Sportski komentatori

Fozgen
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Fozgen » 12 jun 2010, 09:41

Simpatizer je napisao/la: Zato sto sam se do posljednjeg trenutka nadao da ce biti kao i 2006. Tada sam samo prvu utakmicu gledao na RTRS-u, jer su blokirali HRT i RTS. Medjutim, ostatak prvenstva nekim cudom nisu blokirali pa sam uzivao u prenosima i emisijama na HRT-u. Sada sam vidio da je vrag odnio salu. ;)

Corsovica ne mogu smijeniti (vjeruj mi da bih rado), jer je on zaposlenik RTRS-a. Uostalom, Corsovic izbifla malo statistike i onda manje laprda, dok Marjan ne zatvara usta.
Nista vi ne mozete smjeniti, kao ni mi ovamo, ali je ovo bilo dno dna :D. Ukusi jesu razliciti, ali da su bolji komentatori na HRT-u vala nisu :D.
Ali to je zelja pojedinca da gleda sta zeli i to je sasvim OK, ali raditi to na onakav nacin je fakat koma, jad, cemer i bijeda.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 12 jun 2010, 09:47

Fozgen je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la: Zato sto sam se do posljednjeg trenutka nadao da ce biti kao i 2006. Tada sam samo prvu utakmicu gledao na RTRS-u, jer su blokirali HRT i RTS. Medjutim, ostatak prvenstva nekim cudom nisu blokirali pa sam uzivao u prenosima i emisijama na HRT-u. Sada sam vidio da je vrag odnio salu. ;)

Corsovica ne mogu smijeniti (vjeruj mi da bih rado), jer je on zaposlenik RTRS-a. Uostalom, Corsovic izbifla malo statistike i onda manje laprda, dok Marjan ne zatvara usta.
Nista vi ne mozete smjeniti, kao ni mi ovamo, ali je ovo bilo dno dna :D. Ukusi jesu razliciti, ali da su bolji komentatori na HRT-u vala nisu :D.
Ali to je zelja pojedinca da gleda sta zeli i to je sasvim OK, ali raditi to na onakav nacin je fakat koma, jad, cemer i bijeda.
Kao sto vec napisah, zvao sam ih sredinom prvog poluvremena. Sad, ako ti mislis da je RTRS toliko profesionalna pa da moze reagovati u trenutku svaka ti cast! :mrgreen:
Uostalom, 10-ak minuta je isao skrol sa obavjestenjem da ce zamijeniti komentatora na poluvremenu.
HAJ FAJV

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 12 jun 2010, 09:55

@Lepy meni je posve svejedno ko je sta i odakle je ko.Marijana sam pratijo na SportKlubu kad nisam ni znao kako se zove i radi njega sam pratijo "cvajtu" i bio mi je super komentator.Tek poslije se izjasnijo kao Bosanac znaci meni nije smetalo ni da je Eskim.

@Simpatizer zar stvarno mislis da ce neko povjerovati u to da je ta smjena komentatora dosla radi poziva gledalaca??Ja nekazem da se svima dopada Marijan kao komentator o ukusima se neraspravlja ali ovakav nacin mjenjanja komentatora je previse i od RTRS.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 12 jun 2010, 09:58

da je to razlog zar bi ga postavljali i u 1. poluvremenu? dajte ljudi odrastite..

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 12 jun 2010, 09:59

Simpatizer je napisao/la: Kao sto vec napisah, zvao sam ih sredinom prvog poluvremena. Sad, ako ti mislis da je RTRS toliko profesionalna pa da moze reagovati u trenutku svaka ti cast! :mrgreen:
Uostalom, 10-ak minuta je isao skrol sa obavjestenjem da ce zamijeniti komentatora na poluvremenu.
I ovi su mogli odma na pocetku dovest svog pijanca da komentira a ne blamirati se na po utakmice.
Kako vec neko napisa sta li ce samo biti kada, i ako, komentator RTRS-a bude komentarisao utakmicu Srbije.
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 12 jun 2010, 10:04

Ma ovaj čin ratnog zločinca i huškača Dragoljuba Davidovića da ukinem Marjana u najmanju ruku je veoma glup potez to su ljudi kojima smeta Bosna i već duze vremena rade protiv nje. Samo me interesuje dal ce FTV ciji Marjan uposlenik pokrenuti postupak protiv RTRS jer bi mi bilo logicno ako su usli zajedno u ovaj projekat da bih trebali imat neki ugovor sa nekim određenim klauzulama koje treba ispoštovati. I ja mislim da ima neki ugovor mozda cak i da je regulisano sa komentatorima. A ove priče da su gledatelji zvali, plakali, molili i padali u nesvjest od Marjanovog glasa u najmanju ruku je debilno. Pa oni nikad nisu ranije ga slusali i nije smetao "profinjenim" gledateljima visoko obrazovanim lingvistima kojima je Marjan upao u oči kao neka "sirovina" jer je nahvalio naše igrače a Boga mi i nasu lijepu Bosnu. Al Marjana zaboli briga on zna da ga iz RS cijene cim su tako regovali. :D :D :D

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 12 jun 2010, 10:11

@Simpatizer
Cuj ako mi smeta, pa normalno da ce mi smetati ako covjek podje rep. Srbije da naziva "nasom" igrace rep. Srbije "nasim igracima" i sl.
Njega ne samo da treba protjerati sa komentatorskog mjesta nego ga treba otjerati, znate vec gdje.
Mada u ovoj drzavi je sve naopako pa sto nebi onda bilo i to.
Niko na svijetu se ne raduje tudjim uspjesima vise od nas. Nikom na svijetu ne smetaju vise vlastiti uspjesi nego nama samima. :roll:
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 12 jun 2010, 10:15

Fozgen je napisao/la:@Simpatizer
Cuj ako mi smeta, pa normalno da ce mi smetati ako covjek podje rep. Srbije da naziva "nasom" igrace rep. Srbije "nasim igracima" i sl.
Njega ne samo da treba protjerati sa komentatorskog mjesta nego ga treba otjerati, znate vec gdje.
Mada u ovoj drzavi je sve naopako pa sto nebi onda bilo i to.
Niko na svijetu se ne raduje tudjim uspjesima vise od nas. Nikom na svijetu ne smetaju vise vlastiti uspjesi nego nama samima. :roll:
Dobro. Smeta ti, onda ti nazoves, malo opsujes i oni ce ga mozda ukloniti.
Ostatak posta necu komentarisati jer je to nesto sto citam u svakom drugom postu.
Budi pozdravljen, a ja odoh po antenu. ;)
HAJ FAJV

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 12 jun 2010, 10:16

Simpatizer je napisao/la: Dobro. Smeta ti, onda ti nazoves, malo opsujes i oni ce ga mozda ukloniti.
Ostatak posta necu komentarisati jer je to nesto sto citam u svakom drugom postu.
Budi pozdravljen, a ja odoh po antenu. ;)
Istina boli zar ne? :P
Samo lagano sa antenom, paz se.
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 jun 2010, 10:17

A jeste se uskomešali :D
Nisam nikad slušao tog komentatora Marjana Mijajlovica, ali buduci da se ovdje na forumu digla velika panika, odlučio sam pogledati par klipova na youtube-u, pa da vidim šta je tu tolki problem oko istog.

Po meni je lik simpatičan, ali ništa više od toga. Suviše se dere (npr. kao sto to nekad zna uciniti Drago Ćosić na HRT-a kada svršava na Liverpool, ili Blažičko na Englesku), i pretjerava u komentiranju. Ne kažem da komentator mora imati monoton glas i uspavljivati gledatelje, ali isto tako komentator ne bi trebao svojom vriskom i dernjavom (da to tako nazovem) plašiti gledatelje. Komentator bi trebao biti jezgrovit, sažet, kratak i jasan, kad je neko uzbuđenje povisti ton, ali biti umjeren. I naravno, treba biti objektivan.

Svatko ima ukus i o ukusima se ne raspvalja. Meni kad netko smeta na HRT-u (npr. Sušec i štimac kao sukomentator)), smanjim ton i mirna Bosna.
Samo, drzim da je nekorektno od strane RTRS-a da su ga na poluvremenu zamijenili. Mogao je komentirati do kraja, a onda da se dogovre da li će komentirati daljnje utakmice.
A to, kako se on osjeća, ne vidim nikakve poveznice sa komentiranjem. Ko sto kaze lepy, moze biti eskim, tatar, Rus, ako dobro komentira, nema frke ni problema.
Zadnja izmjena: dubrava, dana/u 12 jun 2010, 10:22, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 12 jun 2010, 10:26

a sto je najtuznije siguran sam da Marjan navija za Srbiju na ovom prvenstvu, i Sloveniju jer je uvjek kad prenosi pokazivao naklonost prema igracima sa tih prostora ali ajde ako je njima bolje da ima onaj lik sa mutiranim glasom prenosi, kao da zena prica jbt onda neka

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 12 jun 2010, 10:43

dubrava je napisao/la:A jeste se uskomešali :D
Nisam nikad slušao tog komentatora Marjana Mijajlovica, ali buduci da se ovdje na forumu digla velika panika, odlučio sam pogledati par klipova na youtube-u, pa da vidim šta je tu tolki problem oko istog.

Po meni je lik simpatičan, ali ništa više od toga. Suviše se dere (npr. kao sto to nekad zna uciniti Drago Ćosić na HRT-a kada svršava na Liverpool, ili Blažičko na Englesku), i pretjerava u komentiranju. Ne kažem da komentator mora imati monoton glas i uspavljivati gledatelje, ali isto tako komentator ne bi trebao svojom vriskom i dernjavom (da to tako nazovem) plašiti gledatelje. Komentator bi trebao biti jezgrovit, sažet, kratak i jasan, kad je neko uzbuđenje povisti ton, ali biti umjeren. I naravno, treba biti objektivan.

Svatko ima ukus i o ukusima se ne raspvalja. Meni kad netko smeta na HRT-u (npr. Sušec i štimac kao sukomentator)), smanjim ton i mirna Bosna.
Samo, drzim da je nekorektno od strane RTRS-a da su ga na poluvremenu zamijenili. Mogao je komentirati do kraja, a onda da se dogovre da li će komentirati daljnje utakmice.
A to, kako se on osjeća, ne vidim nikakve poveznice sa komentiranjem. Ko sto kaze lepy, moze biti eskim, tatar, Rus, ako dobro komentira, nema frke ni problema.

E moj dubrava da svi razmisljaju svojom glavom kao ti naprimjer.Ali neko od drveta nevidi sumu.U tome je problem.Marijana ja licno volim slusati dok medjutim moj sin nevoli.I sad svaka tekma gdje Marijan komentarise u kuci je "frka".Ali mislim da nije u tome stos.Naprimjer RTRS nije ni morala pustiti da Marijan komentarise utakmicu i noko nebi imao primjedbe.Ali ovako na pola utakmice to je bas nisko.

A zamisli ti apsurda sad kad Srbija igra i komentator na RTRS pocne govoriti "nasa" reprezentacija "nasi" igraci i nikome to nece smetati na toj istoj RTRS.Ni to nebi meni smetalo da taj RTRS nuje DRZAVNI (BiH) kanal i da ja svaki mjesec neizdvajam za taj isti RTRS.A da apsurdima tu nebi bijo kraj najbolje platise RTV-e pretplate u BiH su ljudi iz FBiH i to oni djelovi gdje su Bosnjaci vecina.e sad ko je ovdje lud ko zbunjen a ko normalan nemam pojma :mrgreen:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 jun 2010, 10:57

123456 je napisao/la: Ali mislim da nije u tome stos.Naprimjer RTRS nije ni morala pustiti da Marijan komentarise utakmicu i noko nebi imao primjedbe.Ali ovako na pola utakmice to je bas nisko.
quote]

Upravo to, nisko.
123456 je napisao/la:
123456 je napisao/la: A zamisli ti apsurda sad kad Srbija igra i komentator na RTRS pocne govoriti "nasa" reprezentacija "nasi" igraci i nikome to nece smetati na toj istoj RTRS.Ni to nebi meni smetalo da taj RTRS nuje DRZAVNI (BiH) kanal i da ja svaki mjesec neizdvajam za taj isti RTRS.A da apsurdima tu nebi bijo kraj najbolje platise RTV-e pretplate u BiH su ljudi iz FBiH i to oni djelovi gdje su Bosnjaci vecina.e sad ko je ovdje lud ko zbunjen a ko normalan nemam pojma :mrgreen:
Da nije žalosno bilo bi smiješno. Neka taj komentator na RTRS-u ili tko vec prenosi navija za Srbiju ili koga želi, to nije problem, ali unutar svoja 4 zida, to je njegova privatna stvar. Međutim, ako je on odgovorna javna ličnost, i pritom radi za medijski servis na području BiH, on svoje osjćaje, emocije treba suspregnuti i posao obaviti profesionalno.
U BiH (a i u drugim ex Yu republikama) nema kulture odgovornosti, kako prema sebi, tako prema drugima.

p.s. malo sam slampavo citirao, nemoj zamjerit, skontat ces.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 12 jun 2010, 11:02

Neznam ko nemoze slusati Marjana dok prenosi,jest da iznosi malo vise podataka i ne suti cijelu tekmu,a sta bi vi da pola utakmice presuti ili da pola utakmice slusate ono zujanje na tribinama.
Onaj Igor sto je prenosio Fra-Urug pola utakmice presutio,mijesa igrace ... kaze ovo ce ici direktan sut na gol,ali ne ipak ubacak na drugu stativu ii nista,da je sutao kako sam ja predpostavio bio bi gol ili bar prilika za gol :D :D
Rođen s tobom da budem

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 12 jun 2010, 11:11

Evo ja ga ne mogu slušati,previše se dere,i onaj njegov glas ne mogu podnijeti nikako,ali svako ima svoj ukus,isto tako netko ne voli sušeca,velu...ali zaista je nekorektno ovo što su mu uradili,sramotno...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 jun 2010, 11:20

to su smradovi sto ga nisu odma na pocetku tekme zamjenili nego ovako ofirno na poluvremenu :evil: a ako je nekom bolje da slusa onog sto je prenosio poslije Marijana nek se zapita :oops: poslusajte Spanske ili Argentinske komentaore ako mislite da se Marjan dere sta rec za njih :o nema boljeg Komentatora u svakom slucaju 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 jun 2010, 11:24

Kod nas je sve politika u uvjek ce biti , blize se izbori kupe se jeftini poloticki poeni , najbitnije je ostati na vlasti i biti vladar isudija i kadija naredne 4 godine , za poltrona Davidovica (fasistu) ne treba trositi rjeci moze svako da potrazi na youtubue njegou multi eticnost :roll: .
Sad malo o Marjanu , on je prije svega srbin tj. srbijanac ali sa osjecajima za bivsu drzavu , on je proje svega KOSMOPOLITA I PROFESIONALAC , da radi na HRT-u vristao bih i kada Olic ili Eduardo dadni gol za hrvatsku , isto tako neko je spomenu i ja sam ga gledao kada je Partizan komentarisao.
Staces mana covjeka sto ljude negleda kako se ko zove , pa voli sve ljude iz regije i sto je vaznije ne MRZI one druge.
Jest da covjek ponkad pretjera ali se pripremi maximalno i zna ama bas SVE , pa neke ponekad nauci i nesta o kulturi , historije , posto utakmice gladaju od nepismenih do obrazovanih pa hoce da doprinese , jer htjeli mi to ili ne prizani cijeli region je seljacki preko 80% i gdje zive poluljudi .
Ovo naradjenej je doslo samo da se malo dobuju politicki izbori , jer je kao Marjan tamo njihov , slika se sa zastavom ljiljana , koja je ultranacioanlisticka :D naravno za ljude koje nemaju pojma o histroji Bosne.

Zna Davidovic da ce ga mrak pojesti ako Dodik i njemu slicni mafijasi i fasisti sidju sa vlasti , valja ostati u kolu , razumjem ljude bore se za svoj hljeb (kruh). Sve se vrti oko para tj izbora. A vjerujem da bi od onih 20% normalnih ljudi tj gradjana iz manjaeg entiteta radije slsala profesionalaca , nego razne "proljeve" od komentatora , ali prije svega nestrucne i neobrazovane, ali "pogodne".

Bio sam nedavno prvi put poslije rata u Srbiji tj Novom Sadu i malo manje u BG i stakao toliko puno prijatelja za kratko vrijeme da sam i sam bio iznanadjen , onda sam ja sebe uhvatio da se treba druziti sa obrazovanim ljudima jer okruzen ovakvim ljudima i sam sam postao covjek sa predrasudama.
Mada znam da i ovo "Sizifov"** posao morao sam postaviti komenatar , mozda makar nekog okrenem da pocne da gleda i sa druge strane medalje.

** viditi na wikipediji ko je bio Sizif ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 jun 2010, 11:32

Marijan je daleko najbolji komentator.Istina,glas mu je uzasan ali covjek makar ne prica nebuloze.Dosta sam se ja naslusao da su Pirlo i Senderos isti tip igraca(onaj sa OBN sto u svakoj prilici koristi da spomene Zeljeznicar) ida je Mateo Hrvatin(tada mu je bilo 28 god. i tek je zaigrao za rep.)buduca velika zvijezda Hrvatskog rukomet(Zoran Suko,ocito je sjajno skontao da ima neki igrac u Hrvatskoj za koga nikada nije cuo,mora da je veliki talenat).
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 12 jun 2010, 11:48

Ljudi to je fašizam. to je zeznuta stvar za zivjeti uz.samo me interesuje sta ljudi koji su gledali rtrs imaju reci. zasto im smeta, sta je problem?suludo
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 jun 2010, 12:26

ako sam prema Republici srpskoj do sad imao ikakvo misljenje,stav pa eto i dozu ne znam kako da kazem,ali evo postovanja ili bolje reci uvazavanja...ovo je pokazalo koliko su jadni i koliko su mali,iskompleksirani,napaceni :mrgreen: ..hahah strasno,ja jos ne mogu da vjerujem.Samo nije mi krivo,a ako mi je koga zao zao mi je njih.Zamisli kako je zivjeti i raditi u tako bolesnoj sredini.nekad mi je stvarno drago odakle sam :mrgreen: .
A ovo sto su naveli kao razlog,pa nebi povjerovala ni djeca u obdanistu.Uostalom oni i nece da se pravdaju hehe,oni su ponosni na to sto su uradili.haha RTRS bi mogla bit nominovana za orden RS-a,ovo je veliko djelo za ocuvanje i udaranje jos jacih temelja RS-u ...jao jos jednom hahaha ,zao mi ih je :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.