Bit ce veoma zanimljivo nakon prva 22 kola i tesko je garantovati kojih 6 klubova ce biti u toj ligi za prvaka, a kojih 6 u onoj za opstanak. Mislim da Zrinjski ne treba otpisati, iako sumnjam da ce uspjeti odbraniti titulu prvaka. Slobodu vidim u borbi za titulu, ali imaju malo igraca u rosteru, izmorili su se ove sezone, mada su svoje ciljeve postigli. Sarajevo je u krizi, vidjet cemo sta ce se izdesavati ovo ljeto kod njih, Hurtic je ostao, nisam optimista, ali oni su uvijek tu pri vrhu i zasigurno je da ce ciljati visoko. Siroki Brijeg sumnjam da moze uzeti titulu, ali je sigurno tu borba za europu. Opadaju zadnjih godina, moze se primjetiti, dijelom i zbog poostravanja konkurencije u ligi. Zeljeznicar je jedan od ozbiljnijih kandidata za titulu, jer je vecina ekipe ostala i bit ce svjezi u startu prvenstva zbog neigranja u europi. Ne zna se ko ce biti trener i od toga i najvise zavisi kako ce teci borba za sami vrh tabele, pa i za titulu. Ako dodje dobar trener, moze iskoristiti mnogo iz ove ekipe i bili bi pa mozda i najozbiljniji kandidat za titulu i tako sam i glasao u anketi, iako smatram da je najbitnije za Zeljeznicar(klub za koji navijam) da izbori europu sigurno, bez ovih tragicnih zavrsnica, da se klub stabilizuje, da se dovede dobar trener za duge staze. Trofej ne bi smio biti imperativ, a moze doci veoma lako ako se kockice posloze, jer potencijala itekako ima. Graciceve izjave da ce Olimpic jurisati na vrh ne smatram za ozbiljnim, ali mozda iz sjene budu ganjali euro takmicenja, pogotovo jer ce ih mnogi klubovi podcijeniti u startu sezone. Petrovic je ostao u Rudaru, tu ekipu ne treba otpisati, ali ne znamo poslije euro takmicenja koliko ce se kadra rasuti. Smatram da je Petrovic veliki strucnjak i zanima me kako ce uspjeti ove sezone, jer je u ovoj prosloj realno bio autsajder i tako je lakse raditi. I strasno mi je zao sto su klubovi kao Borac i Velez ispali, jer smatram da su to klubovi za lige 12, sa imenom i historijom i da se zasluzuju boriti za sami vrh. Zelim im sto brzi oporavak