
Forza Milan!
O čemu mi pričamo ovdje ? Pa Inter, Napoli i Roma su miljama daleko kvalitetniji nego ovi naši.
Što neko reče, mi smo svoje igrače precijenili. Kontaš ono Abate i De Sciglio igraju za Azzurre, odmah dobri a pogledaj tu istu Italijansku repku, jedna od gorih generacija ikad. Ignazio uputi svake prijestupne dobar centaršut, nekonstantan a zna odigrati i maestralno dobro i iznad očekivanja. Ovaj drugi, promašio profesiju (govorim ovo godinama). Maneken i qarina od "igrača".
Miha je po meni izvukao maximum, novi trener bi značio malte ne sve ispočetka. Eh sad, ako bi se recimo dovela 2 kvalitetna veznjaka, stoper i lijevi bek, to je već druga stvar.. Ali svi znamo.... DA NIŠTA NE ZNAMO!
Što neko reče, mi smo svoje igrače precijenili. Kontaš ono Abate i De Sciglio igraju za Azzurre, odmah dobri a pogledaj tu istu Italijansku repku, jedna od gorih generacija ikad. Ignazio uputi svake prijestupne dobar centaršut, nekonstantan a zna odigrati i maestralno dobro i iznad očekivanja. Ovaj drugi, promašio profesiju (govorim ovo godinama). Maneken i qarina od "igrača".
Miha je po meni izvukao maximum, novi trener bi značio malte ne sve ispočetka. Eh sad, ako bi se recimo dovela 2 kvalitetna veznjaka, stoper i lijevi bek, to je već druga stvar.. Ali svi znamo.... DA NIŠTA NE ZNAMO!
Ruzna situacija da bi se bilo sta reklo, ruzna pa da bog kaze suprotno.
Dal' je do Mihe? ili ne, ne znamo. Kako stvari sada stoje on je uradio i maltene ''dobar'' posao, izvukao je gotov maksimum od onoga sto je mogao. Nisam ni ja za to da mu se da noga, ali postavlja se pitanje dali je on sposoban za nesto vise. Po meni on svoje tvrdnje temelji na velikoj borbi i maksimalnom zalaganju na terenu, na tome mu svaka cast, i vidi se da je uspio na fizickoj spremi igraca, koji trce gotov citavu utakmicu. Drugo, nije on kriv sto ima 'ajmo reci 2-3 kako treba igraca u timu, ostalo sve mrtvi prosjek i gore.
Ali sticem utisak da je sto se tice postavljanja takticki zamisli zelen jos. Ne mozes citavu sezonu gurati na borbenosti. Eto izvuces maksimum i onda dalje ne ide, sta raditi ? znaci taktika slaba strana.
Milanu treba trener svjetske klase, najsretni bi bio da se cika Carlo vrati, ali od toga nema nista, dalje Emery, Guardiola, Mourinjo, Klop znaci sama trenerska krema, i uz sve to 5-6 novih kvalitetnih igraca, od toga minimum dvojca sredine terena, stoper, bek i treqvarista. Tek bi onda licili na ekipu.
A ako misle otpustiti Mihu i dovesti raznorazne hedalje umjesto njega a ne ulagati u ekipi, onda im je bolje da nista i ne rade, imaju iste rezultate i sa srbinom.
FM
Dal' je do Mihe? ili ne, ne znamo. Kako stvari sada stoje on je uradio i maltene ''dobar'' posao, izvukao je gotov maksimum od onoga sto je mogao. Nisam ni ja za to da mu se da noga, ali postavlja se pitanje dali je on sposoban za nesto vise. Po meni on svoje tvrdnje temelji na velikoj borbi i maksimalnom zalaganju na terenu, na tome mu svaka cast, i vidi se da je uspio na fizickoj spremi igraca, koji trce gotov citavu utakmicu. Drugo, nije on kriv sto ima 'ajmo reci 2-3 kako treba igraca u timu, ostalo sve mrtvi prosjek i gore.
Ali sticem utisak da je sto se tice postavljanja takticki zamisli zelen jos. Ne mozes citavu sezonu gurati na borbenosti. Eto izvuces maksimum i onda dalje ne ide, sta raditi ? znaci taktika slaba strana.
Milanu treba trener svjetske klase, najsretni bi bio da se cika Carlo vrati, ali od toga nema nista, dalje Emery, Guardiola, Mourinjo, Klop znaci sama trenerska krema, i uz sve to 5-6 novih kvalitetnih igraca, od toga minimum dvojca sredine terena, stoper, bek i treqvarista. Tek bi onda licili na ekipu.
A ako misle otpustiti Mihu i dovesti raznorazne hedalje umjesto njega a ne ulagati u ekipi, onda im je bolje da nista i ne rade, imaju iste rezultate i sa srbinom.
FM
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Od tih nabrojanih trenera, Guardiola, Mourinjo, Carlo i sl nema nista. To su treneri koji dobijaju plate po 10-15 miliona godisnje.
Ne znam koliku Miha platu ima ali sumnjam da prelazi 2-3 miliona. Vec sto puta receno, ne mozes igrati bez veznog reda.
Katastrofa. Nema ni jednog veznog koji bi mogao grijati klupu u ozbiljnijoj ekipi a o igranju da ne govorim.
Jedina ekipa koja ima slabiji igracki kadar a da je ispred nas je Fiorentina.
Juve je druga dimenzija, Napoli i Roma su daleko ispred. Inter ima kvalitetniju ekipu ali i debila za trenera pa se to ponistava.
Ne znam koliku Miha platu ima ali sumnjam da prelazi 2-3 miliona. Vec sto puta receno, ne mozes igrati bez veznog reda.
Katastrofa. Nema ni jednog veznog koji bi mogao grijati klupu u ozbiljnijoj ekipi a o igranju da ne govorim.
Jedina ekipa koja ima slabiji igracki kadar a da je ispred nas je Fiorentina.
Juve je druga dimenzija, Napoli i Roma su daleko ispred. Inter ima kvalitetniju ekipu ali i debila za trenera pa se to ponistava.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Tačno tako od A do Ž.
Ne može Miha jače od ovoga sa ovim poluproizvodima to nek' nam je jasno.
Pa nas 70% ekipa pojede u sredini terena, ja kosu čupam dok gledam tekmu.
Ne može Miha jače od ovoga sa ovim poluproizvodima to nek' nam je jasno.
Pa nas 70% ekipa pojede u sredini terena, ja kosu čupam dok gledam tekmu.
- muha milanez
- Kontakt:
Nekoliko je razlika izmedju ranijih sezona i ove sezone, je sto trenutno imamo ekipu koja je sasvim solidna. Proslih sezona smo zavrsavali bez plasmana u euro takmicenja, ove sezone vjerovatno idemo u EL. Prije smo imali ogroman problem sa igracima koji su bili otpad, ove sezone i tu imamo manji problem. Dalje, prije su se dovodili igraci koji bili istroseni, i kojima je istekao ugovor, znaci za 0 eura. Zadnji ljetni mercato smo imali razloga za zadovoljstvo, ekipa je pojacana na nekoliko pozicija. U medjuvremenu smo dobili najperspektivnijeg golmana u evropi, i jos nekoliko sjajnih pojedinaca koji zasluzuju da nose i u buducnosti sveti dres.
Moje misljenje je da ne bi trebalo donostit nikakve radikalne poteze, jer bi samo naskodili situaciji. Ova ekipa kakvu imamo je ogroman napredak za razliku od ranijih sezona. Uz pametan pristup treba ici korak naprijed, naravno finansijska situacija je ta koja diktira sve. Ali ova situacija se jednostavno mora iskorisiti. Ako se propusti ova sansa, mislim da bi onda i narednih nekoliko sezona gledali istu sliku.
Zadrzati kljucne igrace, upotpuniti ekipu sa nekoliko pravih pojacanja, ostaviti Mihu na klupi, odnosno sa pravom se nadati odlicnim rezultatima.
Moje misljenje je da ne bi trebalo donostit nikakve radikalne poteze, jer bi samo naskodili situaciji. Ova ekipa kakvu imamo je ogroman napredak za razliku od ranijih sezona. Uz pametan pristup treba ici korak naprijed, naravno finansijska situacija je ta koja diktira sve. Ali ova situacija se jednostavno mora iskorisiti. Ako se propusti ova sansa, mislim da bi onda i narednih nekoliko sezona gledali istu sliku.
Zadrzati kljucne igrace, upotpuniti ekipu sa nekoliko pravih pojacanja, ostaviti Mihu na klupi, odnosno sa pravom se nadati odlicnim rezultatima.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Bez tih pojacanja neka ne pocinju novu sezonu.muxa je napisao/la:Stoper, 2 veznjaka i krilo
Svi spominju kao pozitivnu stvar sto smo se rijesili par "otpad igrac".
To nije nikakav pomak ako nisi doveo kvalitetne zamjene. Samo si smanjio broj igraca na platnoj listi, nista vise.
Meni je bitno da Zacardo, Bonera i sl. nisu na terenu a to da li se on racuna kao igrac Milana ili ne, manje je bitno.
Nadam se da ce uspijeti ili bar pokusati da vrate Šaravia za sljedecu sezonu.
Romi nije dosta sto su nas presli za Markizija jos bi i da nam uzmu Šaravia za sicu.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Miha ako izbori Europu zaslužuje ostati na klupi Milana osim ako nema nekih boljih stručnjaka na merkatu a nema realno, druga stvar da nas trenira Guardiola, Klopp. Enrique, Mourinho, Ancelotti ili ko je već za koga najbolji trener svijeta džaba, džaba kad imaš prosječne igrače.
Pita se od govana ne može praviti, renovirajte igrački kadar i dovedite još kvalitetnih igrača pa recite da je Miha flop, ovako stvarno nema smisla. Vi hoćete Ligu Prvaka sa Bertolaćijem, Kuckom, Montolivom, Polijem, Maurijem u sredini, e hoćete qurčinu!
Pita se od govana ne može praviti, renovirajte igrački kadar i dovedite još kvalitetnih igrača pa recite da je Miha flop, ovako stvarno nema smisla. Vi hoćete Ligu Prvaka sa Bertolaćijem, Kuckom, Montolivom, Polijem, Maurijem u sredini, e hoćete qurčinu!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Sve te "velike" trenere nećemo vidjeti u Milanu dok se ne pojača ekipa kako treba. Pojedince smo vidjeli kakvi su treneri kada su vodili slabe klubove, Enrique se usrao u Romi a sad sa mega ekipom gazi sve redom. Dođi brate u Milan pa sa krampama glumi trenerčinu.
Ma ja navikao da nas ubijaju u mozak, na ljeto još par debila da dovedu, na klupu Brocchi i još jedna sezona za zaborav. Propali smo davno samo toga još nismo svjesni.
Ma ja navikao da nas ubijaju u mozak, na ljeto još par debila da dovedu, na klupu Brocchi i još jedna sezona za zaborav. Propali smo davno samo toga još nismo svjesni.
Forza Milan!
- IlPrincipino
- Kontakt:
Bez povjerenja u nekog od trenera duze od godine dana i bez mijesanja mu u posao Milan ce ostati tu gdje jeste bez obzira koliko ulozili. Svejedno Galiani bira pojacanja a Berlusconi ekipu.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.