FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tm_ludak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tm_ludak » 09 jun 2010, 15:53

Jajcani je napisao/la:Ima li ikakvih naznaka, tj mahalski, u koji klub bih nam Sehic trebao da predje?!
Partizan Beograd ;) bili danas srpski mediji na Grbavici ;) 100 %

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 jun 2010, 15:55

pile87 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Pa pogledaj intervju sa Amarom i vidices gdje kaze nista sa cim nismo racunali i koliko on ozbiljno vidi ove odlaske.
NIje istina da se ne zna gdje na pripreme ima cijeli plan, Fojnica Medjugorje itd
Gledaj legendo, mozda sam ja pesimista, ali mi se ne cini nikako dobrim da 10 dana do konacne prijave za ligu prvaka nama su otisli slijedeci igraci Bekric, Bucan 2 nosioca igre te Bajic, Simic igraci koji su imali finu ulogu u sampionskoj ekipi te rezervni golman Radosevic.

Ceka se i da Seha ode i to je finih 6 igraca, na jednu stranu vage, dok na drugoj strani stoji medvjed iz Gradacca i ex pitar, jedino sto mi jos drzi neku nadu je to da onaj sto vaga se zove Amar Osim i nista vise.

Od jednog ozbiljnog biznismena sam ocekivo koji dinar da dovedemo sve sto valja u ovoj ligi bas kao i u vrijeme ex Amarovog mandata ali izgleda da je to sve samo suplja prica i prazno obecanje.
Po ko zna koji put cu napisati da smo mi ovce a da Amar zna sta radi, covjek fino kaze ovih par odlazaka nije nesto s cim nismo racunali sta ako dovede jos jednog mladog igraca tipa Visce, za Bekrica ima planirana zamjena, Simic nije neka steta sto je otisao igrac za kojeg se moze naci zamjena, eventualna steta je Bucan al sta je tu je, Seha ako od dobicemo pare i u cemu je problem ja ga bar ne vidim.Ne vidim kako je Radosevic uticao na bilo sta s obzirom da je branio onu jednu tekmu tako da on ode mogu i Kusturu sto se mene tice stavit na klupu.Meni je dovoljno to sto je Amar na klupi, on da izadje ispred zgrade i skupi djece on bi ovu ligu prekucu
Da ti nije bilo Radosevica ne bi ti Sehic bio to sto jeste danas, konkurencija cini cuda vjeruj mi. A inace ne volim igrace koji bez obzira na sve imaju garantovano mjesto u ekipi radili ne radili ;)
Cuva Bog Zelju svog!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 jun 2010, 15:55

bosnas_ je napisao/la:
mirzza je napisao/la:Ma nema se tu sta filozofirati, slabiji smo nego prosle godine i to je to,

Otisli su Bekric, Bajic, Simic, Bucan, ruku na srce 3 standardna igraca iz prvih 11, sa tim da su u finalu kupa startala sva cetvorica.
Slazem se da imamo neke zamjene u liku Visce, Stanica, Hasanovica,

Gancev nije potpisao, Karic je kao sto sam danas napisao donji dom BH golmana, odlazi nam kapiten za kojeg mi je drago da ide, nek uzme pare jer se forsirao nerealno i sada kada je odbranio par tekmi kako treba i treba da vrati zelji svo to forsiranje on ide za sicu.
Sto se sad ne prospe prica ko Bekricu prosle godine, ostani dokazi se u europi otici ces za milion i svima bolje, jbg nase je dijete, dajmo mu pare i nek potpise na 3 godine, kad je Dzeko mogo u wolf moze i nase dijete i kapiten.

Niko izgleda u klubu nije svjestan da ima jos 10-tak dana za prijavu igraca za euro takmicenja i po svemu sudeci ne da nemamo tu nikakvih ambicija nego nemamo ni ambiciju da se borimo za europu u nasem jadu od lige.

Trenutno su bolji po imenima i sastavima Borac i Siroki kod kojih nema osipanja, Sloboda koja je zadrzala ekipu a igrala je kao preporodjena i to je to.

Ne znam vise cemu ovo kuliranje da je sve dobro i da se ne raspadamo, ali uz moje perspektive, tim se osipa, pare se uzimaju, ne dovode se pojacanja, ne zna se gdje idemo na pripreme, ne pravi se stadion, ne ulaze se u ekipu ...

Jos kada sam vidio da je ovaj ex pitarcic i kopija Alaima potpisao dodje mi da povratim al ono posteno.
Slazem se s mirzom! Pojacanja ni na vidiku,bar ne onih pravih,sto znaci da i nemamo neke ambicije u narednoj sezoni!.. Zelji treba nekoliko vrhunskih igraca ako zeli zadrzati primat u domacoj ligi i napraviti nesto vise u Evropi! Zelji po prvi put pare nisu problem,ali et pojacanja ,bar onih pravih jos uvijek nema!!!

Ma polako ljudi,tacno je da ima desetak dana za prijavu igraca,ali znate li vi sta je desetak dana u pregovorima sa nekim igracima...ima jos dovoljno vremena za sve,samo polako...ne moze se igracima i navodnim pojacanjima prodavati sarena laza,ne mogu se ni nuditi neke ekstra pare dok nisi siguran da ih imas u banci...klub ima velike dugove i to je ono sto je realno,cilj je stabilizacija kluba a najprije finansijska stabilizacija kluba,ali ne ide preko noci...na pocetku ove sezone,nisu dosle neke bog zna kakve pare u klub,nego su ti ljudi svojim sposobnostima i marifetlucima uspjeli bar prividno nesto uraditi i doveli nas do sportskog rezultata...sada imamo veliku mjesecnu ratu da se vrati dug u porezno,postoje jos neki dugovi,sve skupa preko 3 miliona je cifra,i ne mozemo preko noci uletiti u evropski vrh...trebamo biti malo realniji,cupamo se iz g.ovana opasno,ali dobro je krenulo...uspjeli smo prodati jednog igraca i dobili solidnu cifru,prije godinu dana nismo mogli ni sanjati da cemo za Bekrica dobiti neku posebnu cifru...evo sada i moguci odlazak Sehica,koji zapravo nije jos ni otisao,je jedna dobra cifra za koju niko realan nije mogao ni sanjati da bi moglo uopste doci do takvog transfera...i to je vec neka lova u cilju stabilizacije kluba...jedan dio od toga ce sigurno otici na odredjena pojacanja i mi trebamo da cekamo i da vidimo sta ce se desiti u ovih desetak dana,jer sada vec odredjenim pojacanjima mozemo da garantujemo neki novac a i ti igraci vide da se desio transfer i da ce biti nesto love...ako se dese Dzeko i Stilic,onda se vec moze reci da je klub u okviru godine dana uspio fenomenalno da se stabilizuje...polako ljudi,sta znamo ko nam moze sletiti u ovih deset dana,prelazni rok je tek poceo,ako je i poceo kod nas...nestrpljivi smo a dobro znamo da se transfer nekog igraca ne desava preko noci,ne mozemo za jedan dan dovesti nekoliko igraca,Bekric je u koreji 15 dana...to se dogovara,traze se rjesenja,nacini na koji obje strane budu zadovoljne...ima vremena,treba strpljenja
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Jajcani
Kontakt:

Post Postao/la Jajcani » 09 jun 2010, 15:57

tm_ludak je napisao/la:
Jajcani je napisao/la:Ima li ikakvih naznaka, tj mahalski, u koji klub bih nam Sehic trebao da predje?!
Partizan Beograd ;) bili danas srpski mediji na Grbavici ;) 100 %
Hvala na info drug.
Semper fidelis

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 09 jun 2010, 16:06

Pa šta ocekujete za pojačanja. pa nismo mi Real pa dovodimo zvucna imena. A i moraju ljudi koji su ulozili svoje pare u Zelju prije prosle polusezone malo da "poprave" svoj dzep ovim transferima.
Nisam ni ja mnogo optimistican za sljedecu sezonu, samo se nadam da ce ostati isti ljudi u upravi i Amar na klupi i da nece pretjerivati sa ovim "popravljanjem" svog dzepa. I nadam se opet evropi dogodine ;)
Lijepo je biti Manijak!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 09 jun 2010, 16:12

10 dana nije malo za prelazni rok
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 jun 2010, 16:20

Čitam evo da igramo prijateljsku s Partizanom,al ne znaju gdje.Je li to svježe ili je postaro nisam pratio prošlih dana?

Ja ne kontam šta je problem što su prodali par igrača imamo Višću(po meni jedan od naših najboljih igrača i jedan od naših(bosanskih) najboljih mladih igrača imamo Pjanića,ali u našoj ligi jedan od rijetkih od kojih se može očekivati nešto) može mijenjati i Bućana i Bekrića,imamo dvojicu Bešlija,Karić nije toliko loš mada će najvjerovatnije biti rezerva.Na početku sezone nije očekivana ni titula,a sada da odjednom finansijske probleme riješimo,napravimo dream team za sljedeću sezonu i uđemo u lp ohanite malo zna Brko šta će :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Jamaica
Kontakt:

Post Postao/la Jamaica » 09 jun 2010, 16:37

Bas bi volio da vidim kakva bi nam bila finacijska situacija kada bi nam pojedini forumasi krojili ekipu.Nakon toliko godina agonije oni bi odmah dovodili velika imena,igrace pod ugovorom.....stanite malo,da sve dodje polako na svoje mjesto.Potrebno je vremena,pameti i vjere u Amara...jbg, budimo malo realni.Koliko para toliko muzike. ;) ;)

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 jun 2010, 17:01

mirzza je napisao/la:Ma nema se tu sta filozofirati, slabiji smo nego prosle godine i to je to,
Ti zaboravio kako se šampionska ekipa "napravila" na početku sezone. Ti zaboravio šta se pričalo na početku sezone, da nam je Europa i svi sretni. O dugovima koje smo imali/imamo ne bih.
Nismo slabiji jer je Amar tu, upamti to ;)
mirzza je napisao/la: Otisli su Bekric, Bajic, Simic, Bucan, ruku na srce 3 standardna igraca iz prvih 11, sa tim da su u finalu kupa startala sva cetvorica.
Ispade sad svi standardni :lol: Samo je Bekrić bitan i donekle Sejo. Bajić je igrao desnog beka u gostima a Šimić na Grbavici. Eto koliko su standardni bili ;)
Odlazak Seje otvara mjesto Staniću i H. Bešliji, možda čak i Čoliću. Mnogo mlađim igračima. Kad tovariš penzionere, ne valja. Penzioneri. Kad daješ šansu mlađariji, opet ne valja, odoše "penzioneri". Kad ne forsiraš Željinu djecu, šta ne forsiraš. Kad forsiraš, ne valja. **** je naš narod, nikad udovoljiti.
mirzza je napisao/la: Slazem se da imamo neke zamjene u liku Visce, Stanica, Hasanovica,
Koja su godišta momci ? Ko je perspektiva, oni ili Bučan :roll:
mirzza je napisao/la: Gancev nije potpisao, Karic je kao sto sam danas napisao donji dom BH golmana, odlazi nam kapiten za kojeg mi je drago da ide, nek uzme pare jer se forsirao nerealno i sada kada je odbranio par tekmi kako treba i treba da vrati zelji svo to forsiranje on ide za sicu.
Sreća pa si ti stručnjak za golmane. Ako je Karić kao što si pričao za Šehića :lol: Veze ti nemaš. Čuj branio par tekmi. Čovjek nam je donio TITULU. Očito ne ideš po gostovanjima pa ne znaš. Haj što ne znaš nego što lupaš.
Široki, Mostar i Prijedor. Šehine odbrane, samo takve.
Nego, da te postavimo za trenera golmana, vidim, sve znaš :lol:
mirzza je napisao/la: Sto se sad ne prospe prica ko Bekricu prosle godine, ostani dokazi se u europi otici ces za milion i svima bolje, jbg nase je dijete, dajmo mu pare i nek potpise na 3 godine, kad je Dzeko mogo u wolf moze i nase dijete i kapiten.
Zato što je Bekriću ostala 1,5 godina a Šehi 0,5 godine do kraja ugovora. Ti kontaš da je ovo manager. Odigraš, prođeš i prodaš se :lol: Šta ako ne prođemo, šampionska ekipa zajedno sa Bekrićem i Šehom ti apsolutno ne garantuje prolaz u treće pretkolo kvalifikacija. Šta više možemo izvući Hapoela pa dobiti po nosu ko veliki. I šta smo postigli, ništa. Osta Šeha umjesto da uzmemo 300.000 eura. Ti bi bio dobar manager, Torpeda. Propali bi ko kauč :lol:
mirzza je napisao/la: Niko izgleda u klubu nije svjestan da ima jos 10-tak dana za prijavu igraca za euro takmicenja i po svemu sudeci ne da nemamo tu nikakvih ambicija nego nemamo ni ambiciju da se borimo za europu u nasem jadu od lige.
Širiš dezinformacije. Koliko ja znam, krajnji rok je tamo neki Juli a ne Juni. Zakazana nam je prozivka 16 ili 18. Pa nije niko vesla sisao. Možda jeste. Predlažem da odeš Amaru i da mu to objasniš :lol:
mirzza je napisao/la: Trenutno su bolji po imenima i sastavima Borac i Siroki kod kojih nema osipanja, Sloboda koja je zadrzala ekipu a igrala je kao preporodjena i to je to.
Hm, Borcu je otišao onaj Čupo, Stevanović a velika je šansa da ode Trivunović. Ne čine mi se zadovoljni pojačanjima". Zamazali su im oči stadionom, zbog izborne godine :mrgreen: Sloboda ima samo JEDNOG igrača pod ugovorom iz startnih 11. Također, oni su masu tih igrača doveli na zimskoj pauzi. Znači, ništa tačno nisi napisao osim Širokog koji ima PARE a nema DUGOVA za razliku od nas.
mirzza je napisao/la: Ne znam vise cemu ovo kuliranje da je sve dobro i da se ne raspadamo, ali uz moje perspektive, tim se osipa, pare se uzimaju, ne dovode se pojacanja, ne zna se gdje idemo na pripreme, ne pravi se stadion, ne ulaze se u ekipu ...
Tim nam se ne raspada, zna se gdje se ide na pripreme, pare još nismo uzeli jer se ne dobijaju odmah, ekipi se ne duguje feninga. Rekoh već, ti bi bio odličan manager Torpeda, propali bi ko kauč.

Bio je lijep i sunčan dan, šef stručnog štaba i pomoćnik razgovaraju o ekipi

"Šefe, imamo milion na računu i dugove"
"**** dugove, ulaži u ekipu"
"Šta ako ne prođemo 2 pretkolo"
"Šta ti je, prolazimo, znam ja"
...................................................
"Šefe, ubiše nas ovi"
"Ups, **** ga"
"Šefe, što bježite"

Ostao je oblak prašine iza njega. Javio se iz Tirane gdje trenira perspektivnu ekipu Filjamurtarija

:mrgreen:

Takvim mi se činiš. Takvo rezonovanje i priču imaš.
mirzza je napisao/la: Jos kada sam vidio da je ovaj ex pitarcic i kopija Alaima potpisao dodje mi da povratim al ono posteno.
Bučan ti nije smetao. Ne smeta ti Stanić :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

jocker12
Kontakt:

Post Postao/la jocker12 » 09 jun 2010, 17:07

Pa kako ne kontate,sad je red na zuju i amara da zarade pare,osvojili smo titulu i sad oni uzimaju pare od transfera ;)

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 09 jun 2010, 17:12

bravo nikad izvini,svaka cast za ovo,svasta se pise na forumu,a sve sami strucnjaci ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 09 jun 2010, 17:13

@mirzza
Prijatelju daj ohladi malo, šta si se ti našao praviti ovdje neki stručnjak, najrahatniji smo kad i nema rezultata. :evil: Treba malo uporediti prošle godine kad su nam igračine išle za siću, dolazili kojekakvi anonimusi igrača u klub tipa Mujkanovića. SABURA MALO! :evil:
1996

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 09 jun 2010, 17:16

najrahatniji smo bili kad nas je bilo 500 na jugu i kad nije bilo ovih samoproglasenih strucnjaka koji samo znaju da pljuju a nisu nogom krocili na grbavicu do ove sezone

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 09 jun 2010, 17:21

Ma sve se ovo raspada :mrgreen: boricemo se opstanak,ja predlazem da prestanete gledat i pratit Zelju,i da naravno pisati gluposti!!
...nisu mogli da te ugase!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 jun 2010, 17:24

chichak je napisao/la:Ma sve se ovo raspada :mrgreen: boricemo se opstanak,ja predlazem da prestanete gledat i pratit Zelju,i da naravno pisati gluposti!!
Ma ionako prate od ove godine
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 09 jun 2010, 17:24

pile87 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
cassanova je napisao/la:Dešavali se šta ? :(
Bugari :D Mozda dovedemo Karica golmana :D
:D
:D
1996

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 09 jun 2010, 17:32

Al ne fakat,ja ove ljude ne svatam. Sada se ocekuje od Zelje da hladno udje u ligu prvaka i kao ako to ne uspijemo ne valja Osim, ne valja uprava a na kraju ne valja ni Zeljo. Pa dragi drugovi i drugarice uzecu za primjer jedan Dinamo Zg koji ulaze milione i milione,koji ima svoje agente po Africi i Juznoj Americi,dovode igrace,prodaju sjajne igrace,ULAŽU velike novce i ne mogu da se plasiraju u ligu prvaka,mi smo puno stepenica ispod njih,nazalost,ali je tako i mi ne trebamo da dizemo veliku prasinu oko ispadanja iz pretkola LP,trebamo biti sretni sto smo tu!! Pouka: ne raspadamo se,nego gradimo temelje EVROPSKOG ZELJE!!!
...nisu mogli da te ugase!!!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 09 jun 2010, 17:35

Hahahaha oko cega se vi raspravljate :D pa u klubu ima milion bitnijih stvari da se rijese pa onda da se razgovara o pojacanjima za ligu prvaka i narednu sezonu. Nama nije otislo 10 igraca nego 2, jer su za mene igraci bili Bekric i Bucan, Simicu za svoj mangupluk svaka cast ali njega na toj poziciji moze zamjeniti bilo ko u ekipi a prvenstveno mislim na Colica koji je bio nezamjenjiv na boku u jesenjem dijelu prvenstva, a sa druge strane buntovnok Bajic je ocigledno shvatio da su i Mesic i Bogicevic zacementirali svoje stoperske pozicije i da ce Kerla biti taj treci stoper koji ce ulijetati sa klupe po potrebi ili pocinjati od pocetka u iznimnih slucajevima povrede ili suspenzije kartonima. Bajicu takodje svaka vast, i veliko hvala za sav svoj trud ali je trebao pristati na ponudjene uslove, on je po meni dobro radio po boku i po odlasku Simica komotno je mogao sa Colicem igrati na toj bekovskoj poziciji i cak se izboriti za startnih 11, no njegova je odluka bila takva kakva je, njemu sve najbolje, mozda se opet nekad vidimo u Dolini...
E sada da pocnem o ozbiljnijim stvarima koje se meni licno vrte ovih dana, a to je da li ce Uefa napraviti sranje i uraditi ono cime prijete, da li ce nase sve selekcije, krenuvsi od reprenzitacije pa do klubova udaljiti sa euro-scene, pa onda jos jedna stvar, blizi se dan kada gospodin iz uefe treba da dodje u sarajevo i odobro, odnosno donese finalnu ocjenu da li Kosevo zadovoljava uslove ili ne za odigravanje evropskih utakmica, sto bi za nas bilo totalno lose da odluka ode u negativnom smjeru, jer bi se tada utakmice vjerovatno igrale u Zenici, a ne na Kosevu, jer bi to tada bilo daleko skuplje za naseg Zelju, a ovako na Kosevu bi sigurno uz dobro popunjene tribine bilo i bolje i ljepse a i finansijski pogodnije za Zelju...
A sto se tice pojacanja, svejdoci smo situacije u kojoj smo bili pred pocetak prosle sezone! Dakle Osim je zatekao igracki kadar koji ocito nije zadovoljio njegove apetite i bas taj igracki kadar nadopunio je nekim novim imenima koja su u medijima i medju nama bljesnula u roku od neka dva do tri dana, sto znaci da bi se za ovaj preostali period moglo uraditi dosta po tom pitanju. U opticaju je mnogo igraca sto ja znam, i ne moze se svasta dovesti a ocekivati neku borbu na euro sceni, sada Osim treba pokazati svoju mudrost i mangupluk pri izboru igraca, pa ako treba i pare izvaliti ali dovesti provjereno ime, i igraca koji ce bas biti pojacanje.
Misljenja sam da ce se i junior Dzip, naci medju igracima prvog tima Zelje! Sto je sigurno, momak zasluzuje prekomadnu, i priliku za dokazivanje, ne mislim sada bas u predkolima lige prvaka nego i u nadolazecoj sezoni: Pozdrav

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 09 jun 2010, 17:35

Mogu staviti ruku na panj ,ako ne i glavu da cemo slijedece sezone biti dosta jači, pa Amar je ovaj tim sklepao za 15 dana, a možeš zamisliti kako će ukomponovat sve fino do KLP, a da ne pričam do nove sezone. ;)
1996

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 jun 2010, 17:36

Ma niko to ne ocekuje osim pokojeg debila,al' sta ces ima nas svakakvih.

Panika se stvara bespotrebno,nece igraci otici za kilu bombona vec za pare,eto od Sehe i Bekrica milion maraka,a u klubu rade na na pojacanjima,u novu sezonu slabiji necemo uci,svake godine neko ode a neko dodje,fudbal je to.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 16 gostiju.