NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la KK_Bosna » 28 apr 2016, 12:52

Epidaurus je napisao/la:Kakovog sad DeAndrea spominjes Bog te :facepalm:

Govorim o covjeku koji je igrao pozicije 3/4, visinom 3 al brzinom 4. Danasnji NBA ne trpi cetvorke i trojke bez suta.
u playoffu ti u jednoj prejakoj ekipi starta "kamena s ramena" 3/4, toliko o tome da ne trpi, da ne spominjem farieda i slicne nosoroge koji odu klanjati ako pogode sut dalje od 3 metra od kosa
Epidaurus je napisao/la:Magic i Zeke su svoje najbolje partije odigrali u 80-im tako da njih dvojicu ne ubrajam u 90e. Meni su Russ, Steph i Paul individualno bolji od Stocktona i ostatka playeva 90ih. Bar gledajuci njihove primeove al od Stocktona veci igraci nisu. Da ne spominjem koliko jos dns ima all star playeva ili granicnih AS playeva (Lillard, Wall, Lowry, IT, Kyrie, Kemba itd).

Takodjer, zaboravio sam i na SF poziciju. Danas je ta pozicija sa LeBronom, Durantom, Kawhijem, Georgeom pa i Melom definitivno dosta jaca nego 90ih.
lowry, it, kemba ne bi mogli ni u jednoj ekip u playoffu iz '90 ni peskirima mahati, uozbilji se malo... to sto ti nisi gledao nijednog playa iz '90 ne znaci da su bili levati... pa iverson je produkt '90ih recimo, da ne spominjem oba hardawaya, kidda, stocktona...

jedina pozicija gdje usu sada bolji igraci u odnosu na '90 je SF... jedina.
Kawhi je napisao/la:Današnja Oklahoma je talentom jača od svih ekipa iz 90ih osim Bullsa. Trenutno su 4. ekipa lige u najboljem slučaju.
Zapad je nekad bio današnji istok i Akeem u nekoj ulozi Brona danas.
da, zapad je bio bas slab pa je zato akeem samo 2 puta dosao do finala :ljepota:
Kawhi je napisao/la:Plus, ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da su pravila odbrane ista ko i prije. Ovim Dubsima i Spursima niko koša ne bi mogao zabiti.
bas naprotiv, dubsi ne bi mogli kosa zabiti kada bi se dozvolio sam hand-checking nad curryjem... pogubio bi se jadnicak... spursi bi bili jaki
Kawhi je napisao/la:Jedino što ide na stranu nekad je to što su visoki igrači imali jaču igru leđima i više je ekipa igralo preko toga, ali i tada je to zbog mode bilo, kao što je danas moda da se igra s više trica i brže. Doduše, Spursi sada pomalo vraćaju sporiju igru sa postom Kawhija i LaMarcusa i ako nam se isplati može se očekivati od drugih ekipa da kopiraju.
nije bilo zbog mode vec zbog cinjenice da su '90 era sa ubjedljivo najboljim centrima, tj.brojem superstara na centru i PF poziciji
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

zuhado
Kontakt:

Post Postao/la zuhado » 28 apr 2016, 13:10

Epidaurus je napisao/la:
zuhado je napisao/la: Cega ba nije SF bolja ? Pa taj Pippen se s Bronom jednim poredit ne moze. Osvojio je i Robert Horry vise "scudetta" od Pippena pa niko nece rec da je bolji :facepalm:

Igre iz primea trojca Westbrook, Steph, Paul su meni bolje od igara Stocktona. Jos bi iz tih 90ih u Sotcktonov rang stavio i Paytona. Penny je SBB KBB igrac, on je cudo mogao bit al povrede su ucinile svoje nazalost.

@TMac

Ti sto si nabrojao jesu bolji od vecine danasnjih al danas skoro u svakoj ekipi imas granicnog AS ili cistog AS playa. Ima jednostavno vise kvalitetnih playeva. Steph, Russ, Paul, Lowry, Thomas, Irving, Wall, Bledsoe, Teague, Lillard, Parker, Jackson, Knight, Parker, Kemba, Dragic, Rose do povrede, Rondo, Deron (njih dvojica prije nekih 4-5 god, ipak i to smatramo danasnjom erom NBA), Holiday itd. Svi su oni ili AS ili granicni AS igraci. Sigurno da niko osim ove prve trojice nije bolji od Kidda, Pennyja, Stocktona, Paytona, Kevina Johnsona i slicnih al imas danas bas bruku kvalitetnih playeva koji mogu nosit pnr napade.
Normalno da nije bolja, Pippen bi pojeo Brona, da ne spominjem sta bi ostalima uradio. Danasnja generacije je otprilike na nivou Horry-a, bravo za to poredjenje.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 13:24

Ok shvatili smo, 90te su bile svjetlosnim godinama bolje od ove danasnje NBA, pitanje je bil jedan LeBron imao mjesto u petorci Supersonicsa tadasnjih npr.

Ovo sta je ovaj gore izjavio za LeBrona je po meni najveca glupost ikad napisana na forumu. Da, veca od svih gluposti koje je troll odred foruma ikad izjavio.

zuhado
Kontakt:

Post Postao/la zuhado » 28 apr 2016, 13:38

Epidaurus je napisao/la:Ok shvatili smo, 90te su bile svjetlosnim godinama bolje od ove danasnje NBA, pitanje je bil jedan LeBron imao mjesto u petorci Supersonicsa tadasnjih npr.

Ovo sta je ovaj gore izjavio za LeBrona je po meni najveca glupost ikad napisana na forumu. Da, veca od svih gluposti koje je troll odred foruma ikad izjavio.
Ko, vi? Nisam znao da se vise ljudi krije iza tog nicka. Ili vise licnosti? Ja to o supersonicsima nisam rekao, to si ti izmislio.

Pa meni je veca glupost tvoj bivstvovanje ovdje, veca od ove izjave o supersonicsima. Da, veca.

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 28 apr 2016, 14:20

Epi. Od svih korisnih postova za usporedbu era i igrača u istim, ti se uhvatio jedne rečenice.

Reče ja lijepo, težak je konstruktivan dijalog o erama ako jedna strana jednu uopšte nije gledala, fakta.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 apr 2016, 14:27

zuhado je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
zuhado je napisao/la: Cega ba nije SF bolja ? Pa taj Pippen se s Bronom jednim poredit ne moze. Osvojio je i Robert Horry vise "scudetta" od Pippena pa niko nece rec da je bolji :facepalm:

Igre iz primea trojca Westbrook, Steph, Paul su meni bolje od igara Stocktona. Jos bi iz tih 90ih u Sotcktonov rang stavio i Paytona. Penny je SBB KBB igrac, on je cudo mogao bit al povrede su ucinile svoje nazalost.

@TMac

Ti sto si nabrojao jesu bolji od vecine danasnjih al danas skoro u svakoj ekipi imas granicnog AS ili cistog AS playa. Ima jednostavno vise kvalitetnih playeva. Steph, Russ, Paul, Lowry, Thomas, Irving, Wall, Bledsoe, Teague, Lillard, Parker, Jackson, Knight, Parker, Kemba, Dragic, Rose do povrede, Rondo, Deron (njih dvojica prije nekih 4-5 god, ipak i to smatramo danasnjom erom NBA), Holiday itd. Svi su oni ili AS ili granicni AS igraci. Sigurno da niko osim ove prve trojice nije bolji od Kidda, Pennyja, Stocktona, Paytona, Kevina Johnsona i slicnih al imas danas bas bruku kvalitetnih playeva koji mogu nosit pnr napade.
Normalno da nije bolja, Pippen bi pojeo Brona, da ne spominjem sta bi ostalima uradio. Danasnja generacije je otprilike na nivou Horry-a, bravo za to poredjenje.
LeBron je daleko, ali bas daleeeeko ispred Pippena braco moj. To što je Pippen osvojio veliki broj titula može da znači da si najveći (čitaj Jordan) a može i da znači da vječno bio druga violina, nešto poput Parkera, Klaya, Bosha itd... (Da se razumijemo, ne poredim ih igracki).

90e su bile, u odnosu na 2000+ bolje, jače, više velikih zvijezda itd... sta svega ne, onaj ko je tad bio superstar znaj da mu je mjesto među najboljima. Npr. Jedan Klay bi tada bio obični prosječni košarkaš koji bi bio 4./5. Violina. Harden nikad, ali nikad ne bi imao ovakvu slavu, Lowry, IT, Deron i njima slični bi takođe bili igrači koji bi bilježili po 10ak poena. Od današnjih igrača Bron bi bio najbolji u 90im. Naravno ovo je samo moje mišljenje, svako neka sebi stvori sliku, ne preko box-score već da pogleda neke utakmice iz 90ih koje nisu proglašene kao posebne. Ova statistika danas brate slatki, das igraču loptu na pola teren i on predribla igrača i polozi/zakuca ovom se piše asist. Mislim da toga prije nije bilo, neka me ovi stariji isprave ako griješim, ali ja mislim da nije. I onda je normalno da imaš 5 tek mi za redom 15+ asistencija. I još nešto, tada nisam imao osjećaj da je igračima statistika bila ovoliko bitna kao danas, nekako se ozbiljno timski igralo, treneri se nešto pitali tada itd...
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 14:31

LeSa je napisao/la:Epi. Od svih korisnih postova za usporedbu era i igrača u istim, ti se uhvatio jedne rečenice.

Reče ja lijepo, težak je konstruktivan dijalog o erama ako jedna strana jednu uopšte nije gledala, fakta.
Izvini, al ja ne pusim pricu da bi Lowry i Kemba bili mahaci peskirima u 90im. Smatram da je ta era jaca od danasnje poprilicno gledajuci talent i kvaliteta igraca al ne toliko da bi danasnji top 10 playevi lige bili mahaci peskirima. To je omalovazavanje danasnje kosarke i pretjerivanje.

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 28 apr 2016, 14:37

Način na koji se tada igrala košarka i koliko se pažnje pridodavalo TIMU kao TIMU u punom smislu te riječi bi bila problematična za igrače koji se danas smatraju zvijezdama. Ne kažem da bi nosali peškiriće ali sigurno ne bi igrali neku značajniju ulogu u ekipama kao što to rade danas gdje odbrane faktički i ne postoje a pravila im to još dodatno i dozvoljavaju da je tako.

Znaš li šta je stvarno omalovažavanje košarke, odnosno NBA ? Kada neko izjavi da je tadašnji zapad bio u rangu današnjeg istoka.
E tu više ni facepalm ne pomaže.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 apr 2016, 14:38

Epidaurus je napisao/la:
LeSa je napisao/la:Epi. Od svih korisnih postova za usporedbu era i igrača u istim, ti se uhvatio jedne rečenice.

Izvini, al ja ne pusim pricu da bi Lowry i Kemba bili mahaci peskirima u 90im. Smatram da je ta era jaca od danasnje poprilicno gledajuci talent i kvaliteta igraca al ne toliko da bi danasnji top 10 playevi lige bili mahaci peskirima. To je omalovazavanje danasnje kosarke i pretjerivanje.
-
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 14:43

LeSa je napisao/la:Način na koji se tada igrala košarka i koliko se pažnje pridodavalo TIMU kao TIMU u punom smislu te riječi bi bila problematična za igrače koji se danas smatraju zvijezdama. Ne kažem da bi nosali peškiriće ali sigurno ne bi igrali neku značajniju ulogu u ekipama kao što to rade danas gdje odbrane faktički i ne postoje a pravila im to još dodatno i dozvoljavaju da je tako.

Znaš li šta je stvarno omalovažavanje košarke, odnosno NBA ? Kada neko izjavi da je tadašnji zapad bio u rangu današnjeg istoka.
E tu više ni facepalm ne pomaže.
Za to zadnje se slazem da omalovazavanje kosarke, i sam sam ponovio vise puta da je tadasnji NBA dosta jaci od ovog danasnjeg al ne toliko koliko se pokusava predstavit da bi neki od vodecih igraca bili mahaci peskira. Danasnja NBA je analiticki, takticki i po shvatanju same igre dosta ispred ondasnje.

@Bernard

Samo mi ide na zivce ovo konstantno podcjenjivanje starijih svega zivog nama mladjim. Nebitno bila to kosarka il nesto drugo. Mi sta god da u zivotu pokusamo napravit i koliko god da je to mozda i dobro, neko od starijih ce doc i rec sta ovaj balavac ima s.r.a.t. To je problem danasnjeg drustva u BiH i zbog takvih stvari sam se hvala Bogu ispalio na vrijeme.

Sto se ega tice, ne hvala na pitanju :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 apr 2016, 14:44

@Epidaurus

Obrisao sam svoj post, da se ne uvrijedis. :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 apr 2016, 14:44

Sadašnji top10 sigurno nebi bili mahaci, to je glupost. Ali da nebi imali isti "ansehen" (ovo je za tebe jer znam da razumiješ i najbolja riječ da ti opišem ) kao sto imaju danas.

Danas je vise AS igrača, jer je lakše biti AS, tada da bi bio AS morao bi biti bolji igrač npr. Od jednog Richmonda koji je bio neka granica AS igrača. Korver je bio AS a on bi bio mahac peškira sigurno.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 14:48

BernardBarnjak je napisao/la:@Epidaurus

Mah nisi trebao fkt, tesko sta mene moze uvrijedit :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 apr 2016, 14:50

Epidaurus je napisao/la:

Evo onda jedno pitanje. Ali racionalo da razmislis i posteno da odgovoris.
Sta mislis hoce li i jedan od aktivnih PG stici ili prestici Stocktona na listi najboljih asistenata i najboljih kradiljivaca svih vremena? :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2016, 15:00

BernardBarnjak je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Evo onda jedno pitanje. Ali racionalo da razmislis i posteno da odgovoris.
Sta mislis hoce li i jedan od aktivnih PG stici ili prestici Stocktona na listi najboljih asistenata i najboljih kradiljivaca svih vremena? :mrgreen:
Nece sigurno, takav razigravac i jedna takva konstanta skoro 20 godina tesko da ce ikad bit nadmasena. Zbog toga i jest jedan od 3 najveca playmakera ikad. Al ja govorim cisto o prime igrama i po meni su danasnji Steph i Russ i Paul iz primea bolji od Stocktona iz primea.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 apr 2016, 15:13

Epidaurus je napisao/la: Nece sigurno, takav razigravac i jedna takva konstanta skoro 20 godina tesko da ce ikad bit nadmasena. Zbog toga i jest jedan od 3 najveca playmakera ikad. Al ja govorim cisto o prime igrama i po meni su danasnji Steph i Russ i Paul iz primea bolji od Stocktona iz primea.
Mene si zbunio sa tim prime i slicnim kategorizacijama.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 apr 2016, 15:16

[youtube][/youtube]

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 28 apr 2016, 15:23

Epidaurus je napisao/la: Za to zadnje se slazem da omalovazavanje kosarke, i sam sam ponovio vise puta da je tadasnji NBA dosta jaci od ovog danasnjeg al ne toliko koliko se pokusava predstavit da bi neki od vodecih igraca bili mahaci peskira. Danasnja NBA je analiticki, takticki i po shvatanju same igre dosta ispred ondasnje.

Tmac je već djelimično odgovorio.
Nije baš toliko koliko pojedinci predstavljaju ali vjeruj mi da nije baš i u nijansama razlika.
Pravila sada i nekada su ono što čini ogromnu razliku i dobiva na bitnosti kada se uspoređuju dvije različite ere u ovom slučaju 90 vs danas.
Može li neko zamisliti koliko bi po današnjim pravilima jedan M.J dominirao ligom, koliko bi poena zabijao iz igre a pogotovo sa slobodnih bacanja ?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 apr 2016, 15:31

[youtube][/youtube]
Sir Charles je pogodio u srz problema i to je ono sto fali/treba Houstonu.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 apr 2016, 15:37

muamerc je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Sir Charles je pogodio u srz problema i to je ono sto fali/treba Houstonu.

Naravno. Ja kada sam neki dan o tome pisao jedva zivu glavu izvukoh :mrgreen:
I Shaq je konkretan i jasan bio. JB na pressu vrlo realan. Svaka mu cast.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.