Parker najbolji strijelac Eurobasketa u historiji, a ovdje se govori kao da on ništa nije uradio van Spursa.KK_Bosna je napisao/la:znaci ne pikamo nastupe na olimpijadama, najvecem i najvaznijem kosarkaskom takmicenju, gdje igraju najbolji svjetski igraci jedni protiv drugih?Kajzer10 je napisao/la:Koga boli briga za statistiku Farmara nekog?
Ja sam rekao da su najbolji NBA igraci poput Dirka bolji od ovih euroligaskih i da mi je potpuno nebitno sta je neko radio u Evropi jer je sve to nivo ispod onog sto je Dirk, Gasol ili Park radio u NBA.
Nisam ja rekao da je NBA igrac nuzno bolji od evropskog, pa imas brdo igraca losih.
Sabonis je svakako veličina, ali da trebam krenuti sa franšizom opet bih prije uzeo prime Dirka nego prime Sabonisa. S Gasolom i Parkerom je bare bare. Ovdje Sabonisa niko ne stavlja izvan top 5 Evropljana. Dražena ne cijenimo toliko koliko njega. Sabonis je uz Dražena i Peju jedini Evropljanin osim Gasola, Parkera i Dirka kojim bih dao da mi budu igrači franšize. Nažalost Dražen je umro prije vremena i ne može biti veći igrač od npr. Kukoča.
Talentom Dirk, Sabonis/Gasol, Dražen/Parker i Peja. Veličinom Dirk, Parker/Gasol, Sabonis/Kukoč, Peja/Dražen.