Rekonstrukcija stadiona u BiH

johnnyyK
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la johnnyyK » 22 maj 2016, 11:54

Signore je napisao/la:
johnnyyK je napisao/la:Nek stave reklame okolo, nešto kao Slaven Belupo.
Nije ni to baš prelijepo, ali opet ugodnije oku nego polja i traktori u pozadini... :mrgreen:
Pusti ti njih, kad cete vi na istoku nesto oku gledljivo izgradit? :mrgreen:
Pomalo, pomalo ... :lol:

Već se duže vrijeme spominje približavanje terena zapadnoj tribini, što bi bio odličan potez.Natkrivanje donje zapadne tribine bi bio ogroman posao.Skoro sve utakmice u proljetnom dijelu je pljusak bio 90 minuta što je uzrok lošoj posjeti."Stajanje" kao trbina je u katastrofalnom stanju.Ako si ikada bio tamo znaš kakav je prilaz do same tribine, pogotovo kad je kiša.Kroz one
rešetke se skoro ništa ne vidi, a u onoj vodi ne mogu ni zamisliti čega sve ima.

Uglavnom, trebat će vremena da stadion dosegne neki viši nivo, ali važno je kotinuirano raditi i sigurno će se isplatiti...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 maj 2016, 13:17

Nastavila se rekonstrukcija stadiona u Livnu :opaopa:
slika

Na slici je, gledano s terena, desni dio tribine. Lijevi je odrađen, čeka se samo postavljanje stolica. Ovo je odrađeno jučer.

Samo da ne ispadnemo iz lige :pray: pa da se nova sezona i "novi" stadion otvore u koliko-toliko normalnoj ligi.
Hayley <3

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 maj 2016, 13:18

U bijeljini, a i na svim drugim stadionima sa kojih se jasno vidi njiva, suma, traktor i sl. Ja mislim da bi ova visoka zica oko stadionan bila najbolje i najjeftinije rijesenje za stvaranje bar nekog dojma o ozbiljnom stadionu.
slika
Na tu zicu ako ne mogu postaviti reklame, nek je oblijepe gumenom presvlakom u boji kluba i to je to.
U sloveniji je ovo trend kod manjih stadiona.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2016, 13:48

virtuoz je napisao/la: Ja pod "potencijal" smatram nesto sto je relativno moguce napraviti. To sto nesto ima prostora ne znaci da ima i potencijal. U tom slucaju ja mogu kupit polje i reci da ima potencijal da jednog dana postane dobar stadion :lol:
I da,cak i kad bi napravili gostujucu tribinu daleko je to od "bombone". To bi bio solidan stadion za BiH uslove ali bi za europske standarde opet izgledao smijesno.

Zao mi je, ali ja mislim da s vizualnog aspekta stadion u Bijeljini nema neki potencijal. Potencijal za zadovoljavanje UEFA standarda- da, potencijal da postane moderan,lijep stadion - ne.
Pa ni BP kao najbolji stadion u drzavi nije na nekom europskom nivou nego je samo najbolji stadion u BiH. Ima sve cetiri tribine, prilicno je simetrican, a stadion u Bijeljini s dvije tribine nikako ne moze da bude neki zavidan nivo i da bude bolji od BP, ali ima potencijal da bude puno bolji nego sto je sad, da bude jedan od boljih stadiona u drzavi, a da ne bude sramota za Europu, tad vec treba nesto vise para.

Da postave krov duz cijele tribine, da urede loze i sve potrebno, usminkaju maksimalno postojecu tribinu i imali bi nesto kao zapad u BL. Sa suprotnom tribinom koja je za goste to postaje pristojan stadion, pogotovo ako tribine budu uz teren, tad bi mi bio pristojniji od BL koja ima tri tribine.
johnnyyK je napisao/la:
Pomalo, pomalo ... :lol:

Već se duže vrijeme spominje približavanje terena zapadnoj tribini, što bi bio odličan potez.Natkrivanje donje zapadne tribine bi bio ogroman posao.Skoro sve utakmice u proljetnom dijelu je pljusak bio 90 minuta što je uzrok lošoj posjeti."Stajanje" kao trbina je u katastrofalnom stanju.Ako si ikada bio tamo znaš kakav je prilaz do same tribine, pogotovo kad je kiša.Kroz one
rešetke se skoro ništa ne vidi, a u onoj vodi ne mogu ni zamisliti čega sve ima.

Uglavnom, trebat će vremena da stadion dosegne neki viši nivo, ali važno je kotinuirano raditi i sigurno će se isplatiti...
Iza istoka sam samo setao, nisam nikad ulazio na njega. Sjecam se da izgleda kao logor, ali nije da pamtim kakav je prilaz, mada sam bio vise puta na zapadu i tamo nije bas neki zavidan ulaz, zna biti zaraslo pa vjerujem da je istok jos gori.

Kod vas se moze spickat fin stadion za nase uslove, samo treba para. Prvo za krov, a onda i za drugu tribinu, treba iskopat atletsku, a i srusit gornji zapad. Nadam se da cete brzo predstavit neki plan po kojem ce se sve to uradit, jer ce tek tad stadion postati ozbiljan projekt. Ovo sad je sve od danas do sutra. Napravljen centralni krov i receno da ce se nekad kad se mogne pokriti cijela tribina, nije nista konkretno izneseno.

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 22 maj 2016, 15:09

AnelZ je napisao/la:Teren na Grbavici je iznimno neravan ako se ja pitam, to je ocito kada si na stadionu i kada primjetis zapravo kako lopta odskace i da je cesto tesko je kontrolisati... Ne kazem time da imamo najlosiji teren u ligi, ali stanje uopste nije dobro.
Normalno da je neravan kad je obicna ledina.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 22 maj 2016, 15:15

isx je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Teren na Grbavici je iznimno neravan ako se ja pitam, to je ocito kada si na stadionu i kada primjetis zapravo kako lopta odskace i da je cesto tesko je kontrolisati... Ne kazem time da imamo najlosiji teren u ligi, ali stanje uopste nije dobro.
Nije bas ledina, normalno da nije idealan, al je svakako posle Bilinog mozda i najbolji, na Koševu je drenaza bolja ali je tvrd kao beton, u Širokom malo ozbiljnije padavine uniste teren skroz na skroz, BB ista prica kao Pecara, u globalu svi su solidni kad su vremenski uvjeti okej, padavine donesu probleme, ali ima i stadiona gdje su tereni vazda katastrofa bez obzira jel ljeto ili zima, sreca svi su ispali iz lige..

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 22 maj 2016, 15:20

Jest ledina kad je 95% trave na njemu djetelina. Kao i Koševo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 22 maj 2016, 15:33

isx je napisao/la:Jest ledina kad je 95% trave na njemu djetelina. Kao i Koševo.

Rekoh nije idealan, da je 90% djetelina nije istina, generalno kad vidis teren u Zenici i kad nekom kazes to je najbolje sto imamo nema potrebe onda ostale ni spominjati, al s obzirom da imas klubove tipa Slaviju gdje igras na zemlji, Rudar, Drinu, Velez gdje je situacija za nijansu bolja jer ima vise zelene od smedje boje na terenu, onda mislim da nije pogresno reci da su Grbavica, Koševo, BB, Pecara pa i Mladost DK i Radnik solidni sto se terena tice, tj dozvoljavaju neki nivo igre..

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 maj 2016, 15:38

cikazubo je napisao/la:
isx je napisao/la:
Nije bas ledina, normalno da nije idealan, al je svakako posle Bilinog mozda i najbolji, na Koševu je drenaza bolja ali je tvrd kao beton, u Širokom malo ozbiljnije padavine uniste teren skroz na skroz, BB ista prica kao Pecara, u globalu svi su solidni kad su vremenski uvjeti okej, padavine donesu probleme, ali ima i stadiona gdje su tereni vazda katastrofa bez obzira jel ljeto ili zima, sreca svi su ispali iz lige..
Ti ocito odavno nisi gledao na Pecari. Pa par utakmica padala kisa nenormalno travnjak Pecare ostao dobar i lopta ide bez zastajanja ili pepkanja zato jer se u ovih godinu dana puno radilo na terenu.. Sigurno iza BP najbolji teren uz onaj Zrinjskog jer su i oni radili isto koliko sam upratio na njihovoj temi. Samo kod njih sto san gledao malo losije upija vodu pa je puno stoji ali nema glibine

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 22 maj 2016, 15:38

Svi tereni osim onog u Zenici su neravne ledine neuslovne za ozbiljniju pas igru. Sjetite se Bilinog polja i one ledine kad smo igrali baraze sa Portugalom. To sto se ti tereni malo bolje zelene ne znaci nista.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 22 maj 2016, 16:09

chily-rz je napisao/la:
nellic07 je napisao/la: Svaka čast ljudi !To je ono očemu govorim.Travnjak i stadion se konstantno mora održavati,uređivati.Nadam se da će i u Zenici to shvatiti,kao i na svim našim stadionima.
A jeste oprali sa Zenicom više..
“Obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Evropi za narednu sezonu utakmice trećeg pretkola evropskih takmičenja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA takmičenja”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH)
Zadnja utakmica kontra Mladosti,pljusak citav dan,.

slika

slika
Covjece koliko sam clanaka procitao otkad sam prestao ići na Bilino da ne održavaju travnjak uopšte..
jedan je baš išao u krajnost, pomislio sam da se raspada sve.
ova slika ipak pokazuje da je sve uredu :thumbup:
poslije zenickog, definitivno je travnjak na Pecari najbolji.
neko napisa da je travnjak bitniji od tribina i slazem se, kvaliteta livade direktno utice na kvalitet fudbala i privlaci vise navijaca.
ja sam prije bojkota znao gledati utakmice gdje se covjek zapita jel uopste nasa liga u pitanju. valjda se i igrači okuraže pa se rastrče, pas igra, smislene akcije :bow:
kada bi savez ulozio i u ostale terene, definitivno bi ono malo talenta kod igraca doslo do izrazaja, te bi gledali generalno bolji fudbal
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 22 maj 2016, 17:38

badblueboylivno je napisao/la:Nastavila se rekonstrukcija stadiona u Livnu :opaopa:
Nemoj se uvrijediti, ali gdje ti tu vidis stadion ? :lol:
Neka skolska igralista vise lice na stadion nego ovo u Livnu :urnebes:

Ali nek se radi, da se stadioni dotjeruju svake sezone (pa makar sitnice) sad bi imali puno bolju situaciju. Rekao bih da je lijenost veci problem od besparice. Sve se moze kad se hoce.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 maj 2016, 18:17

isx je napisao/la:Svi tereni osim onog u Zenici su neravne ledine neuslovne za ozbiljniju pas igru. Sjetite se Bilinog polja i one ledine kad smo igrali baraze sa Portugalom. To sto se ti tereni malo bolje zelene ne znaci nista.

Po čemu ti to zaključuješ?
Bubaš onako ili? Pa Široki je uložio prošle godine u teren više nego Sarajevo i Željo zajedno, a isto i Zrinjski..

Da je loš teren prvi bih rekao ali teren je odličan na Pecari, a i u Mostaru tako da je glupo da tako pričaš

Evo zadnja utakmica, kiša je danima neprestano padala kao i tokom utakmice

[youtube][/youtube]

Obratite pozornost na prostore golmana, samo kod ovog gola kod istočne tribine ima malo blata dok na drugoj strani nema ništa, pogledajte kad Krstanović dodaje Wagneru za gol ili kad Ajayi prolazi da lopta normalno ide da nema vode

[youtube][/youtube]

Reći da je ovo ledina :nene:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 maj 2016, 18:28

Upravu je brig. Siroki je najvise ulozio a realno najvise i rade na poboljsanju terena i to se vidi cak i na tv-u, uzivanje je gledati prijenos sa pecare ma ko igrao.

A ono sto mi se mota po glavi u zadnje vrijeme.. Pitanje za Signorea ili Alena:
Da li je moguce da klubovi kod kojih je teren katastrofalan, tipa Slavija, Sloboda, Vitez, da postave teren sa umjetnom travom po uzoru na sjevernoeuropske klubove i koliko bi to kostalo?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 22 maj 2016, 18:42

@brig rekoh, samo zelenilo ne cini teren dobrim. I grbavica se zeleni, ali lopta provede vise u zraku negoli na travi prilikom dodavanja.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 22 maj 2016, 18:54

BadrHari je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
nellic07 je napisao/la: Svaka čast ljudi !To je ono očemu govorim.Travnjak i stadion se konstantno mora održavati,uređivati.Nadam se da će i u Zenici to shvatiti,kao i na svim našim stadionima.
A jeste oprali sa Zenicom više..
“Obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Evropi za narednu sezonu utakmice trećeg pretkola evropskih takmičenja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA takmičenja”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH)
Zadnja utakmica kontra Mladosti,pljusak citav dan,.

slika

slika
Covjece koliko sam clanaka procitao otkad sam prestao ići na Bilino da ne održavaju travnjak uopšte..
jedan je baš išao u krajnost, pomislio sam da se raspada sve.
ova slika ipak pokazuje da je sve uredu :thumbup:
poslije zenickog, definitivno je travnjak na Pecari najbolji.
neko napisa da je travnjak bitniji od tribina i slazem se, kvaliteta livade direktno utice na kvalitet fudbala i privlaci vise navijaca.
ja sam prije bojkota znao gledati utakmice gdje se covjek zapita jel uopste nasa liga u pitanju. valjda se i igrači okuraže pa se rastrče, pas igra, smislene akcije :bow:
kada bi savez ulozio i u ostale terene, definitivno bi ono malo talenta kod igraca doslo do izrazaja, te bi gledali generalno bolji fudbal
S obzirom da sam pratio repku na BP, i da sam bio zadnju kad smo gostovali Celiku, mogu ti reci da je razlika uzivo evidentna ali bas evidentna, teren je flekav, suh, u petercu vise blata nego trave, na mjestima neravan, vidi se da se ne valja i ne prozracuje redovito, i dalje je je on vrh za BiH, ali puno losiji nego prije 6-7 mjeseci, na tim slikama gore djeluje okej, al ovakve slike mogu nac i sa Grbavice npr. gdje izgleda ko Wmbley a znamo da je ustvari jako neravan.. Ko je inace zaduzen za odrzavanje terena na BP ?

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 maj 2016, 19:49

Niti jedan travnjak se ne moze porediti sa onim u Zenici. Ne pricajte gluposti, ovo je jedini travnjak u koji se ulozio ozbiljan novac i gdje je posao travnjaka uradila firma iz blizine Beca, koja se inace bavi tim poslom i na travnjacima austrijske lige i sire.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 maj 2016, 20:29

isx je napisao/la:@brig rekoh, samo zelenilo ne cini teren dobrim. I grbavica se zeleni, ali lopta provede vise u zraku negoli na travi prilikom dodavanja.

Slazem se al zato sam i napisao prati kako pasovi idu, prati loptu, da nema vode itd
Sigurno pored BP najbolji teren u BiH uz onaj u Mo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2016, 21:56

FrancescoTotti je napisao/la:Upravu je brig. Siroki je najvise ulozio a realno najvise i rade na poboljsanju terena i to se vidi cak i na tv-u, uzivanje je gledati prijenos sa pecare ma ko igrao.

A ono sto mi se mota po glavi u zadnje vrijeme.. Pitanje za Signorea ili Alena:
Da li je moguce da klubovi kod kojih je teren katastrofalan, tipa Slavija, Sloboda, Vitez, da postave teren sa umjetnom travom po uzoru na sjevernoeuropske klubove i koliko bi to kostalo?
Mozes naci umjetnu travu po cijeni od 20-30KM. Ja sam npr. imao u planu da napravim teren s umjetnom travom jer imam fin plac u blizini grada i da to iznajmljujem i dok sam se malo raspitivao dobio sam ponudu od jedne firme. Cijena ugradjenog metra kvadratnog je 29KM. Ti moras napraviti podlogu, a oni dovoze travu i postavljaju je. Na kraju mi je nesto zapelo, nisam ni napravio i ne bih znao reci nista vise konkretno.

Ono sto sam ja nalazio po internetu, kvalitetna trava kosta 50 eura ili cak i vise po metru kvadratnom. Za teren standardnih dimenzija 105x68 to kosta 357.000 eura. Plus jos treba uraditi podlogu i ugraditi ju. Za vrhunsku umjetnu travu, vrhunski uradjeno s vrhunskom drenazom ti sigurno treba oko milijun i pol maraka, ako ne i vise.

Ako netko zna neke druge informacije neka napise, ja bih se prvi razveselio da je jeftinije i da je dostupnije sto vecem broju klubova.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 maj 2016, 22:00

virtuoz je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Nastavila se rekonstrukcija stadiona u Livnu :opaopa:
Nemoj se uvrijediti, ali gdje ti tu vidis stadion ? :lol:
Neka skolska igralista vise lice na stadion nego ovo u Livnu :urnebes:

Ali nek se radi, da se stadioni dotjeruju svake sezone (pa makar sitnice) sad bi imali puno bolju situaciju. Rekao bih da je lijenost veci problem od besparice. Sve se moze kad se hoce.
Dobro, mogao sam napisati igralište, ali ima tribinu pa je stadion. Jadan, tužan, ali ja ga volim i zovem stadionom. :D Bit će to fino na ljeto kad se završi, 1000 sjedalica, travnjak odličan, uređen okoliš... još samo da srede stazu i to je to.

Nemam se što uvrijediti, kamo sreće da mogu na nešto utjecati. :mrgreen:
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.