NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 27 apr 2016, 23:50

LeSa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
LeSa je napisao/la:Tako je Filip.
Sreća pa si jedan od rijetkih koji tako misli.

a mora neko i tako razmisljati,zamisli da svi misle kao ti???

Ma moje i tvoje mišljenje je nebitno.
Ako jedan od najboljih šutera u istoriji lige kaže to što kaže za Dražena, ( i to on kaže NAJBOLJI ), iako ja i dalje tvrdim da je jedan od najboljih a ne najbolji, onda nema šta više da se doda.
Poštujem svačije mišljenje, ali kad si rek'o jedan među 10-15 najbolji, onda te više ne čitam ozbiljno za ovu temu jer svi (malo stariji) znamo ko je bio Dražen u tih nekoliko sezona, o kakvom se šuteru radilo kako u Europi tako i kasnije u NBA-u.

jbg,to je moje mišljenje,jer nba postoji prilično dugo da bi petrović bio medju 2-3 najbolja šutera ikad sa samo dvije kvalitetne,ne neke vanserijske šuterske sezone

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 27 apr 2016, 23:51

JoseeMourinho je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Današnja Oklahoma je talentom jača od svih ekipa iz 90ih osim Bullsa. Trenutno su 4. ekipa lige u najboljem slučaju.
talentom danas 4 ekipa lige u najboljem slucaju??
Po meni nisu puno bolji od toga,2 igraca u prvoj postavi totalno beskorisni u napadu,komplet klupa ne zna igrat odbranu..meni se ova Oklahoma nikako ne svidja,imaju dva superstara i to je to,nesto kao Jazz u svoje vrijeme,jednostavno nije dovoljno za titulu..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 apr 2016, 23:53

LeSa je napisao/la:
Liga je postala tricaška pa je sasvim logično da igrači popravljaju taj segment u svojoj igri.
Većina ostalih segemenata košarkaške igre teško može u istu rečenicu sa 90-im.
Suterski, takticki i analiticki je danasnja NBA podosta ispred one iz 90ih. Samo pogledaj koliko su danas slozeniji odbrambeni i napadacki timski koncepti vecine ekipa nego prije. Po slozenosti igre, samo Jordanovi Bullsi sa trokutom u napadu i Jordanom, Pippenom i Rodmanom te odbrana Payton-Kemp Sonicsa je u rangu s ovim sto danas igraju npr Warriorsi i Spursi. Po cistom talentu liga je danas losija nego 90ih ali je zato puno "pametnija" sa punovise specijaliziranih igraca. Jedino gdje danasnja NBA odskace podosta od NBA iz 90ih gled talenta je playmakerska pozicija.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 apr 2016, 23:55

Lose slozena ekipa sa dva vanserijska igraca.. Ovdje je trebalo moljakati veterane da potpisuju ugovore i ganjaju titulu, a oni umjesto toga su nabacali nekih igraca sa slabim PO iskustvom..

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 27 apr 2016, 23:57

Epidaurus je napisao/la:
LeSa je napisao/la:
Liga je postala tricaška pa je sasvim logično da igrači popravljaju taj segment u svojoj igri.
Većina ostalih segemenata košarkaške igre teško može u istu rečenicu sa 90-im.
Suterski, takticki i analiticki je danasnja NBA podosta ispred one iz 90ih. Samo pogledaj koliko su danas slozeniji odbrambeni i napadacki timski koncepti vecine ekipa nego prije. Po slozenosti igre, samo Jordanovi Bullsi sa trokutom u napadu i Jordanom, Pippenom i Rodmanom te odbrana Payton-Kemp Sonicsa je u rangu s ovim sto danas igraju npr Warriorsi i Spursi. Po cistom talentu liga je danas losija nego 90ih ali je zato puno "pametnija" sa punovise specijaliziranih igraca. Jedino gdje danasnja NBA odskace podosta od NBA iz 90ih gled talenta je playmakerska pozicija.
Samo kvantitetom,kvalitetom su Stokton,Magic i Isiah sigurno jednaki sa top plejevima danasnjice
Slatina Bog i batina

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 00:04

Slatinash_7 je napisao/la: Samo kvantitetom,kvalitetom su Stokton,Magic i Isiah sigurno jednaki sa top plejevima danasnjice
Magic i Zeke su svoje najbolje partije odigrali u 80-im tako da njih dvojicu ne ubrajam u 90e. Meni su Russ, Steph i Paul individualno bolji od Stocktona i ostatka playeva 90ih. Bar gledajuci njihove primeove al od Stocktona veci igraci nisu. Da ne spominjem koliko jos dns ima all star playeva ili granicnih AS playeva (Lillard, Wall, Lowry, IT, Kyrie, Kemba itd).

Takodjer, zaboravio sam i na SF poziciju. Danas je ta pozicija sa LeBronom, Durantom, Kawhijem, Georgeom pa i Melom definitivno dosta jaca nego 90ih.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 apr 2016, 00:25

Gledajuci Stocktona i Nasha ovaj sport samo mozes voljeti jos vise. Stvar je ukusa, ljepota i elegancija u ovom sportu su meni uvijek ispred fizike i atletike.

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 28 apr 2016, 00:43

Slažem se muamerc.
Nadam se da se ovi mlađi neće naljutiti što ću ovo reći i nemojte me molim vas pogrešno shvatiti.
Ali ne bih o devedesetim da detaljišem sa nekim ko je taj period u NBA-u pratio samo preko yt naravno (ne njihovom krivicom).
Ne želim da umanjim ovim ničije znanje o NBA-u općenito ali evo sad stavljam sebe u diskusiju sa nekim ko je uživao u vrijeme Birda i Magica u njihovom prime-u, i nema šta ja tu da diskutujem i pravim se pametan.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 28 apr 2016, 03:08

Ja fkt imam osjećaj da smo @Epi, ja i još poneki odavde pogledali isto minuta košarke ako ne i više iz 90ih kao vi koji ste tada bili živi. Rat, prenosa je manje bilo, internet je falio... Npr. godišnje barem jednom pogledam Bird vs Nique okršaj u game 7, al doduše to je iz 80ih.

@muamerc je odličnu drugu rečenicu napisao, prva i nije toliko. Meni su Manu, Bron, Jesus, AI i Parker ljudi zbog kojih sam zavolio ovaj sport. Sve je stvar ukusa. Slična stvar je kad mi se pokušava nametnuti da košarka Dubsa mora biti svima lijepa, a mene smara.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 28 apr 2016, 03:22

Kawhi je napisao/la:Ja fkt imam osjećaj da smo @Epi, ja i još poneki odavde pogledali isto minuta košarke ako ne i više iz 90ih kao vi koji ste tada bili živi.
I šta čovjek da ti kaže na ovo.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 apr 2016, 08:44

Epidaurus je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la: Samo kvantitetom,kvalitetom su Stokton,Magic i Isiah sigurno jednaki sa top plejevima danasnjice
Magic i Zeke su svoje najbolje partije odigrali u 80-im tako da njih dvojicu ne ubrajam u 90e. Meni su Russ, Steph i Paul individualno bolji od Stocktona i ostatka playeva 90ih. Bar gledajuci njihove primeove al od Stocktona veci igraci nisu. Da ne spominjem koliko jos dns ima all star playeva ili granicnih AS playeva (Lillard, Wall, Lowry, IT, Kyrie, Kemba itd).

Takodjer, zaboravio sam i na SF poziciju. Danas je ta pozicija sa LeBronom, Durantom, Kawhijem, Georgeom pa i Melom definitivno dosta jaca nego 90ih.
Kako ovdje griješiš brate slatki. Plejevi 90ih su bili mnogo raznovrsni u svim segmentima igre. Eto kažeš bolji Plejevi danas, pa imaš 3 pleja koji dominiraju i za koje znaš da spadaju u sami vrh ikad. Ali reci da su cjelokupno danas bolji plej evi ne mogu se složiti. Shvatam tvoje godine i cijenim tvoje mišljenje o današnjoj košarci, ali nisi kompetentan da pričaš o plejevima iz 90ih jer ih nisi gledao, isto kao i ja o ovim prije 90ih koje nisam gledao. Brate igrači kao kao Penny i Tim Hardaway, Payton, Stockton, Kidd (5/6 sezona), Blaylock, Kévin Johnson, Van Exel itd... su sve igrači koji su tada harali i bolji su od svih ostalih koje si nabrojao posle ove gore trojice. Ovo su igrači iz glave, sigurno sam zaboravio nekog. Kad bi pravio listu između nabrojanih tvojih i mojih, siguran sam da bi u top 10 bilo 7 mojih i 3 tvoja.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

zuhado
Kontakt:

Post Postao/la zuhado » 28 apr 2016, 09:11

Epidaurus je napisao/la:

Ne mogu biti bolji od Stocktona, jedino Steph mozda, ali njemu fali kontinuitet. I pozicija sf danas nije jaca, nego je jednaka kao 90ih. Ipak jedan Pipen je osvojio vise scudetta nego svi oni zajedno nabrojani.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 apr 2016, 09:29

Ma tesko je uporediti dva perioda kojih dijeli 20 godina kosarke. To je jedna, dvije generacije igraca i za to vrijeme se svasta promjeni. Meni licno fali ta kosarka devedesetih, pogotovo rivalstava radi. Prvo individualnih pa timskih. Prije tekme znas da ce Alonzo, Ewing, Rodman, Ostertag, Barkley napraviti hrkljus. Pa onda serije, kombinacije Chicago, Miami, NYK i Indiana uvijek su donosile velike okrsaje i duele, bude svega u tim tekmama. Danas mozda i ima spremnijih, kompletnijih ili kako se vec to gleda ali nikad ne bih zamjenio tadasnju neku seriju ili tekmu ili majstorluk igraca za neku sadasnju. Evo uzmimo Barkleya, on nije osvojio prsten i nema to, ne spominje se u nasim pricama, ali ko ga je gledao uzivo na TV mogao je samo da uziva. Bjezi, vratiste me u proslost...

zuhado
Kontakt:

Post Postao/la zuhado » 28 apr 2016, 09:40

Pa Charles je bio slabija verzija Jamesa.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 apr 2016, 09:47

zuhado je napisao/la:Pa Charles je bio slabija verzija Jamesa.
Nisam rekao da je bolji vec koga vise volim gledati. I Sloanova Utah iz 2006 nije bila bog zna kakav tim ali meni je bila uzivancija gledati ih kao i svaki Sloanov i Popov tim.

zuhado
Kontakt:

Post Postao/la zuhado » 28 apr 2016, 09:48

muamerc je napisao/la:
zuhado je napisao/la:Pa Charles je bio slabija verzija Jamesa.
Nisam rekao da je bolji vec koga vise volim gledati. I Sloanova Utah iz 2006 nije bila bog zna kakav tim ali meni je bila uzivancija gledati ih kao i svaki Sloanov i Popov tim.
Pa bas tako, onda se slazemo. Jedino sto James ima osvojen scudetto.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 28 apr 2016, 09:54

Slažem se sa T-Mac-om , ovdje je fama nad pozicijama pg , Rose do povrede , Westbrook , Lowry pa i Tony Parker i Irving , sve su to vise scorer mashine da ne govorim o hibridima R. Jacksonu , IT4, Bladsoe.... Imamo sada i Curry-a koji se vodi kao play, ali danasnja moderna kosarka je u sustini da je D.Green prvi kreaotor ekipe a Curry sekunarni , ali zbog nevjerovatnog suta i odlicnog handlinga....
Pravi playmakeri zadnjih 10 g. su CP3, Nash, Rondo (steta za sut), D.Williams ( Utah)

Ali sto rece T-MAc : Stockton , Payton, Kidd, K.Johnson, S.Cassel, Tim i Penny Hardaway, ....

Sto se tice SF , to jeste dominacija danas u odnosu na '90 te gdje je bio S. Pippen, G.Rice, G.Hill, C.Mullin, J. Mashburn, T.Kukoć, G.Robinson,....

Ipak : Lebron, Carmelo, Durant, George , Pirce,... su svi franshizni igraci

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 11:49

zuhado je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Ne mogu biti bolji od Stocktona, jedino Steph mozda, ali njemu fali kontinuitet. I pozicija sf danas nije jaca, nego je jednaka kao 90ih. Ipak jedan Pipen je osvojio vise scudetta nego svi oni zajedno nabrojani.
Cega ba nije SF bolja ? Pa taj Pippen se s Bronom jednim poredit ne moze. Osvojio je i Robert Horry vise "scudetta" od Pippena pa niko nece rec da je bolji :facepalm:

Igre iz primea trojca Westbrook, Steph, Paul su meni bolje od igara Stocktona. Jos bi iz tih 90ih u Sotcktonov rang stavio i Paytona. Penny je SBB KBB igrac, on je cudo mogao bit al povrede su ucinile svoje nazalost.

@TMac

Ti sto si nabrojao jesu bolji od vecine danasnjih al danas skoro u svakoj ekipi imas granicnog AS ili cistog AS playa. Ima jednostavno vise kvalitetnih playeva. Steph, Russ, Paul, Lowry, Thomas, Irving, Wall, Bledsoe, Teague, Lillard, Parker, Jackson, Knight, Parker, Kemba, Dragic, Rose do povrede, Rondo, Deron (njih dvojica prije nekih 4-5 god, ipak i to smatramo danasnjom erom NBA), Holiday itd. Svi su oni ili AS ili granicni AS igraci. Sigurno da niko osim ove prve trojice nije bolji od Kidda, Pennyja, Stocktona, Paytona, Kevina Johnsona i slicnih al imas danas bas bruku kvalitetnih playeva koji mogu nosit pnr napade.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 apr 2016, 12:27

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:to će kad ga novinari pitaju reći vjerovatno i za currya,thompsona,boga pitaj koga sve ne,to oni iz kurtoazije kazu,osobito zato sto je petrovic mrtav
e filipe, malo si se zaebao... nije pitanje bilo "sta mislis o drazenu petrovicu?", pa da ga ovaj kiti epitetima jer je drazen mrtav...

pitanje je bilo veoma jasno: "ko je najbolji suter svih vremena?", a miller je rekao "drazen".

nije rekao ni "ja", ni "allen", ni "nowitzki", ni "maravich", ni "korver", ni "curry" (koji je i tada sutirao nevjerovatno!), vec "drazen"

ok,poštujem to što je rekao,ali i pippen je rekao da je james mozda bolji igrač od jordana,tako da i to treba popštivati
e vidis, pippen nije nikad to rekao, on je rekao kako lebron moze postati bolji od jordana ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 apr 2016, 12:33

Epidaurus je napisao/la:

Kako ce Paul biti bolji od Stoktona molim te,covjek je all time greatest u dvije kategorije i to asistencije nece niko nikad stici a vjerovatno ni ukradene.Pazi ovaj podatak:His 9,849 assists in the 1990s alone would put him 4th all-time and he was 27 years old when the decade started and had been in the NBA 5 years already. Stockton was a nine time all-star in the 1990s, twice made the all-NBA team, and was on the all defensive team four times.Znaci definicija playmakera za kakvog se danas Paul smatra..Gary Payton,Jason Kidd,Tim i Penny Hardaway,mislim da su talentom ipak iznad ovih granicnih all starova koje si ti nabrojao,puno blize Westbrooku nego njima npr..Bilo je tu jos igraca koji su odigrali 4 sezone u devedesetim,Iverson od pocetka imao prejaku karijeru..SF pozicija daleko najjaca sada,atletikom pogotovo ali i skillom jer se to trazi,sve vise igraca moraju znati igrati u oba pravca,sutirati odlicno trojke,igrati i cetvorku po potrebi,skillom su sad puno ispred igraca devedesetih,dok je sa plejevima drugacija situacija,danas su to skoreri ili kako to neko voli nazvati combo guard..
Slatina Bog i batina

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.