BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la tale07 » 22 maj 2016, 23:17

Agamemnon je napisao/la:
Signore je napisao/la:Mozete malo odahnuti, Rangers izgubio finale kupa :mrgreen:
Zafrkan ovaj "Hibs "kako kaze komentator :D
Skotska ima oko 4,5 mil stanovnika iako i kod njih to varira mnogi su u engleskoj zive a imaju Skotsko drzavljanstvo ili po svijetu takodjer.
Znaci mala je razlika ali stadiona i atmosfere :clap:
Kakav mentalitet :D
I onda pogledam nas :roll:
Ljudi igrali fudbala a mi tad nismo znali ni sta je "Klis" a kamo li fudbal hahah. I mene stvarno fascinira fudbal na otoku to je kod njih jednostavno kultura, kod nas kad kažeš odoh gledati neku temu PL od 10 ljudi 9 ce ti reci da nisi normalan a 11 ih to pomisliti.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

AnelZ
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la AnelZ » 23 maj 2016, 02:27

Pa ono sto kod nas predstavlja ispijanje kafe, to u Engleskoj i u vecini Skotske predstavlja fudbal :)

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 maj 2016, 08:10

Čuj Zvezda bi se mogla nositi sa Dinamom :facepalm:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 23 maj 2016, 09:34

AnelZ je napisao/la:Pa ono sto kod nas predstavlja ispijanje kafe, to u Engleskoj i u vecini Skotske predstavlja fudbal :)
Tako nekako :lol:

Nadam se da ce zrinjskom zapasti Celtic, da ih idem gledati :bih:

NumeroUno
Kontakt:

Post Postao/la NumeroUno » 23 maj 2016, 14:27

Stabæk nebi za ni za Radnik ni za Slobodu bio los protivnik. Prosle godine bili velika senzacija u norveskoj ligi, prije sezone ih svi eksperti prognozirali za ispadanje oni zavrsise u Europi.
Problem ove godine je sto su glavni igraci (Diomande sada Hull, El Ghanassy neznam gdje zavrsi, Keita se vratio u Lech Poznan nakon posudbe pa sada opet posudjen drugom norveskom klubu, i trener Bob Bradley otiso u Le Havre) napustili klub i ove godine Stabæk i ne lici na onaj iz prosle. Sada su prezadnji 2-1-9 na 12 tekmi, mlad tim koji nije toliko kvalitetan a ni novi trener im nije nesta

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 maj 2016, 15:21

vidis kod njih treneri iz lige odu u le havre a nasi u zambiju i bog sami zna... i mi hocemo napredak , kao akademci da preuzimaju , kad nemamo trenera nece nas nikad biti ...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 maj 2016, 15:27

HeraklitMracni je napisao/la:vidis kod njih treneri iz lige odu u le havre a nasi u zambiju i bog sami zna... i mi hocemo napredak , kao akademci da preuzimaju , kad nemamo trenera nece nas nikad biti ...
Pa ni to nije njihov trener :roll:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 24 maj 2016, 09:59

Htio bih naglasiti da su ova i iduca sezona vjerovatno jedina kakva-takva prilika da se jedan BiH klub plasira u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.
UEFA je vec iznijela planove o novom sistemu CL koji bi se trebao igrati od sezone 2018-19. Knockout faza sa 32 kluba,pobjednici idu dalje sto znaci da 16 klubova podijeljenih u dvije grupe (14 utakmica u svakoj grupi,pobjednici idu u finale).
To znaci da bi se osim kvalifikacija u dvomecu knockout faze morao izbaciti jos jedan (i to vrlo jak) protivnik (Barcelona,Real,Bayern,i sl.) kako bi se doslo do grupa.
Dobro za one najvece klubove,smrt za one manje.
Sve to bi odvuklo jos vise kvalitetnih klubova (vrlo vjerovatno onih 16 sto su ispali) u EL, sto je takoder lose za one najmanje klubove jer se na taj nacin otvara manje mjesta u grupnoj fazi EL.

Klubovima iz BiH,kao i iz cijele regije, preostaje samo nadati se da do promjena u formatu nece doci, te da ce se mozda pokrenuti neko trecerazredno europsko natjecanje u cije grupe bi se mogli kvalificirati.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 24 maj 2016, 10:23

virtuoz je napisao/la:Htio bih naglasiti da su ova i iduca sezona vjerovatno jedina kakva-takva prilika da se jedan BiH klub plasira u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.
UEFA je vec iznijela planove o novom sistemu CL koji bi se trebao igrati od sezone 2018-19. Knockout faza sa 32 kluba,pobjednici idu dalje sto znaci da 16 klubova podijeljenih u dvije grupe (14 utakmica u svakoj grupi,pobjednici idu u finale).
To znaci da bi se osim kvalifikacija u dvomecu knockout faze morao izbaciti jos jedan (i to vrlo jak) protivnik (Barcelona,Real,Bayern,i sl.) kako bi se doslo do grupa.
Sve to bi odvuklo jos vise kvalitetnih klubova (vrlo vjerovatno onih 16 sto su ispali) u EL, sto je takoder lose za one najmanje klubove jer se na taj nacin otvara manje mjesta u grupnoj fazi EL.

Klubovima iz BiH,kao i iz cijele regije, preostaje samo nadati se da do promjena u formatu nece doci, te da ce se mozda pokrenuti neko trecerazredno europsko natjecanje u cije grupe bi se mogli kvalificirati.
Ako vec teze ovome, onda definitivno treba praviti regionalna takmicenja, tipa skandinavija, istocna evropa, blakan i sl.
Ili sve ostalo ukinuti i gledat cemo tih 16 ekipa i to je to.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 maj 2016, 10:48

virtuoz je napisao/la:Htio bih naglasiti da su ova i iduca sezona vjerovatno jedina kakva-takva prilika da se jedan BiH klub plasira u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Daj neki link. Morat ce biti i reorganizacija EL. Tamo ce vjerojatno podici broj ucesnika na 64 ako nitko iz LP nece ispadati u EL.

EDIT: Ne treba link, nasao

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 maj 2016, 10:58

Sta se desava koji q?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 24 maj 2016, 11:15

Sabinho je napisao/la:Sta se desava koji q?
Ne znam sta je tu cudno. Najbogatijim klubovima,kao i UEFA-i, puno vise odgovara neki zatvoreni sistem u kojem ce se natjecati samo oni sa najvise love. Kao primjer dovoljno je pogledati kosarkasku Euroligu.

To sto UEFA predlaze teoretski ne bi bio zatvoreni sistem ali u praksi CL bi igralo uvijek istih 10-ak klubova + njih par sto se mijenjaju ovisno o sezoni.
Jednostavno se najbogatijima vise isplati igrati 14 utakmica protiv klubova njima ravnim (npr. u grupi se nalaze Bayern,Real,PSG,Man City,Juventus,Arsenal,Sevilla,Benfica i svaka utakmica je mega-atraktivna) nego u grupi igrati protiv Astane,Dinama,Malma,CSKA,Maccabija i slicnih koji su jednostavno neatraktivni i puca im neka stvar za njih.

To mozda nije posteno, ali sport je vec odavno postao igracka za bogate i oni kolo vode.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 maj 2016, 11:16

Sabinho je napisao/la:Sta se desava koji q?
Polako. Ja koliko sam skuzio nije jos nista konkretno izneseno. Nadam se da ce UEFA razvrstati prvake i neprvake kao i do sad, a ne da gledamo ligu neprvaka. Ako klubovi ranga Dinama, Olympiakosa, Sparte, Red Bulla i slicnih ne mognu nikad izboriti tu grupnu fazu onda to takmicenje nece imati nikakvog smisla. Ma koliko smijesno zvucalo, LP mi i sad ide na k*, pratim ju dok igra Dinamo, a kasnije ispratim ove klubove koji ne igraju redovno, a kad ostanu najjaci utakmicu pogledam kad bas nista drugo ne radim. Postalo mi je monotono, dosadno, uvijek isti igraju.

Ako ovo i urade mislim da ce EL biti dosta jako takmicenje i iako ce biti drugi razred u Europi opet bi trebalo biti zanimljivo jer ce ga igrati dosta jakih klubova, a svake sezone ce biti dosta novih klubova i to ce stvoriti zanimljivost.

Ja se nadam da ce napraviti sistem po kojem nitko iz LP ne ide u EL i da u EL takodjer u grupama bude po 8 timova, ali da bude osam grupa iz kojih pobjednici idu dalje.

Valjda je svima jasno da je nemoguce odigrati grupnu fazu na jesen (jbt, ako Dinamo udje eto proljeca :urnebes: ) i da ce se na proljece igrati veliki broj utakmica. Pretpostavljam da ce to biti 7-7 jer su i do sad na jesen igrali 6 utakmica i na proljece prije finala maksimalno jos 6 i finale 7. UEFA ce na ovaj nacin svim klubovima omoguciti jednak broj utakmica. Do sad su finalisti igrali po 13 utakmica, a ovako ce svi igrati po 14, a finalisti 15. Tu ce se okretati milijarde i milijarde, mada mislim da su mozda cak mogli napraviti i cetiri grupe po 8 i da osvajaci idu u polufinale. Tko zna, mozda kasnije prosire, jer sam uvjeren da ce biti izbacivanja ovih najjacih u zadnjem kolu kvalifikacija pa kad ih zapadne grupna faza bez Bayerna, Reala ili Barce koji ce morati u EL mozda ce malo promisliti kao sto su sad poceli izmisljati stvari kad u Engleskoj krece nova era i kad stari velikani to vise nisu.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 24 maj 2016, 11:38

Kao sto Signore kaze, nista to jos nije sigurno, to je samo prijedlog ali mislim da ga trebamo vrlo ozbiljno shvatiti.

Ja se osobno zalazem za formiranje trecerazrednog europskog natjecanja slicnog formata kao CL i EL koje, iako ne bi bilo toliko popularno i bogato, bi zasigurno bilo pozdravljeno od strane velike vecine drzava te bi doprinijelo razvoju nogometa i u onim manje razvijenim ligama.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 maj 2016, 12:26

Ja mislim da EL nije dovoljno popularna da bi to trece bilo imalo, ali bi sigurno bilo zanimljivo bar tim klubovima. Mislim da bi UEFA ipak zaradila dovoljno novca da isfinancira. Neka utjecaj na koeficijent bude minimalan, a zarada od takmicenja dovoljna da se pokriju troskovi plus neka zarada. Neka osvajac na kraju ima cistih nekih milijun eura i to je to.

Takmicenje neka igraju samo klubovi koji su ispali u kvalifikacijama za LP i EL, bez dodatnih mjesta posebnih za to takmicenje. Neka bude kup takmicenje i neka ima eventualnu mogucnost za wild card da se zaokruzi potreban broj ucesnika.

Naravno, TV prava, marketing i ulaznice bi digle zaradu u odnosu na nagradu od UEFA-e.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 24 maj 2016, 13:05

Ja koliko sam cuo da ce od sezone 17/18 UEFA pokrenut i trece takmicenje gdje ce igrati timovi koji ispadu u 2-3 pretkolu kvalifikacija za LP i EL

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 maj 2016, 13:19

Signore je napisao/la:mada mislim da su mozda cak mogli napraviti i cetiri grupe po 8 i da osvajaci idu u polufinale
Cilj velikima je riješiti se malih, kako je rekao virtuoz gore. Tko bi popunio dodatnih 16 mjesta? Prćija? Ludogorec? Rapid? :D

Dvije skupine od osam su OK, odnosno 16 klubova u eliti je čisto u redu, neka im, neka igraju i nek se yebu. Ionako je LP teški smor zadnjih godina. Mada sam siguran, a i logika nalaže, da to da se nakon skupine igra finale nikad neće zaživjeti jer bi to značilo da par kola prije kraja četiri-pet klubova može biti već out pa bi to dovelo do još veće nezanimljivosti nego što imamo sad - tko bi (mislim na TV gledateljstvo) gledao utakmicu eliminiranih Leverkusena i Seville ili Šahtara i Basela? Nitko.

Daj nama malima malo reorganiziranu EL i dobro je. :kafa:
Hayley <3

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 24 maj 2016, 13:41

Ja bih trece natjecanje organizirao ovako:

32 kluba, isti format kao CL i EL
U natjecanje ulaze:
- 22 kluba koji izgube u 4.pretkolu EL
- 8 klubova iz 2.pretkola CL (trenutno je 16 porazenih, napravi se dodatna "runda" gdje razigravaju za mjesto u natjecanju")
- preostala 2 kluba popuniti na neki nacin, nebitno :mrgreen:

Trenutno po koeficijentima to natjecanje bi ovako izgledalo:
Sassuolo
Rio Ave FC
Qarabag Agdam
Rosenborg BK
FC Astana
Vorskla Poltava
Maccabi Haifa
FK Rostov
FC Astra
HJK
Hajduk Split
FC Arouca
Sheriff Tiraspol
Apollon Limassol
FK Mlada Boleslav
Dinamo Minsk
Skënderbeu
Crvena Zvezda
Dinamo Tbilisi
FH
AS Trencín
The New Saints
F91 Dudelange
Zalgiris Vilnius
Hapoel Beer Sheva
Olimpija Ljubljana
Valletta FC
Dacia Chisinau
FK Vardar
IFK Norrköping
Ferencváros

Kao sto vidimo ne bi to bilo neko mega atraktivno natjecanje ali ima tu sasvim respektabilnih klubova te sam siguran da bi vecina klubova vrlo ozbiljno shvatila to natjecanje,pogotovo ako pobjednik dobija mjesto u EL,ili jos cak mozda LP.
Naravno da ne bih nestrpljivo cekao na sraz Vallette i Dudelangea, ali bih definitivno pogledao sve utakmice predstavnika iz ex-Yu, pogotovo jer ne bi bilo nemoguce da daleko doguraju ili cak osvoje ovakvo natjecanje.
Zadnja izmjena: virtuoz, dana/u 24 maj 2016, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 24 maj 2016, 13:47

Ni u ovo treće ne bi nikada ušli.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 24 maj 2016, 13:52

Besic je napisao/la:Ni u ovo treće ne bi nikada ušli.
Normalno da bi. Po "mojim pravilima" prvak BiH bi imao skoro zagarantiran nastup u grupnoj fazi. Zasto ? Prvak BiH polazi od 2. pretkola CL, prolaz drugog pretkola mu garantira nastup u grupnoj fazi, a cak i ako izgubi dovoljno je pobijediti Dudelange i njima slicne u medusobnom dvoboju da bi se uslo u grupnu fazu.

Za klubove koji nisu prvaci stvar je vec teza, morali bi doci do playoffa EL, ali BiH klubovi su vec dolazili do te stepenice tako da ni nesto takvo nije nemoguce.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 3 gosta.