U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Goalgetter
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Goalgetter » 20 mar 2016, 17:51

DragonGirl je napisao/la:Čestitke našim dječacima, iako nisu bili nešto naročito medijski propraćeni, ostvarili su uspjeh za ovu državu! :bih: :bih: :bih:
Zaista izgleda kako imamo talentovane ove generacije rođene malo prije 2000. godine. I košarkaši i fudbaleri pa možda bude i u još nekom sportu. :D
Moraju biti, kad su u oba uzrasta Bisćani lideri i kapiteni :tralala: :mrgreen:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 20 mar 2016, 22:21

Goalgetter je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Čestitke našim dječacima, iako nisu bili nešto naročito medijski propraćeni, ostvarili su uspjeh za ovu državu! :bih: :bih: :bih:
Zaista izgleda kako imamo talentovane ove generacije rođene malo prije 2000. godine. I košarkaši i fudbaleri pa možda bude i u još nekom sportu. :D
Moraju biti, kad su u oba uzrasta Bisćani lideri i kapiteni :tralala: :mrgreen:
Hahaha, ma bitno je da su oni Bosanci a svaka regija je dobrodošla... :D :bih:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 mar 2016, 23:40

Nisam pesimista, ali ja u ovim momcima ne vidim 2-3 dobra potencijala. Ja se čudim kako oni pobjediše Italiju.
Mislim pricajmo realno, golman je rupa, ona petica u odbrani najvisociji lik a svaka ga je preskocila. Onaj Dzeko u napadu bezidejan.
Vezni red i svi izmedjuostalog igraju na principu nabi loptu, niko nije 3 pasa sastavio po zemlji da se odigra neka akcija.
I usput se bojim, a i znam da ce jedan dobar dio ovih ostati kuci, a neki babini sinovi ce da putuju u azerbejdzan. Znam vec jednog takvog koji se sprema za taj put.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 mar 2016, 05:04

Besic je napisao/la:Njemačku , Englesku i Portugal daj u grupu :mrgreen:

Jel ima neka rank lista za to izvlačenje ?
Nema nikakav ranking za izvlacenje grupa na U17 EP-u osim sto je Azerbejdzan u prvoj grupi kao prva ekipa :) to znaci da se mozemo opet naci u grupi sa Italijom i da pored nje tu budu neke velesile fudbala kao Njemacka i Engleska. Ali isto tako nam se moze desiti da budemo u grupi sa Azerbejdzanom i jos dvije, uslovno receno, slabije reprezentacije. Smatram da je ovo fer jer razlike u U17 su mnogo manje i stvari se mjenjaju iz godine u godinu tako da je najbolje da su svi isti prilikom izvlacenja :)
edinjo-bih je napisao/la:prosla generacija kadeta sa mustedanagicem, mustaficem, jovicem, husicem, demirovicem, gojakom itd je bila jos jaca ali su imali peh da je samo 1. isao dalje. ja sam se tad prevario i prvo citao komentare o selektoru (uglavnom ober-negativne) i onda se tek odlucio da pregledam utakmicu kadeta. gledao sam ih 3 puta i bio sam bas odusevljen! poenta je da se covjek treba uvjeriti prvo svojim ocima a ne citati 100 komentara (pacenika koji ponavljaju laz kao papagaji)! bravo selektore bravo nasa omladino! samo naprijed!
I prosle godine su isle po dvije ekipe na EP, nasi su zavrsili treci sa istim brojeme bodova kao drugoplasirana Skotska (cetiri boda), a na prvom mjestu je bila Ceska. I Ceska i Skotska su ispali odmah u grupnoj fazi (Ceska tri boda, Skotska nula bodova). Ona generacija prije dvije godine (2014.) je bila paklena i usudjujem se reci najbolja te oni nisu prosli na EP iako su zavrsili drugi sa sest bodova jer je samo prvoplasirani prolazio dalje, a to je bila Skotska sa 9 bodova. Skotska je na kraju igrala polufinale (bili ispred Njemacke u grupi te time je izbacili) gdje su ispali od Nizozemske koja je na penale izgubila od Engleske u finalu. Znaci ovo je treca uzastopna godina kako igramo elitne kvalifikacije poprilicno dobro, i iz treceg pokusaja nam je poslo za rukom da se kvalifikujemo. Ocigledno je koliko konzistentnost naposljetku donosi rezultate :)

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 21 mar 2016, 13:40

JavierBosnia je napisao/la:Nisam pesimista, ali ja u ovim momcima ne vidim 2-3 dobra potencijala. Ja se čudim kako oni pobjediše Italiju.
Mislim pricajmo realno, golman je rupa, ona petica u odbrani najvisociji lik a svaka ga je preskocila. Onaj Dzeko u napadu bezidejan.
Vezni red i svi izmedjuostalog igraju na principu nabi loptu, niko nije 3 pasa sastavio po zemlji da se odigra neka akcija.
I usput se bojim, a i znam da ce jedan dobar dio ovih ostati kuci, a neki babini sinovi ce da putuju u azerbejdzan. Znam vec jednog takvog koji se sprema za taj put.
Nemoj tako da govoris kad nisi gledao sve utakmice, ne mozes na osnovu utakmice sa Gruzijom koja je bila 10 puta psiholoski teza za nase momke ocijenjivati njihove kvalitete i potenijal generalno, ipak su to djeca i veliki je pritisak bio, i taj golman za kojeg kazes da je rupa nas je spasavao prethodne 2 utkamice i mozda ima uz Hadzica najvece zasluge za ovaj plasman po ucinku, i Ruse bi pobijedili da je bila prva a ne 3. odlucujuca tako da...

Mene je odusevio Benjamin Hadzic ovaj 11 broj, iz Bayerna, koji je strasan potencijal, u njemackoj ligi za mlade je dao 14 golova iz 20 utakmica i rame uz rame je sa Njemackim najvecim talentima na toj poziciji, brz, okretan, dobar s loptom, pun snage, fizicki jak, ima sve predispozicije da svabe od njega naprave pravu masinu :D A sto se tice generalno moze se reci da bi karijere mogli napraviti i Kovac, Sadiku, Veladzic, Nedim Hadzic, Vasilj pa i Celikovic koji je kapiten, a naravno , tek im je po 16 godina u guzici i ima jos puno pred njima , kada bi barem 2-3 standardna repezentativca iz ove generacije izasli u buducnosti ja bih bio zadovoljan :)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 21 mar 2016, 19:45

Citam danas na s.portsport clanak o kadetskim reprezentativcima. Dosta ih je rodjeno u Srbiji i Hrvatskoj. Je li to znaci da smo i mi krenuli sluziti se istim mtodama kao nase komsije ili oni koji ne budu na spisku komsijskih repki dolaze na spisak naseg nacionalnog tima.
BosnaE

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 mar 2016, 19:54

newton_heath_lyr je napisao/la:Citam danas na s.portsport clanak o kadetskim reprezentativcima. Dosta ih je rodjeno u Srbiji i Hrvatskoj. Je li to znaci da smo i mi krenuli sluziti se istim mtodama kao nase komsije ili oni koji ne budu na spisku komsijskih repki dolaze na spisak naseg nacionalnog tima.
Pa ako se djeca osjećaju kao Bosanci i Hercegovci neka igraju , kao što Lovren igra za Hrvatsku iako je rođen u Zenici tako i oni mogu :D
"We need to suffer. And we need to fight."

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 mar 2016, 20:12

newton_heath_lyr je napisao/la:Citam danas na s.portsport clanak o kadetskim reprezentativcima. Dosta ih je rodjeno u Srbiji i Hrvatskoj. Je li to znaci da smo i mi krenuli sluziti se istim mtodama kao nase komsije ili oni koji ne budu na spisku komsijskih repki dolaze na spisak naseg nacionalnog tima.
To je dosta diskutabilna tema i mislim da je ne treba povlačiti u ovom trenutku.
Možemo mnogo toga naklapat' ali niko sa 100% sigurnošću ne može reći za neke od njih koji su tu da nisu mogli igrati i sa svojim vršnjacima u "domovinskim" dresovima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 21 mar 2016, 21:01

To sto se neko rodio u Hrvatskoj ili Srbiji se ne moze izjednacavati sa tim sto se nekome iz Dervente niko nije rodio u Srbiji unazad 300 godina.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 21 mar 2016, 22:11

dzaba veliki uspjeh i sve, ovdje ne moze bez glupe price..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 mar 2016, 23:01

STEVIE je napisao/la:dzaba veliki uspjeh i sve, ovdje ne moze bez glupe price..
Nepostoji ni jedan pdf na ovom sajtu koji uz neki veci uspjeh nije "ugrozen" zbog stvari koje nije samo da su lijeve vec sto nemaju nista ni sacim.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 mar 2016, 03:06

Ali Suljic (Chelsea), Adi Terzic (Mjällby), Ibrahim Dresevic (Elfsborg), Adnan Maric (Swansea) i Marko Nikolic (AIK) su pozvani u U19 reprezentaciju Svedske za Elitni krug. :lolno: :lolno: :lolno:

Milos Acimovic oficijalno "bivsi". Interesantno, svi napadaci U19 Srbije su rodjeni u BiH; Jovic (Benfica, Bijeljina), Duronjic (OFK, Banja Luka) & Acimovic (Zrinjski, Trebinje).
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 24 mar 2016, 08:24

sajo10 je napisao/la:Ali Suljic (Chelsea), Adi Terzic (Mjällby), Ibrahim Dresevic (Elfsborg), Adnan Maric (Swansea) i Marko Nikolic (AIK) su pozvani u U19 reprezentaciju Svedske za Elitni krug. :lolno: :lolno: :lolno:
to su generacije koje su rodjene u svedskoj i koje su odrasle u njihovom sistemu vrednovanja i rezonovanja. to sto nose bosanska imena i prezimena njima nista ne znaci, jer se oni osjecaju svedima. vecina tih klinaca nije 2-3x dosla u bosnu od svoje 12 godine i na dolaske vamo gledaju kao i na odlaske na ljetovanja u tursku, hrvatsku i spaniju. roditelji tih generaciju su mladi napustili zemlju za rata i imali su neopisivu zelju da se sto prije asimiliraju u svedsko drustvo. kod njih postoji neka nostalgija za bosnom zbog svojih roditelja i skolskih predratnih dana i to je sve. proslo je 25 godina od pocetka rata i roditelji djece su napustanjem bih imali od 15 do 25 godina. sta roditelju te djece znaci bosna kad je imao 20god napustanjem bosu i sad ima 45 i dijete od 18 godina koje tesko nabada bosanski a mozda i ne govori uopste. prvi roditelji im se pate sa bosanskim. takvi sad laganini i izbjegavaju bosnu ljeti jer im je ofirno postalo s djecom po carsiji razgovarati na skandinavskim jezicima.

inace problem bosanaca bilo koje vjeroispovjesti je identitet kojeg se stidi kad ode bilo gdje vani u razvijenu zemlju. vecina ih se asimilira i identifikuje sa zemljom u kojoj zivi, dok vecina pravoslavaca i katolika se identifikuje sa maticom (zbog odgoja), ali i to postaje polako sve rjedje.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 24 mar 2016, 08:46

sajo10 je napisao/la:Ali Suljic (Chelsea), Adi Terzic (Mjällby), Ibrahim Dresevic (Elfsborg), Adnan Maric (Swansea) i Marko Nikolic (AIK) su pozvani u U19 reprezentaciju Svedske za Elitni krug. :lolno: :lolno: :lolno:

Milos Acimovic oficijalno "bivsi". Interesantno, svi napadaci U19 Srbije su rodjeni u BiH; Jovic (Benfica, Bijeljina), Duronjic (OFK, Banja Luka) & Acimovic (Zrinjski, Trebinje).
zar taj acimovic nije nedje u njemackoj
Zarathustra

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 mar 2016, 10:22

Acimovicu ni sekundu ne zamjeram odluku. Jednostavno je ignoriran od strane naseg selektora vise puta a i odbijao je poziv Srbije cekajuci reakcije nasih. Do njih na zalost nikad nije doslo. Sretno Milose!!!
Suljicevo ime smo zaludu spominjali milion puta na ovom forumu a i Maric postaje ozbiljan igrac. Moralo se momcima prici davno ali izgleda nema nista od toga. U mladoj reprezentaciji imamo 2 stopera i ne znam zasto Suljic nije pokusan dovesti bez obzira na godine. Mislim da bi nam takav igrac dobro dosao. Vecina ovih mladica iz Evrope Bosnu voli kao i njihovi sunarodnjaci koji zive u granicama BiH. Oni na njihovu srecu imaju i drugu opciju pa ne moraju trpiti ignorancije kvazi trenera tipa Nestorovic. Da im se pridje na kulturan nacin i poprica sa njima vecinu bi dobili bez pola muke.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 24 mar 2016, 11:23

Je li Aćimović onaj momak što je imao automobilsku nesreću, kojem je otac poginuo?

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 24 mar 2016, 11:32

bavarian_bk je napisao/la:Je li Aćimović onaj momak što je imao automobilsku nesreću, kojem je otac poginuo?
i sto su mu selektor i igraci isli u bolnicu

i poslije toga ode za Srbiju da igra
g**nar

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 mar 2016, 11:41

Polako prika s optuzbama, kao sto rece @dubrovnik ovog momka ne treba kriviti nimalo, i neka mu je sa srecom u dresu Srbije ;)
http://mon do.rs/a789684/Sport/Fudbal/Milos-Acimovic-odbio-Srbiju-zbog-BiH-koja-ga-nece.html
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

elvis270178
Kontakt:

Re: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la elvis270178 » 24 mar 2016, 12:53

hz1987 je napisao/la:
to su generacije koje su rodjene u svedskoj i koje su odrasle u njihovom sistemu vrednovanja i rezonovanja. to sto nose bosanska imena i prezimena njima nista ne znaci, jer se oni osjecaju svedima. vecina tih klinaca nije 2-3x dosla u bosnu od svoje 12 godine i na dolaske vamo gledaju kao i na odlaske na ljetovanja u tursku, hrvatsku i spaniju. roditelji tih generaciju su mladi napustili zemlju za rata i imali su neopisivu zelju da se sto prije asimiliraju u svedsko drustvo. kod njih postoji neka nostalgija za bosnom zbog svojih roditelja i skolskih predratnih dana i to je sve. proslo je 25 godina od pocetka rata i roditelji djece su napustanjem bih imali od 15 do 25 godina. sta roditelju te djece znaci bosna kad je imao 20god napustanjem bosu i sad ima 45 i dijete od 18 godina koje tesko nabada bosanski a mozda i ne govori uopste. prvi roditelji im se pate sa bosanskim. takvi sad laganini i izbjegavaju bosnu ljeti jer im je ofirno postalo s djecom po carsiji razgovarati na skandinavskim jezicima.

inace problem bosanaca bilo koje vjeroispovjesti je identitet kojeg se stidi kad ode bilo gdje vani u razvijenu zemlju. vecina ih se asimilira i identifikuje sa zemljom u kojoj zivi, dok vecina pravoslavaca i katolika se identifikuje sa maticom (zbog odgoja), ali i to postaje polako sve rjedje.
@Hz1978 Neznam da li pises iz iskustva posto zivios gore ili si to samo cuo, ali kod nas ovde (njemacka) nije bas tako. Ja sam otiso iz bosne sa 14 godina. Znaci isao ovde u skolu, na zanat, sad na posao i opet se osjecam kao bosanac, volim bosnu, svako ljeto sam u bosni i uopste nemam zelju da se nekako pravim svabom. Tako i ova raja sa kojom se druzim ovde. Djeca nam pricaju kako treba bosanski itd. Ali cak i ako neko nema taj veliki patriotizam a sa nasih je prostora mora se od strane saveza vise brinuti o tim momcima. Siguran sam da bi se onda i patriotizam probudio u njima. To naprimjer turci ovde dobro rade , imaju taj neki scouting System i momcima se vec prilazi dok su mladi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.