FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoposmatram
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoposmatram » 25 apr 2016, 18:03

Juce je bio dobar dan, znam jer mi je danas samo Zeljo u glavi. Uvijek bude kombinacija sikiracija, Zeljo i nesto trece. Danas samo Zeljo i osjecaj kao da sam dobio poklon za rodjendan kojem sam se nadao.

Moram se zahvaliti tu i tamo. Hvala onom ko god je doveo ove nove momke u klub. Hvala i onom ko je vratio Bekrica i Stanica. Obadvojica su prosli svoj vrhunac, ali brate nebi ih mjenjao ni za jednog igraca premijer lige. Hvala klubu sto nepanici, tako da strucni stab ima potreban mir da radi.

Sto se tice utakmice moram reci da sam alergican na sudije, igrace i navijace premijer lige. Ono valjanje broja 19 na samom pocetku utakmice, rekao bi covjek nece nikad vise prohodati, a izadje lik iz igre kao zadnja izmjena svoje ekipe. Sudija je bio katastrofa, ali moram mu priznati da svojim greskama nije imao uticaj na krajnji rezultat. Sa stadiona samo cujes psovke na matere na zive na mrtve na sestru. Ko ce normalan otici sa djecom na stadion.

Samo neki od dokaza koja je **** postao vijeciti derbi. Prvih 20 minuta nije se igralo uopste. Vise je sudija pricao sa igracima, nego sto je lopta se kotrljala. Ako ce vjeciti derbi ikada postati gledljiva utakmica za bilo koga drugog osim navijaca klubova, mora se stati u kraj sa seljaklukom na terenu.

Potez utakmice Mulalic
Izmjena S. Stevanovica. Rustemovic namjerno ide da izprovocira Stevanovica i uspjeva iznuditi zuti karton. Mulalic odma svjestan da je to zbog Duljevica (jedino i glavno oruzje FKS) pravi izmjenu koja neoslabljuje 1. postavu. Memija na desni bek, Thiago na lijevo krilo. :clap:

Poznavajuci Mulalica sigurno je presicom se vratio na nulu.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 apr 2016, 18:51

Ne bih ja ovu pobjedu prepisao Mulalicu i da je uradio nešto specijalno. Napravio je tu logičnu izmjenu koju bi svaki trener uradio. Ovu utakmicu su iznijeli igrači prvenstveno. Prije svega slažem se i s činjenicom da kad je poraz to se prepiše treneru, a kad je pobjeda igraćima. Međutim, treba biti realan da je postavio istu taktiku kako igra cijelu polusezonu. Osim one u Tuzli. Igrači su jučer bili na svakoj lopti, igrali su jako, zabili smo gol u pravo vrijeme. I to je to. Naravno zasluge idu Edisu ali po mom mišljenju igračima veće. Zahirovic pokazao da je igračima. Stevanovic isto tako. Bekric trčao kao konj, najmanje 10 faulova bilo na njemu. Memija ne može igrati beka jer je u defanzivni igrač manje. Kjosevski se mora malo dohavizati, opustio se previše. Ostalo sve standardno dobro, samo bi Bogija pohvalio na odličnoj partiji.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 25 apr 2016, 19:01

Iako nisam ljubitelj lika i djela Edisa Mulalica i "glavni" sam pljuvac ovdje, moramo se priznati nekoliko sjajnih poteza na derbiju, pogotovo onaj sa izmjenom Stevanovica. Velika pobjeda za koju je najzasluzniji trener, kao sto je i najodgovorniji za bruku sa Slobodom. I pored svega i dalje sam misljenja da nama treba bolji i iskusniji trener.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 apr 2016, 19:53

Vidite da smo angozovali motivatora. Kao sto rekoh igrači su odradili ono sto trebaju i oni su odlučili ovaj derbi.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 25 apr 2016, 20:20

samoplavi je napisao/la:Iako nisam ljubitelj lika i djela Edisa Mulalica i "glavni" sam pljuvac ovdje, moramo se priznati nekoliko sjajnih poteza na derbiju, pogotovo onaj sa izmjenom Stevanovica. Velika pobjeda za koju je najzasluzniji trener, kao sto je i najodgovorniji za bruku sa Slobodom. I pored svega i dalje sam misljenja da nama treba bolji i iskusniji trener.
Uz duzno postovanje, ali izmjena koju je napravio bi napravio svaki trener na svijetu. Spasio igraca od crvenog kartona. Sama uprava je angazovanjem ovog motivatora i oglasavanjem u vezi ovoga rekla da je ipak to presudilo.

Moje misljenje je da je Edis najbolji trener na svijetu kada se igra protiv Sarajeva, jer trazi borbu i motivise igrace i to je to, to je dovoljno da dobijes derbi, ako cemo preciznije da ga ne izgubis. Mi smo ga dobili jer smo imali malu dozu srece i to je to.

I dalje mislim da Edis nije trener za Zelje, ali da treba biti dio strucnog staba.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

klej1
Kontakt:

Post Postao/la klej1 » 25 apr 2016, 21:29

jestamaji je napisao/la:nismo mi bili lošiji, to je naša igra ove godine, igra koja donosi rezultate! pitari su smotani, sami su krivi

naravno, stativa je bila ofsajd:
slika
a apropo pitarske smotanosti, nakon prečke, svi se hvataju za vušugla umjesto da gledaju gdje je lopta
slika

nek je nama ovakvih pitara, fino je ovo skroz :mrgreen:
ako se ne varam, radi se o ofsajdu i kod ove druge situacije, ubacivanja glavom? hajmo reci da benko, mozda, i nije u ofsajdu, ali radovac, itekako, jeste i utice na igru ometajuci golmana.

Javster
Kontakt:

Post Postao/la Javster » 25 apr 2016, 21:49

Raja ima li neko da prodaje ovaj zuti dres sa slike? Zelim da ga dodam u kolekciju :D

slika

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 apr 2016, 00:21

Ne znam zasto ali mene nakon jucerasnje pobjede sve manje strah Zrinjskom. Vidjet cete da cemo ih dobiti bez problema. Mene oni ne imresioniraju osim sto su cvrsti i odgovorni. Mesanovic u napadu nula, Zakaric tek malo uhvatio formu, onaj s lavora da je valjao ne bi tamo igrao. Dobijamo sto posto.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 26 apr 2016, 00:47

Ko ce nam sudit :urnebes: :urnebes:

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 26 apr 2016, 02:36

klej1 je napisao/la:
ako se ne varam, radi se o ofsajdu i kod ove druge situacije, ubacivanja glavom? hajmo reci da benko, mozda, i nije u ofsajdu, ali radovac, itekako, jeste i utice na igru ometajuci golmana.
a igrac u golu?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 26 apr 2016, 08:34

Javster je napisao/la:Raja ima li neko da prodaje ovaj zuti dres sa slike? Zelim da ga dodam u kolekciju :D

slika

bio je frajer na ebay-u koji ih je prodavao najmanje par mjeseci u toku prošle godine. u fan shopu su ih imali smao kratko. teško ćeš to naći, posebno jer je to bila garnitura u kojoj smo odigrali svega par tekmi. možda neko nekad stavi koji na pik ili opet na ebay, ali šanse su male :wave:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 26 apr 2016, 10:06

theKuPuS je napisao/la:
klej1 je napisao/la:
a igrac u golu?
Pa igrac u golu nije u terenu ocigledno, vec van njega
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 apr 2016, 10:31

jestamaji je napisao/la:
Javster je napisao/la:Raja ima li neko da prodaje ovaj zuti dres sa slike? Zelim da ga dodam u kolekciju :D

slika

bio je frajer na ebay-u koji ih je prodavao najmanje par mjeseci u toku prošle godine. u fan shopu su ih imali smao kratko. teško ćeš to naći, posebno jer je to bila garnitura u kojoj smo odigrali svega par tekmi. možda neko nekad stavi koji na pik ili opet na ebay, ali šanse su male :wave:
Jao ovi zuti dresovi su nevjerovatni. Zeljo i zuto :). Al simpaticni su i sigurno je da su vrijedni za kolekciju posto ih nema mnogo.

klej1
Kontakt:

Post Postao/la klej1 » 26 apr 2016, 11:02

theKuPuS je napisao/la:
klej1 je napisao/la:
a igrac u golu?
taj igrac je van terena, odnosno, van igre.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 26 apr 2016, 11:30

Kako Željo može do Evrope ? Koji moramo biti na tabeli ?

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 26 apr 2016, 11:37

juveboy je napisao/la:Kako Željo može do Evrope ? Koji moramo biti na tabeli ?
Ako Sloboda uzme kup 4.ti, ako uzme Radnik kup onda 3. :)

mirza_it
Kontakt:

Post Postao/la mirza_it » 26 apr 2016, 12:02

Uglješa Radinović veznjaka Borca u Zelji imal istine u ovom.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseeMourinho » 26 apr 2016, 12:46

mirza_it je napisao/la:Uglješa Radinović veznjaka Borca u Zelji imal istine u ovom.
U kontaktu su koliko znam zelja je bio na polusezoni ali trebalo borcu platiti sad mu ugovor ističe, ako ne izradi i ne ode za parama van BiH u zelju ce, možda je i kakav predugovor potpisao sve je moguce ;)

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 26 apr 2016, 15:43

mirza_it je napisao/la:Uglješa Radinović veznjaka Borca u Zelji imal istine u ovom.
Zavrseno jos prije utakmice sa Travnikom

mirza_it
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la mirza_it » 26 apr 2016, 17:33

JoseeMourinho je napisao/la:
U kontaktu su koliko znam zelja je bio na polusezoni ali trebalo borcu platiti sad mu ugovor ističe, ako ne izradi i ne ode za parama van BiH u zelju ce, možda je i kakav predugovor potpisao sve je moguce ;)
:thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.