Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

BoltDevil
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la BoltDevil » 24 maj 2016, 14:22

Moje želje: Kante (Wijnaldum), Stones (Varane), Kane (Lukaku)

Ako neko prati PSG, pošto ih ja lično ne volim gledati od dolaska Arapa, može li mi napisati kakva je situacija sa Moura-om, kakvu je imao sezonu, da li se povezuje sa nekim ili ipak ostaje u Francuskoj :) Zanima me jer se povezivao često sa nama prije dolaska u PSG a mislim da bi nam trebalo dobro krilo ako Memphis ne proradi :D A Varane je također koliko se sjećam povezivan sa nama prije prelaska u Real ali tada ga je Mou ukrao Fergiju ..
‘U City-u imaju velika očekivanja, a s obzirom koliko su novaca potrošili valjda će nešto osvojiti. Ponekad vam život dodijeli bučnog susjeda i morate se priviknuti na to’. SAF

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 maj 2016, 14:27

Moura ima ugovor do 2019.

Sto se tice statusa, prvotimac, iako ne kljucni igrac tipa Ibre. Pa tako npr. poceo samo tri utakmice lp, dok preostalih 6 sa klupe.

O tehnickim sposobnostima pomenutog ne treba mnogo diskutovati, bio bi to veliki upgrade na desnom krilu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

BoltDevil
Kontakt:

Post Postao/la BoltDevil » 24 maj 2016, 14:34

Asteriks je napisao/la:Moura ima ugovor do 2019.

Sto se tice statusa, prvotimac, iako ne kljucni igrac tipa Ibre. Pa tako npr. poceo samo tri utakmice lp, dok preostalih 6 sa klupe.

O tehnickim sposobnostima pomenutog ne treba mnogo diskutovati, bio bi to veliki upgrade na desnom krilu.
Hvala na informacijama :salut: Lično sam mislio da će imati još bolju karijeru ali eto ne bi bilo loše da kod nas dostigne vrhunac :lol:
‘U City-u imaju velika očekivanja, a s obzirom koliko su novaca potrošili valjda će nešto osvojiti. Ponekad vam život dodijeli bučnog susjeda i morate se priviknuti na to’. SAF

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 maj 2016, 15:45

Manchester United's offer to Zlatan Ibrahimovic: 1 + 1 yr contract, £250,000 a week & £8m bonus if he's there for just 1 year, bonus is for tax avoidance purposes
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 24 maj 2016, 15:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Manchester United's offer to Zlatan Ibrahimovic: 1 + 1 yr contract, £250,000 a week & £8m bonus if he's there for just 1 year, bonus is for tax avoidance purposes
Baader je napisao/la:Kakav Real,

Zlatan dolazi.

Mark my words. :kafa:
20 avg 2015, 15:27 :kafa:

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 maj 2016, 15:56

Iako se još ne zna šta će biti po pitanju odlazaka, mislim da su dvije prioritetne pozicije što se dolazaka tiče: stoper i desno krilo.

Za mjesto stopera se nema šta komentarisati, jasno je da treba jedna klasa tu još. Na desnom krilu se ne smije ostati na Lingardu samo, jer je on praktično jedino pravo desno krilo u ekipi (Valenciu već računam kao beka). Čisto sumnjam da će Mata biti opcija za tu poziciju više, ko god da bude trener, iako je on im'o i na toj poziciji dobrih momenata. U svakom slučaju, tu se mora pronaći neko rješenje. Lijevo krilo je pokriveno, tu su Martial i Depay, za kojeg vjerujem da ipak može da se izdigne nakon očajne debitantske sezone.

Vjerujem da tu veliku ulogu može odigrati Shaw (nadam se da će uspjet vratit onaj nivo do prije povrede), koji je puno falio, jer je ekipa praktično bila bezopasna sa bekovske pozicije lijevo čitavu sezonu praktično, možda je tek CBJ donio određeno osvježenje. Znamo da je i Depay puno bolje izgled'o dok je Shaw bio tu, koji ga je znao rasteretit prema naprijed sjajnim ubacivanjima, a ionako su dobre jaruge van terena.

Također, kombinacija Shaw - Martial po lijevoj strani... :bale: :bale: :bale:

I, da, dajte i tog Zlatana više. :cool:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 24 maj 2016, 16:20

To je to @Evra, čitaš mi misli.

Desno krilo treba biti igrač kao što je Lingard, jedna radilica samo sa boljim tehničkim sposobnostima (idealan primjer Willian, Jose dovedi ga :D ). Ima tu stvarno opcija da se dovede kvalitetan igrač, naveli ste već: Moura, Mane.. Vidjećemo za koga bi se Jose mogao odlučiti, ali siguran sam da će posegnuti za nekim dok je Lingard sasvim pristojna zamjena, ne treba ni Younga zaboraviti..

Zlatan je naše prvo pojačanje :cool:

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 24 maj 2016, 16:28

Meni se recimo mnogo svidja Calhanoglu,mislim sa bi nas unaprijedio dosta.

Sto se tice stopera nikako necu Stonesa,Varane nek bude prvi izbor,moze se uzet,ne cijene ga nesto u Realu.

Sto se tice napada tu ce ocito Zlatan doci sto nije lose za Rashforda s i nama ce za te dvije gidine sugurno dosta donjeti.

Sad mozda i najveci problem naseg tima je kompletna desna strana,imamo Darmiana koji nije opravda ocekivanja,on je mozda vrhunski igrac u Italiji gdje de od beka ne ocekuje nesto u ofanzivi dok u EPl moras biti podjednako dobar u oba pravca,tu bi pogledao u Valenciji il tako nesto, spanski neki bek,brz i solidan u ofAnzivi.

Desno krilo bi mi bilo rezervisano za Griezmana,zamisljam on i Martial pa zo je san snova ali skoro nemoguce,zadovoljio bi se sa Mahrezom,jeste specijalan ali treba nam neko ko ce uvijek krenuti na igraca,driblati i pokusavati,nelos izbor bi on bio.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 24 maj 2016, 18:45

Ibra bi bio fenomenalno pojačanje mada 250 000 funti sedmično... Previše je po meni ali opet, Ibra je world class igrač, a takvih nam treba u ekipi. Idealan je za kratak ostanak u ekipi i dobar rezultat u ligi, vjerovatno pišanje po sirotinji sljedeće godine. Dovesti Varane-a ako je to ikako moguće i da se Blind preseli na zadnjeg veznog, gdje bi po meni bio najbolji. Blind je mene oduševio ove sezone, fenomenalan i pametan igrač koji zna šta treba s loptom u datom momentu. Čak se i snašao na CB poziciji... A kad se povrijede Shaw,Rojo i CBJ, može na lijevog beka.

Btw Jedva čekam da vidim koliko će se igrača povrijediti sljedeće godine kada budemo prvi na tabeli, da li 10 ili 15? :hmmmmm: Ove godine je bilo oko 10 kad smo bili na vrhu, iduće godine očekujem da prebacimo tu cifru. :thumbup: :mrgreen:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 24 maj 2016, 18:53

Ja bi doveo Lassane Diaru,besplatan je a igra u zivotnoj formi,31 godina,bolje nego davat 30 mil za Matica a Lassana bi jeo sredinu.

Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 maj 2016, 18:57

Format je napisao/la:Ja bi doveo Lassane Diaru,besplatan je a igra u zivotnoj formi,31 godina,bolje nego davat 30 mil za Matica a Lassana bi jeo sredinu.

Da, upravo sam pisao u vezi tog igraca.

Strasan ratnik zavidne tehnike.

Nije stos dovesti samo ime, nego i igrace koji ce biti idealni u toj odredjenoj filozofiji.

Npr. smijesno je pricati o Maticu, Kaneu, Mahrezu, jer tesko da ce bilo ko pojacati konkureniciju u sezoni gdje svako mjesto donosi skoro duplo vise novca od tv prava.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 maj 2016, 19:05, ukupno mijenjano 2 puta.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 24 maj 2016, 19:02

Matic ni po cemu nije bolji od Diarre,dapace.. Ali dobro ,zna Mou sta mu treba u tome je top vec godinama

Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 maj 2016, 19:08

Cekaj, kako to da Matic nije bolji od jednog Diarre koji je imao milion prilika u karijeri za dokazati se u TOP timovima i svaku je propustio? Sasvim solidan igrac ali nikada nije uspio razviti jacu konstantu igranja na visokom nivou, doduse ovu sada sezonu u Francuskoj ga nisam ni gledao (mislim da je tamo bio) pa ne mogu bacati neke ozbiljnije analize ali ukoliko postoji i promil sanse da se dovede Matic to se ne smije propustiti. Mada @Asteriks tu ima pravo, ta prica je trenutno aktuelna samo zbog Moua ali nema sanse da Chelsea njega pusti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 24 maj 2016, 19:11

Kakav crni Matić, bolje da dovedemo Sašu Matića da igra na toj poziciji, dobro bi se uklopio sa Blindom. :kafa:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 24 maj 2016, 19:13

A sta je Matic uradio u karijeri sta je pokazao u Chelsea od kad je dosao?

Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 maj 2016, 19:20

Format je napisao/la:A sta je Matic uradio u karijeri sta je pokazao u Chelsea od kad je dosao?

Pa recimo covjek im je bio jedan od 3 najbolja igraca u sampionskoj sezonu, ovu zadnju ne pikam jer je generalno citava ekipa Chelsea podbacila ali je i u toj sezoni Matic cesce pokazivao dobre partije nego lose. Pa ne mozes nikako porediti njega i Lassa u ovom trenutku.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 maj 2016, 19:26

Lass je poseban igrac, cija karijera je otisala u pogresnom smijeru.

Uklapa se u dosta sistema, jer u segmentima oduzete lopte i presjecanja ima taj prirodni dar, plus strasan work rate.

Cak i prema naprijed ima nekog uticaja (ne mislim naravno na killer pasove), ali prenosenje lopte te cista dodavanja i to ne samo prvom do sebe itd.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 24 maj 2016, 19:28

Format je napisao/la:A sta je Matic uradio u karijeri sta je pokazao u Chelsea od kad je dosao?

U debitantskoj sezoni odigrao nevjerovatno i bio najbolji defanzivni vezni lige, usudio bih se reći najmanje top5 defanzivnih veznih u Evropi prije 2 godine. Dokazan je na najvećem nivou, ova sezona nije mjerilo jer čak jedan Hazard nije ispunio očekivanja gdje je Chelsea bio u fazi raspada. Diarra nema iza sebe uspješnu sezonu u top klubu, ali to ne znači da je loš igrač, naprotiv sasvim solidan i mogao bi poslužiti za rotaciju.Ali, da je Matić bolji od njeg, to sigurno.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 24 maj 2016, 19:40

Sve sto ste napisali stoji. Samo ni u ludilu ne kesirati Jamesa Rodrigueza. Nama trebaju dobri work-rate igraci kao sto je Asteriks napisao. Ali prije svega trebamo produziti ugovore doktoru i Cameronu.

Bit ce nam zanimljivo ljeto ;).

@Nitro kralju :lol:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 24 maj 2016, 19:44

Sve su vece i vece spekulacije o dolasku ibre u united. Siguran sam da ima tu istine jer je murinjo u fenomenalnim odnosima sa njim, ali ako zanemarimo razlog zvani murinjo, mene interesuje koji je motiv ibre da nastupi u unitedu?
Okay, jedino ako ga bas niko ne zeli iz ove glavne 3 lige a da igra ligu prvaka jedino tad mozda, medjutim dobit ce jednogodisnji ugovor i vjerovatno i posljednja sezona s obzirom da za koji mjesec puni 35 i to bi znacilo do kraja naredne prakticno 36 i nesto ne vjerujem da ce i sa 37 biti tolika zvjerka, ipak su godine godine i napadac je to. Ovo je vjerovatno njegova posljednja vrhunska sezona pa me zanima koji je motiv da igra u evropa ligi posljednju sezonu? Ogromne pare sigurno nisu jer covjek gdje god dodje imao bi barem 12-13 miliona a vec je pun ko brod. Ako je vec odlucio otici iz pariza sigurno nije zelio onda da ide u evropa ligu nema smisla.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.