Apostrofizacija vol .2 Vlado Jagodić
"Znamo da je kod Sarajeva Duljević suspendovan , a njegovu stranu će vjerovatno zauzeti Haris Harba , u zadnjoj utakmici Sarajeva na Koševu mi smo apostrofirali to kako je Emerson svojim ulaskom u igru donio novu energiju u igru Sarajeva gdje sredina sa Rustemovićem i Radovcem i sa Emersonom može svakom napraviti problema . "
"Znate Hurtić je veoma nepredvidiv trener , ima tu još nekoliko verzija za koje ja mislim da bi se mogao opredjeliti . Jedna od njih i Okić na polušpicu koji daje novu dozu mišića u veznom redu , i širok spektar mogućnosti u napadu . Sigurno da napad s Okićem , Harbom i Bekićem može svakome stvoriti dosta problema .
"Moglo bi Sarajevo početi i sa Bekićem i Okićem po krilima koji iz drugog plana zajedno sa Kadušićem i nešto defanzivnijm Kallasijem mogu svakome napraviti problema . Zaista Sarajevo ima mnogo mogućnosti u napadu i ostaje da vidimo kako će izaći protiv veoma čvrste ekipe Viteza sa iskusim trenerom Karačićem , vidjeli smo već u prvom djelu sezone kakve je probleme Vitez pravio Sarajevu na Koševu ali rezultat tako ne govori. Sigurno utakmica koju će biti užitak za pogledat "
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.