SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

harishp
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 01:15

Vi se raspisali sa njima kao mi i vi.A svi takvi pisu iz Doboja,Banjaluke,Lukavice itd. :roll:
Ako oni ne kontaju,sta je onda sa vama. :shock:
P.S u kojoj je kvalifikacionoj grupi selekcija RS :mrgreen: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 14 jun 2010, 01:17

harishp je napisao/la:P.S u kojoj je kvalifikacionoj grupi selekcija RS :mrgreen: :lol:
:mrgreen: :mrgreen:

misolino
Kontakt:

Post Postao/la misolino » 14 jun 2010, 01:18

Ovakvo prepucavanje je odlika samo malih i siromasnih zemalja,a tu spada čitav Balkan.Nije bitno ko je od koga bolji,nasa realnost je da smo mali mravi u odnosu na velike zemlje u Svijetu i Evropi.To se vidi najvise u glavnoj sporednoj stvari - Nogometu. Nigdje nas nema,Reprezentacije nam se rijetko plasiraju na neko takmičenje,a klubovi ispadaju u prvom predkolu lige prvaka ili kupa uefa.Znači umjesto da se svi mi poklopimo i šutimo,mi se ovdje prepucavamo ko je bolji od koga.Da nije žalosno bilo bi smijesno.Mozemo samo gledati velike Evropske ekipe kako osvajaju prvenstva,a nama ostaje nada da ćemo nekada napraviti nekakav zapažen rezultat,ali teško,vrlo teško.
Ovo sam morao napisati jer nemogu shvatiti kako se neko koga nema nigdje na mapi,da se ovoliko hvali i raduje tuđem neuspjehu.Očito da će se takvo ponasanje tesko promjeniti kod nasih naroda na Balkanu.Žalosno...
Robijaši - Zenica

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 jun 2010, 01:18

Nijemci startali furiozno, po obicaju. Nekima se okice jos kolutaju, ko biva otkud to, Klokani su trebali pokazati svoju snagu nad precjenjenim Svabama. :lol: (pozdrav Isnaru).
Ocekivao sam pobjedu, ali onu radnu...ali da ce ovako odigrati, to me iznenadilo. Puno lijepih poteza, bezbroj sansi, lakoca u igri, besprijekorna fizicka pripremljenost uz sve one atribute sto Nijemci imaju, ova vecerasnja predstava je za svaku pohvalu. Naravno da Australija nije pravo mjerilo i da ce tek naredne utakmice pokazati sta Elf zaista moze.

Vidim i moj Ambrozija se raspisao, nema vise onih upadica, poceo je zrelo da razmislja i shvatio je da od "iznenadjenja prvenstva" (po njemu) nema nista. :mrgreen:
Hajde barem je bio uskracen ulicnog slavlja u rodnoj Bijeljini (koje ne bi izostalo da su Orlovi napravili nesto). I ovako je bilo dovoljno buke, sa ovim trubama. :D

Moj drug Principatus, moze biti zadovoljan. :P Nije skrivao svoje zadovoljstvo, a i zasto bi ...uostalom.
Sada se valja psihicki pripremati za sudar sa Orlovima. ;)

Bravo Deutschland :arrow: samo tako nastavite.

I ona...

slika

...i ja, drzimo vam fige. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Post Postao/la Avatar » 14 jun 2010, 01:29

H1N1 je napisao/la: Stvarno ne bih voli da ulazim u raspravu, ali i tebi je ovo sunce izgleda ozbiljno u glavu udarilo...Pa 'ajde molim te po cemu bi to BiH razvalila Srbiju k'o Beba zvecku :o
Po meni BiH ima daleko bolji napad ali sve ostalo kad uporedis je talaska u odnosu na Srbiju.Pa djecko dragi odbrambeni igraci Srbije kostaju k'o citav BiH tim zajedno.. :lol:
Pogledaj samo gdje igraju veznjaci BiH(Pjanic-Lyon, Muratovic-Sturm, Rahimic-CSKA) a gdje Srbije(Krasic-CSKA, Jovanovic-Liverpool, Stankovic-Inter, Milijas-Wolverhampton, Kuzmanovic-Stutgart).
Ali zato napad BiH je dosta bolji, samo sto Džeko vadi prosjek, a ostali su tu negdje sto jest jest.Ibisevic je trenutno u rangu sa Zigicem, Pantelicem i Lazovicem.
To je moje misljenje ne navijacko nego realno gledajuci.. :)
I stvarno nije lijepo sto podcjenjujes i umanjujes uspjeh Srbije u kvalifikacijama.Samim tim sto smo se plasirali dvaput zaredom na Svijetsko prvenstvo je uspjeh.Ali eto maler se uvijek desi na velikim takmicenja gdje ne ostvare nikakav rezultat..
Pozdrav

Veznjaci srbije:Miljas,stankovic,jovanovic,kuzmanovic,krasic
Veznjaci BIH-pjanic,misimovic,(salihovic moze igrat veznog),rahimic

Usporedis i velika razlika :o de ne seri molim te jedina prednost je sto stankovic igra u Interu ostalo isto,napomeni da je Jovanovic do sad igrao u belgiji a tek sad u liverpool ce preci..

Napad:Duplo bolji imamo !

Odbrana srbije je jaca u odnosu na nasu ali Spahic vrijedi ko Vidic ;)

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 14 jun 2010, 01:35

BIHfan je napisao/la:@HIN1 Cuj gdje igraju vasi veznjaci Pjanic- Lyon.
Djete drago taj Lyon ti je danas gigant u fudbalu.
Jovanovic tek dosao u Liverpool tako da nije jos igrao za njih, a i nece se naigrati.
CSKA spominjes a i Krasic i Rahimic igraju u istom tom timu. Znaci nidje veze.
Stankovic igra u Interu al isto ko da i ne igra.
Milijas u Wolvesima. Pa taj klub je smijesan i plus tamo Milijas redovno klupu grije.

Dok nasi veznjaci Misimovic i Pjanic su ove godine igrali Ligu Prvaka. Salihovic igra u solidnom Hoffenhaimu. Bajramovic u solidnom Frankfurtu. Vi samo imate odbranu koja je beton i koja je medju top 5 odbrana u Svijetu, znaci BIH je jaca u veznom i u napadu. Nasa odbrana moze ustopat panjeve poput Zigica i Pantelica. Tako da mi kao sto kaze Paja dominiramo u svim segmentima. Lako je proci grupu sa ekipama poput Francuske i Rumunije koje su trube zasad.
pazi, srbija po imenima mozda i ima odbranu koja je medju najboljima u europi. ali je to na terenu nesto drugo, a to se najbolje moglo vidjet protiv kameruna.

ali i pored toga je debelo bolja od nase.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 14 jun 2010, 01:37

Srbija je svoje odsvirala, švabe će nas razvaliti ko beba zvečku i tu priča završava. Rekao bi očekivano.
YNWA!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jun 2010, 01:39

Wolverine je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:@HIN1 Cuj gdje igraju vasi veznjaci Pjanic- Lyon.
Djete drago taj Lyon ti je danas gigant u fudbalu.
Jovanovic tek dosao u Liverpool tako da nije jos igrao za njih, a i nece se naigrati.
CSKA spominjes a i Krasic i Rahimic igraju u istom tom timu. Znaci nidje veze.
Stankovic igra u Interu al isto ko da i ne igra.
Milijas u Wolvesima. Pa taj klub je smijesan i plus tamo Milijas redovno klupu grije.

Dok nasi veznjaci Misimovic i Pjanic su ove godine igrali Ligu Prvaka. Salihovic igra u solidnom Hoffenhaimu. Bajramovic u solidnom Frankfurtu. Vi samo imate odbranu koja je beton i koja je medju top 5 odbrana u Svijetu, znaci BIH je jaca u veznom i u napadu. Nasa odbrana moze ustopat panjeve poput Zigica i Pantelica. Tako da mi kao sto kaze Paja dominiramo u svim segmentima. Lako je proci grupu sa ekipama poput Francuske i Rumunije koje su trube zasad.
pazi, srbija po imenima mozda i ima odbranu koja je medju najboljima u europi. ali je to na terenu nesto drugo, a to se najbolje moglo vidjet protiv kameruna.

ali i pored toga je debelo bolja od nase.
Pa ko ima bolju odbranu od njih?
Engleska, Brazil, Argentina??? Ko se jos izdvaja?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 01:55

Problem najveci je sto i njihovo fakticki jedino oruzje odbrana je sve uprskala sto se uprskati moze.
One greske ni najveci amateri ne prave.A kamoli igraci iz takvih klubova.
To im se ponavlja iz tekme u tekmu u ovim zadnjim mecevima..
Slijedeci biser iz odbrane ce im biti z-ubotic.Poznaje svabe kao i Svabe njega.
Znajuci kakav je ''kiksator'' nek im je bog na pomoci.
Sto se napada tice i Slovenij ima jaci napad od ovih :mrgreen:
Australija je vec prije pocetka svoje zavrsila.
Gana nek pametno odigra protiv Kengura i oni su fakticki vec otisli dalje.
Svabo je Svabo.i vazda ce tako biti.Pa zvao se on i Mesut ili Cacau.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 jun 2010, 01:59

Odlična partija Elfa i očekivana pobjeda :D :D , a Srbi su me stvarno razočarali, ne toliko zbog poraza koliko zbog katastrofalne igre, nisu mogli napraviti apsolutno nikakav pritisak na veoma organizovanu i taktički jaku ekipu Gane koja ima zaista perspektivnu budućnost pred sobom s obzirom na veoma mlad tim, mislim da bi oni bili najprijatnije iznenađenje ovog prevnstva da Essien nije povređen i da su Muntari i Appiah potpuno spremni...Srbija ovim porazom može već spakovati kofere za Beograd....Očekivao sam ubjedljivu pobjedu Elfa i mislim da je moglo završiti 10-0 s obzirom na broj šansi koje su promašili, posebno Klose koji je zapuco 3 zicera...Mislim da je ekipa veoma tehnički potkovana, odavno veći broj nogometnih znalaca nije bio u reprezentaciji ko sad, ekipa koja ima strašnu budućnost pred sobom, ali mislim da na ovom prvenstvu teško mogu do titule, vrh je plasman u polufinale, al ako žrijeb bude naklonjen možda čak i više....Ekipi fali jedan vođa kao što je Ballack i to je glavni problem ovog tima uz neiskustvo igranja na velikim takmičenjima mnogih igrača....Dosta igrača je prekomandovano iz mlade selekcije u prvi tim i ovo prvenstvo je za mnoge igrače prvi izlaz na najveću nogometnu scenu...Mislim da ova ekipa rutinski odrađuje utakmice protiv objektivno slabijih momčadi, ali problemi nastaju kada nalete na kvalitetnu ekipu kao npr. Argentina, Brazil, Španija i sl i tu se teško snalaze, npr. protiv Argentine u prijateljskom meču su izgledali katasrtofalno u porazu od 0-1 u Minhenu.....veliki sam navijač Elfa i nadam se da mogu do titule ali biće veoma teško uzeti naslov pored nekoliko objektivno kvalitetnijih ekipa...Rutinski će odraditi ove dvije tekme u grupi,i molim boga da oni mahniti Englezi budu prvi u grupi i da izbjegenmo sudar sa njima odamh u osmini finala, mada mislim da bi ih mogli izbaciti, ak ništa na penale :mrgreen: :mrgreen:

Deutschland uber alles!!!!!! :D :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 14 jun 2010, 02:01

Srbija je predjenen

Krasic = OVARRATED!

Kako se zove ona djevojka iz RTS studio?
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 jun 2010, 02:06

H1N1 je napisao/la: Stvarno ne bih voli da ulazim u raspravu, ali i tebi je ovo sunce izgleda ozbiljno u glavu udarilo...Pa 'ajde molim te po cemu bi to BiH razvalila Srbiju k'o Beba zvecku :o
Po meni BiH ima daleko bolji napad ali sve ostalo kad uporedis je talaska u odnosu na Srbiju.Pa djecko dragi odbrambeni igraci Srbije kostaju k'o citav BiH tim zajedno.. :lol:
Pogledaj samo gdje igraju veznjaci BiH(Pjanic-Lyon, Muratovic-Sturm, Rahimic-CSKA) a gdje Srbije(Krasic-CSKA, Jovanovic-Liverpool, Stankovic-Inter, Milijas-Wolverhampton, Kuzmanovic-Stutgart).
Ali zato napad BiH je dosta bolji, samo sto Džeko vadi prosjek, a ostali su tu negdje sto jest jest.Ibisevic je trenutno u rangu sa Zigicem, Pantelicem i Lazovicem.
I stvarno nije lijepo sto podcjenjujes i umanjujes uspjeh Srbije u kvalifikacijama.Samim tim sto smo se plasirali dvaput zaredom na Svijetsko prvenstvo je uspjeh.Ali eto maler se uvijek desi na velikim takmicenja gdje ne ostvare nikakav rezultat..
Pozdrav

Usporedis i velika razlika :o de ne seri molim te jedina prednost je sto stankovic igra u Interu ostalo isto,napomeni da je Jovanovic do sad igrao u belgiji a tek sad u liverpool ce preci..

i ti sad pretjeruješ, možda je naš napad jači i to samo zbog Džeke ( ibišević i ostali truba ), Srbija ima jači vezni red, a o odbrani da ne pričam to je neuporedivo, i nemoj se provaljivati i porediti Vidića i Spahića dovoljno je vidjeti gdje ko igra i sve ti je jasno...

Ljudi su jednostavno juče imali loš dan i to je to, ništa još nije gotovo.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 14 jun 2010, 02:06

HOPLIT je napisao/la:Srbija je svoje odsvirala, švabe će nas razvaliti ko beba zvečku i tu priča završava. Rekao bi očekivano.
Nece nas vec njih :lol:

dr_arsla
Kontakt:

Post Postao/la dr_arsla » 14 jun 2010, 02:21

Vrlo je osjetljiva diskusija oko poredjenja reprezentacija sa Balkana, i zato ne zelim da ulazim uopste u tako nesto mada naravno ko i svako drugi imam svoje misljenje... ipak imao bi jednu konstataciju i jedno pitanje za sve forumase...

Od njemacki preko francuski do balkanski medija i poznavalaca pa i 90 % forumasa tvrdi i ponavlja da Srbija ima najbolju odbranu, jednu od najboljih, tvrdu i zeznutu, itd. tako se stvori javno misljenje..pa ja i ne znam covjeka koji ne misli trenutno tako..( a trenutno svi pricamo naravno samo o fudbalu) to sto se tice konstatacije a evo pitanje

kako jedna odbrana koja je definitivno priznata u svjetu kao jedna od boljih po nekima i najbolja moze imati slijdece rezlutate: 2 gola od Litvanije
2 od Rumunije
2 od Francuske
3 od Kameruna
pa po 1 od Novog Zelanda, Ghane, Juzne Afrike i Austrije

Ovo ne pisem iz neke zle namjere niti se sladim realno neocekivanim porazom Srbije nego se pitam da li jedna od najboljih odbrana svjeta moze primiti 10tak golova u poslijedni 10tak utakmica i to bez da igra protiv ozbiljnih protivnika se moze i dalje tretirati kao jedna od najbolji na svijetu..

i ipak moram dodati licno misljenje na post ovog Maximus koji kaze ne treba porediti Vidica i Spahica...

Vidic je visok odbrambena igrac koji odlicno cuva pravolinijske igrace i zato je odlican za PremierShip ali protiv brzih vrtoglavih igraca kao sto je Messi, Olic, pa cak i Krasic, Vidic izgleda kao usporeni snimak sto se uostalom i vidjelo protiv Bayerna, PONAVLJAM ovo nije nikakav napad na srpsku reprezentaciju ni njihovu odbranu samo mislim da se na neki nacin stvori javno misljenje od odbrani Srbije, Vidicu, napadu Bosne itd i onda svi tu pricu furaju... isto tako mislim da Bosna trenutno nema navalu snova jer jednostavno nedajemo puno golova, i ne stvaramo puno prilika, imati odlicne ili najbolje igrace ne znaci imati i najbolji tim ili dio tima, primjer Real Madrid
Zadnja izmjena: dr_arsla, dana/u 14 jun 2010, 02:31, ukupno mijenjano 1 put.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 jun 2010, 02:24

Balkanski sindrom.Pojacanje Srpske reprezentacije ,Modricanin Kuzmanovic,u najmnaju ruku poklonio je pobjedu Gani.Ipak one nesuglasice o kojima bruje srbijanski mediji imali su utjecaja na igrace i samu atmosferu u timu.Ne bi bilo cudo nikakvo da Srbija pobijedi Nijemce a da potom bude porazena od Australije.
BosnaE

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jun 2010, 02:35

Pogledajte raspored, i utakmice susjeda 2006 u Njemackoj. Ne kaze se dzaba da se historija ponavlja, ko iz nje nista ne nauci ! Ako ne grijesim, slijedi tekma s' Svabama u Petak !? Svabe nikad jace, izgledaju kao roboti to je nevjerovatno. A da zivim preko Drine tekmu nebi ni gledao, jer slijedi totalna destrukcija susjedne reprezentacije.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 02:43

muXmania je napisao/la:
Pozdrav

i ti sad pretjeruješ, možda je naš napad jači i to samo zbog Džeke ( ibišević i ostali truba ), Srbija ima jači vezni red, a o odbrani da ne pričam to je neuporedivo, i nemoj se provaljivati i porediti Vidića i Spahića dovoljno je vidjeti gdje ko igra i sve ti je jasno...
Ljudi su jednostavno juče imali loš dan i to je to, ništa još nije gotovo.
Sto su ovi cihu cihovci ko biva realni :roll: Sracku samo dobiti od tolike realnosti.
Cast izuzetcima naravno 8-)
Gdje igra.Gdje je to Vidic prije igrao.i ne mora znaciti da ce Spahic i ostati u tom klubu.Iako ih je on bukvalno iz nicega u Evropu gurnuo.
Sredina Pjanic jedan od najboljih mladih igraca svjeta.To i u Zimbambveu znaju.
Miske rekorder asistencija otkada je BL nastala.
Hoces jos.
idi vadi ambroziju i zaru iz tracnica da vam vlak se ne surva negdje.
Ovo je za tebe formula 1 staza.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jun 2010, 04:01

Izgleda ovi orlovi rano lete, al' nazad kuci :mrgreen:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 14 jun 2010, 05:15

Malo sam pogledao ove postove i............ Gledao sam utakmicu Srbije protiv Gane. Srbija je sila,stvarno! Pa mi se u dodavanjima ne naigramo lopte protiv Rijeke onako. Živim za dan kad će naša reprezentaija onako igrati. Srbija je bila bolja od Gane sa igračem manje. Onaj penal je nesretan slučaj milion posto. I sad kad nas neko poredi i njih.... Treba Papeta poslat u Francusku pod hitno a na klupu dovest Rajevca, on je nekad bio igrač Slobode. Treba čovjeku platit nek nas nas uvježba.
A đe da znam?!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 06:07

Raz_ba je napisao/la:Malo sam pogledao ove postove i............ Gledao sam utakmicu Srbije protiv Gane. Srbija je sila,stvarno! Pa mi se u dodavanjima ne naigramo lopte protiv Rijeke onako. Živim za dan kad će naša reprezentaija onako igrati. Srbija je bila bolja od Gane sa igračem manje. Onaj penal je nesretan slučaj milion posto. I sad kad nas neko poredi i njih.... Treba Papeta poslat u Francusku pod hitno a na klupu dovest Rajevca, on je nekad bio igrač Slobode. Treba čovjeku platit nek nas nas uvježba.
:lol: :mrgreen: :roll: :shock:
Ovaj je @raz.ba opasan po okolinu. :shock:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.