BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 26 maj 2016, 10:24

Effenberg je napisao/la:Izvinite sada na malo ostrijem stavu ali ko god ozbiljno misli da ce Damir uci ikada u top 20 pa taj je budala.

Mene citirajte da sam rekao da cu ja svoju tuki na panj ako Damir predje IKADA 50u poziciju na ATP, a ako predje 40u tu moze i glava na kladu nije problem. Dajte ba ljudi kako vi mislite po cemu sta to on ima tako izvrsno u svojoj igri koje komponente da bi se drzao oko 50og a kamoli 30 - 40 og mjesta na ATP ljestvici? Obrazlozite mi nekim argumentima, vidjenjima, analizama da to zvuci ozbiljno pa hajde onda da se ko ljudi rezonujemo, ovako lupate ko maximi po diviziji!

Cuj top 20, pa sta ste vi smrkali/pusili ? Izvinjavam se na ofanzivnom stavu, ali treba vise sankcionisati ovoliku nerealnost na forumu, jbt to nije misljenje to je iracionalnost i fantazija obicna!
Obećanje je obećanje, nemoj poslije nisam rek'o kad ode 'ono' i glava :mrgreen: :mrgreen:

Trenutno ne postoji stručnjak koji može reći da će neko biti na nekoj poziciji. Kvalitet ima a sad hoće li ikad doći, ćemo da vidimo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 26 maj 2016, 13:16

Nema kvalitet uopše za top 20. Gulbis i Dimitrov imaju a opet nisu tu, jer ne rade dovoljno. Jedan Kyrgios koji je strašno talentovan dečko je trenutno 19.

Ako Fatić ima šansu da bude u top100 onda i Džumhur ima za top20 :lol:
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 26 maj 2016, 13:32

Brkic fino igra vodi 4:3

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 26 maj 2016, 13:35

gonzales je napisao/la:Nema kvalitet uopše za top 20. Gulbis i Dimitrov imaju a opet nisu tu, jer ne rade dovoljno. Jedan Kyrgios koji je strašno talentovan dečko je trenutno 19.

Ako Fatić ima šansu da bude u top100 onda i Džumhur ima za top20 :lol:
Tako je. Pametnom dosta.

Ja ne zelim vise se raspravljati sa iluzionarima. Jbt kako vrijeme prolazi sve vise mislim da je blizi istini bio @LaDecima nego delegati ovdje.

U redu je!
:wave: :wave:

Damir nece nikad ali nikad prebaciti na ATP ljestvici iznad max 56.-57. i to kad bude na nekom vrhuncu vrhunaca, i tu se moze zadrzati par sedmica i to je to. Ne kazem ja da je on los teniser, nije on dzaba u top 100, ali ljudi ima dosta limita i deficita u svojoj igri. (tehnicki gledano, sad iskljucujuci element psihe!) Pa jedan Berankis je doktor docent za njega pa ne moze preko 50.og mjesta ljudi sta vam je?

Mislite svi ce se skloniti i prestati takmiciti da Damir udje u top 50? ATP poredak je dinamika a ne statika, valja igrati u kontinuitetu a to Damir ne moze! On ce s vremenom i iskustvom se nauciti da se ne blamira sa jan ping sung cangovima i to je to. Dovoljno da bude 60 - 70 ovima iznad tesko moze prismrditi, a ima ih i momentalno ispod njega sto su kvalitetniji i sto ce napredovati a to niko ne uzima ovdje u obzir!
hm59 je napisao/la:
Effenberg je napisao/la: Cuj top 20, pa sta ste vi smrkali/pusili ? Izvinjavam se na ofanzivnom stavu, ali treba vise sankcionisati ovoliku nerealnost na forumu, jbt to nije misljenje to je iracionalnost i fantazija obicna!
Pitam se samo je li treba sankcionisati one koji normalno iskazu svoje misljenje ili one koji misle da su najpametniji na svijetu, pri tome omalovazavajuci stav onih koji drugacije misle? I koja analiza se moze dati u predvidjanju necijeg napretka u buducnosti?
Evo dacu ti odgovor na svako tvoje pitanje. Prvo ne, ne treba sankcionisati nikoga ko iskaze svoje misljenje, taman da je ono glupo ko noc i neosnovano i suludo, nazalost to je demokratija, pa moze svako lupati sta hoce!

Svako moze svaciji stav diskreditovati koliko hoce, i to nije kaznjivo nigdje, sve dok se ne fatamo za vratove i ne psujemo, a to necemo, nismo kocijasi! I trece moze se dati analiza pretpostavke i projekcije na osnovu razvoja trenutnog i karakteristika, naravno bice mala odstupanja, ali kad se udare dobri temelji prognoze ce biti vrlo precizne. Sve dok nekim faktima i normalnim rezonom me ne ubjedite u kontra, ja cu "omalovazati" sa pravom takve stavove. Rezon mnogih ovdje je: "Ja mislim" :rol: :rol:
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 26 maj 2016, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 maj 2016, 13:41

Pozicija punjena paprika je bila broj 82, pozicija Effe aka kladimo se kladimo, poslije toga vadimo se je 56-57.
Ogroman, ogroman uspjeh je doci u TOP 100, pa potom u TOP 80, a Damir ide korak po korak, od njega prave igre ocekujem za 2,3 sezone jer mu je ovo prva sezona na ATP nivou i ta prilagodba nije nimalo lagana.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 26 maj 2016, 13:48

Tomo dobi prvi set protiv ovog Travara :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 maj 2016, 13:49

Berankis jest docent ali po Aziji. Lako je odučavat od tenisa neke 200+ igrače. Niko ne može tvrdit da hoće niti da neće u TOP 20, ima Damir još vremena. Elemanata za TOP 20 ima, fali tu rutine, ono što neće gubit mečeve slične kao protiv Chardyja, Schwartzmana... To se stiće iskustvom, ovo je prva ATP sezona za Damira. Sljedeća će biti daleko bolja.

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 26 maj 2016, 13:59

Unofficialpage je napisao/la:Berankis jest docent ali po Aziji. Lako je odučavat od tenisa neke 200+ igrače. Niko ne može tvrdit da hoće niti da neće u TOP 20, ima Damir još vremena. Elemanata za TOP 20 ima, fali tu rutine, ono što neće gubit mečeve slične kao protiv Chardyja, Schwartzmana... To se stiće iskustvom, ovo je prva ATP sezona za Damira. Sljedeća će biti daleko bolja.
Nije. Vidi pod Damir Dzumhur vs. ovaj na mom avataru.

Mozes ti tvrdit da ce on i u top 3, ali to nema sanse ni u nekim kvantnim realnostima, pa to ni Hawking ne moze izrezirati.
Dalo bi se raspravljati da li Damir ima kvalitet za 50 pa eto u nekim extra optimisticnim verzijama i za top 40, ali top 20, pa jos vas jednom pitam na kakvoj ste narkozi? Mi pricamo ovdje o liku koji svako malo zna izgubiti od 150+ plasiranog, koji je kad je u formi bara bara u mecevima protiv sebi slicno plasiranih na ATP (najbolji indikator). Pa da bar te cesce dobija kao Schwartzmann (jer pretenduje na ta mjesta gdje je ovaj) onda bi se moglo pricati ali tek o top 50.

Ovdje se Damir svrstava u 20 zato sto je neko provalio pa sam se desava efekat ovaca ljudi se samo ponavljaju? Da li ste vi svjesni kolika je razlika i potencijal i bodovna razlika izmedju tih igraca i onih oko 50og mjesta a da ne govorim izmedju njih i Damira? Nije ovo igrica neka ljudi moji ovo je realnost.

Sminki neznalici halalim on je zasljepljen interesuju me misljenja vas koji nesto znate.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 maj 2016, 14:12

Effenberg je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Berankis jest docent ali po Aziji. Lako je odučavat od tenisa neke 200+ igrače. Niko ne može tvrdit da hoće niti da neće u TOP 20, ima Damir još vremena. Elemanata za TOP 20 ima, fali tu rutine, ono što neće gubit mečeve slične kao protiv Chardyja, Schwartzmana... To se stiće iskustvom, ovo je prva ATP sezona za Damira. Sljedeća će biti daleko bolja.
Nije. Vidi pod Damir Dzumhur vs. ovaj na mom avataru.

Mozes ti tvrdit da ce on i u top 3, ali to nema sanse ni u nekim kvantnim realnostima, pa to ni Hawking ne moze izrezirati.
Dalo bi se raspravljati da li Damir ima kvalitet za 50 pa eto u nekim extra optimisticnim verzijama i za top 40, ali top 20, pa jos vas jednom pitam na kakvoj ste narkozi? Mi pricamo ovdje o liku koji svako malo zna izgubiti od 150+ plasiranog, koji je kad je u formi bara bara u mecevima protiv sebi slicno plasiranih na ATP (najbolji indikator). Pa da bar te cesce dobija kao Schwartzmann (jer pretenduje na ta mjesta gdje je ovaj) onda bi se moglo pricati ali tek o top 50.

Ovdje se Damir svrstava u 20 zato sto je neko provalio pa sam se desava efekat ovaca ljudi se samo ponavljaju? Da li ste vi svjesni kolika je razlika i potencijal i bodovna razlika izmedju tih igraca i onih oko 50og mjesta a da ne govorim izmedju njih i Damira? Nije ovo igrica neka ljudi moji ovo je realnost.

Sminki neznalici halalim on je zasljepljen interesuju me misljenja vas koji nesto znate.
Zar ti uzimaš kao neki relevantni meč protiv tog Kineza? Šta onda reći za Andy koji jedva pobjedi igrača kojeg je Damir prošle godine uzeo 6-0 6-2?

Ništa ja ne tvrdim. Već kažem da govorit da hoće ili neće je nemoguće reći. Ne može niko reći ni hoće li Zverev u TOP 20. Govorimo o igraču koji još nije ušao u svoj prime (o Damiru govorim). Igrački može, kretanje među najboljim, DS isto, bh odličam udarac, bh paralela vrhunska, fh se dosta popravio, može još bolji. Servis postao solidan... Ove poraze ne možeš svesti na igrački nivo, ko ne zna igrat ne može se nosit sa Berdychom, Milošem, Chardyjem, Goffinom, Sousom... tu se vidi da li zna ili ne zna igrat a Damir je pokazao da zna. Sad što je neke izgubio, desila se neka psihička blokada, prepadneš se pobjede itd., jednom riječju - neiskustvo.

Ovo je PRVA sezona na ovom nivou, ne može odmah sve treba malo vremena. Sačekaj 2-3 sezone pa onda ovo može proći ali sad definitvno ne.

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 maj 2016, 14:37

Sta je sa Tomom, poveo je 4-1 drugi set, kad sad pogledam 5-7 zijan.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 26 maj 2016, 14:39

bhsport je napisao/la:Sta je sa Tomom, poveo je 4-1 drugi set, kad sad pogledam 5-7 zijan.
To je imao prednost samo jednog breaka :D Valjda dobije treci set

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 maj 2016, 14:51

@Effenberg Bruda da igraju Nole i Dzumhur ovaj prvi bi pobijedio 100% ali ja ne bih smio staviti kitu na panj, a ti stavljas za ovo :lol: :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 maj 2016, 15:10

Effenberg je napisao/la: Nije. Vidi pod Damir Dzumhur vs. ovaj na mom avataru.

Potpisujem ovo sve sto si napisao, fino si to predstavio. I ja takodje mislim da je Damiru plafon top50, moze i nesto vise u vidu top40, za nesto vise tesko. Sto tesko? Zato sto prije svega ima najgori servis od svih igraca u top50 a servis je osnova svakog teniskog profila. Servis se moze nadoknaditi(ali samo u nekoj mjeri, jer taj hendikep je nesto ogromno) velikim radom na ostalim udarcima i kretanju. Kada kazem ostale udarce prije svega mislim da se izgradi dominantan forehand kojim ce moci preuzimati inicijative u poenu - Damir ni to nema(jos), ima tek solidan defanzivno forehand i vise od solidnog backhanda, mogu reci jedan od boljih u top100. Sta jos nema sto imaju igraci iz top20? Osim sto nema servisa nit ce ga ikada imati, osim sto nema opasnog forehand(pitanje je hocel ga ikada imati) nema ni mentalne stabilnosti sto je krucijalan faktor za top20.
Svi ostali teniseri koji se vrte u top20 su teniseri koji s lakocom rijesavaju ove igrace 70+ rankinga, koji imaju tu mogucnost da kada i ne igraju dobro da cupaju pozitivan rezultat i koji nemaju crnih rupa u mecevima po sat vremena, kao sto nas Damir ima.

Evo sad cu nabrojati igrace koji se nalaze od 20. do 30. pozicije, pa da usporedimo ima li Damir ikakve sanse da sa njima udje u isti kos.
Tu su redom, Anderson, Paire, Tomic, Lopez, Troicki, Sock, Kolschreiber, Cuevas, Karlovic, Sousa i Dolgopolov, svi ovi igraci se vrte oko top20 i nikako ne mogu da naprave iskorak unutra osim Andersona kojeg je sada povreda malo zeznula. Svi ovi igraci imaju servise koje Damir ne moze ni sanjati osim Souse koji ima takodje bolji od Damirovog ali ne toliko kao ostali i jos jedan udarac, vecinom forehand koji im predstavlja najjace napadacko oruzje u razmjenama. Damir jedino sto ima bolje od ovih igraca je kretanje i od nekih bolji backhand, ostalo je sve na strani ovih igraca koji opet ponavljam tesko da mogu ustaliti se u top20 gdje vi Damira gurate kao potencijalnog.. nadam se da je sada jasno koliko je ova top20 elita ispred ovih ostalih 50+ pozicija. D

Sto kolega rece, Damir ima velikih problema sa igracima njegovog rankinga a cesto gubi i od 100+ rangiranih i to je jedini garant da je on kalibar za vrtiti se oko top50 a nikako da napravi neki iskorak u top20. Tesko je ljudi doci u top20, top20 je sami vrh svjetskog tenisa i za to je potrebno mnogo vise od dobre backhand paralele, dobrih drop shotova i dobrog kretanja. Nemoj da vas zavarava to sto je on namucio top10 igraca Raonica i pobjedio Berdycha, to nema apsolutno nikakve veze na dugorocnom putu, Rosol je evo svojevremeno pobjedio Nadala, namucio Wawrinku neki dan, i sta sve ne jos pa je opet granicni igrac za top50, ne moze prismrditi top20..

schminka je momak koji zna dosta o tenisu kao igri, ali ga jedino jebbe ta subjektivnost prema Damiru i jos nekim igracima na ATPu pa nekada ga ponese da izvali neku neprimjerenu prognozu. :)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 26 maj 2016, 15:19

Ljudi su previše subjektivni, šta ćete. Ja smatram da ako Damir ikad postane psihički stabilniji da može u top 40, da to zaslužuje, ali top 20 nema **** šanse.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 maj 2016, 15:22

Kod nas uvijek iz krajnosti u krajnost, Damir je trenutno miljama daleko od top 20, a siguran sam da nece ispadati iz top 100 u narednih par godina, ako ne bude povrede i slicnih nepredvidjenih situacija.

Damirovi servis i forehand su medju slabijim u top 100, i to ce reci svako ko zeli realno pogledati situaciji. Na svojoj omiljenoj podlozi ima 9 pobjeda i 6 poraza, s tim da nije gubio od top 20 igraca (osim Raonica), pa da mozes reci Damir pripada tu, ali eto ne moze ih dobit zbog neiskustva, psihe itd. Bas suprotno, Damir je gubio od igraca koji nikad nisu bili u top 20, dakle u najboljem slucaju on je s njim egal NA SVOJOJ NAJDRAZOJ PODLOZI. Realnost je dakle da on ni sljaci nije medju 20, a u ukupnom poretku je bas tu gdje i pripada. Nerealno je prognozirati kakvo ce stanje biti za par godina, ono sto jeste cinjenica Damir je novajlija na vecim turnirima, i potrebno mu je dati vremena, glavno je da laganim koracima ide naprijed. Da je vise talentovan vjerovatno bi koraci bili i krupniji, ali nije i s tim se treba pomiriti. Kad poveze par dobrih turnira u zenitu svoje karijere mislim da ce uletit i u top30, ali sumnjam da ce biti kontinuiteta da se tu zadrzi par sezona.

Dzumhuru i njegovim kapa do pada i za ovo, ogroman je uspjeh doci i u top 100, s obzirom kakve je uslove imao.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 maj 2016, 15:28

Drago mi je da ima raje koja moze sagledati realno situaciju, a vas sve koji smatrate da ce Damit biti top20 igrac pozivam u diskusiju u kojoj mi slobodno mozete navesti koje to Damir ima kvalitete i atribute za top20 igraca?, a ja cu vama jos jednom objasniti sta on to sve nema i sta ce mu faliti sto nikada nece imati? ;)

Volim ga, nas je, ali dajte malo realnosti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 26 maj 2016, 15:31

Ipak poraz Tome iako je i na pocetku 3.seta imao prednost breaka. Nasi su jednostavno luzeri da ih nema vecih.

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 26 maj 2016, 15:34

Ako shminka kaže da će biti onda će biti, jer shminka zna :zviz:
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 maj 2016, 15:49

Mi govorimo o Damiru za 2-3 sezone a ne o ovom. Damir će za 2-3 sezone biti daleko jači, bolji, stabilniji...

Damir Dzumhur!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 26 maj 2016, 15:51

Unofficialpage je napisao/la:Mi govorimo o Damiru za 2-3 sezone a ne o ovom. Damir će za 2-3 sezone biti daleko jači, bolji, stabilniji...
Šta još kaže kristalna kugla :?: :D

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.