Rekonstrukcija stadiona u BiH

Thetraphak1921
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Thetraphak1921 » 20 maj 2016, 21:45

High je napisao/la:slika

Derbi :ljepota:
Necete ovdje ! :mrgreen:

High

Post Postao/la High » 20 maj 2016, 21:50

Gdje je trafika - tu sam ja!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 20 maj 2016, 22:14

Znači iako je teren bio odličan u Širokom opet ulažu i dodatno sređuju i osvježavaju.. piše osim Pecare da će i tereni na kampu biti dorađivani:

slika
slika
slika

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 20 maj 2016, 23:20

brig je napisao/la:Znači iako je teren bio odličan u Širokom opet ulažu i dodatno sređuju i osvježavaju.. piše osim Pecare da će i tereni na kampu biti dorađivani:

slika
slika
slika
Svaka čast ljudi !To je ono očemu govorim.Travnjak i stadion se konstantno mora održavati,uređivati.Nadam se da će i u Zenici to shvatiti,kao i na svim našim stadionima.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 21 maj 2016, 00:44

Ovako ce izgledati istok kada se u potpunosti zavrsi.
slika
Plus krov, naravno.
Onanija ! :kafa:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 maj 2016, 01:54

nellic07 je napisao/la: Svaka čast ljudi !To je ono očemu govorim.Travnjak i stadion se konstantno mora održavati,uređivati.Nadam se da će i u Zenici to shvatiti,kao i na svim našim stadionima.
A jeste oprali sa Zenicom više..
“Obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Evropi za narednu sezonu utakmice trećeg pretkola evropskih takmičenja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA takmičenja”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH)
Zadnja utakmica kontra Mladosti,pljusak citav dan,.

slika

slika

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 maj 2016, 02:14

Thetraphak1921 je napisao/la:Ovako ce izgledati istok kada se u potpunosti zavrsi.
slika
Plus krov, naravno.
Onanija ! :kafa:
Nece, ovako ce izgledati. Najbitnije od svega, fali krov na toj slici :) :D

slika

slika

slika

High

Post Postao/la High » 21 maj 2016, 02:15

Dobra roba za petak navečer. :think:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 maj 2016, 13:02

http://sportsport.ba/bh_fudbal/imam-nov ... eva/195097

Izmedju ostalog
Imate li želju da radite u Radniku i u budućnosti?

"Da sam ozbiljan u ovome pokazuje i to da ne slavim više. Danas je Upravni odbor trajao tri sata, povukli smo neke poteze i jedan od njih je i produženje saradnje sa trenerom Petrovićem. Sada se pripremamo za finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske i maksimalno smo fokusirani da i to osvojimo. Pripremamo se također za Evropu, zatim za prijelazni rok i moramo vidjeti šta i kako dalje. Želimo da evropske utakmice igramo na domaćem terenu i vidjet ćemo možemo li ispuniti neke uslove do 1. pretkola, ako ne, početkom sezone smo aplicirali da to bude stadion u Banja Luci. To dovoljno govori."
Ceka li nas to neka rekonstrukcija stadiona u Bijeljini koji po meni imam finog potencijala :mrgreen:

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 21 maj 2016, 15:08

brig je napisao/la:Znači iako je teren bio odličan u Širokom opet ulažu i dodatno sređuju i osvježavaju.. piše osim Pecare da će i tereni na kampu biti dorađivani:

slika
slika
slika
To se zove prozracivanje terena. Cepiranjem se iskopaju rupe do 20cm, koje se napune pijeskom. To utjece na prozracnost korijena trave, ali i na drenazu terena, terena koji je slabo propustan. Čepovi su promjera 2,5cm. Veliki klubovi obavljaju ovaj nacin oavjezavanja travnjaka jednom mjesecno, i zato isti izgledaju vrhunski. U nas 90 posto klubiva to ne radi nikako. Ovo utjece na brzu regeneraciju ostecenih dijelova travnjaka, odnosno brzi oporavak. Sada bi se drenaza trebala u mnogočemu popraviti jer ce propusnost tla biti mnogo bolja i voda ce se manje zadrzavati na terenu. U nas prilikom izrade travnjaka slabo se vodi racuna o drenazi, a ovo je jedan od nacina da se poboljša taj vid travnjaka.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 21 maj 2016, 17:23

Samo Siroki, Zeljo, Sarajevo, Zrinjski i Mladost imaju koliko toliko dobar teren za igranje fudbala.celik ne ubrajam jer je to drugi svijet.
Znaci nije to odlicno vec tek toliko dobro da se moze igrat, mozda je Siroki jedan korak ispred ovih nabrojanih...

Sljedece sezone bilo bi dobro kada bi se klubovi organizovali i osnovali nekakvu udrugu premijerligasa, pa da se pritisne savez da izvuce iz nekog fonda uefe ili fife da se bar tereni dovedu do savrsenstva.

Mi ovdje pricamo o nekakvim tribinama, arenama a ono najbitnije zapoatavljamo. Meni je teren daleko bitniji od bilo kakve tribine.

Pogledajte terene po Srbiji i Hrvatskoj samo..
Split
slika

Slaven Belupo
slika

Cukaricki
slika

Donji Srem
slika

Metalac
slika
Da ne idem dalje, shvatili ste. Pa ovo cak nisu ni najbolji timovi njihovih liga vec mrtvi prosjek. O zvezdi partizanu dinamu i rijeci ne treba pricat.
Fazon je taj sto oni rade, i trude se da bude bolje. A kod nas samo daj da komsiji crkne krava.
Pa koliko samo ja znam pitara kojim nije drago sto zeljo gradi tribinu...
Pobogu dajte da ucinimo fudbal boljim, ne moze se to dobit inicijativom jednog ili dva kluba, svi se moraju ujediniti i teziti ka boljem stanju.
Dosta je vise patnje po ovim nasim krompiristima, cak nas je i albanija preyebala po pitanju terena....
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 maj 2016, 19:03

I u BiH se tereni ovako sjaje kad je lijepo vrijeme. Evo ovaj teren u Koprivnici je katastrofalan kad padne kisa. Ne bude blata, ali teren bude izrovljen. Gledao sam vise domacih utakmica Slavena na kojima se dokazuje moja teza, ali u usporedbi s BiH u Hrvatskoj i dijelom u Srbiji su bolji tereni. Bolje podnose manje padaline i na vecim padalinama se manje ostecuju.

U BiH se u zadnje vrijeme ulazu novci iz klupskih budzeta, vise se ne moli lokalna samouprava (Siroki, Zrinjski, Zeljo, Mladost) i na taj nacin ce infrastruktura puno brze napredovat. Zajedno s tribinama i popratnim sadrzajima ulagat ce se u terene i vjerujem da ce jako brzo biti bar na razini onih u susjedstvu, ako ne i bolji.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 maj 2016, 00:53

Teren na Grbavici je iznimno neravan ako se ja pitam, to je ocito kada si na stadionu i kada primjetis zapravo kako lopta odskace i da je cesto tesko je kontrolisati... Ne kazem time da imamo najlosiji teren u ligi, ali stanje uopste nije dobro.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 maj 2016, 00:58

Ja stvarno ne znam koliko tesko moze biti napravit teren ravnim...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 22 maj 2016, 01:01

AnelZ je napisao/la:Teren na Grbavici je iznimno neravan ako se ja pitam, to je ocito kada si na stadionu i kada primjetis zapravo kako lopta odskace i da je cesto tesko je kontrolisati... Ne kazem time da imamo najlosiji teren u ligi, ali stanje uopste nije dobro.
Sto je najtuznije, i takav je medju najboljim terenima lige.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 22 maj 2016, 09:55

Signore je napisao/la: Ceka li nas to neka rekonstrukcija stadiona u Bijeljini koji po meni imam finog potencijala :mrgreen:
Mozes li pojasniti to o potencijalu ? Ja bas i ne vidim nekakav potencijal. Imaju jednu solidnu tribinu, pa cak i da nju srede da bude tip-top opet ostaje ogromna praznina,i to s pogledom na polje i kukuruz :lol:
Jedini nacin na koji taj stadion stvarno moze biti "bomboncic" je da se u potpunosti sagradi,tj. da ima barem 3-4 tribine, a to nema nikakvog smisla jer i ovako ga ne mogu ni priblizno napuniti.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2016, 11:26

virtuoz je napisao/la:
Signore je napisao/la: Ceka li nas to neka rekonstrukcija stadiona u Bijeljini koji po meni imam finog potencijala :mrgreen:
Mozes li pojasniti to o potencijalu ? Ja bas i ne vidim nekakav potencijal. Imaju jednu solidnu tribinu, pa cak i da nju srede da bude tip-top opet ostaje ogromna praznina,i to s pogledom na polje i kukuruz :lol:
Jedini nacin na koji taj stadion stvarno moze biti "bomboncic" je da se u potpunosti sagradi,tj. da ima barem 3-4 tribine, a to nema nikakvog smisla jer i ovako ga ne mogu ni priblizno napuniti.
Ova tribina je dovoljno velika da na nju stave sve moguce sto UEFA trazi za cat3, a ne muce muku s prostorom i taj prostor je potencijal. Preko puta glavne tribine mogu napraviti jos jednu kapaciteta oko 1.000-1.500 gledatelja koja bi se koristila kao gostujuca i taj stadion bi bio bombona. Samo kada bi pomjerili teren prema sadasnjoj tribini i tribinu preko puta stavili blize terenu, tj. kada bi izbacili kvaziatletsku stazu.

To sto njima ne treba nista bolje od ovog je druga stvar, a svaki stadion koji ima bar jednu pristojnu tribinu koja se moze sredit i da ima ovoliko prostora znaci da ima potencijala u odnosu na one koji nemaju prostora. Npr. Pecara je bolji stadion od ovog u Bijeljini, ali je dosegla svoj limit i daljnjeg potencijala nema jer jednostavno nema prostora koji se moze iskoristiti. Izvukli su maksimum.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 22 maj 2016, 11:27

Nek stave reklame okolo, nešto kao Slaven Belupo.
Nije ni to baš prelijepo, ali opet ugodnije oku nego polja i traktori u pozadini... :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2016, 11:30

johnnyyK je napisao/la:Nek stave reklame okolo, nešto kao Slaven Belupo.
Nije ni to baš prelijepo, ali opet ugodnije oku nego polja i traktori u pozadini... :mrgreen:
Pusti ti njih, kad cete vi na istoku nesto oku gledljivo izgradit? :mrgreen:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 22 maj 2016, 11:38

Signore je napisao/la: Ova tribina je dovoljno velika da na nju stave sve moguce sto UEFA trazi za cat3, a ne muce muku s prostorom i taj prostor je potencijal. Preko puta glavne tribine mogu napraviti jos jednu kapaciteta oko 1.000-1.500 gledatelja koja bi se koristila kao gostujuca i taj stadion bi bio bombona. Samo kada bi pomjerili teren prema sadasnjoj tribini i tribinu preko puta stavili blize terenu, tj. kada bi izbacili kvaziatletsku stazu.
To sto njima ne treba nista bolje od ovog je druga stvar, a svaki stadion koji ima bar jednu pristojnu tribinu koja se moze sredit i da ima ovoliko prostora znaci da ima potencijala u odnosu na one koji nemaju prostora. Npr. Pecara je bolji stadion od ovog u Bijeljini, ali je dosegla svoj limit i daljnjeg potencijala nema jer jednostavno nema prostora koji se moze iskoristiti. Izvukli su maksimum.
Ja pod "potencijal" smatram nesto sto je relativno moguce napraviti. To sto nesto ima prostora ne znaci da ima i potencijal. U tom slucaju ja mogu kupit polje i reci da ima potencijal da jednog dana postane dobar stadion :lol:
I da,cak i kad bi napravili gostujucu tribinu daleko je to od "bombone". To bi bio solidan stadion za BiH uslove ali bi za europske standarde opet izgledao smijesno.

Zao mi je, ali ja mislim da s vizualnog aspekta stadion u Bijeljini nema neki potencijal. Potencijal za zadovoljavanje UEFA standarda- da, potencijal da postane moderan,lijep stadion - ne.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.