NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 05 apr 2016, 19:38

KK_Bosna je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Koga boli briga za statistiku Farmara nekog?
Ja sam rekao da su najbolji NBA igraci poput Dirka bolji od ovih euroligaskih i da mi je potpuno nebitno sta je neko radio u Evropi jer je sve to nivo ispod onog sto je Dirk, Gasol ili Park radio u NBA.
Nisam ja rekao da je NBA igrac nuzno bolji od evropskog, pa imas brdo igraca losih.
znaci ne pikamo nastupe na olimpijadama, najvecem i najvaznijem kosarkaskom takmicenju, gdje igraju najbolji svjetski igraci jedni protiv drugih?
Parker najbolji strijelac Eurobasketa u historiji, a ovdje se govori kao da on ništa nije uradio van Spursa.

Sabonis je svakako veličina, ali da trebam krenuti sa franšizom opet bih prije uzeo prime Dirka nego prime Sabonisa. S Gasolom i Parkerom je bare bare. Ovdje Sabonisa niko ne stavlja izvan top 5 Evropljana. Dražena ne cijenimo toliko koliko njega. Sabonis je uz Dražena i Peju jedini Evropljanin osim Gasola, Parkera i Dirka kojim bih dao da mi budu igrači franšize. Nažalost Dražen je umro prije vremena i ne može biti veći igrač od npr. Kukoča.

Talentom Dirk, Sabonis/Gasol, Dražen/Parker i Peja. Veličinom Dirk, Parker/Gasol, Sabonis/Kukoč, Peja/Dražen.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 apr 2016, 20:12

e jbg sad, kukoc ti talentom nije medju 5 :D covjek je bio 2 puta talentovaniji od drazena :)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 apr 2016, 20:20

KK_Bosna je napisao/la:e jbg sad, kukoc ti talentom nije medju 5 :D covjek je bio 2 puta talentovaniji od drazena :)
I ti sad Nataša Bukvalac :mrgreen: Mislio sam za franšiznog igrača. Kukoč je all round jači igrač, ali da mi treba 20+ poena od nekog svaku noć prije bih uzeo Dražena.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 apr 2016, 20:27

Svako živ bi prije uzeo Drazena od Kukoca, i nebih se bas složio da je Kukoca talentovaniji bio od Dražena, Dražena je bio radnik ali i ujedno vanserijski talenat.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 apr 2016, 20:34

ma kukoc je bio talentovaniji od drazena, svi stariji igraci i treneri su to rekli... samo je toni bio lijencina saom takva i prakticno je samo na talenat napravio karijeru... drazen je bio talentovan, ali je manijakalnim radom postigao sve to sto je postigao... covjek je bio u kosarci 24/7 dok nije upoznao onu ravaku koja mu je na kraju i dosla glave...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 apr 2016, 20:43

Slušao sam nekog starog trenera koji kaže da je Dražen iz sezone u sezonu popravljao šut. Da nije bio na početku karijere jak u tome. Podsjeća me na Kawhija tu. :kafa:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 apr 2016, 21:02

Kawhi je napisao/la:Slušao sam nekog starog trenera koji kaže da je Dražen iz sezone u sezonu popravljao šut. Da nije bio na početku karijere jak u tome. Podsjeća me na Kawhija tu. :kafa:
da, da... drazen je izvjezbao sut, bas kao i dirk... nisu se rodili sa tim (kao kukoc), vec su prolili litre i litre znoja da to dovedu do savrsenstva ;)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 apr 2016, 22:59

Ovo što sada radi Curry, to sam prvi put vidio jedino kod Dražena, čovjek trči kontru i umjesto da ide na polaganje puca iz kontre tricu i zabija koje samopouzdanje. To recimo nisam vidio od R.Millera ili R.Allena. Osim kada se stiže rezultat.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 apr 2016, 23:24

Drazen je dovoljno pokazao do 28 godine da mozemo slobodno reci :arrow:Petro je bolji igrac i veci talenat od PARKERA :!: Nema toga sto je Parker znao a Mozart nije,a bilo je mnogo toga sto je Parker od njega mogao uciti...

@kk bosna

Toni veci talenat :?: mozda bi postao i veci igrac da je poceo koristiti desnu ruku :mrgreen: :mrgreen:

p.s novi Petro je trebao da bude Sesar,ali luda glava sprijeci top karijeru.

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 apr 2016, 21:59

Trening u ljeto s bivšim centrom Houston Rocketsa Hakeemom Olajuwonom je postalo popularno za mlade igrače koji žele poboljšati svoju post igru. Kada je igrao, Olajuwon je bio pravi majstor u postu. Igrači kao što su Dwight Howard, LeBron James, Amar’e Stoudemire, pa čak i JaVale McGee su radili s Hakeemom nadajući se da će naučiti njegove brze poteze i poboljšati rad nogu.

Ali, od svih gore navedenih igrača, za Olajuwona je samo jedan igrač najbolje iskoristio ono što ga je naučio, a to je zvijezda Los Angeles Lakersa, Kobe Bryant.

U intervjuu Hakeem je izjavio: „Radio sam s mnogo igrača, ali onaj koji je to najviše iskoristio je Kobe Bryant,“ rekao je Hall of Famer za legendu Lakersa. „Kada ga gledam kako igra, on će ići dolje u post udobno, prirodno, i završiti savršeno.“

Bryant je svestran strijelac, ali možete vidjeti neke sličnosti između njegove i Hakeemove post igre. Naravno, Kobe nije ni u blizini razine Olajuwona u niskom postu, ali post igra i fadeaway šutevi su veliki dio Bryantove igre. I za to treba zahvaliti Hakeemu, koji zvuči kao vrlo ponosni učitelj.

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 apr 2016, 22:56

ispadoh balavac jer tvrdim da petrovic nije medju dva najbolja evropljanina svih vremena,a skoro mi 40 godina

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 apr 2016, 23:00

KK_Bosna je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
samo kazem da igrac koji u nba ima dobru karijeru nije nuzno bolji od onoga koji je igrao u evropi, sto sam jasno iznio u poredjenju farmar - navarro, gdje ispade da je farmar bolji igrac, a nije...
Naravno da je odlican NBA igrac nuzno bolji od odlicnog euroligaskog. I naravno da ne znaci da su igraci koji su prosjek poput Farmara nuzno bolji od odlicnih euroligaskih igraca poput Navarra. To si ti izmislio
statistika, za koju se ti toliko hvatas, kaze da je farmar bolji od navarra - i u evropi i u nba ligi.

ta statistika je zakljucno sa ovom sezonom u kojoj navarro ima 36 godina?

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 apr 2016, 23:05

KK_Bosna je napisao/la:
dscile je napisao/la:Pitanje za vas starije, ako ste ga gledali.. gdje bi vam se kotirao Nikos Galis na listama?
hm, top 20 sigurno... on je prakticno sam (uz giannakisovu pomoc) osvojio eurobasket... paklen igrac je bio, pravi ubica, ali ipak je van top 10 po mom misljenju

1987. ga niko nije mogao cuvati,čak su ga i 25 cm visi paspalj i kukoc pokusavali zaustaviti i nisu bas uspjeli

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 apr 2016, 23:11

KK_Bosna je napisao/la:ma kukoc je bio talentovaniji od drazena, svi stariji igraci i treneri su to rekli... samo je toni bio lijencina saom takva i prakticno je samo na talenat napravio karijeru... drazen je bio talentovan, ali je manijakalnim radom postigao sve to sto je postigao... covjek je bio u kosarci 24/7 dok nije upoznao onu ravaku koja mu je na kraju i dosla glave...

tacno,kukoč je bio vanserijski talent,u evropi je mogao sve,bukvalno sve,ewinga je nekoliko puta izblokirao na mcdonalds turniru cini mi se 1989.,ewinga koji je tad bio 2. centar nba

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 apr 2016, 12:48

http://kosmagazin.com/sotra-krojaci-svetske-sudbine/

cudne stvari citam,2,3 dana posle mog posta ovdje :crazy: :crazy:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 apr 2016, 15:00

lumani je napisao/la:http://kosmagazin.com/sotra-krojaci-svetske-sudbine/

cudne stvari citam,2,3 dana posle mog posta ovdje :crazy: :crazy:
ma sta ce drazen i kukoc, nisu neki igraci bili :kafa:

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 07 apr 2016, 15:36

Koliko HOF-ra na jednom mjestu dan te y... :o

[youtube][/youtube]
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 apr 2016, 15:47

LeSa je napisao/la:Koliko HOF-ra na jednom mjestu dan te y... :o

[youtube][/youtube]
i onda protiv tih cudaka dodje jedan "mali" drazen i kukoc i zajedno ih natjeraju da igraju sa 100% mogucnosti nakon sto su ih poveli :tokralju:

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 07 apr 2016, 15:58

:thumbup:
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 apr 2016, 17:49

Što se ovoga oko Euro igrača tiče, po meni je Dirk tu bez premca prvi obzirom na ovo što je postigao u karijeri. Drugi mi je Pau jer je vođa jedne od najjačih Euro ekipa u historiji, ekipe koja je u tom trenutku najjačem mogućem USA timu bila vrlo vrlo blizu (pa čak i uzela jednu titulu svjetskog prvaka pored ekipe u kojoj su igrali James, Wade i Melo mada su njih izbacili Grci u polufinalu al opet veliki je to uspjeh) i koja bez njega (čak i ako su svi najbolji osim njega prisutni) izgleda dosta lošije. Treći mi je Kukoč jer mislim da je taj čovjek najtalentovaniji Europljanin (uz Sabonisa) u historiji košarke, a uz to je i jedan od najtrofejnijih Euro igrača ikad. On je po meni u NBA mogao biti puno puno više od "običnog 6. igrača najboljeg tima ikad" da je završio u nekom drugom timu koji ga ne bi išao pretvarati u četvorku i nabijati masom nego ga pustio da nosi ekipu na onaj svoj čudesni način. Četvrti mi je Dražen jer je Dražen. Čovjek ublilačkog mentaliteta na terenu, meni lično drugi najbolji šuter ikad i najbolji bek i strijelac Europe ikad. Meni lično i najdraži igrač s naših prostora ikad. Peti mi je Arvydas koji je mogao postati puno puno puno više da nije imao tolike probleme s povredama. Gorostas od 221 cm koji je imao osjećaj za igru jednog beka i bio apsolutno kompletan igrač. Stavio sam Dražena i TOnija ispred njega obzirom da su ipak podosta više osvojili, a nema neke velike razlike u klasi između njih.

Ako bi redao igrače po talentu, ona mi je definitivni prvi Sabonis jer je bio centar koji je znao apsolutno sve, nikakve mane u igri nije ima. Drugi mi je Kukoč, treći Dirk, četvrti Pau, a peti Dražen.

Ako bi birao kojim bi od ovih igrača počinjao graditi franšizu (ako ih imam u naponu snage jel), Sabonis opet prvi, Dirk drugi, Toni treći. Pau četvrti, a Dražen 5. S Parkerom npr ne bih nikad počinjao graditi franšizu jer ne volim combo bekove koji su presitni da igraju 2., a nisu klasični playmakeri. Samo su 2. takva igrača u historiji NBA ostavili veliki trag iza sebe i na osnovu njihovih igara izgrađeni contenderi (The Answer i Steph).

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []