SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Wolves
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Wolves » 18 jun 2010, 16:21

Bily Piton je napisao/la:Kakva su pravila kad dva ili više timova imaju isto bodova?Jel se gleda međusobni skor ili gol razlika?
e ovako:

1. bolja ukupna gol-razlika (ovo je najvažnije),
2. veći broj postignutih golova,
3. skor u međusobnom susretu,
4. gol-razlika u međusobnom meču,
5. žreb u organizaciji FIFA.
Zadnja izmjena: Wolves, dana/u 18 jun 2010, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 jun 2010, 16:21

Radomir Antic TITO
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 18 jun 2010, 16:22

Bily Piton je napisao/la:Kakva su pravila kad dva ili više timova imaju isto bodova?Jel se gleda međusobni skor ili gol razlika?
medjusobni skor

a o utakmici srbija odigrala pametno ali likovi doista meda ne mogu losi su nekako meni a njemci su me razocarali sa ovakvom igrom ne znam kako su prosli grupu
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

God's hand
Kontakt:

Post Postao/la God's hand » 18 jun 2010, 16:22

Srbija je zasluzeno dobila Njemacku, ali ne bi nezasluzeno bilo ni da je rezultat bio nerijesen.
Kao navijac Srbije, zelim da Srbija plasira u slijedeci krug, a kada je danasnja utakmica u pitanju na trenutak pomislim da je rezultat mogao biti drugaciji da su Nijemci igrali sa 11 igraca. Onda se sejtim sinocne utakmice Meksika i Francuske. Nikada necemo znati sta bi i kako bilo da je ostalo 11:11 i to ne treba komentarisati. Fudbal je interesantan i intrigantan bas zato sto je i nemoguce moguce.
A o tome ko za koju reprezentaciju navija je nakon svih godina vise nego suvisno pricati.
Slobodna smo drzava i ako pricamo i pisemo sta hocemo i zelimo, onda valjda mozemo i navijati za koga zelimo, ma iz kojih razloga to bilo. S tim da razumno ljudsko bice mora jasno razdvojiti navijacku strast od nacionalizma i sovinizma, toga je, nazalost, ionako previse u nasim zivotima.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 18 jun 2010, 16:23

dva međusobni skor, a tri međusobni skor i gol razlika.
kako bi u ovoj grupi vrlo vjerovatno mogle tri ekipe imati po šest bodova, onda se gleda gol-razlika.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 18 jun 2010, 16:24

Ako 2 tima imaju isto bodova onda medjusobni, a ako 3 tima imaju isto bodova onda go razlika

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 jun 2010, 16:25

Kao sto rekoh,nikad nam svabe nisu mogle nista pa da ponovim,ako ovako pijan budem znao otici na youtube :D

[youtube][/youtube]

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:26

Chologol je napisao/la: Ovi sto govore da su Srbi imali srece@ Sreca kao prvo prati hrabre (dal su svabe ovde bile hrabre? :roll:)
Istina, prvih 30 minuta Njemacka nije bila hrabra, i to me najvise ljuti, no nije ni Srbija (a ni poslije toga), dakle ta prica je uprazna. ;) Njemacka igra se ipak u tom vremenu poboljsavala, kao i dinamika. Sve je zaustavljeno kroz crveni karton, koji je vise nego smjesan, kao i ostali kartoni, jednostavno smjesno, tako je vec unistena utakmica protiv Australije.

No stvar je u sljedecem, Njemacka je Australiju i sa 11 igraca prelazila tek tako. Ko ovdje misli, da bi Srbija pobijedila bez toliko prednosti koja je nastala kroz ovu crvenu kartu? Realno. Samo tako su dosli do pobjede, i bili jos stisnuti sa igracem vise. Onaj me je sudija kostao nervi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jun 2010, 16:27

Podcijenili smo Srbe, i to nas je kostalo puno, naravno i onaj drugi zuti karton Klosea, igrali smo sat vremena sa igracem manje i mogu reci da smo bili ravnopravni ako ne i bolji, napadali smo cijelo vrijeme, imali su i Srbi svoje prilike, ali steta sto u napadu igra jedan PODOLSKI koji je dokazao po 101 put da je kar'na od igraca, kojem treba 20 suteva na gol da zabije gol, koji puca penal :?: Ko njemu dade da puca penal boze dragi, a sto je najgore nevidim razlog zasto ga je Loew pozvao(27 utak. 2 gola) i jos nam igra u pocetnom sastavu PAAA BOZE DRAGI KO JE OVDJE NORMALAN :!: :!: :!: Ozil strasan igrac daje lopte rukama ali se umorio bio, uglavnom ja nisam razocaran igrom nasih, nego sam razocaran na Loewa :!:

Wolves
Kontakt:

Post Postao/la Wolves » 18 jun 2010, 16:28

Bilal je napisao/la:
Ako 2 tima imaju isto bodova onda medjusobni, a ako 3 tima imaju isto bodova onda go razlika
U slučaju bodovnog poravnanja dve ili više reprezentacije u grupi o plasmanu odlučuje:
1. bolja ukupna gol-razlika (ovo je najvažnije),
2. veći broj postignutih golova,
3. skor u međusobnom susretu,
4. gol-razlika u međusobnom meču,
5. žreb u organizaciji FIFA.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2010, 16:30

Odlična nogometna predstava, prije svega. Ok, malo me Mallenco živcirao zbog kartona(radi to x puta više nego u Primeri), ali sve u svemu i on zaslužuje prolaznu ocjenu.
Prije utakmice sam napisao da će Njemačka dobiti, no nisu ništa napravili da bi došli do pobjede. Antić je uradio ono što je većina FORUMAŠA primijetila(Izbacio Pantelića i Milijaša i napravio dobitnu kombinaciju). Žigić me pozitivno iznenadio. Ne toliko onom asistencijom za Laneta, već i igrom "na zemlji". Sjajno odigrana utakmica kada je on u pitanju. Stanković je trkač, ali moram priznati da se od njega očekuje puno više od same trke. Ništa u napadu ne radi, samo se bazira na pokrivanje terena i to je to. Dobro, vjerovatno to od njega i traži Antić, ali ja sam navikao na mnogo ofanzivnijeg Dejana, tako da...
Branislav i Kolarov opet ispod prosjeka. Podolski je x puta prošao po desnoj strani, samo što nije ništa napravio(kao što @Gero reče, nije za velikih utakmica). Vidić dobar, jedina mrlja je penal, i nikako mi nije jasno zašto je ono uradio. Stvarno glup penal i tad sam pomislio da je ovo iz 2 u 1, što bismo mi kladioničari rekli. No, bio je tu čovjek koji ih je spasio(odnosno dvojica) - Podloski i Stojković pa je završilo kako jeste.

Što se tiče Lowa, bio bi red da Badsturber ne započne utakmicu. Jednostavno, nikada ne pravi višak u napadu, te Podolski sam napada po lijevom boku, a dole Lahm svako malo "grabi" i pravi višak na strani gdje je Kolarov. Također me iznenadilo izvođenje Ozila koji je 3-4 puta proigrao Podolskog(ovaj se namaš'o), tako da...Također, Marin ne zaslužuje da ulazi, već da sjedi na klupi ili možda čak da prvenstvo gleda iz Bremena.

Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda Srbije, nadam se da ovu predstavu neće pokvariti porazom protiv Australije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 18 jun 2010, 16:31

Principatus je napisao/la:
Chologol je napisao/la: Ovi sto govore da su Srbi imali srece@ Sreca kao prvo prati hrabre (dal su svabe ovde bile hrabre? :roll:)
Istina, prvih 30 minuta Njemacka nije bila hrabra, i to me najvise ljuti, no nije ni Srbija (a ni poslije toga), dakle ta prica je uprazna. ;) Njemacka igra se ipak u tom vremenu poboljsavala, kao i dinamika. Sve je zaustavljeno kroz crveni karton, koji je vise nego smjesan, kao i ostali kartoni, jednostavno smjesno, tako je vec unistena utakmica protiv Australije.

No stvar je u sljedecem, Njemacka je Australiju i sa 11 igraca prelazila tek tako. Ko ovdje misli, da bi Srbija pobijedila bez toliko prednosti koja je nastala kroz ovu crvenu kartu? Realno. Samo tako su dosli do pobjede, i bili jos stisnuti sa igracem vise. Onaj me je sudija kostao nervi.
Joj sudija je bio kritican. Pa covjek je i za gradjenje lopte svirao faul, a onaj prvi zuti za Klosea je presmjesan, kao i vecina kartona sto je dao.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 16:32

Principatus je napisao/la:

Izvini ali opet te moram citirati.Znam ja da ti volis Nemce i navijas za njih ali vezano za sudiju nisi upravu.
Zasto je crveni smesan?
Je li beo faul sa ledja?
Je li se za takav faul dobija zuti karton?
Je li ako vec imas zuti posle dva zuta se dobija crveni?
Takav slican crveni je dobeo Lukovic,no tada je vama to sve bilo uredu,no kada je sada sudija postupeo ispravno i izbaceo Klosea onda su odjednom faulovi smesni.Realno sudjenje je bilo perfektno.Trebalo je tu jos biti zutih,za Stankovica jedan,za Laneta jedan,za Badstubera jedan.Mozda se neki i nece slozeti sa mnom ali i Khedira da nije imao onaj zuti zasigurno bi ga dobeo kada je nabeo nogom Kolarova.Za ono se dobeja zuti no bilo bi to previse.Kada se sve sabere Mallenco se samo pridrzavao pravila i nema mu se sta zameriti.
Koliko god mi imali simpatije prema nekim repkama moramo imati i dozu realnosti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 jun 2010, 16:37

Samo Ozil je velemajstor....nista vise

utakmica dobra,srbija pokazala da ima kvalitet i zasluzeno pobijedila...tako da se stvari maximalno komplikuju u ovoj grupi....mislim da ce srbija nakon ove utakmice proci dalje dok ce ghana i njemacka medjusobno odlucivat o drugom putniku....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 18 jun 2010, 16:37

FC BAYERN je napisao/la:Podcijenili smo Srbe, i to nas je kostalo puno, naravno i onaj drugi zuti karton Klosea, igrali smo sat vremena sa igracem manje i mogu reci da smo bili ravnopravni ako ne i bolji, napadali smo cijelo vrijeme, imali su i Srbi svoje prilike, ali steta sto u napadu igra jedan PODOLSKI koji je dokazao po 101 put da je kar'na od igraca, kojem treba 20 suteva na gol da zabije gol, koji puca penal :?: Ko njemu dade da puca penal boze dragi, a sto je najgore nevidim razlog zasto ga je Loew pozvao(27 utak. 2 gola) i jos nam igra u pocetnom sastavu PAAA BOZE DRAGI KO JE OVDJE NORMALAN :!: :!: :!: Ozil strasan igrac daje lopte rukama ali se umorio bio, uglavnom ja nisam razocaran igrom nasih, nego sam razocaran na Loewa :!:
:lol:
"" ПУТ ""

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 18 jun 2010, 16:38

Ne znam sto se zalite na suđenje. Lik je uradio sto je morao. Barem nije produzio tekmu 6 minuta. :P
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jun 2010, 16:40

EastStand je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:Podcijenili smo Srbe, i to nas je kostalo puno, naravno i onaj drugi zuti karton Klosea, igrali smo sat vremena sa igracem manje i mogu reci da smo bili ravnopravni ako ne i bolji, napadali smo cijelo vrijeme, imali su i Srbi svoje prilike, ali steta sto u napadu igra jedan PODOLSKI koji je dokazao po 101 put da je kar'na od igraca, kojem treba 20 suteva na gol da zabije gol, koji puca penal :?: Ko njemu dade da puca penal boze dragi, a sto je najgore nevidim razlog zasto ga je Loew pozvao(27 utak. 2 gola) i jos nam igra u pocetnom sastavu PAAA BOZE DRAGI KO JE OVDJE NORMALAN :!: :!: :!: Ozil strasan igrac daje lopte rukama ali se umorio bio, uglavnom ja nisam razocaran igrom nasih, nego sam razocaran na Loewa :!:
:lol:
Nesto ti nije jasno?

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 18 jun 2010, 16:43

Evo i Slovenci vode 2:0

valjda cemo i mi Bosanci imati sansu jednog dana i da ce iostali navijati za nasu domovinu.

cestitke komsijama i desno i lijevo ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:44

Sudjenje je bilo "perfektno".
Mozda za Srbiju, koja je 60 minuta igrala sa igracem vise, ne 10 ili 20 minuta, nego 2/3 igre i ipak nije nista pokazala. Nula. Jednostavno smo pokradeni od onog spanjolskog papka i on je bio najbolji srpski igrac. Ali ima jos utakmica.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2010, 16:48

Principatus je napisao/la:Sudjenje je bilo "perfektno".
Mozda za Srbiju, koja je 60 minuta igrala sa igracem vise, ne 10 ili 20 minuta, nego 2/3 igre i ipak nije nista pokazala. Nula. Jednostavno smo pokradeni od onog spanjolskog papka i on je bio najbolji srpski igrac. Ali ima jos utakmica.
A gledao si Njemačka - Australia kada je Cahill dobio crveni karton. Zašto tada nisi govorio da je Australia pokradena, jer se iz aviona moglo vidjeti da je Tim startovao, ali i povukao noge da ne bi napravio grublji prekršaj. Bitno je napomenuti da je igrač Evertona odmah dig'o ruku u znak priznavanja prekršaja, a Meksikanac mu pokazuje crveni karton. Dakle, nemoj molim te o krađama, ne stoji ti. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.