Nije me mrzilo da pronadjem analizu najveceg strucnjaka koji je pisao na ovom forumu, a bas je ovdje bio aktivan, pa cu ti kopirati par detalja. Pozdrav za formanca, iako nikad nisam bio u nekoj komunikaciji s njim, zadovoljstvo je bilo citati njegove postove.
Uglavnom:
Nisam gledao prvi set, jer nisam stigao, al mi je raja rekla da ga je Federer bukvalno ukrao Novaku, jer je potonji bio mnogo bolji igrač. U drugom setu se to jasno vidjelo, odmah je bilo primjetno da Federer uopšte nije u ritmu, pri udarcu, a to potvrđuje i onaj prilično naivan način izgubljen servis gejm kod 1-1 u drugom setu, jako lošim izlaskom na mrežu nakon ne tako dobrog servisa. Federer je imao prilika da napadne Novakov servis u par gejmova iza toga, tačnije odmah u sljedećem ako se ne varam, jer se igrao deuce, a Novak je ubacio samo 1 ili 2 prva servisa u čitavom gejmu, ali je razlika u nivou igre obojice bila prilično velika. Treći set je bio pravi 'serverski'. Obojica su bili fokusirani na svoj servis i svoje gejmove, te se u tom ritmu igralo sve do završnice kada je Novak zaprijetio i imao par brejk lopti. Mislim da je upravo taj gejm odnio ključnu psihičku prevagu kod Novaka Đokovića, jer je shvatio da on prije može ugroziti Rogerov servis, nego obrnuto, te je tako svoj sljedeći gejm osvojio ubjedljivo, sa jednim izgubljenim poenom, a u tiebreaku prvi stigao do minibreaka, koji je Federer vratio sudijskom greškom, jer mislim da se poen trebao ponoviti (bio sam pod dozom alkohola, pa ne zamjerite ako sam fulio ). Ključni trenutak se ipak desio na 4-3 za Novaka, kada je Federer napravio katastrofalnu grešku iz forhenda, gađajući 'Inside in' umjesto 'Inside out'. Taj poen i najbolje oslikava pouzdanost Federerovog forhenda u jučerašnjem meču.
A posto si pricao kako je fizicki bio istrosen, evo i na tu temu
Roger nije bio istrošen, jer meč kao meč nije bio previše fizički zahtjevan, ali je itekako jasno bilo da je jedini način da dobije ovo bio korištenje momentuma koji je stekao u završnici 4-og seta i neki rani brejk u petom.
Ako zelis sa zadovoljstvom cu ti ustupiti link cijele analize. Uzivaj.