Znam da je po propisima NSBiH dozvoljeno igrat PL na umjetnoj travi.Signore je napisao/la:Mozes naci umjetnu travu po cijeni od 20-30KM. Ja sam npr. imao u planu da napravim teren s umjetnom travom jer imam fin plac u blizini grada i da to iznajmljujem i dok sam se malo raspitivao dobio sam ponudu od jedne firme. Cijena ugradjenog metra kvadratnog je 29KM. Ti moras napraviti podlogu, a oni dovoze travu i postavljaju je. Na kraju mi je nesto zapelo, nisam ni napravio i ne bih znao reci nista vise konkretno.FrancescoTotti je napisao/la:Upravu je brig. Siroki je najvise ulozio a realno najvise i rade na poboljsanju terena i to se vidi cak i na tv-u, uzivanje je gledati prijenos sa pecare ma ko igrao.
A ono sto mi se mota po glavi u zadnje vrijeme.. Pitanje za Signorea ili Alena:
Da li je moguce da klubovi kod kojih je teren katastrofalan, tipa Slavija, Sloboda, Vitez, da postave teren sa umjetnom travom po uzoru na sjevernoeuropske klubove i koliko bi to kostalo?
Ono sto sam ja nalazio po internetu, kvalitetna trava kosta 50 eura ili cak i vise po metru kvadratnom. Za teren standardnih dimenzija 105x68 to kosta 357.000 eura. Plus jos treba uraditi podlogu i ugraditi ju. Za vrhunsku umjetnu travu, vrhunski uradjeno s vrhunskom drenazom ti sigurno treba oko milijun i pol maraka, ako ne i vise.
Ako netko zna neke druge informacije neka napise, ja bih se prvi razveselio da je jeftinije i da je dostupnije sto vecem broju klubova.
Daleko lakse i jeftinije bi bilo i odrzavanje, a kvalitet fudbala bi se podigao za nevjerovatnu razinu.
U kampu FK Sarajeva na Butmiru je ta najkvalitetnija ja mislim, i izgleda strasno
Posebno kada bi se organizovala vec ta udruga premijerligasa, kada bi se to planski odradilo, da se rade tri cetiri terena na jednom, sigurno bi se izvukao i ne tako mali popust kod izvodjaca...
Uglavnom ja sam misljenja da ce svaki nas klub prije doci do prihvatljivog 'nivoa' travnjaka na ovaj nacin nego cekajuci i cekajuci nekakve rekonstrukcije stadiona i sl.