Ma i ja mislim da je tamo dozvoljeno, ali se nikako ne mogu sjetiti situacije u kojoj sam vidio.Toreador1992 je napisao/la: Šalkea sam se odma i sjetio jer sam primjetio da kod njih opusteno ljudi piju stave na onaj zidic i polako , a i klub bi mogao fine pare zaraditi . Ja mislim da sam cak jednom na tvu vidjeo da se na HNL konzumira alkohol na stadionu .
E dobro si. Kad udjes na zapad odmah desno gore bude stand pod BB. Sad se sjecam da sam vidio. Za Siroki i Slobodu ne znam, jer nisam bio.Argentina je napisao/la: Na tekmama Zrinjskog i Sirokog se moze uzeti piva i ostala pica, isti slucaj je ja mislim i sa Slobodom. Za Zrinjski sam siguran jer sam dozivio.
Prema tome bi se pivo smjelo konzumirati, a evo forumasi svakako nadjose nekoliko primjera gdje se vec konzumira. Mozda je sve do stava kluba koji zeli ili ne zeli prodavati pivo na utakmicama. Tamo gdje bude preko 5.000 ljudi ja mogu garantovati da se isplati.AnelZ je napisao/la:Evo sta kaze zakon o akcizama BiH:Signore je napisao/la:
Mada, recimo, pivo se u mnogim zemljama ne ubraja u alkoholna pica nego u prehrambeno sredstvo i to je razlog zasto se ono toci, a ostala alkoholna pica ne.
"Član 8.
(Alkohol, alkoholna pića i voćna prirodna rakija)
(1) Alkoholom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se sve vrste alkohola, nezavisno od sirovine iz koje se dobija i postupka dobijanja.
(2) Alkoholnim pićima u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se pića koja sadrže više od 2% alkohola.
(3) Voćnom prirodnom rakijom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatra se proizvod dobijen destilacijom prevrelog soka, masulja ili komine grožđa ili drugog voća na manje od 86 % vol. alkohola, u kojem se ne smije osjetiti miris i ukus drugačiji od onoga koji proističe iz upotrijebljenih sirovina, kojem se ne smiju dodavati arome niti etilni alkohol poljoprivrednog porijekla, šećer i drugi ugljeni hidrati.
Član 9.
(Pivo i vino)
(1) Pivom u smislu člana 4. stav (2) tačka e) ovog zakona smatra se osvježavajuće pjenušavo piće dobijeno od vode, ječmenog slada, kvasca, nezaslađenih žitarica i hmelja, bez obzira na koncentraciju ekstrakta u sladu ili koncentraciju alkohola u pivu.
(2) Vinom u smislu člana 4. stav (2) tačke e) ovog zakona smatra se vino od grožđa (uključujući pojačana vina), vermut i ostala vina grožđa aromatizovana biljem ili aromatskim tvarima."
Evo, jucer sam bio kod nas na utakmici trece lige, sunce upeklo i pivu bi kupio i onaj kome se pije i kome se ne pije. Dosta ljudi sam vidio da su na drugo poluvrijeme usli s pivama, znaci isli do grada po njih. Cak se i neki cica pojavio s kosarom pive, sokova i grickalica. Nije mu puno trebalo da rasproda