Effenberg je napisao/la:
Nije. Vidi pod Damir Dzumhur vs. ovaj na mom avataru.
Mozes ti tvrdit da ce on i u top 3, ali to nema sanse ni u nekim kvantnim realnostima, pa to ni Hawking ne moze izrezirati.
Dalo bi se raspravljati da li Damir ima kvalitet za 50 pa eto u nekim extra optimisticnim verzijama i za top 40, ali top 20, pa jos vas jednom pitam na kakvoj ste narkozi? Mi pricamo ovdje o liku koji svako malo zna izgubiti od 150+ plasiranog, koji je kad je u formi bara bara u mecevima protiv sebi slicno plasiranih na ATP (najbolji indikator). Pa da bar te cesce dobija kao Schwartzmann (jer pretenduje na ta mjesta gdje je ovaj) onda bi se moglo pricati ali tek o top 50.
Ovdje se Damir svrstava u 20 zato sto je neko provalio pa sam se desava efekat ovaca ljudi se samo ponavljaju? Da li ste vi svjesni kolika je razlika i potencijal i bodovna razlika izmedju tih igraca i onih oko 50og mjesta a da ne govorim izmedju njih i Damira? Nije ovo igrica neka ljudi moji ovo je realnost.
Sminki neznalici halalim on je zasljepljen interesuju me misljenja vas koji nesto znate.
Potpisujem ovo sve sto si napisao, fino si to predstavio. I ja takodje mislim da je Damiru plafon top50, moze i nesto vise u vidu top40, za nesto vise tesko. Sto tesko? Zato sto prije svega ima najgori servis od svih igraca u top50 a servis je osnova svakog teniskog profila. Servis se moze nadoknaditi(ali samo u nekoj mjeri, jer taj hendikep je nesto ogromno) velikim radom na ostalim udarcima i kretanju. Kada kazem ostale udarce prije svega mislim da se izgradi dominantan forehand kojim ce moci preuzimati inicijative u poenu - Damir ni to nema(jos), ima tek solidan defanzivno forehand i vise od solidnog backhanda, mogu reci jedan od boljih u top100. Sta jos nema sto imaju igraci iz top20? Osim sto nema servisa nit ce ga ikada imati, osim sto nema opasnog forehand(pitanje je hocel ga ikada imati) nema ni mentalne stabilnosti sto je krucijalan faktor za top20.
Svi ostali teniseri koji se vrte u top20 su teniseri koji s lakocom rijesavaju ove igrace 70+ rankinga, koji imaju tu mogucnost da kada i ne igraju dobro da cupaju pozitivan rezultat i koji nemaju crnih rupa u mecevima po sat vremena, kao sto nas Damir ima.
Evo sad cu nabrojati igrace koji se nalaze od 20. do 30. pozicije, pa da usporedimo ima li Damir ikakve sanse da sa njima udje u isti kos.
Tu su redom, Anderson, Paire, Tomic, Lopez, Troicki, Sock, Kolschreiber, Cuevas, Karlovic, Sousa i Dolgopolov, svi ovi igraci se vrte oko top20 i nikako ne mogu da naprave iskorak unutra osim Andersona kojeg je sada povreda malo zeznula. Svi ovi igraci imaju servise koje Damir ne moze ni sanjati osim Souse koji ima takodje bolji od Damirovog ali ne toliko kao ostali i jos jedan udarac, vecinom forehand koji im predstavlja najjace napadacko oruzje u razmjenama. Damir jedino sto ima bolje od ovih igraca je kretanje i od nekih bolji backhand, ostalo je sve na strani ovih igraca koji opet ponavljam tesko da mogu ustaliti se u top20 gdje vi Damira gurate kao potencijalnog.. nadam se da je sada jasno koliko je ova top20 elita ispred ovih ostalih 50+ pozicija. D
Sto kolega rece, Damir ima velikih problema sa igracima njegovog rankinga a cesto gubi i od 100+ rangiranih i to je jedini garant da je on kalibar za vrtiti se oko top50 a nikako da napravi neki iskorak u top20. Tesko je ljudi doci u top20, top20 je sami vrh svjetskog tenisa i za to je potrebno mnogo vise od dobre backhand paralele, dobrih drop shotova i dobrog kretanja. Nemoj da vas zavarava to sto je on namucio top10 igraca Raonica i pobjedio Berdycha, to nema apsolutno nikakve veze na dugorocnom putu, Rosol je evo svojevremeno pobjedio Nadala, namucio Wawrinku neki dan, i sta sve ne jos pa je opet granicni igrac za top50, ne moze prismrditi top20..
schminka je momak koji zna dosta o tenisu kao igri, ali ga jedino jebbe ta subjektivnost prema Damiru i jos nekim igracima na ATPu pa nekada ga ponese da izvali neku neprimjerenu prognozu.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase