Svaka čast ljudi !To je ono očemu govorim.Travnjak i stadion se konstantno mora održavati,uređivati.Nadam se da će i u Zenici to shvatiti,kao i na svim našim stadionima.brig je napisao/la:Znači iako je teren bio odličan u Širokom opet ulažu i dodatno sređuju i osvježavaju.. piše osim Pecare da će i tereni na kampu biti dorađivani:

A jeste oprali sa Zenicom više..nellic07 je napisao/la: Svaka čast ljudi !To je ono očemu govorim.Travnjak i stadion se konstantno mora održavati,uređivati.Nadam se da će i u Zenici to shvatiti,kao i na svim našim stadionima.
Zadnja utakmica kontra Mladosti,pljusak citav dan,.“Obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Evropi za narednu sezonu utakmice trećeg pretkola evropskih takmičenja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA takmičenja”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH)

Nece, ovako ce izgledati. Najbitnije od svega, fali krov na toj sliciThetraphak1921 je napisao/la:Ovako ce izgledati istok kada se u potpunosti zavrsi.
Plus krov, naravno.
Onanija !

Ceka li nas to neka rekonstrukcija stadiona u Bijeljini koji po meni imam finog potencijalaImate li želju da radite u Radniku i u budućnosti?
"Da sam ozbiljan u ovome pokazuje i to da ne slavim više. Danas je Upravni odbor trajao tri sata, povukli smo neke poteze i jedan od njih je i produženje saradnje sa trenerom Petrovićem. Sada se pripremamo za finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske i maksimalno smo fokusirani da i to osvojimo. Pripremamo se također za Evropu, zatim za prijelazni rok i moramo vidjeti šta i kako dalje. Želimo da evropske utakmice igramo na domaćem terenu i vidjet ćemo možemo li ispuniti neke uslove do 1. pretkola, ako ne, početkom sezone smo aplicirali da to bude stadion u Banja Luci. To dovoljno govori."
To se zove prozracivanje terena. Cepiranjem se iskopaju rupe do 20cm, koje se napune pijeskom. To utjece na prozracnost korijena trave, ali i na drenazu terena, terena koji je slabo propustan. Čepovi su promjera 2,5cm. Veliki klubovi obavljaju ovaj nacin oavjezavanja travnjaka jednom mjesecno, i zato isti izgledaju vrhunski. U nas 90 posto klubiva to ne radi nikako. Ovo utjece na brzu regeneraciju ostecenih dijelova travnjaka, odnosno brzi oporavak. Sada bi se drenaza trebala u mnogočemu popraviti jer ce propusnost tla biti mnogo bolja i voda ce se manje zadrzavati na terenu. U nas prilikom izrade travnjaka slabo se vodi racuna o drenazi, a ovo je jedan od nacina da se poboljša taj vid travnjaka.brig je napisao/la:Znači iako je teren bio odličan u Širokom opet ulažu i dodatno sređuju i osvježavaju.. piše osim Pecare da će i tereni na kampu biti dorađivani:
Sto je najtuznije, i takav je medju najboljim terenima lige.AnelZ je napisao/la:Teren na Grbavici je iznimno neravan ako se ja pitam, to je ocito kada si na stadionu i kada primjetis zapravo kako lopta odskace i da je cesto tesko je kontrolisati... Ne kazem time da imamo najlosiji teren u ligi, ali stanje uopste nije dobro.
Mozes li pojasniti to o potencijalu ? Ja bas i ne vidim nekakav potencijal. Imaju jednu solidnu tribinu, pa cak i da nju srede da bude tip-top opet ostaje ogromna praznina,i to s pogledom na polje i kukuruzSignore je napisao/la: Ceka li nas to neka rekonstrukcija stadiona u Bijeljini koji po meni imam finog potencijala
Ova tribina je dovoljno velika da na nju stave sve moguce sto UEFA trazi za cat3, a ne muce muku s prostorom i taj prostor je potencijal. Preko puta glavne tribine mogu napraviti jos jednu kapaciteta oko 1.000-1.500 gledatelja koja bi se koristila kao gostujuca i taj stadion bi bio bombona. Samo kada bi pomjerili teren prema sadasnjoj tribini i tribinu preko puta stavili blize terenu, tj. kada bi izbacili kvaziatletsku stazu.virtuoz je napisao/la:Mozes li pojasniti to o potencijalu ? Ja bas i ne vidim nekakav potencijal. Imaju jednu solidnu tribinu, pa cak i da nju srede da bude tip-top opet ostaje ogromna praznina,i to s pogledom na polje i kukuruzSignore je napisao/la: Ceka li nas to neka rekonstrukcija stadiona u Bijeljini koji po meni imam finog potencijala![]()
Jedini nacin na koji taj stadion stvarno moze biti "bomboncic" je da se u potpunosti sagradi,tj. da ima barem 3-4 tribine, a to nema nikakvog smisla jer i ovako ga ne mogu ni priblizno napuniti.
Pusti ti njih, kad cete vi na istoku nesto oku gledljivo izgradit?johnnyyK je napisao/la:Nek stave reklame okolo, nešto kao Slaven Belupo.
Nije ni to baš prelijepo, ali opet ugodnije oku nego polja i traktori u pozadini...
Ja pod "potencijal" smatram nesto sto je relativno moguce napraviti. To sto nesto ima prostora ne znaci da ima i potencijal. U tom slucaju ja mogu kupit polje i reci da ima potencijal da jednog dana postane dobar stadionSignore je napisao/la: Ova tribina je dovoljno velika da na nju stave sve moguce sto UEFA trazi za cat3, a ne muce muku s prostorom i taj prostor je potencijal. Preko puta glavne tribine mogu napraviti jos jednu kapaciteta oko 1.000-1.500 gledatelja koja bi se koristila kao gostujuca i taj stadion bi bio bombona. Samo kada bi pomjerili teren prema sadasnjoj tribini i tribinu preko puta stavili blize terenu, tj. kada bi izbacili kvaziatletsku stazu.
To sto njima ne treba nista bolje od ovog je druga stvar, a svaki stadion koji ima bar jednu pristojnu tribinu koja se moze sredit i da ima ovoliko prostora znaci da ima potencijala u odnosu na one koji nemaju prostora. Npr. Pecara je bolji stadion od ovog u Bijeljini, ali je dosegla svoj limit i daljnjeg potencijala nema jer jednostavno nema prostora koji se moze iskoristiti. Izvukli su maksimum.
Pomalo, pomalo ...Signore je napisao/la:Pusti ti njih, kad cete vi na istoku nesto oku gledljivo izgradit?johnnyyK je napisao/la:Nek stave reklame okolo, nešto kao Slaven Belupo.
Nije ni to baš prelijepo, ali opet ugodnije oku nego polja i traktori u pozadini...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.