Sportski komentatori

Ponos Torina
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Ponos Torina » 25 maj 2010, 13:41

newton_heath_lyr je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Onaj na HRT-u..."Inter je popunio sve pukotine u obranu"-Ja fakat neznam da li je bilo pukotine.
to mi je najgori najneobjektivniji komentator kojem sam u zivotu cuo a mnoge sam slusao sa raznih tv stanica,on sve zivo prenosi ali njegovi pa da su od govana najbolji su....sala al bas pretjeruje

Fakat je lik nenormalan vaterpolo prenosi kao da je liga prvaka kao da je neznam sta i slicne stvari....

Zao mi je sto su Marjana u Srbiji onako poceli nazivati al eto...
Ne znam kako ga nazivaju ali na stranici od arena sporta,mnogi mnogi mole urednistvo arena sport da uspostave suradnju sa Marjanom.
Nazivaju ga izdajicom srpskog naroda i slicno...ali nebi o tome nisu sigurno svi ali ih ima dosta,i to je toliko odvratno...ali nista novo

OTNYS_YNWA@ Tebi se npr. nesvidza sto to sve govori ali hajd mi nadzi ijednog komentatora koji zna toliko info kao sto Marjan zna....Meni se svidza mnogi ljudi nista neznaju i kad prate utakmicu tako se nadopunjavaju raznim informacijama pa bilo to u zivot van fudbala ili u njemu....

Npr. slusam na eurosportu ili sport klubu komentator govori kako je Gerrard napravio veliku kariju ali mu zato mama krade po trznim centrima a otac mu drogeras....itd... da neduzim ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 maj 2010, 16:49

newton_heath_lyr je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:^ Iskreno, Marjana mogu slušati samo kada prenosi BiH. Ništa posebno, osim dernjanja i davanje nekih NEvažnih informacija.

Koga briga što Balloteli živi sa novim ocem zato što ga je biološki napustio kada je imao 4. godine, koga briga što Eto večera i ne brine za kilažu. Iskreno Bahu nikad niko neće moći zamijeniti i to je realnost ; BTW. Možda vi volite da slušate Marjana i to je vaš odabir, meni se onakvi tipovi komentatora ne sviđaju.

Ponavljam; volim da slušam kada prenosi BiH jer tu osjećam da je potrebno da ti se neko dere pa da ti skačeš sa njim
:)
Kako ga ne gotivis toliko kada prenosi utakmice lige prvaka dosta ti znas o detaljima prenosa.
BTW,zelim da kazem da unatoc svemu ipak pratimo Marjana jer boljeg u Bosni nema.
Nismo nikad ni imali boljeg. Po meni se Baho nemoze porediti sa njim. Najmrze mi je bilo kad je Baho poceo prenosit kosarku, covjek pojma nema. Kako se samo izvaljivao.
A kad se sjetim samo Marijanovih komentara na sport klubu, kada je Bundesligu prenosio.
Znam da su ga svi zavolili kad je prvi put prenosio repku i kad su na centralnom dnevniku prikazali njegove komentare kad je Vedo zabio Bayernu. Ali je bilo cudo svaki vikend gledati Bundesligu na sport klubu sa njim.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 25 maj 2010, 16:57

Prvi put sam slusao Marijana prije mozda dvije godine kad je na Sport Klub-u prenosio cvajtu, i to mec Koblenz - Carl Zeiss Jena (za koji on valjda navija)... prvo sto sam pomislio je da je doticni pobjegao sa psihijatrije (jer pobogu ko se uopste moze uzivit u mec za opstanak u cvajti), ali kasnije sam shvatio da je to najnacitaniji i najbolji komentator kojeg sam ikada cuo... ;)
Zadnja izmjena: Isnar, dana/u 27 maj 2010, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 26 maj 2010, 07:47

Jedno vrijeme je bilo govora o prelasku Sabahudina Topalbecirevica i Marjana Mijajlovica na novoosnovanu regionalnu tv mrezu Arenasport,ali mnogi pretplatnici te tv mreze su postavili pitanje u vezi s tim odgovornim osobama u Arenisport i izgleda da od toga nema nista.Evo i konkretnih odgovora :
Pitanje #6137
drazen Da li postoji mogućnost da angažujete Sabahudina Topalbecirevica?
2010-05-22 Odgovor: #6137 Po informaciji koju trenutno imam, ne postoji mogućnost. Međutim, vaš zahtev je prenešen uredniku prenosa i dat na razmatranje. Što se komentatora sa teritorije Bosne i Hercegovine tiče, za sada na arenasport televiziji radi samo Edin Avidć. Ukoliko budemo širili komentatorsku ekipu bićete blagovremeno obavešteni.

Pitanje #5913
Sasa Zanima me da li postoji šansa da angažujete Marjana Mijajlovića kao fudbalskog komentatora? On je po meni jedan od najboljih komentatora na ovim prostorima. Hteo bih da pohvalim komentatora koji je prenosio prvu utakmicu lige šampiona Inter - Barselona i voleo bih da on prenosi finale. Probajte Marjana da dovedete to bi bio najbolji vaš potez.
Pozdrav.
2010-05-06 Odgovor: #5913 Super vam je predlog vezan za komentatora Marjana Mijajlovića. Zaista mi je drago da ste zadovoljni radom komentatora na našoj televiziji. Još uvek ne znam ko će vršiti prenos finala lige šampiona, ali obavestiću vas blagovremeno.

Pitanje #5838
miroslav Da li možete na kanale tv arena da dovedete fudbalskog komentatora iz Bosne, ime mu je Marijan Mijajlović
Unapred zahvalan
2010-05-01 Odgovor: #5838 Ukoliko budemo bili u mogućnosti da dovedemo,mada su sanse veoma male, ovog komentatora u naše redove obavestiću vas putem maila.
BosnaE

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 02 jun 2010, 00:25

Marjan bolji od Bahe ? Smiješno. Možda više volite dernjanje i slično, meni je bolje kada komentator ugodnije prenosi

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 03 jun 2010, 00:58

Marjan uopste nije za komentatora. Razumijem da covjek zna puno vise o nogometu od nas sviju ovdje na forumu, ali ona galama i gluposti koje prica nisu za televizije.

Sta mene briga sto Ancelotti ima ispod kuce apoteku, ili sto je Kalouva majka rodila 14 djece :S

Jednom sam ga gledao na televiziji federalnoj na CZ-u, pa kaze da se par sati prije utakmice priprema...

Ja vise volim, doduse najvise volim, komentatore tipa Drago Cosic. On je covjek koji govori smireno tokom susreta, i onda odjednom kao da svrsava na neke poteze, golove i slicno...

Ovo vrijedi pogledati sto cu sad postaviti

[youtube][/youtube] uhuhuh, ohoho, skocila je cijela chelsejeva klupa :D

[youtube][/youtube] njemu, njemu dajte pljesak, on je ovaj pogodak ostvario za arsenal :D

[youtube][/youtube] a ovdje svrsavanje
Zadnja izmjena: Casillas, dana/u 03 jun 2010, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 03 jun 2010, 01:00

[youtube][/youtube]

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 06 jun 2010, 16:41

cosic se uzivi ko da ga neko guzi iza :)

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 08 jun 2010, 12:50

HTV-a ostaje bez još dva prepoznatljiva lica. Nakon Bože Sušeca, Prisavlje napuštaju Željko Vela i Marko Šapit, dugogodišnji novinari i komentatori sportskog programa državne televizije...

Vela i Šapit odradit će još afrički projekt, a potom napuštaju redakciju kojoj su ostavili dubok trag. Radi se možda i o najpozitivnijim licima sportskog programa koja HTV nije uspio zadržati. Vela bi karijeru mogao nastaviti na kanalu Sportklub, kako navode neki izvori, no vjerojatnijom se čini kombinacija s beogradskim sportskim kanalom Arena sport koji planira ulazak na hrvatsko tržište. Agencija za elektroničke medije vjerojatno će im dodijeliti koncesiju, pa se emitiranje u Hrvatskoj očekuje već na jesen.

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 10 jun 2010, 13:33

Ponos Torina je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Onaj na HRT-u..."Inter je popunio sve pukotine u obranu"-Ja fakat neznam da li je bilo pukotine.
to mi je najgori najneobjektivniji komentator kojem sam u zivotu cuo a mnoge sam slusao sa raznih tv stanica,on sve zivo prenosi ali njegovi pa da su od govana najbolji su....sala al bas pretjeruje

Fakat je lik nenormalan vaterpolo prenosi kao da je liga prvaka kao da je neznam sta i slicne stvari....

Zao mi je sto su Marjana u Srbiji onako poceli nazivati al eto...
neznam za tebe ali vaterpolo je u hrvatskoj dosta popularan sport jer su jug i mladost u europskom vrhu a i reprezentacija je medju 3 na svijetu .

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 11 jun 2010, 20:15

Ne mogu da vjerujem šta sam sada čuo na RTrs , kažu da su zbog velikog negodovanja gledalaca na poluvremenu morali da zovnu novog komentatora jer je Marjan bio loš, neprofesionalan. Kako ih nije stid Marjan im može svima biti profesor. Dok je Marjan bio na Sportklubu svi u RS su na njega svršavala. Kod njih je sve politika, nek im je dobar ultra nacionalista Ćosović.
P.S. NIkad neću zaboraviti njegovo razočarenje kad je Partizan izgubio od Artmedie.ČOvjek samo što nije plakao, a prije toga u slučaju pobjede pozivao građane RS da izađu na ulice. FUj Fuj Fuj
FEDERER= KLOC

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 11 jun 2010, 21:34

ne mogu ga ni ja slušati gasim ton ili tražim alternativu

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 11 jun 2010, 22:22

Iskeno ja Marjana ne mogu slusati,svaka njemu cast,jer se razumije u nogomet ...ali on ne prenosi utakmicu nego neku sapunicu,u kojoj su glavne uloge igraci a sporedne uloge njihove mame,bake,ocevi,tetke...i na kraju kaze rezultat i to je to... :mrgreen:
A C A B !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 jun 2010, 22:36

Bolje Šuku slušati nego Marjana ;)

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 11 jun 2010, 22:39

RTRS-SAOPŠTENJE U VEZI S KOMENTARISANJEM UTAKMICA NA MUNDIЈALU

Komentari novinara Federalne televizije tokom prvog dijela utakmice koja je otvorila Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Јohanesburgu, u Јužnoafričkoj Republici, izazvali su negativno reagovanje gledalaca u Republici Srpskoj, zbog čega je komentator Radio-televizije RS prenosio drugi dio utakmice.

Info
20:57 | 11/06/2010
zvor: RTRS
Radio televizija Republike Srpske je zajedno sa BHRT-om i Federalnom TV otkupila prava prenosa utakmica Svjetskog fudbalskog šampionata i dogovoreno je da se radi u pulu sa zajedničkim komentatorima sva tri emitera od kojih se očekivao profesionalan i odgovoran rad.

Nakon primljenih negativnih reagovanja na komentarisanje utakmice na Federalnoj televiziji, direktor RTRS-a Dragan Davidović prihvatio je prijedlog sportske redakcije da drugo poluvrijeme radi komentator RTRS-a.

Tokom prenosa sa mundijala RTRS će nastaviti rad u pulu prema prethodno postignutom dogovoru uz instistiranje na poštovanju svih profesionalnih kodeksa.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=22720

:shock: :oops: :shock: :oops:
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jun 2010, 22:43

Šta je tu čudo, nisu oni normalni ni sekunde. :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jun 2010, 22:44

Levati ,ja sam danas slusao Marjana stvarno ono dobro vodi tekmu.Cuo sam nekoliko dobrih informacija koje stvarno nisam znao i veoma mi je drago zbog toga.Bitno je da im bandera Corsovic prenosi koji mesa Zigica i Krasica.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 11 jun 2010, 23:57

Devil je napisao/la:Bitno je da im bandera Corsovic prenosi koji mesa Zigica i Krasica.
E,za to stvarno moras umjetnik biti il ko sto rece bandera. :lol:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 11 jun 2010, 23:59

S jednog drugog foruma.

PS. Komentator na BHTu je lud, budala, ali zanimljiv, svaka mu cast. Zna li ko gdje su ga iskopali, kome uzeli?

Zna li neko zašto drugo poluvrijeme komentariše Ćo(r)sović umjesto Marjana?

Mozda nije dobar ali je bolji od Corsovica, Prnjatovica i ostalih glupandera uz kojih samo sto ne zaspes dok pratis utakmicu......

A ukusi su razliciti.......u svakom slucaju vise volim pogledati utakmicu koju Marijan prenosi nego neko od ovih sa RTRS-a

zivio FTV, ne mogu vjerovati ali zivio...

I ja gledam na FTV. Ko se samo zalio na komentatora sunce ti *ebem, ne vjerujem. Ko god da je dabogda mu Corsovic drzao govor na sa'rani.

Ovi sa RTRS-a su strašni idioti. U po utakmice mijenjaju komentatora, a ne mogu ni zvuk sa stadiona da obezbijede. Bem ti televiziju i državu u kojoj pošten svijet takvoj televiziji plaća pretplatu.

Živio FTV, neko reče...slažem se, Marijan je kralj! 'Morao je meksički tata da dođe i riješi to'

Ovo što stoka sa RTRS-a radi je nevjerovatno. Izdaju saopštenje kako je Marjanov komentar izazvao "buru negativnih reakcija" jer je navodno prekršio neke kodekse ili šta već. Baš me zanima šta konkretno je prekršio, njegov komentar se ništa nije razlikovao od onoga kako je komentarisao Bundesligu 2. I onda, valjda da bi sve bilo do kraja PROFESIONALNO, drugo poluvrijeme gledamo bez zvuka sa stadiona, u komentaru Dragiše Ćo(r)sovića koji ne može da pohvata ni brojeve koje nose igrači i ispaljuje nebuloze tipa "Lopta za reprezentaciju Afrike" ili "Bilo je nehumano posmatrati igrače kako igraju na tolikoj vrućini". Stoka, stoka, stoka!

Kaže žalio se narod. :lol:

Došla direktiva s vrha :?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

BB BiH
Kontakt:

Post Postao/la BB BiH » 12 jun 2010, 00:20

MARJAN MIJAJLOVIĆ=KRALj
BB BiH

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.