FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma mi sve hocemo preko noci
Pogledajte dokumentarni o KLOPU koliko je covjek puta pokushao sa MAINZ05 pa posle prve godine s BVB nije napravio nista ali druge i trece jeste treba i treneru kontinuitet
Evo otjerali smo Edisa sad nije ni bitno vise jel trebao ostat ili nije
Hocu da kazem trebamo i mi navijaci shvatit da se nista nece desit na HO-RUK i prekonoci
Ko god bio trener ja bi podpiso s njim na najmanje 2 godine dao mu da radi i onda ako nije uspio daj nekog drugog
Pogledajte dokumentarni o KLOPU koliko je covjek puta pokushao sa MAINZ05 pa posle prve godine s BVB nije napravio nista ali druge i trece jeste treba i treneru kontinuitet
Hocu da kazem trebamo i mi navijaci shvatit da se nista nece desit na HO-RUK i prekonoci
Ko god bio trener ja bi podpiso s njim na najmanje 2 godine dao mu da radi i onda ako nije uspio daj nekog drugog
"Volim te Zeljo"
jah, inace su svi, izuzev kemala, imali uticaja na amarove odluke. svi mi znamo amarov karakter i da ne da nikome petljanje u svoje odluke. i sada je jedini razlog sto se necemo dogovoriti sa njim da preuzme klub, to sto on hoce da se pita za sve u sportskom segmentu kluba. ne stavljam se na stranu amara, ili uprave u toj situaciji, ali postoji jak ego s obje strane.Blueboy1 je napisao/la:Ovo oko Amarovih pomoćnika ću ti malo bolje objasniti, jer je jedan ld dugogodišnjih Amarovih pomoćnika bio i moj amidža (neću ti reći ime da javno ne eksponiram), Kemal Alispahić jeste jedno vrijeme bio prvi Amarov pomoćnik, ali samo na papiru, malo za šta se pitao, njegov uticaj na odluke bio je manji od uticaja ostalih pomoćnika. Amar ga nikad nije volio i ovaj to zna, ali nikad u medijskim izjavama nije rekao ništa negativno za Amara, valjda iz nekog straha ili čega već.alphabet80 je napisao/la:Ja ne bih trenere iz inostranstva dovodio... Imamo loše iskustvo kod komšija...treba posegnuti za par domaćih rješenja...ali iskreno po meni najbolje rješenje je Kemal Alispahic...oduševio me je i sa izjavom u Avazovom sportu...gospodski...gdje je nahvalio Amara ali i rekao jednu istinu,da Amar nije mogao sve sam,i nije,imao je najjaču logistiku(7 ministara u tom momentu je sjedilo u upravi),i Kemala za Pomoćnika...kao i OduBlueboy1 je napisao/la:Malo sam istraživao slobodne trenere iz regiona i pronašao sam nekoliko zanimljivih imena:
Dragoslav Stepanović
Vladimir Vermezović
Marko Nikolić
Ante Šimundža
Igor Tudor
Mile Petković
sto se kemala tice, sigurno znam da ga je amar cijenio kao pomocnika i da je kemo vodio treninge, amar iste gledao iz tunela ili nikako nije ni dolazio na njih. isto tako, kemal je sa sobom donio pravilo da igraci na pripreme (bilo ljetnje, bilo zimske) moraju doci minimalno 80% spremni, i da su se radili testovi spreme prvog dana priprema. time se na pripremama nije gubilo vrijeme na ragbi, suho trcanje, teretane... nego se daleko vise vremena moglo posvetiti radu sa loptom i uigravanju. za one koji doju nespremni prvi dan priprema isle su kazne i poseban plan priprema, uz skoro siguran gubitak mjesta u prvom timu. ima nas, pa smo imali priliku gledati Zelju uzivo u tom vaktu. bila je zajebancija, ako zakasnis 10 min. na tekmu, propustas 2-3 gola. ni njukastl nas nije nadigrao na kosevu u to vrijeme, preko malage zamalo ne prodjosmo u kup uefa...
kemo je sjedio na zapadu koseva, zajedno sa amarom, na evropskoj utakmici (ne mogu se sjetiti protivnika), jer su odbili sjesti na klupu, iz razloga sto im je zujo nametnuo hasana sepu kao sluzbenog predstavnika na toj utakmici i nisu zeljeli djeliti klupu sa njim.
kemal je imao solidnu karijeru fudbalera u njemackoj, i, za tvoj info, zbog povrede iz tog perioda, kada je i prestao aktivno igrati, ima njemacku sportsku penziju, koja je poprilicno veca od najvece penzije u BiH.
svi koji imaju imalo kontakta sa amarom, mogu ga pitati za misljenje o kemi. mogu to uciniti i preko posrednika. znam da nece cuti nista ruzno, pogotovo sto mu kemo nije zabio noz u ledja i ostao u Zelji nakon prvog mandata, a mogao je to uciniti. zajedno dosli, zajedno otisli.
pozdravi amidzu i reci mu da nas ima koji ne pricamo iz druge, trece... ruke, nego smo proveli dosta vremena uz Zelju i sa ljudima koji su ga vodili u periodu o kojem on prica i da znamo kako i sta se odvijalo, ko je sta radio, itd. i famozni violina je u tom periodu ucinio dosta za Zelju, a danas vidimo na sta izadje sa njim. mada, i tada je imao izleta za koje je trebao letiti iz kluba.
ps. koliko se tvoj amidza pitao kod amara, dok je bio njegov pomocnik? koliko uticaja je imao na sastav, postavku igre, izmjene, vodjenje treninga i priprema...? kako to da je amar gledao kemu pored sebe, i to kao prvog pomocnika, a nije ga volio? hvala na odgovoru, bilo tebi, bilo amidzi!
Zadnja izmjena: klej2, dana/u 13 maj 2016, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.
- plavousrcu
- Kontakt:
Tiktak je u pravu. Svi bi sada dali punu podrsku dugorocnom projektu. Prvi sam svrsavao na bezgranicnu podrsu Edisu od strane Uprave. I oni su govorili nek sve izgubi ostaje nas trener. I sta se desilo, kada sam uvidio da to nije navijao sam za njegov odlazak. Mozemo mi sad i sa Amarom potpisati na cetiri godine ali ako bi nakon prvih deset kola bio osmi svi bi mu pokazali izlazna vrata.GKhan je napisao/la:Ma mi sve hocemo preko noci
- amazon
- Kontakt:
Poenta je u tome sto nisu toliko bitni rezultati, nego kako ce igrati. Da li cemo igrati kao da smo se skupili s ulice kako je bilo kod Mulalica, ili cemo igrati kako Bog zapovjeda da to lici na nesto. Kad se sjetim dok je Odovic bio trener kako nam je odbranu doveo do vrha. Nije nam niko mogao dati gola. Odovic je bezveze otjeran, a takoder Edis je imao umjesena prste da ovaj bude otjeran. Cak je bilo problema izmedu Edisa i Ode. Oda je pravi trener kojem treba dati 3 godine da radi, a ja sam siguran da bi s Odom dobro igrali, sto je jako bitno. Zna ligu, zna napraviti ekipu, pa nije lahko bilo proci jedan Ferenc, zamalo Standard s ekipom srednjeg kvaliteta.Moja je zelja Odovic, samo razmisljam na glas.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
ja odi jedino zamjeram sto je ziheras, u punom smislu te rijeci. u prosloj sezoni, morao je maks napasti derbi na kosevu, jer nismo ni imali sta izgubiti, samo dobiti. on se postavio da ne izgubi, a tom pobjedom bi 90% uzeli titulu. u svakom slucaju za njega ima mjesta u strucnom stabu, nek kompetetniji procjene koje mjesto je najbolje za njega.amazon je napisao/la:Poenta je u tome sto nisu toliko bitni rezultati, nego kako ce igrati. Da li cemo igrati kao da smo se skupili s ulice kako je bilo kod Mulalica, ili cemo igrati kako Bog zapovjeda da to lici na nesto. Kad se sjetim dok je Odovic bio trener kako nam je odbranu doveo do vrha. Nije nam niko mogao dati gola. Odovic je bezveze otjeran, a takoder Edis je imao umjesena prste da ovaj bude otjeran. Cak je bilo problema izmedu Edisa i Ode. Oda je pravi trener kojem treba dati 3 godine da radi, a ja sam siguran da bi s Odom dobro igrali, sto je jako bitno. Zna ligu, zna napraviti ekipu, pa nije lahko bilo proci jedan Ferenc, zamalo Standard s ekipom srednjeg kvaliteta.Moja je zelja Odovic, samo razmisljam na glas.
- amazon
- Kontakt:
Uzmi u obzir da je on imao oskudan igracki kadar, npr u odnosu na ovaj trenutni. Gdje ima dosta profesionalaca kao sto su Miro, Zaha i ostali. Nisu klosari igraci, tj nisu seoski igraci. Mi smo titulu izgubili na Grbavici protiv Slobode, derbi ko derbi nikad se ne zna. Uzeo ga je Edis koji nema pojma o taktici, cija odbrana prima gol u prvih 5 minuta dva puta, a covjek bio stoper. Dzaba, to je nafaka.klej2 je napisao/la:ja odi jedino zamjeram sto je ziheras, u punom smislu te rijeci. u prosloj sezoni, morao je maks napasti derbi na kosevu, jer nismo ni imali sta izgubiti, samo dobiti. on se postavio da ne izgubi, a tom pobjedom bi 90% uzeli titulu. u svakom slucaju za njega ima mjesta u strucnom stabu, nek kompetetniji procjene koje mjesto je najbolje za njega.amazon je napisao/la:Poenta je u tome sto nisu toliko bitni rezultati, nego kako ce igrati. Da li cemo igrati kao da smo se skupili s ulice kako je bilo kod Mulalica, ili cemo igrati kako Bog zapovjeda da to lici na nesto. Kad se sjetim dok je Odovic bio trener kako nam je odbranu doveo do vrha. Nije nam niko mogao dati gola. Odovic je bezveze otjeran, a takoder Edis je imao umjesena prste da ovaj bude otjeran. Cak je bilo problema izmedu Edisa i Ode. Oda je pravi trener kojem treba dati 3 godine da radi, a ja sam siguran da bi s Odom dobro igrali, sto je jako bitno. Zna ligu, zna napraviti ekipu, pa nije lahko bilo proci jedan Ferenc, zamalo Standard s ekipom srednjeg kvaliteta.Moja je zelja Odovic, samo razmisljam na glas.
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 13 maj 2016, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Oda i celnici kluba se nisu rastali na bas nekorektan nacin. Bilo je malo s Odine strane zuci, nista previse. Tako da bi njegov dolazak u strucni stab mogao biti opcija. Klej2, nazalost kompetetniji smo mi ovdje nego ljudi koji se za struku pitaju u klubu. To je nas najveci problem.
nije to bio toliko los sastav na derbiju o kojem govorim. bili su tu kvesic, baja, amir, memija u ekstra formi, dzenis koji je ginuo... pocetak ove sezone, nakon prodaje baje i kvesica, uz "umor" memije i ostalih, realno, nije bilo bolje ni za ocekivati.amazon je napisao/la:Uzmi u obzir da je on imao oskudan igracki kadar, npr u odnosu na ovaj trenutni. Gdje ima dosta profesionalaca kao sto su Miro, Zaha i ostali. Nisu klosari igraci, tj nisu seoski igraci. Mi smo titulu izgubili na Grbavici protiv Slobode, derbi ko derbi nikad se ne zna. Uzeo ga je Edis koji nema pojma o taktici, cija odbrana prima gol u prvih 5 minuta dva puta, a covjek bio stoper. Dzaba, to je nafaka.klej2 je napisao/la:ja odi jedino zamjeram sto je ziheras, u punom smislu te rijeci. u prosloj sezoni, morao je maks napasti derbi na kosevu, jer nismo ni imali sta izgubiti, samo dobiti. on se postavio da ne izgubi, a tom pobjedom bi 90% uzeli titulu. u svakom slucaju za njega ima mjesta u strucnom stabu, nek kompetetniji procjene koje mjesto je najbolje za njega.amazon je napisao/la:Poenta je u tome sto nisu toliko bitni rezultati, nego kako ce igrati. Da li cemo igrati kao da smo se skupili s ulice kako je bilo kod Mulalica, ili cemo igrati kako Bog zapovjeda da to lici na nesto. Kad se sjetim dok je Odovic bio trener kako nam je odbranu doveo do vrha. Nije nam niko mogao dati gola. Odovic je bezveze otjeran, a takoder Edis je imao umjesena prste da ovaj bude otjeran. Cak je bilo problema izmedu Edisa i Ode. Oda je pravi trener kojem treba dati 3 godine da radi, a ja sam siguran da bi s Odom dobro igrali, sto je jako bitno. Zna ligu, zna napraviti ekipu, pa nije lahko bilo proci jedan Ferenc, zamalo Standard s ekipom srednjeg kvaliteta.Moja je zelja Odovic, samo razmisljam na glas.
Amir i Beganovic su bili sa mladom repkom, a cini mi se i Memija.klej2 je napisao/la:nije to bio toliko los sastav na derbiju o kojem govorim. bili su tu kvesic, baja, amir, memija u ekstra formi, dzenis koji je ginuo... pocetak ove sezone, nakon prodaje baje i kvesica, uz "umor" memije i ostalih, realno, nije bilo bolje ni za ocekivati.amazon je napisao/la:Uzmi u obzir da je on imao oskudan igracki kadar, npr u odnosu na ovaj trenutni. Gdje ima dosta profesionalaca kao sto su Miro, Zaha i ostali. Nisu klosari igraci, tj nisu seoski igraci. Mi smo titulu izgubili na Grbavici protiv Slobode, derbi ko derbi nikad se ne zna. Uzeo ga je Edis koji nema pojma o taktici, cija odbrana prima gol u prvih 5 minuta dva puta, a covjek bio stoper. Dzaba, to je nafaka.klej2 je napisao/la: ja odi jedino zamjeram sto je ziheras, u punom smislu te rijeci. u prosloj sezoni, morao je maks napasti derbi na kosevu, jer nismo ni imali sta izgubiti, samo dobiti. on se postavio da ne izgubi, a tom pobjedom bi 90% uzeli titulu. u svakom slucaju za njega ima mjesta u strucnom stabu, nek kompetetniji procjene koje mjesto je najbolje za njega.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
@alphabet80
Znači uspio si izguglati, svaka čast. Da ne diskutujemo dalje, reći ću ti samo da sam proveo dovoljno vremena sa Amarom da znam njegovo mišljenje i o Alispahiću i o Jagodiću npr., kojeg neki ovdje spominju da bi voljeli vidjeti na našoj klupi. Eto, živio ti meni, pozdrav
Znači uspio si izguglati, svaka čast. Da ne diskutujemo dalje, reći ću ti samo da sam proveo dovoljno vremena sa Amarom da znam njegovo mišljenje i o Alispahiću i o Jagodiću npr., kojeg neki ovdje spominju da bi voljeli vidjeti na našoj klupi. Eto, živio ti meni, pozdrav
- amazon
- Kontakt:
Antolović, Kvesić, Kosorić, Bajić, Đelmić, Zeljković, Hadžiahmetović, Sadiković D., Bogdanović, Hasanović i Kokot. Nije bilo Memije i Beganovica/
sto se tice izbora struke, prica se da se i ivica pita oko toga (ovo, ipak, prenosim kao mahalsku). samo me nervira sto se, vecinom iz nekakve sujete i licnih interesa, pljuje i pisu lazi o pojedinim ljudima. trenutno nemam direktnog dodira sa ljudima iz uprave ili bliskih njima i ne mogu, niti imam pravo nesto tvrditi. ali, ono sto cine, a vidljivo je, daje mi za pravo da kazem kako ljudi rade dobre stvari za napredak Zelje. gotovo sam siguran da ce i za struku uciniti najbolje u svojim mogucnostima. hoce li se vremenom to pokazati kao pravi izbor, ostaje da nam vrijeme i rezultati pokazu. ipak, u svemu u zivotu, tako i u fudbalskom klubu, potrebno je napraviti idealan balans zelja i mogucnosti. ljudi iz uprave, ocito, imaju velike zelju i poprilicne mogucnosti. treba to neko strucan izbalansirati.samoplavi je napisao/la:Oda i celnici kluba se nisu rastali na bas nekorektan nacin. Bilo je malo s Odine strane zuci, nista previse. Tako da bi njegov dolazak u strucni stab mogao biti opcija. Klej2, nazalost kompetetniji smo mi ovdje nego ljudi koji se za struku pitaju u klubu. To je nas najveci problem.
@klej2
Da ti ne dužim previše, možda je tebi Amar, ako ga poznaješ, pričao neku drugu priču za Alispahića, ja znam šta je pričao u mom društvu. Alispahića ne poznajem lično i neću o njemu reći ništa ružno, sretno mu bilo gdje god radio. A ovo koliko se ko pitao i odlučivao, ostavi mi u pp broj telefona, pa ću te zvati kad bude sljedeća sjedeljka sa Amarom, nek ti on objasni ko je imao koliki uticaj. Pozdrav
Da ti ne dužim previše, možda je tebi Amar, ako ga poznaješ, pričao neku drugu priču za Alispahića, ja znam šta je pričao u mom društvu. Alispahića ne poznajem lično i neću o njemu reći ništa ružno, sretno mu bilo gdje god radio. A ovo koliko se ko pitao i odlučivao, ostavi mi u pp broj telefona, pa ću te zvati kad bude sljedeća sjedeljka sa Amarom, nek ti on objasni ko je imao koliki uticaj. Pozdrav
@tmovac, moguce da su ti nedostajali, ne sjecam se toga stvarno. samo znam da smo tu utakmicu napali tek zadnjih 10-15 minuta i da smo ih bili bas stisnuli i da su se pite pogubile. mislim da je tako trebalo poceti tekmu, pa sta bude. evropu ne bi izgubili, a mogli smo dobiti titulu.
- amazon
- Kontakt:
Meni samo nije jasno zasto ljudi pate od sindroma da poznaju nekog u klubu ili su poznavali. Tipicna prica strajkaca, koji su vodili bitku ko ce pogodit neku gluposti, ko ce napisati da nesto zna, bas kompleksasi obicni.Bolje da se okrenemo Zelji, a ne rekao mi babo od igraca, tetak bio u strucnom stabu, price iz tuborga i slicno.Ne mislim konkretno na nekoga ovdje ali hajmo o Zelji.
ako vec poznajes amara, onda bi trebao znati da ne voli mahalanje o tome sta je on pricao u nekom drustvu, prenosenje sta on misli o kome, kakva su mu licna razmisljanja i sl., tako da, ako mislis i dalje sjediti sa njim, ne pisi o onome sta on povjerljivo prica u tvom prisustvu, jer ces, u protivnom, izgubiti stolicu u drustvu.Blueboy1 je napisao/la:@klej2
ja nigdje ne napisah da mi je amar, bilo sta od ovoga sto sam napisao, rekao direktno i ne bitno je jel ga ja licno poznajem i druzim li se sa njim. pisem o onome sto sam licno gledao i slusao. znaci, nikave amidze, strine, brice, komsije... licni uvid. tako, da, nema potrebe da razmjenjujemo brojeve telefona, organizujemo sjedeljke i sl., jer me niko ne moze uvjeriti da nije istina nesto sto sam licno gledao, vidio, saznao...
na kraju, mozes li odgovoriti na pitanja, sa kraja mog prethodnog posta, na koji si se sada nadovezao? jos jednom, unaprijed hvala na odgovorima
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar
Auuu brate pa se nam se predstavi gdje si premiership? Bundesliga? Seria a? Nismo znali da stručnjaka takvog imamo [emoji144]samoplavi je napisao/la: nazalost kompetetniji smo mi ovdje nego ljudi koji se za struku pitaju u klubu. To je nas najveci problem.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ako ti ne poznajes bolje fudbal od Deje i Misketa onda si velika neznalica.JoseeMourinho je napisao/la:Auuu brate pa se nam se predstavi gdje si premiership? Bundesliga? Seria a? Nismo znali da stručnjaka takvog imamo [emoji144]samoplavi je napisao/la: nazalost kompetetniji smo mi ovdje nego ljudi koji se za struku pitaju u klubu. To je nas najveci problem.
-
alphabet80
- Kontakt:
blueboy1 Ako već poznajes Amara,onda vjerovatno znaš koliko poštuje Alispahica(a mnogo ga poštuje) a koliko se sprda sa amidzom jer je uvlakac i smeker,i da je jedini od tog stručnog štaba protiv Malage,Alispahic napustio klupu i dao podršku Amaru i otišao s njim na tribinu...u povratku iz Edinburgha kada je uprava radila iza ledja Amaru još u avionu mu je prišao i rekao da su mu ponudili da on bude novi šef,ali da on neće iz podrške prema njemu...i to je i uradio... Toliko o ljudskosti i lojalnostiBlueboy1 je napisao/la:@alphabet80
-
alphabet80
- Kontakt:
Osim toga...svi,i Oda i Mema i ostali su dobili Želju na sudu za svoj dug,jedino je Kemal oprostio 40.000 maraka,a pojedini i dan danas koji se kuku u Želju ne izlaze iz suda da naplate lovualphabet80 je napisao/la:blueboy1 Ako već poznajes Amara,onda vjerovatno znaš koliko poštuje Alispahica(a mnogo ga poštuje) a koliko se sprda sa amidzom jer je uvlakac i smeker,i da je jedini od tog stručnog štaba protiv Malage,Alispahic napustio klupu i dao podršku Amaru i otišao s njim na tribinu...u povratku iz Edinburgha kada je uprava radila iza ledja Amaru još u avionu mu je prišao i rekao da su mu ponudili da on bude novi šef,ali da on neće iz podrške prema njemu...i to je i uradio... Toliko o ljudskosti i lojalnostiBlueboy1 je napisao/la:@alphabet80
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.