SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Strauss
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Strauss » 14 jun 2010, 07:47

Raz_ba je napisao/la:Malo sam pogledao ove postove i............ Gledao sam utakmicu Srbije protiv Gane. Srbija je sila,stvarno! Pa mi se u dodavanjima ne naigramo lopte protiv Rijeke onako. Živim za dan kad će naša reprezentaija onako igrati. Srbija je bila bolja od Gane sa igračem manje. Onaj penal je nesretan slučaj milion posto. I sad kad nas neko poredi i njih.... Treba Papeta poslat u Francusku pod hitno a na klupu dovest Rajevca, on je nekad bio igrač Slobode. Treba čovjeku platit nek nas nas uvježba.
Jesi siguran da si gledao tekmu Srbija-Gana. Da li je moguće da neko misli da je Srbija igrala dobro. Nemoguće...
Pa ljudi se nisu sastavili sa loptom, znači katastrofa od 1 do 90min, od odbrane do napada. Vidić ko isprepadan, preskaću ga lopte, onaj crnjo ka pretrčava ko amatera. Luković soldidan sve do onog idiotskog prekršaja. Kolarov i Ivanović bez ijednog jedinog prodora, ustvari imao je Ivanović onaj jedan. Tagoe polomio Kolarova, da nije bilo u nekoliko navrata solidnog Lukovića svašta bi moglo biti. Milijaš ko je to :roll: :lol: zar je igrao :roll:
Stanković loš do bola. Krasić bez ijednog uspješnog prodora, izgubio hejbet jabulanija :mrgreen:
Jovanović jedini koji je nešta pokušavao i donekle mu je i uspjevalo. Žigić = zahrđala bandera. Pantelić pa taj panj ne bih meni imao mjesta ni u Xerezu. Veze lik nema... Lazović kao Jovanović...
I sad se ja pitam da li smo mi gledali istu utakmicu, pa kad je ortodoksni majmnun Ćorsović rakao je igra Srbije katastrofalna đeš dalje...

E sa Ganom je već druga stvar. Ljudi su me oduševili kako pametno, mirno od noge do noge igraju. Ni sjena od one Gane sa Koševa, mada i razumljivo loš teren, mnogo manji motiv, nedotatak nekoliko igrača...
Samo da poprave realizaciju polukontri, kontri mogli bi daleko dogurati, toliko daleko da ni sanjali o tome nisu.

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 14 jun 2010, 08:23

iritiraju me iskompleksirani dangubi. kitu bi odrezali samo da njemci napraše srbiju 5 razlike. iako ne navijam za srbe volio bih da nabiju njemce samo da jako zapecne ove dušmane po balkanu.
nemoras navijat za njih, ali sta ti znaci se radovat tudjem neuspijehu, jbg.
o tome da je srpska obrana dobra nema sumnje. ivanovic, vidic, lukovic, subotic, kolarov, dragutinovic (ozljedjen). ivanovic i vidic su svjetska klasa, lukovic, dragutinovic, kolarov klasa ispod, a subotic perspektivan mladi igrac koji moze sigurno puno u buducnosti. mislim da je problem neuigranost.
cijela momcad srbije je jucer odigrala katastrofa. stvarno sam vise ocekivao od njih, a na kraju me poluamateri janezi razuvijere i potvrde da ih se s pravom naziva balkanski Brazil.

8-)

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 14 jun 2010, 08:25

Da se malo uključim u ovu glupu raspravu tko ima bolje igrače Srbija ili BiH, samo ću reći da ja neznam ni jednog igrača Sloveniji osim Handanovića ni gdje igra ni kako se zove pa opet jučer dobiše, puno važnija je uigranost ekipe a Srbi i BiH to nemaju trenutno
Audere est Facere

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jun 2010, 08:27

D1n0 je napisao/la:Srbija je predjenen

Krasic = OVARRATED!

Kako se zove ona djevojka iz RTS studio?
Marija Kilibarda
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 14 jun 2010, 08:37

marija je odlicna. nema sta.ali ako uzmemo da jutarnji rts vode strasne kokice nije ni cudo da se navecer nadje mala marija.
Sto se tice tekme, napisao sam da je vrlo vjerovatno da ce srbi kiksati protiv gane. ali ovo nije bio kiks ovo je bilo normalni ishod stanja na terenu. Ljudi se nisu mogli sastaviti sa loptom i zanimljivo igrali su bolje nakon sto je izasao onaj lazovic, kuzmanovic-ko god. napisao sam da ce tekma protiv njemacke biti strasna ali ne sa igrom koju su do sada pokazali
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 09:09

Deutschland über alles!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 14 jun 2010, 09:14

Njemacka mozda nece dobiti Srbiju ali i to nece pomoci Srbiji jer ce crni brazilci dobiti Australiju kojoj ce faliti najbolji igrac Cahil, i tu prica zavrsava oko ove grupe jer ce Njemacka u zadnjem kolu dati 5 komada Gani i te dvije ekipe idu dalje sa po 6 poena a Njemacka mozda bude imala i 7....

A smijesno je porediti Srbiju i BIH mada sve (bas sve) kada se sagleda, BIH bi sada dobila Srbiju bez problema, ako nista zbog mnogo vece motivacije..Igracki kadar je u globalu skoro podjednak, Srbija ima mozda za nijansu malo jaci tim zahvaljujuci Stankovicu, no buduci da je on u godinama, onda se bas moze govoriti o podjednakosti ovih ekipa, mada kao sto rekoh zbog vece motivacije BIH bi otresla Srbiju ko dijete zvecku..

I ne samo Srbiju nego i vise nego pola ovih ekipa sto su na SP....Smijesno zivota mi, ne mozemo doci na SP a pola ovih ekipa bi otresli ko slinu....
Zadnja izmjena: analiticar_, dana/u 14 jun 2010, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 09:16

analiticar_ je napisao/la:I ne samo Srbiju nego i vise nego pola ovih ekipa sto su na SP....Smijesno zivota mi, ne mozemo doci na SP a pola ovih ekipa bi otresli ko slinu....
Upravo to sam sinoć raspravljao sa ekipom, u toku prve utakmice Alžir-Slovenija. Ovo je smiješno, zaista, pa ove ekipe nemaju muda, niko ne smije da napadne, sve je nekako zategnutno, poprilično sam siguran da bi bili hit prvenstva.

Srbijanci se ukakili, a duplo su bolji od Gane, jeli moguće da to treneri ne vide.
Voli te tvoje Sarajevo.

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 14 jun 2010, 09:21

Srbi se ukakili, jesu, jer su svjesni da imaju los napad i svjesno su isli na remi da bi u zadnjem kolu rijesavali protiv Australije..No ****....Ne moze, kukavicluk im se odbio od glavu i neka je, drago mi je...Ne zbog relacije BIH-Srbija, ne to, nego sto ne volim taj kukavicki fudbal sa kalkulacijama...Eto im sad neka kalkulisu kako ce igrati sa Njemackom...Imam osjecaj da nece izgubiti, no sigurno ih sada glava boli kako da zaustave onaj napadcki stroj...A Pantelic i Zigic ne mogu ni na terminu da zabiju
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 14 jun 2010, 10:44

Nuke idi se kupaj, skoci sa mosta u rijeku, vidis da je vruuuuuuuuuceeeee,jaaaako...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 jun 2010, 10:54

Ova Njemačka je preuigrana.To su momci koji se poznaju još iz mlade repke.Sa kakvom lahkoćom su svršili na Australce to je za svaku čestitku.Naravno da će ljudi pričati kako je Australija slaba iako je ta ista repke nezasluženo ispala od kasnijeg prvaka na prošlom prvenstvu.Vrlo su smireni u odbrani, a sa dva zadnja kreativna veza koji se mogu prebaciti i u napad melju protivnika.Na kraju će se Njemci zahvaljivati Boatengu što je polomio Ballacka jer bi sa njim njemački kolibri bio znatno sporiji.Repka koja nema playa u svojoj ekipi nema šta da traži.To je upravo Srbija.SA dva netipična centarfora od koji je jedan pretrom , a drugi ni tamo ni ovamo više se i nije moglo.Mislim da je za Srbe prvenstvo završeno prije nego je i počelo i naravno za sve je sreća kriva.Što se Ghane tiče utakmicu su dobili na mišiće sasvim zasluženo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 14 jun 2010, 11:56

Mene cudi, da dje god procitam clanak na I-netu pise da je Gana nadigrala Srbiju, juce. Ja sam gledao utakmicu od 75 do 90 minute. Srbija mi je djelovala jako dobro postavljeno, fizicki spremno i sa 10 igraca. Ja dok sam gledao, Srbija je imala barem 1 sto postotnu sansu dje je igrac Srbije pucao pravac na golmana a imali su jos 3 vrlo dobre sanse, dje je i Vidic mogao i morao vise uraditi plus 2 suta iz daljine.

Tako da mi nije jasno u cemu je fazon, mozda je neko od vas gledao cjelu utakmicu, pa mi moze pojasniti kako je Gana igrala u ostalih 75 minuta, jeli stvarno nadigrala Srbiju? Interesuje me bas dali je istina da su ih nadigrali ili je opet nasa Bosanska realnost u pitanju? Nevolim bas kada smo nerealni mozda iz pakosti, to nije dobra navika, a posjeduju tu istu naviku i nasi susjedi.

Jer po onome sto sam ja juce pri kraju utakmice vidio, Srbija je nadigrala Gance, ljudi nisu imali u 15. minuta nijedan pravi napad, osim sto su dobili penal iz akcije koja je bila vise slucajna nego planirana.

Neznam?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 14 jun 2010, 11:57

Nadam se da je nakon prvih utakmica ove grupe jasnije kakav kvalitet ima naša reprezentacija. Gana i Njemačka su bili naši protivnici u prijateljskim utakmicama i tek kad se vidi kakve su zapravo te ekipe a mi poluspremni (pogotovo protiv Njemačke) onda možemo biti prezadovoljni kako smo nastupili u ove dvije utakmice.

Što reče Virtu, da smo otišli dole bili bismo hit. A ako neko kaže, što je čest slučaj, da bismo bili dole da smo pravi, neka samo pogleda našu kvalifikacijsku grupu i protivnika u baražu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 12:14

@Geronimo, pa naravno da sam uzivao u najboljoj utakmici i najljepsem fudbalu od pocetka ovog SP. Ali ovo protiv Australije jos ne izaziva onaj feeling. Protiv Srbije fino vani i public viewing. :D

Virtu4l-e, care. To je pocetak one stare himne, dakle strofe iste pjesme (Deutschlandlied) koja se vise ne smije u cijelini pjevati. :D Ali vjeruj mi, ima dovoljno ljudi u Njemackoj koji to neznaju, pa i prominentnih koji su tako pred kamerama zapjevali himnu jer nisu bolje znali. Dakle: who cares?

Sto se tice nadigravanja Srbije nad Ganom, toga sigurno nije bilo. Mozda u zadnjih 10-15 minuta igre, kad je Ghanski golman sjajno branio, ostatak utakmice su se Srbi samo vukli po terenu i tu i tamo dosta nespretno/prljavo zaustavljali opasne prodore Ganaca vec u blizini centra. Gana ih mozda nije nadigrala, ali su imali recimo 60%, a ovi 40% od igre, sa tim da ova ocjena laska Srbiji. Gana je pri kraju mogla zabiti jos jedan gol, ali nisu bili dovoljno cool.

Kako sam shvatio Antic se zalio na sudiju, i daje njemu jedan dio krivice za poraz. Velika greska, jer ako nije vidio sta je njegova ekipa pruzila u toj utakmici i ako ne promjeni drasticno igru i pristup istoj pred utakmicu sa Njemackom rezultat utakmice ce biti jasan kao dan. Nijemcima je dovoljno pogledati ovu zadnju utakmicu, analizirat ce to i utusiti prodore Srbije, dok ce ih samljeti naprijed. Jucer su Nijemci ispustali veoma luksuzne dobre, pa 100% sanse. Mislim da ce pokusati to da poprave, dakle bit ce jos ubitacniji, pozadi moraju jos malo vise stabiliteta unijeti. Australija nije neko mjerilo, ali nije ni kanta za nabijanje. Mora se priznati, pa i oni koji ne vole Elf, da je ono jucer bio divan i efektivan fudbal.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 14 jun 2010, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 12:16

@Principatus

Ma nije to bitno, bitno je da je zahebancija, ali ovi lovci, love li love. Od gluposti i zezancije, prave drame i skreće se sa teme.
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 14 jun 2010, 12:17

Virtu4l je napisao/la:@Principatus

Ma nije to bitno, bitno je da je zahebancija, ali ovi lovci, love li love. Od gluposti i zezancije, prave drame i skreće se sa teme.
Džečeš bolan ono pjevat :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 12:17

Ma to jo ona iz skole, kad ucitelj stoji na tabli, pa:"Ucitelju fali vam tacka na i."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 12:22

El_7 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ma to jo ona iz skole, kad ucitelj stoji na tabli, pa:"Ucitelju fali vam tacka na i."
Ucitelj stoji na tabli :lol: :lol:
Haha Kralju! Pa kako mi naskoci. Example par excellance. :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 jun 2010, 12:25

Ja sam potpuno ravnodushan izgubila il pobjedila Srbija. Al shvati da svaka pobjeda Srbije donosi neprijatnosti povratnicima u RS i tu trazi razlog zbog cega se raja raduje kad Srbija izgubi
nema potpisa

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 jun 2010, 12:33

Admir_Sa je napisao/la: Ja sam potpuno ravnodushan izgubila il pobjedila Srbija.
I ja sam.... :|

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.