NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 16:34

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:kvalitet je imao,ali nije igrao u NBA u najboljim godinama,sto,to je druga prica,u najjacoj ligi na svijetu nowitzki je valjda cemo se tu sloziti daleko bolji nego sabonis

pa koga bi stavio ispred kad bi birao najbolje evropljanine ikad,divca ili bodirogu?
slozit cemo se da je dirk imao bolju nba karijeru...

ali tu ima jedna caka - izvijesni ish smith, jordan farmar i slicni cirkusanti su imali bolju nba karijeru od navarra, rodrigueza, radje, spanoulisa... vidis paralelu?

bodirogu bih stavio ispred jer je bolji igrac, vrlo jednostavno

od rađe nisu,jbg,pa sjeti se rađe u celticsima

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 16:37

Kawhi je napisao/la:slika
ma koliko je meni mali gad drag (najdrazi ubjedljivo od svih aktivnih evropljana), ne moze on u ovu kategoriju.. to je ipak level iznad njega
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 16:40

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:kvalitet je imao,ali nije igrao u NBA u najboljim godinama,sto,to je druga prica,u najjacoj ligi na svijetu nowitzki je valjda cemo se tu sloziti daleko bolji nego sabonis

pa koga bi stavio ispred kad bi birao najbolje evropljanine ikad,divca ili bodirogu?

ali tu ima jedna caka - izvijesni ish smith, jordan farmar i slicni cirkusanti su imali bolju nba karijeru od navarra, rodrigueza, radje, spanoulisa... vidis paralelu?

ma dobro, radju sam spomenuo jer je kratko trajao... ali zar je farmar bolji igrac od navarra i spanoulisa?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 16:50

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:kvalitet je imao,ali nije igrao u NBA u najboljim godinama,sto,to je druga prica,u najjacoj ligi na svijetu nowitzki je valjda cemo se tu sloziti daleko bolji nego sabonis

ma dobro, radju sam spomenuo jer je kratko trajao... ali zar je farmar bolji igrac od navarra i spanoulisa?[/quote]

mislim da nije,cak je navarro u jednoj sezoni koliko je bio u nba bolji od farmara u nba,da ne govorim o evropskoj karijeri obojice

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 17:04

farmar u nba:

7,7 poena
2,9 asista
1,9 skokova
42% FG
37% 3p

19 mpg

navarro u nba:

10,9 poena
2,2 asista
2,6 skokova
40% FG
36% 3p
26 mpg

farmar u euroligi:

13,8 poena
3,7 asista
3,6 skokova
49% 2p
40% 3p

28,3 mpg

navarro u euroligi:

13,3 poena
2,6 asista
1,7 skokova
44% 2p
38% 3p
25,6 mpg

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 apr 2016, 17:16

KK_Bosna je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Pa da je dosao u pravo vrijeme dominirao bi ali nije. To je sbb-kbb.
I ne slazem se sa listom. Da neko Drazena stavlja ispred Gasola i Dirka, Boze sacuvaj. :?
on je dominirao svjetskom kosarkom i bez nba lige... sbb-kbb sam govorio da je otisao u nba kakav bi ucinak imao...

cekaj, jel ti znas uopce ko je bio drazen? :wtf:
Kakva svjetska kosarka? Pa NBA je daleko, daleko, daleko najjaca liga i ko se tu nije dokazao na najvisem nivou, on sigurno ne moze biti najbolji Evropljanin ikad.
Sabonis - dominirao u Evropi i malo u NBA bolji od Dirka koji je cijelu karijeru dominirao u NBA ligi. :lol:

Znam ko je Drazen. Ja ne mogu vjerovati da ti u isti kos stavljas uspjeh sa reprezentacijom i uspjeh u NBA ligi. :rol: :rol: :rol:
Drazenova karijera je prekratko trajala, nazalost. I ja kad ih poredim, poredim im karijere a Drazen u NBA osim trece petorka nema nista.
A imam osjecaj da ti a i mnogi drugi kad porede Drazena sa nekim, uzimaju u obzir sta bi Drazen radio da je ostao ziv? Jel to relevantno u raspravi? Nije.

Al ovi su za Parkera level iznad. :rol:
Al ok, ipak Drazenova dominacija u svemocnoj Evropi je nesto jace od Parkerovih titula, All star nastupa, MVP finala, 4 najbolje petorke. :lol:

De jednom za sva vremena, prestanite praviti mitomaniju oko pokojnog covjeka.

Znam da ce opet neko reci 'nije kosarka samo NBA'. Nije al koga boli qurac za uspjeh u Evropi gdje ce najlosija NBA ekipa nakantati sampiona Eurolige?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 apr 2016, 18:03

KK_Bosna je napisao/la:
ma koliko je meni mali gad drag (najdrazi ubjedljivo od svih aktivnih evropljana), ne moze on u ovu kategoriju.. to je ipak level iznad njega
A Kukoc moze?

Parker je jaci igrac od Kukoca

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 18:27

alemsa je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
A Kukoc moze?

uh,ovo bi moglo proizvesti hebenu raspravu

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 18:35

alemsa je napisao/la:A Kukoc moze?

kukoc ima 3 titule prvaka nba lige i bio je vazan igrac (4. najvazniji)
kukoc je 3 puta UZASTOPNO kao glavni igrac osvojio kup sampiona
kukoc je MVP SP 1990. na kojem je igrao, recimo, mourning
dva puta uzastopno osvojio evropsko prvenstvo
5 puta najbolji igrac evrope

e sad to sto mnogi nemaju pojma kakav je on igrac bio prije nego je otisao u nba nije moj problem... to su ti isti koji nemaju pojma o sabonisu sa brkovima ili drazenu...

uostalom, parker je samo dva puta dobio nagradu za najboljeg igraca evrope, tako da tu prica moze zavrsiti odmah...

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 03 apr 2016, 18:48

Ne mogu shvatiti te priče Dražen ima samo treću petorku Nba,pa čovjek je poginuo u naboljim godinama,a tada su u NBA-u igrale razne europske klase tipa Karaševi,Bogdanovići,barganiji,Mirotići..... :lol:
edit: Pink Panther je apsolutno top 5 europljana svih vremena
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 03 apr 2016, 18:55

jedno pitanje koga bi prije u momčadi imali Tonya Kukoča ili Parkera?
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 03 apr 2016, 19:03

parker je mvp finala..
4x prvak nba lige..
u nekim titula i glavni igrac spursa, vecinom drugi ili treci igrac..

naravno da je parker bolji igrac od kukoca..

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 apr 2016, 19:04

Paker ima 4 titule.
Oh, osvojio 3 eurolige. GOAT :lol:
Parker ima 6 all star nastupa, Kukoc 0
Parker ima 3 druge petorke i jednu trecu. Kukoc nema nista.
Paker ima MVP finala, na kojem je igrao, recimo, Lebron James
Parker ima 17 poena kroz karijeru, Kukoc 11. Parker u playoffu 18, Kukoc 10.

Nagrade oko najboljeg igraca Evrope nisu nikakvo mjerilo. Dosta toga utjece na sve to. Drugo vrijeme, drugi igraci, druga konkurencija, mozda drugaciji kriterijum itd.
branimir85 je napisao/la:Ne mogu shvatiti te priče Dražen ima samo treću petorku Nba,pa čovjek je poginuo u naboljim godinama
Sta ja cijelo vrijeme govorim?

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 03 apr 2016, 19:12

Kukoč je igrao sa najboljim igračem i jednim od najboljih all rounder igrača svih vremena,pa tako njegove brojke treba uzeti sa zadrškom,a ALL Star nastupe uzimati kao neko mjerilo je smiješno,pa Manu ima samo dva AS nastupa iako je i on meni bolji od parkera

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 apr 2016, 19:37

Belmin6 je napisao/la:parker je mvp finala..
4x prvak nba lige..
u nekim titula i glavni igrac spursa, vecinom drugi ili treci igrac..

naravno da je parker bolji igrac od kukoca..
:salut:

Nisam mislio da je i KKB jedan od onih kojima je sve prije bilo bolje. :thumbdown:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 19:39

KK_Bosna je napisao/la:
alemsa je napisao/la:A Kukoc moze?

kukoc ima 3 titule prvaka nba lige i bio je vazan igrac (4. najvazniji)
kukoc je 3 puta UZASTOPNO kao glavni igrac osvojio kup sampiona
kukoc je MVP SP 1990. na kojem je igrao, recimo, mourning
dva puta uzastopno osvojio evropsko prvenstvo
5 puta najbolji igrac evrope

e sad to sto mnogi nemaju pojma kakav je on igrac bio prije nego je otisao u nba nije moj problem... to su ti isti koji nemaju pojma o sabonisu sa brkovima ili drazenu...

uostalom, parker je samo dva puta dobio nagradu za najboljeg igraca evrope, tako da tu prica moze zavrsiti odmah...

to oko biranja najboljih igraca evrope je relativno,razlicite su nagrade,nije to ko u nba da postoji jedna jedina zvanicna nagrada,MVP

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 19:46

Kajzer10 je napisao/la:Paker ima 4 titule.
Oh, osvojio 3 eurolige. GOAT :lol:
Parker ima 6 all star nastupa, Kukoc 0
Parker ima 3 druge petorke i jednu trecu. Kukoc nema nista.
Paker ima MVP finala, na kojem je igrao, recimo, Lebron James
Parker ima 17 poena kroz karijeru, Kukoc 11. Parker u playoffu 18, Kukoc 10.

Nagrade oko najboljeg igraca Evrope nisu nikakvo mjerilo. Dosta toga utjece na sve to. Drugo vrijeme, drugi igraci, druga konkurencija, mozda drugaciji kriterijum itd
mozda misli na euroscar nagrade,one su po meni relevantne,a ima i onih u kojima je teodosic biran za najboljeg evropljanina pored zivog novickog,gasola,parkera

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 apr 2016, 20:03

kada procitam da se Parker poredi :arrow: Petrovicem odmah :facepalm: :facepalm: :facepalm: Drazen je dokazao tko i sta je u nba,ostali u Evropi nisu nista :!:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 apr 2016, 20:11

lumani je napisao/la:kada procitam da se Parker poredi :arrow: Petrovicem odmah :facepalm: :facepalm: :facepalm: Drazen je dokazao tko i sta je u nba,ostali u Evropi nisu nista :!:
O kako glup post. Pa kakva se to svemirska kosarka igra u Europi kad se neko iz NBA mora ici dokazivati u istu tu Europu?
Nista gore od ovih nostalgicara, pogotovo jugonostaligicara. Da ne kazem da mi se takvi gade.

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 20:15

lumani je napisao/la:kada procitam da se Parker poredi :arrow: Petrovicem odmah :facepalm: :facepalm: :facepalm: Drazen je dokazao tko i sta je u nba,ostali u Evropi nisu nista :!:

novicki nije imao kad pokazati sta je i ko je u evropi kad je vec sa 22 godine bio u 3. petorci nba

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []