u playoffu ti u jednoj prejakoj ekipi starta "kamena s ramena" 3/4, toliko o tome da ne trpi, da ne spominjem farieda i slicne nosoroge koji odu klanjati ako pogode sut dalje od 3 metra od kosaEpidaurus je napisao/la:Kakovog sad DeAndrea spominjes Bog te
Govorim o covjeku koji je igrao pozicije 3/4, visinom 3 al brzinom 4. Danasnji NBA ne trpi cetvorke i trojke bez suta.
lowry, it, kemba ne bi mogli ni u jednoj ekip u playoffu iz '90 ni peskirima mahati, uozbilji se malo... to sto ti nisi gledao nijednog playa iz '90 ne znaci da su bili levati... pa iverson je produkt '90ih recimo, da ne spominjem oba hardawaya, kidda, stocktona...Epidaurus je napisao/la:Magic i Zeke su svoje najbolje partije odigrali u 80-im tako da njih dvojicu ne ubrajam u 90e. Meni su Russ, Steph i Paul individualno bolji od Stocktona i ostatka playeva 90ih. Bar gledajuci njihove primeove al od Stocktona veci igraci nisu. Da ne spominjem koliko jos dns ima all star playeva ili granicnih AS playeva (Lillard, Wall, Lowry, IT, Kyrie, Kemba itd).
Takodjer, zaboravio sam i na SF poziciju. Danas je ta pozicija sa LeBronom, Durantom, Kawhijem, Georgeom pa i Melom definitivno dosta jaca nego 90ih.
jedina pozicija gdje usu sada bolji igraci u odnosu na '90 je SF... jedina.
da, zapad je bio bas slab pa je zato akeem samo 2 puta dosao do finalaKawhi je napisao/la:Današnja Oklahoma je talentom jača od svih ekipa iz 90ih osim Bullsa. Trenutno su 4. ekipa lige u najboljem slučaju.
Zapad je nekad bio današnji istok i Akeem u nekoj ulozi Brona danas.
bas naprotiv, dubsi ne bi mogli kosa zabiti kada bi se dozvolio sam hand-checking nad curryjem... pogubio bi se jadnicak... spursi bi bili jakiKawhi je napisao/la:Plus, ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da su pravila odbrane ista ko i prije. Ovim Dubsima i Spursima niko koša ne bi mogao zabiti.
nije bilo zbog mode vec zbog cinjenice da su '90 era sa ubjedljivo najboljim centrima, tj.brojem superstara na centru i PF pozicijiKawhi je napisao/la:Jedino što ide na stranu nekad je to što su visoki igrači imali jaču igru leđima i više je ekipa igralo preko toga, ali i tada je to zbog mode bilo, kao što je danas moda da se igra s više trica i brže. Doduše, Spursi sada pomalo vraćaju sporiju igru sa postom Kawhija i LaMarcusa i ako nam se isplati može se očekivati od drugih ekipa da kopiraju.