Prvo, da uputim ozbiljnu kritiku adminu ovog foruma. SempferFi u svojim postovima kriticare bilo cega naziva rijecima gamad, a on ne reaguje. Potpuno neozbiljno, i mislim da bi i na mnogo neozbiljnijim forumima ove nase drzave takvi likovi vec odavno dobili ban.!!!
E sad. mjesta za kritike ima, i ja kao kriticar( uvijek cu biti, jer hocu uvijek vise, pogotovo kad znam da ima prostora za to) i hocu da se osvrnem na par stvari, vezano za Njemacku i tako to.
Prva stvar, hocu da dam podrsku onom navijacu koji je dao primjedbu na nacionalni sastav BiH. Potpuno opravdano prijatelju, i ja kao bosnjak se potpuno slazem. Nekim igracima se morala dati prilika, jer ovi neki koje Pape forsira, su daleko od bilo koje sigurne pozicije u timu. Rahimic, Muratovic, Ibisevic( pa necemo mu valjda davati sto godina sansu zbog jedne uspjesne polusezone) i jos neki...
Za Misimovica necu da trosim rijeci i tu se potpuno slazem. Jeste, da je bezvoljan, ali Miske je zlata vrijedan igrac, ali Miske zahtjeva BRZOG IGRACA. To je ono sto Papetu, a i vama svima izgleda treba naslikati. Istina da ga trenutno nemamo, ali MORAMO ga stvoriti, pa makar godinu dana gubili i po 5:0, ali bez takvog igraca, ljudi, nama srece nema. Takav fudbal se danas igra. Ekipa koja u isto vrijeme igra sa tipom igraca sa kojim mi igramo, nece i ne moze imati rezultate. E sad kad se svi pozivate na Njemacku i njenu sjajnu igru od sinoc, zapitate li se slucajno, zasto je ta Njemacka toliko jaka??? Zasto je odigrala extra i zasto je ubojita???
Pa zato sto je u protekle dvije godine afirmisala 2 takva extra igraca, i to, kakve li ironije, jednog turcina Ozila i bosanca Marina. Naravno, pored Podolskog Poljaka kojeg su vec imali napravljenog. Zamisljam samo Njemacku kad bi jos pored njih imala Misketa, koji bi ih hranio loptama svih 90 minuta. Pored silnih njemackih igraca, oni zavise od poljaka i turcina. Jer su to igraci bez kojih se MODERAN fudbal ne moze igrati, sve da u ekipi ima 11 Dzeka i 11 Ibisevica...U Engleskoj je jedan Lenon zakazao protiv Amerike, i sta se dogodilo???? Ono sto se dogodilo...Djaba ti Lampardi, Gerardi i ostali, kad nemas igraca koji "leti" u prazan prostor i ceka njihovu loptu.
Ovu ekipu koju je Pape izabrao, izabrala bi i moja nana rahmetli, ali i ona bi se upitala, a sta cemo sutra? E sutra cemo ljudi moji, kad uvidimo da nam Rahimic, Muratovic ne mogu hodati po terenu, klepcati usima i kukati po forumu, zasto neki nasi mladji igraci igraju za tudje selekcije....Zasto Sunjic igra za Hrvatsku, zasto Bilbija igra za Srbiju ili slicno....
Cekati da se odnekle pojavi brz i prodoran igrac, i da se negdje sam probije i zavrsi, da ga neka druga zemlja zavrsi i da ga ostavi nama, moze biti samo nasa bosanska ideja. A Pape nek i dalje pusta komentare tipa za Stilica..."Kad se proda iz Poljske u Njemacku i tamo se probije, racunat cu na njega!!!"..To je nas trener...
@harishp
Tebe cijeni iako se mimoilazimo u vecini slucajeva. Ali zasto se ne upitas zasto je taj Vladavic ispao iz prvog tima? Kome je cilj u Salzburgu da ga gura? Jbg druze, taj Vladavic je probijao Spance, i to je nepobitna cinjenica, izvoli pa pogledaj snimak iz Spanije. Znaci da MOZE to da uradi, da je u stanju. Mozda ne moze trenutno, ali potrebno ga je vratiti, i mozda mu i pomoci da se vrati na taj nivo.