Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Santo
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la Santo » 18 mar 2016, 07:11

@baboon naletio sam na dosta stranica da ga hvale pa rekoh da dadnem sansu, i nisam imao pojma o cemu se radi, svidjela mi se prva epizoda :thumbup:
naprijed rejal

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 18 mar 2016, 17:13

Odgledao konačno i ovaj Kara no Kyoukai (Garden of Sinners) tj. 7 epizoda/filmova (neki kraći, neki duži) i epilog

http://myanimelist.net/anime/2593/Kara_ ... kan_Fuukei

Autor kao i studio su isti oni koji stoje iza Fate serijala (UBW, Zero) tako da se odmah isprva primeti prije svega vrhunski kvalitet animacije kao i odličan soundtrack:
slika

slika

slika

slika

[youtube][/youtube]
Akcije i borbi ima, doduše NEUPOREDIVO manje u odnosu na Fate serijal ali je i dalje vrhunski odrađena kao i tamo, jer kao što rekoh animacija je (pogledati gif-ove gore).. :tokralju:

Priča dosta konfuzna u početku jer nije ispričana "hronološki" nego razbacano sve, ali iskreno meni dobrodošla promjena od klasičnog "pravolinijskog" storytelling-a, ali svakako postaje sve kompletnija i jasnija slika vremenom, pogotovu kroz 5. film koji je i najbolji po meni! Ugl. daleko je od shounena tako da očekujte svašta, od krvi, mučenja, taslačenja, filozofskih razgovora/monologa, mindfucka, wtf momenata i tako...znači nije dosadno, garantujem! :mrgreen:

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 19 mar 2016, 13:32

@Bordo army gdje inače gledaš? skidaš pomoću torrenta ili na određenim stranicama?
it's football day

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: Anime, manga

Post Postao/la BordoArmy88 » 19 mar 2016, 16:45

Baboon je napisao/la:@Bordo army gdje inače gledaš? skidaš pomoću torrenta ili na određenim stranicama?
Evo recimo ovaj Garden of Sinners skinuo ovdje:

http://www.nyaa.se

Skineš torrent pa pokreneš, nema magnet linkova jbg :D

A u posljednje vrijeme sve češće ovdje gledam:

https://kissanime.to

Napraviš acc i sve lakše pratiti, a možeš gledati online kao stream ili skinuti pojedinačnu epizodu po potrebi. ;)

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 23 mar 2016, 00:04

Završio sam Samurai Champloo,jako dobar,preporuka...mada bih ja drugačiji kraj odradio,ali dobro je i ovako.Pogledao još Rokka No Yushaa,ništa specijalno ali može se pogledati,više misterija i crime nego fantazi,a ima samo 12ep.
Krenuo sam gledati Akame ga Kill,volim takav žanr,za sad je čisto solidan,vidjećemo kako će ići.
it's football day

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 23 mar 2016, 02:22

I kod mene isto mišljenje za Rokka No Yushaa , a za Akame ga Kill i meni je na početku bio solidan i onda haos živi , preloše. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 24 mar 2016, 15:14

Fairy Tail (2014) anime završava ovu subotu. Početak novog serijala nije poznat. Vrijeme je da počnemo sa mangom. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 mar 2016, 02:38

Preporuka? :) Počeo sam gledati One-Punch Man ,simpatično mi djeluje nakon 3 epizode.
it's football day

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 mar 2016, 19:38

Ne bih preporučio OPM za početnika, sad ti kako ho'š.
Unico amore sei!
❤️🖤

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 28 mar 2016, 23:25

AjsKjub je napisao/la:Ne bih preporučio OPM za početnika, sad ti kako ho'š.
Za početnika najbolje pogledati Code Geass i Fullmetal Alchemist Brotherhood! :thumbup:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 mar 2016, 01:08

I Death Note , naravno. :D
Večeras završih sa Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School ).
Solidan anime , može se pogledati , po meni je falilo napetosti na kraju , znalo je biti i monotono u nekim momentima , ali eto nije loše.
Tatsuya ( glavni lik ) je definitivno jedan od jačih likova iz anime-a. Šta sve može lik. :tokralju:
Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ? :lol:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 mar 2016, 01:12

Dokle je Naruto? Ja zadnji put kad sam provjerio bila pocela prica o Itachiju

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 mar 2016, 01:16

I dalje traje priča o Itachiju. Živim za taj dan kad će se Naruto nastaviti i da se to sve mirno privede kraju. :cry:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 29 mar 2016, 15:01

Maestro^^ je napisao/la: Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ? :lol:
Bakemonogatari
Nisemonogatari
Monogatari 2 sezona
Tsukimonogatari
Owarimonogatari

Zadnja 2 opcionalna. Ugl, imho vrh anime industrije.
Maestro^^ je napisao/la:Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School )
:puke: :puke: :puke:
Unico amore sei!
❤️🖤

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 29 mar 2016, 19:10

slika

"Are Naruto fillers over yet?" :rol: :rol: :rol:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 30 mar 2016, 00:27

AjsKjub je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la: Eh , idući je Monogatari serijal. Kojim se redoslijedom gleda ovo čudo ? :lol:
Bakemonogatari
Nisemonogatari
Monogatari 2 sezona
Tsukimonogatari
Owarimonogatari

Zadnja 2 opcionalna. Ugl, imho vrh anime industrije.
Maestro^^ je napisao/la:Mahouka Koukou no Rettousei ( The Irregular at Magic High School )
:puke: :puke: :puke:
Šta je sa Nekomonogatari , Hanamonogatari , Koyomimonogatari i Kizumonogatari part 1 , treba li išta od ovoga gledati ? :mrgreen:
Pogledao sam prvu epizodu i sviđa mi se. Remek-djelo u najavi i Hitagi boginja u najavi. :mrgreen:
Naletih na netu par nekih rasporeda gledanja ovog anime-a , morao sam zato upitati ovdje nekoga ko je već gledao.

A šta da ti kažem za taj drugi navedeni anime , nego da sam i ja više očekivao od njega. Priča im je slaba po meni , jedino dobro u anime-u je Tatsuya jer je baš OP , a i Saegusa mi je zanimljiva bila kad bi se našla sa njim u nekim situacijama. I one scene sa sestrom su mi.. :crazy:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 mar 2016, 00:32

Ja sad pogledao ove nove Itachijeve epizode nista dosadno pravo. Mene zanima onaj dio kad ode iz sela sta se desava u Akatsukiju :hmmmmm: Ako ce vec fillere nek bude bar nesto zanimljivo..

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 30 mar 2016, 00:39

A i ja sam to gledao , ali pravo nezanimljivo. Ona epizoda kad onu mačku ganjaju. :roll: :facepalm:
I ja to čekam , red bi bio kad već smaraju sa fillerima da nešto normalno izbace. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 mar 2016, 00:49

Maestro^^ je napisao/la:A i ja sam to gledao , ali pravo nezanimljivo. Ona epizoda kad onu mačku ganjaju. :roll: :facepalm:
I ja to čekam , red bi bio kad već smaraju sa fillerima da nešto normalno izbace. :D
Macka koja se napila :rol: il ako bude Shisui vs Danzo mozda :mrgreen: valjda ce bit nesto zanimljivo red bi bio nije odavno dosadili su sa onom knjigom Jirayiom :)

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 30 mar 2016, 01:22

MElloo je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:A i ja sam to gledao , ali pravo nezanimljivo. Ona epizoda kad onu mačku ganjaju. :roll: :facepalm:
Macka koja se napila :rol: il ako bude Shisui vs Danzo mozda :mrgreen: valjda ce bit nesto zanimljivo red bi bio nije odavno dosadili su sa onom knjigom Jirayiom :)
I ovaj Naruto svašta prikazuje. Interesuje me odakle više crpe inspiraciju za ove fillere. :lol:
Ma da mi je vidjeti više neku dobru borbu , koja se stvarno desila , a ne tamo po nekim pričama Jiraiye ili koga već neće ubaciti , malo bi im i oprostio za ove silne fillere. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.