Signore je napisao/la:
Mada, recimo, pivo se u mnogim zemljama ne ubraja u alkoholna pica nego u prehrambeno sredstvo i to je razlog zasto se ono toci, a ostala alkoholna pica ne.
Evo sta kaze zakon o akcizama BiH:
"Član 8.
(Alkohol, alkoholna pića i voćna prirodna rakija)
(1) Alkoholom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se sve vrste alkohola, nezavisno od sirovine iz koje se dobija i postupka dobijanja.
(2) Alkoholnim pićima u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se pića koja sadrže više od 2% alkohola.
(3) Voćnom prirodnom rakijom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatra se proizvod dobijen destilacijom prevrelog soka, masulja ili komine grožđa ili drugog voća na manje od 86 % vol. alkohola, u kojem se ne smije osjetiti miris i ukus drugačiji od onoga koji proističe iz upotrijebljenih sirovina, kojem se ne smiju dodavati arome niti etilni alkohol poljoprivrednog porijekla, šećer i drugi ugljeni hidrati.
Član 9.
(Pivo i vino)
(1) Pivom u smislu člana 4. stav (2) tačka e) ovog zakona smatra se osvježavajuće pjenušavo piće dobijeno od vode, ječmenog slada, kvasca, nezaslađenih žitarica i hmelja, bez obzira na koncentraciju ekstrakta u sladu ili koncentraciju alkohola u pivu.
(2) Vinom u smislu člana 4. stav (2) tačke e) ovog zakona smatra se vino od grožđa (uključujući pojačana vina), vermut i ostala vina grožđa aromatizovana biljem ili aromatskim tvarima."[/
Ja sam pio pivo na stadionu Geteborga toce pivo Koje ima 2,5 % do 3% alkohola,ne sjecam se sad tacno.Sigurno bi i kod nas bilo tako,
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Zelio sam Siroki u polufinalu ali zelja mi se ne ispuni. Vidim ovi iz Slobode se kofrce pa zbog toga mi nije ni zao sto smo ih dobili. Treba im zgaditi fudbal.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
MILAN24RADIC je napisao/la:7 fudbalera Želje na Baždarevićevom spisku kandidata za reprezentaciju
Vjerovatno ce samo poziv dobiti Zahirovic i Stevanovic kad uleti u dobre igre. Ovo ostalo proforme onako .
E ljudi šta vi mislite o ovome našem grbu. Iakreno nevalja što nema ni jedan simbol iz početka od kako je osnovan nas Željo. Iskreno volio bih da stave grb kao onaj na profilnoj slici fanshop.ba samo da se jos malo uredi(da ne piše Željo nego Željezničar ona krila sa loptom ostaviti i dodati jos Sarajevo-grad, 19 21) i da ma dresu ne bude cjeli grb nego kao u Liverpoola samo simbol(lopta sa krilima ili voz)