virtuoz je napisao/la:
Ja pod "potencijal" smatram nesto sto je relativno moguce napraviti. To sto nesto ima prostora ne znaci da ima i potencijal. U tom slucaju ja mogu kupit polje i reci da ima potencijal da jednog dana postane dobar stadion
I da,cak i kad bi napravili gostujucu tribinu daleko je to od "bombone". To bi bio solidan stadion za BiH uslove ali bi za europske standarde opet izgledao smijesno.
Zao mi je, ali ja mislim da s vizualnog aspekta stadion u Bijeljini nema neki potencijal. Potencijal za zadovoljavanje UEFA standarda- da, potencijal da postane moderan,lijep stadion - ne.
Pa ni BP kao najbolji stadion u drzavi nije na nekom europskom nivou nego je samo najbolji stadion u BiH. Ima sve cetiri tribine, prilicno je simetrican, a stadion u Bijeljini s dvije tribine nikako ne moze da bude neki zavidan nivo i da bude bolji od BP, ali ima potencijal da bude puno bolji nego sto je sad, da bude jedan od boljih stadiona u drzavi, a da ne bude sramota za Europu, tad vec treba nesto vise para.
Da postave krov duz cijele tribine, da urede loze i sve potrebno, usminkaju maksimalno postojecu tribinu i imali bi nesto kao zapad u BL. Sa suprotnom tribinom koja je za goste to postaje pristojan stadion, pogotovo ako tribine budu uz teren, tad bi mi bio pristojniji od BL koja ima tri tribine.
johnnyyK je napisao/la:
Pomalo, pomalo ...
Već se duže vrijeme spominje približavanje terena zapadnoj tribini, što bi bio odličan potez.Natkrivanje donje zapadne tribine bi bio ogroman posao.Skoro sve utakmice u proljetnom dijelu je pljusak bio 90 minuta što je uzrok lošoj posjeti."Stajanje" kao trbina je u katastrofalnom stanju.Ako si ikada bio tamo znaš kakav je prilaz do same tribine, pogotovo kad je kiša.Kroz one
rešetke se skoro ništa ne vidi, a u onoj vodi ne mogu ni zamisliti čega sve ima.
Uglavnom, trebat će vremena da stadion dosegne neki viši nivo, ali važno je kotinuirano raditi i sigurno će se isplatiti...
Iza istoka sam samo setao, nisam nikad ulazio na njega. Sjecam se da izgleda kao logor, ali nije da pamtim kakav je prilaz, mada sam bio vise puta na zapadu i tamo nije bas neki zavidan ulaz, zna biti zaraslo pa vjerujem da je istok jos gori.
Kod vas se moze spickat fin stadion za nase uslove, samo treba para. Prvo za krov, a onda i za drugu tribinu, treba iskopat atletsku, a i srusit gornji zapad. Nadam se da cete brzo predstavit neki plan po kojem ce se sve to uradit, jer ce tek tad stadion postati ozbiljan projekt. Ovo sad je sve od danas do sutra. Napravljen centralni krov i receno da ce se nekad kad se mogne pokriti cijela tribina, nije nista konkretno izneseno.