Odlična nogometna predstava, prije svega. Ok, malo me Mallenco živcirao zbog kartona(radi to x puta više nego u Primeri), ali sve u svemu i on zaslužuje prolaznu ocjenu.
Prije utakmice sam napisao da će Njemačka dobiti, no nisu ništa napravili da bi došli do pobjede. Antić je uradio ono što je većina FORUMAŠA primijetila(Izbacio Pantelića i Milijaša i napravio dobitnu kombinaciju). Žigić me pozitivno iznenadio. Ne toliko onom asistencijom za Laneta, već i igrom "na zemlji". Sjajno odigrana utakmica kada je on u pitanju. Stanković je trkač, ali moram priznati da se od njega očekuje puno više od same trke. Ništa u napadu ne radi, samo se bazira na pokrivanje terena i to je to. Dobro, vjerovatno to od njega i traži Antić, ali ja sam navikao na mnogo ofanzivnijeg Dejana, tako da...
Branislav i Kolarov opet ispod prosjeka. Podolski je x puta prošao po desnoj strani, samo što nije ništa napravio(kao što @Gero reče, nije za velikih utakmica). Vidić dobar, jedina mrlja je penal, i nikako mi nije jasno zašto je ono uradio. Stvarno glup penal i tad sam pomislio da je ovo iz 2 u 1, što bismo mi kladioničari rekli. No, bio je tu čovjek koji ih je spasio(odnosno dvojica) - Podloski i Stojković pa je završilo kako jeste.
Što se tiče Lowa, bio bi red da Badsturber ne započne utakmicu. Jednostavno, nikada ne pravi višak u napadu, te Podolski sam napada po lijevom boku, a dole Lahm svako malo "grabi" i pravi višak na strani gdje je Kolarov. Također me iznenadilo izvođenje Ozila koji je 3-4 puta proigrao Podolskog(ovaj se namaš'o), tako da...Također, Marin ne zaslužuje da ulazi, već da sjedi na klupi ili možda čak da prvenstvo gleda iz Bremena.
Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda Srbije, nadam se da ovu predstavu neće pokvariti porazom protiv Australije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”