Luksemburg - BiH / Švicarska - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Luksemburg - BiH / Švicarska - BiH
------------------------- Dzeko -----------------
- Lulic -------------------------------- Visca -
----------------- Besic ----- Pjanic ----------
---------------------- Cocalic -----------------
- Kolasinac - Zukanovic - Spahic - Vranjes -
--------------------- Begovic -------------------
- Lulic -------------------------------- Visca -
----------------- Besic ----- Pjanic ----------
---------------------- Cocalic -----------------
- Kolasinac - Zukanovic - Spahic - Vranjes -
--------------------- Begovic -------------------
Ne znam šta si imao ocijenit kod Duljevića i Grahovca jer su imali svega po 2-3 dodira sa loptom, ašto se tiče Prcića, alibi igrač, od 30 dodavanja 25 do 10m, znači na sigurno a nijedno dodavanje od 20-30m (kao Pjanićeva). Vrlo tanko za veznog igrača.JavierBosnia je napisao/la:Ocjene od 1/10 za ove novije
Vrancic 5
Anicic 5
Susic 6
Duljevic 7
Prcic 6
Grahovac 6
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
- hule_barca
- Kontakt:
Kad igramo sa dva napadača, pati nam vezni red. Kad igramo sa jednim napadačem, onda on uglavnom bude odsječen u napadu. Zato nije Ćiro džaba igrao 3-5-2, a mislim da najbolje igramo sa 2 napadača, samo što trebamo balansirati ostali dio tima u tu formaciju, a 3-5-2 se čini najboljom za to. Tri stopera pozadi, da ne bi patili od sporosti, 2 ofanzivna beka Lulić s lijeve, a recimo Višća s desne. U vezi Beša, Pjana i još jedan veznjak i u napadu Džeko i Ibišević.
Mes Que Un Club
Donekle se slažem s tobom, ali za ovakvu formaciju trebaju ti dva trkaća konja na bekovima koji šprintaju od odbrane do napada konstantno a mi takve nemamo. Vrlo lako se može desiti da nam jedan od bokova zakaže pa da imamo **** propuh a solidna ekipa će to znati iskoristiti.hule_barca je napisao/la:Kad igramo sa dva napadača, pati nam vezni red. Kad igramo sa jednim napadačem, onda on uglavnom bude odsječen u napadu. Zato nije Ćiro džaba igrao 3-5-2, a mislim da najbolje igramo sa 2 napadača, samo što trebamo balansirati ostali dio tima u tu formaciju, a 3-5-2 se čini najboljom za to. Tri stopera pozadi, da ne bi patili od sporosti, 2 ofanzivna beka Lulić s lijeve, a recimo Višća s desne. U vezi Beša, Pjana i još jedan veznjak i u napadu Džeko i Ibišević.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mislim da ce Hadzic u vezu sa pjanketom i besicem
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ja sam dobro rekao, odmara ga za Švicu.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Nije nemoguće, ispade da je on najlogičnije rješenje za Švicarsku u veznom redu uz Pjanića i Bešića, igra standardno dok sa druge strane konkurencije ili nije baš standardna a igra u jačim klubovima (Grahovac i Vrančić) dok je Prcić recimo standardan al' u drugoj ligi, doduše biće i ovaj Anelov klub u cvajti iduće sezone samo ne znam da li će on promijeniti sredinu ili ne.
On je pokazao da na njega možeš računati i protiv Belgije i oba puta protiv Velsa, samo ja ga lično ne volim vidjeti kao opciju iz razloga što sa njim nemamo perspektive, više volim gledati Prcića i Cimirota pa i Vrančića koji bi u perspektivi mogli napraviti dobar transfer ili trenutno igraju u solidnom klubu nego Hadžića koji u najboljim godinama igra za zadnji tim turskog prvenstva.
On je pokazao da na njega možeš računati i protiv Belgije i oba puta protiv Velsa, samo ja ga lično ne volim vidjeti kao opciju iz razloga što sa njim nemamo perspektive, više volim gledati Prcića i Cimirota pa i Vrančića koji bi u perspektivi mogli napraviti dobar transfer ili trenutno igraju u solidnom klubu nego Hadžića koji u najboljim godinama igra za zadnji tim turskog prvenstva.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Najvise bi pasala proba Cimirota protiv Svice ,al et
Treba zvati Dumica momak ima 24 igra odlicno u NNC.
Pa Višća i Lulić su baš to, mogu trčati 2 utakmice.JonSnow je napisao/la:Donekle se slažem s tobom, ali za ovakvu formaciju trebaju ti dva trkaća konja na bekovima koji šprintaju od odbrane do napada konstantno a mi takve nemamo. Vrlo lako se može desiti da nam jedan od bokova zakaže pa da imamo **** propuh a solidna ekipa će to znati iskoristiti.hule_barca je napisao/la:Kad igramo sa dva napadača, pati nam vezni red. Kad igramo sa jednim napadačem, onda on uglavnom bude odsječen u napadu. Zato nije Ćiro džaba igrao 3-5-2, a mislim da najbolje igramo sa 2 napadača, samo što trebamo balansirati ostali dio tima u tu formaciju, a 3-5-2 se čini najboljom za to. Tri stopera pozadi, da ne bi patili od sporosti, 2 ofanzivna beka Lulić s lijeve, a recimo Višća s desne. U vezi Beša, Pjana i još jedan veznjak i u napadu Džeko i Ibišević.
Druga prednost 352 formacije je što tu ne moraš imati jaka krila koja znaju driblati 1 na 1 (a mi takvih nemamo), već samo 2 igrača koja trče i znaju centrirati. A i imamo idealne štopere koji mogu igrati i bekove(Kolašinac, Zukanović, Vranješ, i Spahić je igrao beka prije), tako da po potrebi mogu pomoći po strani Luliću i Višći.
451 nikad nismo znali igrati, jer i kad je Džeko bio puno bolji igrač nego sad jedva je mogao nešto sam napraviti. A 442 je davno prevaziđen koncept, njega sad igraju samo ekipe koje su inferiorne na terenu gdje i napadači igraju defanzivu na svojoj polovini terena, kao Atletico protiv ovih jačih ekipa.
Jedina alternativa svim ovim formacijama je ona Papetova bez jednog krila, gdje je Miske bio ofanzivni vezni, Pjanić i Bešić centralni, a Lulić lijevi vezni/krilo. Na desnoj strani se Mujdža ubacivao u napad, a u defanzivi mu ponekad pomagao Ibišević...ali to sumnjam da bi prošlo protiv bilo kojeg jačeg protivnika.
352 se čini najbolja za igrače koje imamo.
- hule_barca
- Kontakt:
That's the pointsombrero je napisao/la:Pa Višća i Lulić su baš to, mogu trčati 2 utakmice.JonSnow je napisao/la:Donekle se slažem s tobom, ali za ovakvu formaciju trebaju ti dva trkaća konja na bekovima koji šprintaju od odbrane do napada konstantno a mi takve nemamo. Vrlo lako se može desiti da nam jedan od bokova zakaže pa da imamo **** propuh a solidna ekipa će to znati iskoristiti.hule_barca je napisao/la:Kad igramo sa dva napadača, pati nam vezni red. Kad igramo sa jednim napadačem, onda on uglavnom bude odsječen u napadu. Zato nije Ćiro džaba igrao 3-5-2, a mislim da najbolje igramo sa 2 napadača, samo što trebamo balansirati ostali dio tima u tu formaciju, a 3-5-2 se čini najboljom za to. Tri stopera pozadi, da ne bi patili od sporosti, 2 ofanzivna beka Lulić s lijeve, a recimo Višća s desne. U vezi Beša, Pjana i još jedan veznjak i u napadu Džeko i Ibišević.
Druga prednost 352 formacije je što tu ne moraš imati jaka krila koja znaju driblati 1 na 1 (a mi takvih nemamo), već samo 2 igrača koja trče i znaju centrirati. A i imamo idealne štopere koji mogu igrati i bekove(Kolašinac, Zukanović, Vranješ, i Spahić je igrao beka prije), tako da po potrebi mogu pomoći po strani Luliću i Višći.
451 nikad nismo znali igrati, jer i kad je Džeko bio puno bolji igrač nego sad jedva je mogao nešto sam napraviti. A 442 je davno prevaziđen koncept, njega sad igraju samo ekipe koje su inferiorne na terenu gdje i napadači igraju defanzivu na svojoj polovini terena, kao Atletico protiv ovih jačih ekipa.
Jedina alternativa svim ovim formacijama je ona Papetova bez jednog krila, gdje je Miske bio ofanzivni vezni, Pjanić i Bešić centralni, a Lulić lijevi vezni/krilo. Na desnoj strani se Mujdža ubacivao u napad, a u defanzivi mu ponekad pomagao Ibišević...ali to sumnjam da bi prošlo protiv bilo kojeg jačeg protivnika.
352 se čini najbolja za igrače koje imamo.

Mes Que Un Club
- majestic24
- Kontakt:
Sta kazes na ovo formacijuhule_barca je napisao/la:Kad igramo sa dva napadača, pati nam vezni red. Kad igramo sa jednim napadačem, onda on uglavnom bude odsječen u napadu. Zato nije Ćiro džaba igrao 3-5-2, a mislim da najbolje igramo sa 2 napadača, samo što trebamo balansirati ostali dio tima u tu formaciju, a 3-5-2 se čini najboljom za to. Tri stopera pozadi, da ne bi patili od sporosti, 2 ofanzivna beka Lulić s lijeve, a recimo Višća s desne. U vezi Beša, Pjana i još jedan veznjak i u napadu Džeko i Ibišević.
-------Besic-----Kolasinac----
Visca--------Pjanic-----Lulic
------------Dzeko-------------
Kolasinac je dosta puta u repki i u Schalkeu (do prosle sezpne) igrao na poziciji zadnjeg veznog. Jako borben,jak u duelima,brz. S druge strane sve to posjeduje i Besic s tim da on itekako zna brzo povuci loptu u napad. KOd njega su problem netocna dodavanja,ali to se moze rijesiti. Kanid im se doda Pjanic u veznom redu,moje misljenje je da bi to bio strasan vezni red...mozda ne toliko sto se tice ofanzive,ali defanzivno bi ubijali protivnike na sredini terena
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Mnogo puta prežvakana tema o Pjanić na ofanzivnom veznom...majestic24 je napisao/la:Sta kazes na ovo formacijuhule_barca je napisao/la:Kad igramo sa dva napadača, pati nam vezni red. Kad igramo sa jednim napadačem, onda on uglavnom bude odsječen u napadu. Zato nije Ćiro džaba igrao 3-5-2, a mislim da najbolje igramo sa 2 napadača, samo što trebamo balansirati ostali dio tima u tu formaciju, a 3-5-2 se čini najboljom za to. Tri stopera pozadi, da ne bi patili od sporosti, 2 ofanzivna beka Lulić s lijeve, a recimo Višća s desne. U vezi Beša, Pjana i još jedan veznjak i u napadu Džeko i Ibišević.
-------Besic-----Kolasinac----
Visca--------Pjanic-----Lulic
------------Dzeko-------------
Kolasinac je dosta puta u repki i u Schalkeu (do prosle sezpne) igrao na poziciji zadnjeg veznog. Jako borben,jak u duelima,brz. S druge strane sve to posjeduje i Besic s tim da on itekako zna brzo povuci loptu u napad. KOd njega su problem netocna dodavanja,ali to se moze rijesiti. Kanid im se doda Pjanic u veznom redu,moje misljenje je da bi to bio strasan vezni red...mozda ne toliko sto se tice ofanzive,ali defanzivno bi ubijali protivnike na sredini terena
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
- hule_barca
- Kontakt:
Današnji fudbal je dosta evoluirao, tako da u današnji vakat DMF mora biti i dobar osigurač, ali također imati dobru tehniku i znati "igrati lopte". Nažalost, ne vidim Kolašinca u takvoj roli, gdje bi on kombinirao sa Pjanićem u vezi. Totalni fudbal danas zahtjeva da svi igraju napad i odbranu, a on može u tom slučaju pridonijeti samo odbrani.
Mes Que Un Club
Mozete mi nabrojati reprezentacije koje igraju sa 3-5-2? To je strasno tesko uigrati, i odbrana mora da radi kao sat inace postanes rupa za nabijanje gol razlike. Trenutno nam je panika kada protivnik pridje nasoj odbrani a igraju 4 igraca, ne smijem pomisliti kako bi to izgledalo sa 3.
Nad tobom sunce najljepše sja
3-5-2 je idealno za nas,citav igracki roster se ubio za to.
Ali uzalud je o tome pricati.
Ali uzalud je o tome pricati.
U zadnjoj liniji bi bilo pet igraca kad se branimo+kad se igra ta formacija obavezna su dva defanzivna vezna da pokriju izlete bokova ako se ne stignu vratiti.pinoglavi je napisao/la:Mozete mi nabrojati reprezentacije koje igraju sa 3-5-2? To je strasno tesko uigrati, i odbrana mora da radi kao sat inace postanes rupa za nabijanje gol razlike. Trenutno nam je panika kada protivnik pridje nasoj odbrani a igraju 4 igraca, ne smijem pomisliti kako bi to izgledalo sa 3.
Nije to ni blizu drama kako ti predstavljas.
Koja su to 2 dodatna, vidim spominju se Lulic i Visca? Njih da brojim kao branice? Ta formacija je fantasticna da se razumijemo ali mislim da nemamo kad to uigrati jer je strasno zahtjevna formacija.Fidelis je napisao/la:U zadnjoj liniji bi bilo pet igraca kad se branimo+kad se igra ta dormacija obavezna su dva defanzivna vezna da pokriju izlete bokova ako se ne stignu vratiti.pinoglavi je napisao/la:Mozete mi nabrojati reprezentacije koje igraju sa 3-5-2? To je strasno tesko uigrati, i odbrana mora da radi kao sat inace postanes rupa za nabijanje gol razlike. Trenutno nam je panika kada protivnik pridje nasoj odbrani a igraju 4 igraca, ne smijem pomisliti kako bi to izgledalo sa 3.
Nije to ni blizu drama kako ti predstavljas.
Nad tobom sunce najljepše sja
Nisam impresioniran novim igracima a koji su dobili zavidnu minutazu, i sama utakmica je generalno bila losa...Dzeko i Pjanic jos jedanput pokazali koliko odskacu...jednostavno nivo vise, tu je blizu Besic samo da uhvati kontinuitet i da ga povrede zaobidju...Spahic vec u godinama...i niko vise...svi ostali su vrlo dobri, dobri ili solidni igraci.
MESA BAZDAREVIC i dalje ne ulijeva nadu...i nakon 9 utakmica nasa igra je BEZIDEJNA...Bez obzira na izmjenjeni sastav treba znati da smo igrali protiv Luksemburga a ne neke jace ili solidne reprezentacije...
MESA BAZDAREVIC i dalje ne ulijeva nadu...i nakon 9 utakmica nasa igra je BEZIDEJNA...Bez obzira na izmjenjeni sastav treba znati da smo igrali protiv Luksemburga a ne neke jace ili solidne reprezentacije...
- Nerminovic
- Kontakt:
Losiji smo tim jedno pet puta kad igramo formaciju sa dva napadaca, najgore je sto mi nemamo ni jedan plan b. Jedina reprezentacija na svijetu koja ima tri toliko slicna napadaca.
Zec je rjesenje, brz, okretan, dobar tehnicar, tacno nam to treba.
Zec je rjesenje, brz, okretan, dobar tehnicar, tacno nam to treba.

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, napapijri1987, Proximic, Zglavkar i 13 gostiju.