KK_Bosna je napisao/la:Kajzer10 je napisao/la:Pa da je dosao u pravo vrijeme dominirao bi ali nije. To je sbb-kbb.
I ne slazem se sa listom. Da neko Drazena stavlja ispred Gasola i Dirka, Boze sacuvaj.

on je dominirao svjetskom kosarkom i bez nba lige... sbb-kbb sam govorio da je otisao u nba kakav bi ucinak imao...
cekaj, jel ti znas uopce ko je bio drazen?

Kakva svjetska kosarka? Pa NBA je daleko, daleko, daleko najjaca liga i ko se tu nije dokazao na najvisem nivou, on sigurno ne moze biti najbolji Evropljanin ikad.
Sabonis - dominirao u Evropi i malo u NBA bolji od Dirka koji je cijelu karijeru dominirao u NBA ligi.
Znam ko je Drazen. Ja ne mogu vjerovati da ti u isti kos stavljas uspjeh sa reprezentacijom i uspjeh u NBA ligi.
Drazenova karijera je prekratko trajala, nazalost. I ja kad ih poredim, poredim im karijere a Drazen u NBA osim trece petorka nema nista.
A imam osjecaj da ti a i mnogi drugi kad porede Drazena sa nekim, uzimaju u obzir sta bi Drazen radio da je ostao ziv? Jel to relevantno u raspravi? Nije.
Al ovi su za Parkera level iznad.
Al ok, ipak Drazenova dominacija u svemocnoj Evropi je nesto jace od Parkerovih titula, All star nastupa, MVP finala, 4 najbolje petorke.
De jednom za sva vremena, prestanite praviti mitomaniju oko pokojnog covjeka.
Znam da ce opet neko reci 'nije kosarka samo NBA'. Nije al koga boli qurac za uspjeh u Evropi gdje ce najlosija NBA ekipa nakantati sampiona Eurolige?