Anime, manga
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Anime, manga
@baboon naletio sam na dosta stranica da ga hvale pa rekoh da dadnem sansu, i nisam imao pojma o cemu se radi, svidjela mi se prva epizoda 
naprijed rejal
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Odgledao konačno i ovaj Kara no Kyoukai (Garden of Sinners) tj. 7 epizoda/filmova (neki kraći, neki duži) i epilog
http://myanimelist.net/anime/2593/Kara_ ... kan_Fuukei
Autor kao i studio su isti oni koji stoje iza Fate serijala (UBW, Zero) tako da se odmah isprva primeti prije svega vrhunski kvalitet animacije kao i odličan soundtrack:
Akcije i borbi ima, doduše NEUPOREDIVO manje u odnosu na Fate serijal ali je i dalje vrhunski odrađena kao i tamo, jer kao što rekoh animacija je (pogledati gif-ove gore)..
Priča dosta konfuzna u početku jer nije ispričana "hronološki" nego razbacano sve, ali iskreno meni dobrodošla promjena od klasičnog "pravolinijskog" storytelling-a, ali svakako postaje sve kompletnija i jasnija slika vremenom, pogotovu kroz 5. film koji je i najbolji po meni! Ugl. daleko je od shounena tako da očekujte svašta, od krvi, mučenja, taslačenja, filozofskih razgovora/monologa, mindfucka, wtf momenata i tako...znači nije dosadno, garantujem!
http://myanimelist.net/anime/2593/Kara_ ... kan_Fuukei
Autor kao i studio su isti oni koji stoje iza Fate serijala (UBW, Zero) tako da se odmah isprva primeti prije svega vrhunski kvalitet animacije kao i odličan soundtrack:
Priča dosta konfuzna u početku jer nije ispričana "hronološki" nego razbacano sve, ali iskreno meni dobrodošla promjena od klasičnog "pravolinijskog" storytelling-a, ali svakako postaje sve kompletnija i jasnija slika vremenom, pogotovu kroz 5. film koji je i najbolji po meni! Ugl. daleko je od shounena tako da očekujte svašta, od krvi, mučenja, taslačenja, filozofskih razgovora/monologa, mindfucka, wtf momenata i tako...znači nije dosadno, garantujem!
@Bordo army gdje inače gledaš? skidaš pomoću torrenta ili na određenim stranicama?
it's football day
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Re: RE: Re: Anime, manga
Evo recimo ovaj Garden of Sinners skinuo ovdje:Baboon je napisao/la:@Bordo army gdje inače gledaš? skidaš pomoću torrenta ili na određenim stranicama?
http://www.nyaa.se
Skineš torrent pa pokreneš, nema magnet linkova jbg
A u posljednje vrijeme sve češće ovdje gledam:
https://kissanime.to
Napraviš acc i sve lakše pratiti, a možeš gledati online kao stream ili skinuti pojedinačnu epizodu po potrebi.
Završio sam Samurai Champloo,jako dobar,preporuka...mada bih ja drugačiji kraj odradio,ali dobro je i ovako.Pogledao još Rokka No Yushaa,ništa specijalno ali može se pogledati,više misterija i crime nego fantazi,a ima samo 12ep.
Krenuo sam gledati Akame ga Kill,volim takav žanr,za sad je čisto solidan,vidjećemo kako će ići.
Krenuo sam gledati Akame ga Kill,volim takav žanr,za sad je čisto solidan,vidjećemo kako će ići.
it's football day
I kod mene isto mišljenje za Rokka No Yushaa , a za Akame ga Kill i meni je na početku bio solidan i onda haos živi , preloše. 
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Fairy Tail (2014) anime završava ovu subotu. Početak novog serijala nije poznat. Vrijeme je da počnemo sa mangom. 
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Preporuka?
Počeo sam gledati One-Punch Man ,simpatično mi djeluje nakon 3 epizode.
it's football day
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Za početnika najbolje pogledati Code Geass i Fullmetal Alchemist Brotherhood!AjsKjub je napisao/la:Ne bih preporučio OPM za početnika, sad ti kako ho'š.
I Death Note , naravno. 
Večeras završih sa Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School ).
Solidan anime , može se pogledati , po meni je falilo napetosti na kraju , znalo je biti i monotono u nekim momentima , ali eto nije loše.
Tatsuya ( glavni lik ) je definitivno jedan od jačih likova iz anime-a. Šta sve može lik.
Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ?
Večeras završih sa Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School ).
Solidan anime , može se pogledati , po meni je falilo napetosti na kraju , znalo je biti i monotono u nekim momentima , ali eto nije loše.
Tatsuya ( glavni lik ) je definitivno jedan od jačih likova iz anime-a. Šta sve može lik.
Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ?
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Dokle je Naruto? Ja zadnji put kad sam provjerio bila pocela prica o Itachiju
I dalje traje priča o Itachiju. Živim za taj dan kad će se Naruto nastaviti i da se to sve mirno privede kraju. 
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
BakemonogatariMaestro^^ je napisao/la: Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ?
Nisemonogatari
Monogatari 2 sezona
Tsukimonogatari
Owarimonogatari
Zadnja 2 opcionalna. Ugl, imho vrh anime industrije.
Maestro^^ je napisao/la:Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School )
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
-
BordoArmy88
- Kontakt:

"Are Naruto fillers over yet?"
Šta je sa Nekomonogatari , Hanamonogatari , Koyomimonogatari i Kizumonogatari part 1 , treba li išta od ovoga gledati ?AjsKjub je napisao/la:BakemonogatariMaestro^^ je napisao/la: Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ?
Nisemonogatari
Monogatari 2 sezona
Tsukimonogatari
Owarimonogatari
Zadnja 2 opcionalna. Ugl, imho vrh anime industrije.
Maestro^^ je napisao/la:Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School )![]()
![]()
Pogledao sam prvu epizodu i sviđa mi se. Remek-djelo u najavi i Hitagi boginja u najavi.
Naletih na netu par nekih rasporeda gledanja ovog anime-a , morao sam zato upitati ovdje nekoga ko je već gledao.
A šta da ti kažem za taj drugi navedeni anime , nego da sam i ja više očekivao od njega. Priča im je slaba po meni , jedino dobro u anime-u je Tatsuya jer je baš OP , a i Saegusa mi je zanimljiva bila kad bi se našla sa njim u nekim situacijama. I one scene sa sestrom su mi..
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Ja sad pogledao ove nove Itachijeve epizode nista dosadno pravo. Mene zanima onaj dio kad ode iz sela sta se desava u Akatsukiju
Ako ce vec fillere nek bude bar nesto zanimljivo..
A i ja sam to gledao , ali pravo nezanimljivo. Ona epizoda kad onu mačku ganjaju.

I ja to čekam , red bi bio kad već smaraju sa fillerima da nešto normalno izbace.
I ja to čekam , red bi bio kad već smaraju sa fillerima da nešto normalno izbace.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Macka koja se napilaMaestro^^ je napisao/la:A i ja sam to gledao , ali pravo nezanimljivo. Ona epizoda kad onu mačku ganjaju.![]()
I ovaj Naruto svašta prikazuje. Interesuje me odakle više crpe inspiraciju za ove fillere.MElloo je napisao/la:Macka koja se napilaMaestro^^ je napisao/la:A i ja sam to gledao , ali pravo nezanimljivo. Ona epizoda kad onu mačku ganjaju.![]()
I ja to čekam , red bi bio kad već smaraju sa fillerima da nešto normalno izbace.il ako bude Shisui vs Danzo mozda
valjda ce bit nesto zanimljivo red bi bio nije odavno dosadili su sa onom knjigom Jirayiom
Ma da mi je vidjeti više neku dobru borbu , koja se stvarno desila , a ne tamo po nekim pričama Jiraiye ili koga već neće ubaciti , malo bi im i oprostio za ove silne fillere.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.