BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 15 apr 2016, 14:52

Držite se teme a ne toga koje došao i šta ko komentariše. Svi imaju pravo da kažu (napišu) šta misle.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 apr 2016, 14:59

Unofficialpage je napisao/la:Držite se teme a ne toga koje došao i šta ko komentariše. Svi imaju pravo da kažu (napišu) šta misle.
Otvori im temu za chat pa nek tamo razmjenjuju ko gura lopticu a ko prati sa kauca.
Da je tako, Mourinho koji je bio prevodilac nebi mogao prismrditi fudbalu. Cuj covjek pricao sa Ivanisevicem i sada razumije tenis.
I ove rasprave prenesene sa ATP teme.
ostavite amatere koji prate nase tenisere 5+ godina ovdje da i dalje to radimo.
Ja kontam izasle kvale za Barselonu oko Mirze i slicno a ono suplja prica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2016, 15:05

Ja sam pričao sa Novakom, tako da sam najkvalifikovaniji na ovoj temi, kleknite :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 apr 2016, 15:08

Biki je napisao/la: Ne izvrci! O smijesnom guranju loptice, koje samo ovdje ima, je apsolvirano, ne vracaj se, covjek koji je prosao skolu tenisa je potkrijepio ono sam tvrdio! I dalje pokusavam na bazi argumenata voditi diskusiju, iako nije lako s pojedincima, a ide mi na jetru prica ljudi s kauca koji nas mrko i s visoka gledaju na ovoj temi a osim tv prenosa, nisu vidjeli tenis izbliza, ako ne racunamo terene u Vogosci i na Zetri!
Naravno da cu poslusati prije nekoga ko je trenirao i igra i zivi tenis 20 godina od takvih 'strucnjaka', kojih ovdje ima fin broj. Da, ja igram redovno, u kontaktu sam privatnom s nasim teniserima, razgovarao s Ivanisevicem i jos par tenisera, ali ne dijelim nikome lekcije zbog toga niti mislim da sam aman zaman znalac i 'strucnjak', kao pojedinci!
Prvo, ni u jednom momentu nisam na tebe mislio, kada sam napisao post. I sam (u tom postu) sam stao na tvoju stranu kada si napisao da je Damir top 10 po ovakvoj igri trenutno na sljaci, tj. da se igracima iz top 10 moze dostojno suprotstaviti, druga stvar je pobijediti, gdje ne odlucuje uvijek samo igra. Takodjer, nisam jedan od onih koji cesto komentarisu ("pametuju") na forumu, jer nemam vremena (a i pisem s bratovog accounta), redovno sve samo citam. Prije nekada sa svog accounta sam bio aktivan, sada se nema bas vremena za to. Kao sto rekoh, dodju ljudi koji ogledaju 10 teniskih meceva u godini i pocnu prosipati svoje neke teorije. Pa, kako da igrac od 175 cm vraca servis 230 km/h, a da ne bude 2 m iza osnovne linije? To prvo logicno djeluje. Druga stvar je taktika, u koju ne treba ulaziti, valjda trener/Damir najbolje znaju sta i kako treba i kako Damir moze odigrati. Trece, porediti Ferrera i Dzumhura je nemoguce, @Virtu4l je objasnio. Iskustvo, snaga u udarcima, Milos u 2011. i 2016., itd. Sto se "guranja loptice", rekao si eto da je apsolvirano, moguce da se ne razumije na sta se misli ili se ne upotrebljava adekvatan izraz. Odgovorio sam ti na ovakav nacin jer sam primijetio da imas kratak fitilj, te da rijetko kad na pravi nacin "prihvatis" onog s kim ne dijelis misljenje. Pozdravi Basica kada sljedeci put budes razgovarao s njim (ukori ga da se malo uozbilji :mrgreen: ), Damiru cestitaj, a tebi ide selam za Sarajevo!

@Unofficialpage, sto se mene tice, rasprava je zavrsena, mada je ovo daleko od off topica, kakvih je sve stvari ovdje bilo, a nije bilo upozorenja.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 15 apr 2016, 15:11

Virtu4l je napisao/la:Ja sam pričao sa Novakom, tako da sam najkvalifikovaniji na ovoj temi, kleknite :rol:
Sram te bilo, vadis iz konteksta sta ti odgovara! Procitaj sve sta sam napisao pa polemisi, ako ti je stalo, a malo ti fali da skocis i drzis lekcije, jer ti si taj strucnjak koji sve zna! S kauca!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 15 apr 2016, 15:14

kobe24 je napisao/la:
@Unofficialpage, sto se mene tice, rasprava je zavrsena, mada je ovo daleko od off topica, kakvih je sve stvari ovdje bilo, a nije bilo upozorenja.
Slažem se.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2016, 15:15

Biki je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ja sam pričao sa Novakom, tako da sam najkvalifikovaniji na ovoj temi, kleknite :rol:
Sram te bilo, vadis iz konteksta sta ti odgovara! Procitaj sve sta sam napisao pa polemisi, ako ti je stalo, a malo ti fali da skocis i drzis lekcije, jer ti si taj strucnjak koji sve zna! S kauca!
Opusti se moj Biki i ne primaj sve k srcu, na forumu smo, diskutujemo, zezamo se. Niko ne zna apsolutno sve, ma koliko ti mislio da znaš, zajedno možemo znati mnogo više.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2016, 15:20

Evander je napisao/la:Ovdje se fakat vidi da pojedini od juce tenis prate i da blage veze o istom nemaju.
Virtual je jedini koji se razumije u ovaj sport i koji ga prati ne radi Dzumhura.
Ostali su totalno neobjektivni.
shminka je najveći poznavalac tenisa na ovoj temi, posebno kada su u pitanju naši igrači, šteta što su formance, claus i još par njih odsutni, ali sigurno da tenis ne pratimo zbog Damira.
Voli te tvoje Sarajevo.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 apr 2016, 15:24

Na sta spade pdf, ko vise zna o tenisu, ko je kompetentniji, ko ima najveci... a nekada je se pisalo ukupno 10 postova za isto toliko dana... :kafa: :kafa: Ljudi shvatite vec jednom da je ovo forum, nije akademska stranica. Svako ima svoje mislenje, svoje vidjenje, svoje prognoze. To sto se neko ne slaze sa tebom ne mora znacit da je tvoj stav pogresan ili de facto njegov pravi. Ja nisam extremni znalac o ovome sportu ali ga pratim duzi period i znam neke stvari koje me ja mislim prave kompetentnim da uopste pisem na ovoj temi. Tako svako od nas. Ima oni koji su vise upuceni, ima oni koji znaju manje. Zato nema potrebe za bezve svadje ko ce dokazati se kao najveci znalac u pm.. Opustite te se. Sudjelovali smo najvecem rezultatu BiH Tenisa. Trebamo biti ponosni na Damira (u sto ne sumnjam da nismo) i pozeliti mu srecu da ovako nastavi. Ne sumnjam u barem jednu ATP titulu ove sezone akoBogda!

Da se vratimo malo na temu:

Djevojke su osigurale Play-off za ulazak u prvu grupu Fed Cupa! :bih: Ema jos jednom u dva seta zavrsila posao dok je Dea nazalost lahko izgbuilo od Haas. Sljedi odlucujuci mec u dublu protiv Austrije.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 apr 2016, 15:43

Svidja mi se kako Federer udara forhend, trebalo bi i Damiru preporučiti da ga isto ovako udara!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 apr 2016, 18:26

Šta priča budala, o nečemu što ne postoji! Dijeli savjete, netačne. Kaže gurnire lopticu, čuj gurnite :shock: :shock: :shock:

Pjano, vidi se da je popio :lol:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 apr 2016, 18:30

Ozbiljno? Gdje? Kad?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 apr 2016, 18:38

Divi levata, kaže kad se stegnem, počnem da guram lopticu. Hebga stari, da si na Bikijevom nivou, to ti se ne bi dešavalo!

slika

svašta :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2016, 19:06

SlevinKelevra je napisao/la:Ozbiljno? Gdje? Kad?
Ma nisam šta ti je.
shminka je napisao/la:

Divi levata, kaže kad se stegnem, počnem da guram lopticu. Hebga stari, da si na Bikijevom nivou, to ti se ne bi dešavalo!
Ali pazi, toliko godina se vodi rasprava da li je Andy Murray najveći pusher svih vremena :crazy: jbt, čovjek će glavom kroz zid
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 apr 2016, 19:09

Malo sam se igrao, bilo mi dosadno.

1. Najbolja pozicija na kraju RGa na kojoj Damir može biti je 5. pozicija sa 5427 bodova. Ovo je moguće samo ako bi osvojio sve što se može igrat (Bukurešt, Istanbul, Madrid, Rim, Nice, RG).

2. Ako bi ovo igrao Bukurešt, Istanbul, Bordo, Nice i RG i sve osvoji najbolja pozicija je: 7. pozicija sa 3517 bodova.

3. Opcija malo realnija i koju priželjkujem: Titule u Bukureštu, Istanbulu i Bordou; 1/4 finale u Nici i 3. kolo Rga. Bio bi 28. sa 1300 bodova.

4. Opcja isto vrlo dobra, jedna titula, 2 1/4 finala i titula sa cha i 3. kolo RGa. Bio bi 38. sa 1095.

5. Zadovoljavajuća: 1 1/2 finale (ili finale), 3 1/4 finala ch titula i 3. kolo Rga. Bio bi 43. sa 992 boda

6. Da ispadne u svim turnirima u 1. kolu. Bio bi oko 99. pozicije sa 575 bodova.

Prve dvije vrlo nerealne kao i zadnjam gotovo nemoguća. Treća opcija moguća, nije toliko nerelana, a najprije će biti 4. opcija, jer vjerujem da će uzeti jednu titulu na sljedeća dva turnira. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 apr 2016, 19:13

Virtu4l je napisao/la:Ali pazi, toliko godina se vodi rasprava da li je Andy Murray najveći pusher svih vremena :crazy: jbt, čovjek će glavom kroz zid
To je neka greška sigurno :crazy:

Uno, daj nam izračunaj koji bi Damir bio da osvoji i RG i Wimbledon i USO :mrgreen:

Partenopei
Kontakt:

Post Postao/la Partenopei » 15 apr 2016, 19:18

Mirza prvi nosilac kvala u Bukurestu(valjda nece odustati). Oko koliko sati bi mogao izaci raspored za kvale?

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 15 apr 2016, 19:19

Nase djevojke izborile play-off za ulazak u prvu grupu Euro-Africke zone. Igraju sutra s Danskom :mrgreen: .

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 apr 2016, 19:33

slika

Objasnio čovjek kako će se odvijati stvari na terenu, kakvu sreću imamo da možemo učiti od BB kombinacije, kakav Boris Beker, pored Biki-Bodi stručnog štaba. Poželio bi ga svaki teniser u boksu!

Pouille na skromnom, za Mirzine standarde, 71. mjestu ATP liste :rol: :rol: :rol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2016, 19:56

shminka je napisao/la:Objasnio čovjek kako će se odvijati stvari na terenu, kakvu sreću imamo da možemo učiti od BB kombinacije, kakav Boris Beker, pored Biki-Bodi stručnog štaba. Poželio bi ga svaki teniser u boksu!
slika
Odskok 216 cm, pola metra iznad Damirove zadnje dlake na glavi
slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.